38 yaşında hamilelik,doğru mu?

bı tanıdıgım 38 yasında ıkıncı kez anne oldu....oğlu 14 yasındaydı....çok zormuş bu yastan sonra dıyor....
bana pek doğru gelmedı....çok ertelemışsınız evladınız 17 yasına gelmış...ne bıleyım bı kere kardes degılde maskot gbı olacak....aradakı yas farkından dolayı ıletışımlerı ne kadar guclu olabılır kı....
sızın ıcınde bence cok daha fazla zor olmalı bu yastan sonra....çunku bebek bakmak bılıyorsunuz kı çok zor...siz tamda rahata alışmışken bence yıpratıcı bı surece gıreceksınız....
ben olumsuz bakıyorum...ALLAH verdıgınız karardan pişman etmesın

ben 20 yaşındayım kardeşim 6 yasında ve gerçekten iyiki de var diyorum :) annem 39 yasında dogurdu kardesimi. Doktorlar kafası büyük yok efendim sakat olur bilmem ne dedi annem karnından su bile aldırmadı ve kardeşim şuan sapasağlam gayet zeki :) Eve neşe geldi sanki...

benim etrafımda hemen hemen herks 35 inden sonra 2. bebeğini yaptı, neden olmasın, hamile kalabiliyorsanız ve istiyorsanız, hiç düşünmeyin bile

Rabbim saglikla hayirla nasip etsin, neden olmasinki?
Avrupa'da yasiyorum, buradaki kadinlar ortalama zaten 30 yasindan sonra cocuk dusunmeye basliyorlar. Su anda bir is arkadasim 40 yasinda ve hamile. Kontrolleriniz daha sik oluyor, riskli oluyor, ama bal gibide mumkundur.

Soyle dusunun birde, tas catlasa 10 sene sonra oglunuz buyuyup evlenmek isteyecek yuvadan ucup gidecek. Esinizle basbasa kalacaksiniz. Ortalikta dolasan 9/10 yaslarinda bi evlat fena mi olurdu :) dusunmek icin cok zamaniniz yok. Bi an once karar verin, hayirlisi olsun

Neden olmasın.
Benim amcamın eşi 42 yaşında doğum yaptı,ve maşallah oğlu çok sağlıklı.
Hatta geç olduğu zaman çok kıymetli oluyor :)

Ben ikinci bebeğime hamileyim ileride kırk yaşıma doğru üçüncü çocuğuda istemiyor değilim

yazdiklarinizin birazina katiliyorum
Evet zor yonleri var ,gece uykunuz bolunuyor,huysuzlanip agliyor,biberon du ,mamaydi ,gazdi derken tabiki zorlaniyor insan
Ama anne kendini bunlara hazir hissediyorsa sorun degil bu sikintilar bile guzel .
benim bebegim, evimizin ablalarinin gozbebegi ,elden ele dolasiyor yere koymuyorlar
aradaki yas sorun olmuyor aksine cok daha seviliyor

Neden olmasın?

Annem kardeşimi 42 yaşında doğurdu.
Yengem 36 yaşında yeniden hamile kaldı. Hatta doktoru birsürü şey saymış -ona ne ise- bu yaşta hamile kalınır mı, sen kendindemisin bu yaştan sonra, çocuk sağlıklı dünyaya gelmez diye! Şimdi dünyalar güzeli kızı var.

Sadece şahsi fikrim hiç bir evladı kardeşsiz bırakmayın. 3 kardeşim var, kavga da ederiz, biribirmize sımsıkı sarılırız da onlar herşeyim benim kardeş gibisi yok hakkaten

annem kaedeşimi 37. yaşını doldurduktan sonra doğurdu.13 yaş var kardeşimle. annem o yaştan sonra düşünmüyordu sürekli rahminde kist tekrar ediyordu. en son doktor bi çocuk doğur bi şeyin kalmaz demiş spralle korunuyordu ki sprali de nerdeyse dolgu diş gibi uzun süre kullandı.başkası onun yerinde olsa on kere değiştirirdi yada o süre zarfında kayardı batardı vs..hamileyken çok sıkıntı çekti, girp kabızlık kansızlık, doğurmasına bir hafta kala hafif adet gibi kan geldi.kesilince ertesi doğuracağı gün sancısı gelmeden suyu geldi.yürüyerek hastaneye gitti.öyle gülmekle ağlamak arası,kardeşim manisada doğdu o zamanlar 5 katılı apartmanın 5. katında oturuyorduk. bina asansörsüzdü. annem divan kaldırırdı.doğurana kadar pazara gitti 2 pazar çantası ile çantalardan biri de ortalama 9 kilo hiç pazar arabası kullanmadı.kardeşim ortalama 6 ay emdi.doğduğunda kabızlık yüzünden annem çok yemediği için tosun gibi değildi ama normaldi.babam42 yaşlarındaydı.oğlan kardeşim oldu.o yaştan sonra az çok sağlıklı oluyor çocuk ama kişilerin beden sağlığına göre şekilleniyor.sağlıklı bir dietle güç toplamak en iyisi şişmanı zayıfınla alakası yokgerçek vitamin almanın.onun dışında ilk çocuk bana göre karşılaştırırsak.annem beni 24 yaşında doğurmuştu.
1)ben daha kalın kemikli ve tombuldum. annem bi süre kusunca bir şey yememiş sonra telafi etmiş.kardeşimin kemikleri daha zayıftı.
2)annem bende hiçbir kabızlık yaşamadı.hem bana hem kendine kilo almıştı,kardeşimde annem doğru düzgün bulantıdan değil kabızlıktan iştahı kaçtı demir hapı kullandı bir süre o da tuz biber ekti ve zayıftı.
3)beni kendi sancısı ile kardeşimi ise suni sancıyla normal doğurdu,bende problem yoktu pek sanırım ama kardeşimde rahim ağzı açılana kadar baya zorlandı. ikimizde de alttan dikiş atıldı doğumda.bende çabuk ayaklanmış kardeşimde baya güçten düştüğü için çabuk olmadı.
4)ben uysal uyumlu uyuyan bebekmişim ortalama.bende hasta oldum küçükken soğuk sudan havadan soğuktan ama çok çektiğimi bilmem düzeldi mi tam düzelirdim,çokta hastayken eziyet etmezdim anneme.ama kardeşimde bende şahittim yaşım 13tü bitmeyen ağlama krizleri hastanelik eden gaz sancıları ve kabızlık,balgamı kusarak çıkarma,su korkusu ağlayınca sinirinden kusma,düzlemeyen sürekli snüzit ve bronsit başlangıcına dönen grip,çok sık gribe yakalanma,iğne tedavisi bazen yetmeyen iğne tedavisi üstüne şişelerce antibiyotik şurup,iç iç şarap misali iyi gelmeyen antibiyotik öksürük ve balgam sökücüler,aşırı terleme hemen ardından yel çarpması,ortlama bi 10 yaşına kadar böyle geçti.yani, annem öncesinde iyi beslenseydi yada 35 yaşına kadar doğsaydı ki kadının 35tensonra bir senesi bir senesine benzemiyor hastalık taşımak için,kardeşimin bağışıklık sistemi daha iyi olurdu.o yüzden kendimde çocuk için daha beklemek istemiyorum.hayati zorunluluk yoksa 35 geçilmesin illa sakat olmaz, ama üstteki yazdıklarımla uğraşırsınız bi 10 sene.

38 yaş, herhangi bir sağlık sorununuz yoksa, gayet genç bir yaş, neden olmasın ki? Bir akrabamız 44 yaşında, bir oğlu ve bir kızı üniversiteye yeni başladığı yıl tekrar anne oldu. Şimdi rahata alıştım diyorsunuz ama bir bebeğin verdiği mutluluğu siz daha iyi bilirsiniz, insanın gözü rahat filan görür mü o doğduğunda? :)

ben su an 42 yasindayim agustosta normal dogumlar dunyalar guzeli bi prensesim oldu. ogullarim 22 yasinda (ilk evliligimden)

hergun sukrediyorum Rabbime. nasil tatli oluyor anlatamam nasil seviliyor. geceden sabaha kadar deli gibi ozluyorum. yok boyle bi duygu boyle bi ask yok. bi arkadas yazmis ope ope doyamiyorum diye vallahi aynende oyle oluyor. doyulmuyor.
Allahin bi lutfu o bana. hamileligim biraz agir gecti ama bu gec yasimdan dolayi degildi. demirim cok dusuktu biturlu yukselmedi. hic bir test yaptirmadim hic bir ekstra kontrole mecbur tutulmadim. sezeryan yok normal dogum.
Allah kismet ederse yine istiyoruz hatta ben menepoza kadar istiyorum Rabbim verirse tabii.

Çok içten anlatmışsınız çok hoşuma gitti :) Sağlıklı mutlu bir ömrünüz olur ailenizle dilerim :)

Konu sahibine gelince de sağlık açısından doktorunu bir engel görmüyorsa yapın bence de:) dilerim gönlünüzce olur her şey

Annem şuan 43 yaşında ve 2,5 yaşında bi erkek kardeşim var. Hatta forumdaki bazı msjlarımda da yazıyorum hep, ben 22 yaşında tekrar abla oldum, iyiki de olmuşum diye. Daha bilinçli, daha doya doya yaşanıyo o güzel duygu çünkü tüm aile bireyleri için. Ki benim annemle babam ozamanlar 23 yıllık evliliklerinde buna tekrar cesaret ettilerse eminim bebek isteyen herkes imkanı varsa bunu başarabilir. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inş :)

çok şanslısınız
ben 33 yaşındayım 2. yi düşünüyorum
doktorum korunmamamı bu zamanda 30 yaşdan sonra bile kimi insanların
zor hamile kaldığını söyledi
siz sigara kullanıyor muydunuz?
bide tüp bebek mi normal yoldan mı

Doğur ablam herhangi bir sağlık engelin yoksa, psikolojik olarakta hazırsan doğur anne olmak her yaşta güzel

hayatimda hic sigara icmedim. saglikli yasadim cok spor yaptim ama hamile kalmadan 1 sene once biraktim.
spontan gebelik benimki. once bi dusugum oldu dusukten 3 ay sonra yine hamile kaldim prensesim simdi 4 aylik.
tupbebek fobim var asiri derecede korkum var neden bilmiyorum. cok sukur ki gerek kalmadi. Allahim melegimi gonderdi bana.
birde inanmak sart ben inandim herzaman inandim.

neden olmasın...tabiki olur..sağlıklı olup olmaması Allah ın takdiri sonuçta..istiyorsan yap bence..inşallah benimde olur...

Tıbbi açıdan bi sakıncası var mı önce onu bi doktorunuzla konuşmanız lazım. Eger bi bebeginiz olacaksa da onu saglıkla kucagınıza almak icin gereken tüm önlemleri önceden aldıgınıza emin olun.

Eger sizin ya da bebegin saglıgına zararlı olacal bi durum varsa da hic kalkısmayın derim bu alınacak bi risk degil cünkü sonrasında cok üzülürsünüz.

Bi de maddi meseleler var tabi. Finansal durumunuz yeni bi bebegi kaldıracak gücte mi?

Su iki durumu halledebiliyorsanız ve bebek fikrine de hazırsanız yürüyün kim tutar sizi Sizin yaşınızda evlenip 40 ında dogum yapan bi yakınım var. Minik oğluş ailemizin göz bebegi simdi kapanın elinde kalıyo ahahah herkes kendi öpüp oynamak istiyo paylaşamıyoruz Annesi deseniz kadın dogumdan sonra resmen 10 yaş gençleşti. Nasıl yaptı ben akıl sır erdiremiyorum ama o kadar tatlı bi anne oldu ki inanamazsınız

Bebek 11 haftalikken anneden kan alarak DNA testi yapiyolar. Bebekteki tum genetik hastaliklari tarayabiliyilar. Down sendromu ve trisomiye bakiyolar genelde. Harmonyy diye bir sirket daha bir yada belki iki yildir dagitmaya basladi bu kitleri amerikada. TR de de olabilir yoksa maddi durumunuz varsa Amerika ya yada belki avrupaya yollayabilirsiniz kaninizi. Biraz pahaliya gelir belki 1000 yada 2000 dolar aradi ama erken ogrenirsiniz. Testin adi cell free DNA testing.

Tanıdığım 37 yaşında evlendi, ilk bebeğini sorunsuz bir şekilde 38 yaşında doğurdu.
20 yaşında biri de gebelikte sorunlar, riskler yaşayabiliyor. Allahın işi bu.
Önemli olan hazır olup olmamanız. Yük gelmiyorsa, zevkle bakarım diyorsanız olabilir. Ama bu yaştan sonra kim uğraşacak diyorsanız, sıkılacaksanız bebekte bunu hisseder ve huysuz olur bence.
Ben olsam yapardım. Yaşlanınca ve büyük çocuk evlenip gidince o evde kalıp arkadaş olur size :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…