• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Drdan yumurta sayısını filan öğrenmemiz önemli mi bana kaç tane yumurtam olduğu tam söylenmedi kalitesi muayenede anlaşılmıyormu?

Bahar bana sayısını söyledi. Vajinal US sırasında gördü, hatta bana da gösterdi. Ben de çok anlamışım gibi he he dedim.

Kaliteli görünüyor dedi bir de ama onu neye göre söylüyor bilmiyorum.

Eğer takibe başladıysan sende, bir dahaki muayenede bir sor istersen. Sayısı çok önmli değil sanırsam, bir tane bile yetiyor sonuçta.

saelam hanımlar bende durumlar iyi gibi ama bugün çok kötü bir kasık mı desem hemen göbeğin altı korkunç ağrıdı artık bilmiyorum

absynth canım yumurtaların inş işe yarar güzel sonuçlar verir

deniz bulut merhaba canım şimdi ben sence ne zaman dr.gideyim biraz rahatsızlanınca ankaradakine söyledim sizi göremeden fikir söyleyemem dedi gerçi şimdi bir ağrım yok ve diğer bcg testi cumartesine denk geliyor sence onu yapmadan pazartesi yi beklesem ne olur

sonucumu beğendi dr.gayet güzel dedi inş

tanrım inanamıyorum bugün bana siz gebesiniz artık dediler ama hala değrlerin katlanması gerekiyor

birde göğüslerim sanki biraz büyümüş bu erken değil mi

kızlar günaydın dün yazamadım doğru düzgün okuyamadım da. işten güçten. bugün yolaçıkacağız umarım herşey yolunda ve güzel gidiyor. sadece meryenin haberini görebildim.

meryecim çooook sevindim canım.zemuszemus allah bebeğini veya bebeklerini sağlıkla taşımanı ve dünyaya getirmeni nasip etsin. harika bir haber. kaydirigubbakcemile2. çok şükür hamilesin kimbilir nasıl mutlu ve umutlusundur. inşallah tüm bu yolda uğraşan arkadaşlarım hepinize allah nasip etsin sizlerde bu yola çıkın inşallah.

ben yokken kendinize ve bebelerinize iyi bakın. hepinizi çok öptümm.

günaydın herkese a.s.

ben geldimmmm doktordansırnaşık şey
Solda iki tane, sağda bir tane 13mm yumurtam olmuş.:teytey: Çok iyi dedi. Şimdi takibe başladık. Eşimin morfoloji %2 ve hızlı hareketli %18 olduğu için aşılama yapalım bu ay dedi. Yumurtalar iyi durumda, ilaca gerek yok dediiiiii.

Ay erken biliyorum ama yine de sevindim yav, hiçolmazsa yumurta olmuş bari. Gelişse de bari hayalkırıklığı yaşamasam.

Bu ay olmazsa eğer dediğiniz gibi araştırırım alternatifleri. Teşekkür ederim, bilmiyordum gerçekten öyle yumurta toplayıp, az ilaçla tüp olayını. Hatta bir dahaki kontrolde sorayım doktora bakalım.

canım ilaç kullanıldı değil mi, en azından klomen falan hiç ilaçsız 3 yumurta büyümez de. hayırlı olsun yumurtaların. bir de benim eşimin sperm sayısı düşmüştü (kullandığı anti depressanlardan) dr solgar ın zing picolinate inden günde 2 tane içmesini önermişti. ayrıca sperm sayısı az olan erkeklere e vitamini veriliyor bir de. ace selenyum plus günde 2 tane içerse hem yeterli e vitamini hem de selenyum vs alıyor. bu da faydalıymış. ama yanında başka multi vitamin içmeyecek içinde a vitamini olduğu için. morfoloji ve hareketliliğe ne kadar etki eder bilmem ama vitamin sonuçta bir zararı yoktur.

Drdan yumurta sayısını filan öğrenmemiz önemli mi bana kaç tane yumurtam olduğu tam söylenmedi kalitesi muayenede anlaşılmıyormu?
adet 3. günü muayenede tam kaç folikülün olduğu görülüyor. sonra da kontrollerde ilaçlarla bunların kaçının büyüdüğü görülüyor. sorarsan söyler dr. bunların büyüklüklerine ve tüpteki e2 testine göre kalite tahmininde bulunuyor doktorlar ama tam kalite yumurtalar toplandıktan sonra döllenip döllenmemelerine göre anlaşılıyor.

deniz bulut merhaba canım şimdi ben sence ne zaman dr.gideyim biraz rahatsızlanınca ankaradakine söyledim sizi göremeden fikir söyleyemem dedi gerçi şimdi bir ağrım yok ve diğer bcg testi cumartesine denk geliyor sence onu yapmadan pazartesi yi beklesem ne olur

tanrım inanamıyorum bugün bana siz gebesiniz artık dediler ama hala değrlerin katlanması gerekiyor

eğer katlanıp katlanmadığını merak etmiyorsan pazartesi de yaptırsan olur. 2 günde bir 2 katı artması gerek değerin. buna göre hesaplarsın.

kızlar günaydın dün yazamadım doğru düzgün okuyamadım da. işten güçten. bugün yolaçıkacağız umarım herşey yolunda ve güzel gidiyor. sadece meryenin haberini görebildim.

meryecim çooook sevindim canım.zemuszemus allah bebeğini veya bebeklerini sağlıkla taşımanı ve dünyaya getirmeni nasip etsin. harika bir haber. kaydirigubbakcemile2. çok şükür hamilesin kimbilir nasıl mutlu ve umutlusundur. inşallah tüm bu yolda uğraşan arkadaşlarım hepinize allah nasip etsin sizlerde bu yola çıkın inşallah.

iyi yolculuklar bir güzel dinlenin. bebişe iye bak. :emir_bebek: fazla özletme kendini. opuyorumnanaktan

Alabamacığım hadi sana hayırlı yolculuklar,iyi tatiller çok iyi dinlen canım tatilin tadını çıkar bak havalar da bugün düzeldi herhalde şimdi güneş,deniz,doğa bol bol eğlen ve moral depolayıp dön arkadaşım.

Günaydın herkese

Alabama iyi tatiller sağlıkla sıhhatle bol moralle dönersin inşallah

DenizBulut teşekür ederim yumurtlama dönemimde bir randevu daha var o zaman sorcam bakalım

Birde bu tedavide verilecek ilaçların sanırım yan etki ve zararları var Dozuda çok önemli galiba bunları neye göre belirliyorlar?

Günaydın herkese

DenizBulut teşekür ederim yumurtlama dönemimde bir randevu daha var o zaman sorcam bakalım

Birde bu tedavide verilecek ilaçların sanırım yan etki ve zararları var Dozuda çok önemli galiba bunları neye göre belirliyorlar?

deneme yanılma yöntemi ile desem :roflol:şaka bir yana (aslında deneme yanılmanın da önemli bir payı var tedavilerde) başka bir hastalığın olup olmadığı, rahmin durumu, fsh- e2 değerleri ve en önemlisi adet 2-3. günde gözüken rezervin ve yaşın etki ediyor bunların belirlenmesine. aşılamada farkeden birşey olmuyor da tüpte o kadar çok farklı protokol var ki bunlara göre

deneme yanılma yöntemi ile desem :roflol:şaka bir yana (aslında deneme yanılmanın da önemli bir payı var tedavilerde) başka bir hastalığın olup olmadığı, rahmin durumu, fsh- e2 değerleri ve en önemlisi adet 2-3. günde gözüken rezervin ve yaşın etki ediyor bunların belirlenmesine. aşılamada farkeden birşey olmuyor da tüpte o kadar çok farklı protokol var ki bunlara göre

Her halimiz Allaha kalmış yandık desene akannehir bu süreçte görücem o zaman neyim var neyim yok

selam kızlarr a.s.a.s.
ben yoğunluktan giremiyorum 1 haftadır
nasılsınız herkesler iyimii? :1hug:
badenur onlinesın nasılsın arkadaşımm neler oldu anlat bakalım?

ben geldimmmm doktordansırnaşık şey
Solda iki tane, sağda bir tane 13mm yumurtam olmuş.:teytey: Çok iyi dedi. Şimdi takibe başladık. Eşimin morfoloji %2 ve hızlı hareketli %18 olduğu için aşılama yapalım bu ay dedi. Yumurtalar iyi durumda, ilaca gerek yok dediiiiii.
Ay erken biliyorum ama yine de sevindim yav, hiçolmazsa yumurta olmuş bari. Gelişse de bari hayalkırıklığı yaşamasam.
Bu ay olmazsa eğer dediğiniz gibi araştırırım alternatifleri. Teşekkür ederim, bilmiyordum gerçekten öyle yumurta toplayıp, az ilaçla tüp olayını. Hatta bir dahaki kontrolde sorayım doktora bakalım.

canım gözünaydın, :nazar: inşallah bu güzel haberinin devamını hamilelik sevinci olarak bizlerle paylaşırsın.

Bahar bana sayısını söyledi. Vajinal US sırasında gördü, hatta bana da gösterdi. Ben de çok anlamışım gibi he he dedim.

Kaliteli görünüyor dedi bir de ama onu neye göre söylüyor bilmiyorum.

Eğer takibe başladıysan sende, bir dahaki muayenede bir sor istersen. Sayısı çok önmli değil sanırsam, bir tane bile yetiyor sonuçta.

benim üçüncü tüp denemem sırasında doktor, içlerinden iki tane yumurtan kaliteli görünüyor, onlara güveniyorum demişti... ben de hemen doktora "hani bunlar toplanmadan kalitesi hakkında kesin birşey söyleyemeyiz diyordunuz, şimdi nasıl böyle bir kanıya vardınız" diye sormuştum... doktorda, o iki yumurtanın diğerlerine göre içleri daha dolu dolu duruyor, o nedenle onların kaliteli olacağını düşünüyorum ama kesin değil tabii demişti... gerçektende iki tanesi kaliteli çıkmıştı, birde gün aşırı kanda E2 ölçümü yapılıyordu, artış çok güzel olmasına rağmen benim kaliteli sayım hep az çıkıyordu. hep sormak istedim içimde kaldı, kaliteli olması E2 yükselmesi ile doğru orantılı ise neden kaliteli yumurtam az oldu hep??? hala bunun cevabını bulabilmiş değilim.

gözünaydın canım inan ve tadını çıkar... :nazar: inşallah değerinde olması gerektiği şekilde katlanacak merak etme.. 9 ay sağlıklı bir hamilelik diliyorum arakadaşım sana..

sen de kendine çok iyi bak canım, mutlu, huzurlu, güzel bir tatil olsun... iyi yolculuklar kaydirigubbakcemile4

selam kızlarr a.s.a.s.
ben yoğunluktan giremiyorum 1 haftadır
nasılsınız herkesler iyimii? :1hug:
badenur onlinesın nasılsın arkadaşımm neler oldu anlat bakalım?

iyiyim canım, bu yaz sıcağında yoğun işler nasıl bunaltır, allah kolaylık versin canım... ben yarın rahim filmini halledeceğim, onun dışında birşey yok bua aralar...
sen nasılsın canımcım? sende varmı bu ara kontroller falan?

Son düzenleme:
Günaydın herkese

canım ilaçların yan etkileri var mutlaka, birde prospektüsünde yazılanları okudunmu için kararıyor, bu noktada en basit bir ilacın, bir aspirinin bile yan etkileri olduğunu düşünüp, kendimizi avutmamız lazım... zaten her yazılan etkiyi de yapacak diye birşey yok.. ama özelllikle bir rahatsızlığı olan insanlarda doktorun da çok bilinçli doz ayarlaması yapması şart tabiii.

merhaba arkadaşlar,
dün doktora gideceğim diye nasıl gerildiysem, migrenimi tetikledi :)
deniz, evet klomen kullandım. yumurtalık rezervin azalmış demişti doktor. klomene başlattı.
eşimin 51 milyon sayı, fena değil maşallah ama sigara tiryakisiyiz ikimizde. Kendimiz edip, kndimiz buluyoruz işte. Sanırım morfoloji ve hareket ondan iyi değil. Vitaminleri denerim. Zaten çok da yoruluyor, hiç bir işe morfoloji için işe yaramasa bile genel durumu düzelir.
badenur, yarın için kolaylıklar dilerim, şimdiden geçmiş olsun diyeyim bende.
alabama, iyi yolculuklar, iyi eğlenceler dilerim...
merye, gözün aydın, inşallah değerlerin beklendiği gibi seyreder, üzmez seni. Allah tamamına erdirsin canım.
baharnaz, tedavi derken hormon tedavisini mi kastettin yoksa ovülasyon tedavisini mi? bana klomen verirken hiç endişe etmediler yani bana bile verdiğine göre nispeten zararsızdır diye düşünüyorum ama tabi kist yapma ihtimali de varmış.

Bu arada hanımlar ara ara söylüyorum ama bebek için konsantre olmuşken kendinizi de unutmayın lütfen. Kendi kendine göğüs muayenesi filan mutlaka her ay yapın. Özellikle hormon tedavisi gören arkadaşlar. Gerçekten çok önemli.

Benim merak ettiğim bir şey var. Acaba doktorlar kontrollerde o ay oluşabilecek folikülleri mi görüyorlar, yoksa hepsi görünür mü? Bir de doktor rahim duvarı incelmiş biraz ama klomenden olabilir önemli değil demişti. Nedir ki bu? Bebeğin tutunmasını engeller değil mi? Neden incelir, nasıl kalınlaşır ki?

absynth canım eşini geçtim ama sen hala sigara içiyor musun? doktorlar nasıl izin veriyorlar ? akannehirkafamçokkarıştı. erkekteki spermler hadi aşılama veya tüp ile işe yarar bir hale getiriliyorlar ama senin hemen yumurtalarının ama daha da önemlisi genel sağlığının iyiliği için sigarayı bırakman gerekir. hatta doktorların çoktan yasaklaması gerekiyordu.

dr adet 2. 3. günü o ayki rezervin hepsini görür. ama normalde ilaçsız yumurtaların 1 i büyüyor. aşılamada 1-3 arası. tüpte rezerv normalse daha da fazla.klomen rahmi inceltiyor ama dr kontroldeysen önemli değil. gerekirse kalınlaştırmak için estrofem gibi ilaç veriyor. sen nerede tedavi oluyorsun?

merhaba arkadaşlar,
dün doktora gideceğim diye nasıl gerildiysem, migrenimi tetikledi :)
deniz, evet klomen kullandım. yumurtalık rezervin azalmış demişti doktor. klomene başlattı.
eşimin 51 milyon sayı, fena değil maşallah ama sigara tiryakisiyiz ikimizde. Kendimiz edip, kndimiz buluyoruz işte. Sanırım morfoloji ve hareket ondan iyi değil. Vitaminleri denerim. Zaten çok da yoruluyor, hiç bir işe morfoloji için işe yaramasa bile genel durumu düzelir.
badenur, yarın için kolaylıklar dilerim, şimdiden geçmiş olsun diyeyim bende.
alabama, iyi yolculuklar, iyi eğlenceler dilerim...
merye, gözün aydın, inşallah değerlerin beklendiği gibi seyreder, üzmez seni. Allah tamamına erdirsin canım.
baharnaz, tedavi derken hormon tedavisini mi kastettin yoksa ovülasyon tedavisini mi? bana klomen verirken hiç endişe etmediler yani bana bile verdiğine göre nispeten zararsızdır diye düşünüyorum ama tabi kist yapma ihtimali de varmış.

Bu arada hanımlar ara ara söylüyorum ama bebek için konsantre olmuşken kendinizi de unutmayın lütfen. Kendi kendine göğüs muayenesi filan mutlaka her ay yapın. Özellikle hormon tedavisi gören arkadaşlar. Gerçekten çok önemli.

Benim merak ettiğim bir şey var. Acaba doktorlar kontrollerde o ay oluşabilecek folikülleri mi görüyorlar, yoksa hepsi görünür mü? Bir de doktor rahim duvarı incelmiş biraz ama klomenden olabilir önemli değil demişti. Nedir ki bu? Bebeğin tutunmasını engeller değil mi? Neden incelir, nasıl kalınlaşır ki?

rahim kalınlığının 8-9-10 mm. olması ideal demişti doktorum, 7mm ve altı olursa embriyonun tutunması, rahimde kalması zorlaşıyormuş, rahatça rahme tutunup, yumuşak yumuşak gömülmesi için rahim kalınlığı önemli, ama Deniz'in dediği gibi gerekirse ilaçla onu ayarlıyorlar... seninki kaçmış sordun mu?

absynth canım eşini geçtim ama sen hala sigara içiyor musun? doktorlar nasıl izin veriyorlar ? akannehirkafamçokkarıştı. erkekteki spermler hadi aşılama veya tüp ile işe yarar bir hale getiriliyorlar ama senin hemen yumurtalarının ama daha da önemlisi genel sağlığının iyiliği için sigarayı bırakman gerekir. hatta doktorların çoktan yasaklaması gerekiyordu.

dr adet 2. 3. günü o ayki rezervin hepsini görür. ama normalde ilaçsız yumurtaların 1 i büyüyor. aşılamada 1-3 arası. tüpte rezerv normalse daha da fazla.klomen rahmi inceltiyor ama dr kontroldeysen önemli değil. gerekirse kalınlaştırmak için estrofem gibi ilaç veriyor. sen nerede tedavi oluyorsun?

Deniz ilginçtir, tedavi sırasında hiçbir doktor "sen bu sigarayı bırak" demedi. Bildikleri halde, demediler yani. Ben de çok şaşırmıştım. İlk defa bu doktorum hayretler içinde kaldı ve şiddetle tepki gösterdi. Hatta o da "kimse uyarmadı mı seni" dedi. Hoş kimsenin uyarmasına gerek yok, ben biliyorum zaten. Hele ki radyoterapiden sonra bende hastalık çıkma riskini normal bir tiryakiye oranla 60 kat arttırıyor. Eşeklikten başka birşey değil ama zaten stres olunca da bırakmamak için bahane yaratıyor insan kendine. Bırakacağım inşallah.:kedi:

Rahim duvarı bir şekilde kalınlaştırılıyorsa hiç yoktan iyidir. Ben Hera Kadın Sağlığı Merkezine gidiyorum. Süleyman Eserdağ doktorum. Muayene fobim olduğundan onu tercih etmiştim, sonra da çok güven verdi, onunla devam ediyoruz. Zekai Tahir Burak'ta riskli gebelikler üstüne de çalışmış.

Benim rahim filmi filan çekilmedi hiç, tüpler ne alemde bilmiyorum ama şimdiye kadar hiçbir adet dönemimde sorun yaşamamıştım. Öyle belirgin ağrı, sızı vb. gibi şikayetlerim de olmamıştı. Vakit dar olduğu için de rahim filmi ile filan vakit kaybetmeyelim dedi doktorum.

rahim kalınlığının 8-9-10 mm. olması ideal demişti doktorum, 7mm ve altı olursa embriyonun tutunması, rahimde kalması zorlaşıyormuş, rahatça rahme tutunup, yumuşak yumuşak gömülmesi için rahim kalınlığı önemli, ama Deniz'in dediği gibi gerekirse ilaçla onu ayarlıyorlar... seninki kaçmış sordun mu?

Yok badenur ya sormadım. Daha doğrusu doktorum o kadar sakin ve umutlu ki, çok önemsizmiş gibi davrandı, sorma ihtiyacı hissetmedim. Panik olmayım diye de sormadıkça gördüğü bazı şeyleri söylemiyor galiba.

ama benim ocak ayında karından yapılan USG de 9 mm demişlerdi. Daha önceki kontrollerde de bu konuyla ilgili birşey dememişti doktor. demek şimdi inceldi hakikaten.

Back
X