38 yaşında hamilelik,doğru mu?

bence tamamen hormonal içgüdüsel bir durum, başlığı okuyunca çocuğun yok sandım öyle olsa yorumum farklı olurdu ama zaten varmış, büyütmüşsünde bu saatten sonra bebek gereksiz bir macera olur bence

teşekkürler cevap için
doğru psikolojik.. inanmak şart
benim sigara alışkanlığım var malesef
doktorum folik asit verdi ama sigara konusunu konuşmadık
hayırlısı herşeyin..

Siz zaten yazmışsıniz yazmak istediklerimi.
Ben de ekleme yapmak istedim.
Kadinin en aktif, dinamik yılları bana göre 20-30 yas arasıdır. Ama sartlar ve zaman cocuk sahibi olmak icin buna elverişli degil artik. Universite, is hayatı derken hayat akıp gidiyor.
Anlam veremediğim sey imkanlari olduğu halde ilk cocuktan sonra 10 sene bekleyip, tekrar cocuk dogurmak.
30-35 yasindan sonra biraz kendini düşünmeli insan. Ulke sartlari zaten cocuk buyutmek icin oldukca zor.
Açıkçası ben 40 yasimdan sonra bebek sahibi olmak istemem, yani zor gelir.
Gec evlenen, saglik problemlerinden dolayi çocuk sahibi olamayanlari bunun disinda tutuyorum tabi.

teşekkürler cevap için
doğru psikolojik.. inanmak şart
benim sigara alışkanlığım var malesef
doktorum folik asit verdi ama sigara konusunu konuşmadık
hayırlısı herşeyin..

benim ofis arkadasimin esi ilk bebegine 44 yasinda hamile kalmis kazara hemde. sonra 46sinda yine. o da kazara cunku bunlar bu saatten sonra bebek olmaz diye dusunmusler. kadinin hem sigara hemde alkol aliskanligi varmis zaten kendisi hollandali. alkol aliskanligi derken yemeklerde sarap icmek gibi. demem o ki Allah kismet etmisse hic birsey engel teskil etmiyor. sen yinede birakmaya gayret et. benim esim gunde iki paket icerdi. burda doktorlar bebek istiyorsaniz birakicaksin dediler ona. 1 senedir agzina almadi tamamen birakti.

Benim ablam 38 yaşında, 17 ve 9 yaşında kızları varken bir çocuk daha yaptı şimdi 3 yaşında bir oğlu daha var. Ablaları üzerine titriyor.

inşallah bırakabilirim bilemiyorum :)
hamile kalırsam mecbur ve severek bırakacağım da
işte hazır değilken içeyim diyorum
ne saçma bir düşünce oysa hep kendime oluyor olan
Allah' ım hayırlısıysa nasip et diyorum bende :)

Benim annem beni kırkında dünyaya getirmiş. Plansız dünyaya gelenlerdenim.
Kardeşlerimle de aramda 18 yaş var.Tekne kazıntısıyım ben.
Yani el bebek gül bebek büyüdüm onların tabiriyle.
İstiyorsanız neden olmasın ki...

Benim teyzem oğlunu 42 yaşında doğurdu(2. çocuğu) ablasıyla arasında 16 yaş var hiç merak etmeyin yaş farkı olacağı için daha bi sahipleniyor büyük çocuklar, bide bence naçizane fikrim her çocuğun bi kardeşi olmalı

Benim de 13 yaşında kız kardeşim var, benden 16 yaş küçük. Kardeşten ziyade evlat gibi benim için. Zaten ben evlendim başka şehre geldim.
Erkek kardeşim ise benden 3 yaş küçük, evde en çok özlediğim, en çok kıyamadığım insandır.
Muhakkak arada çok yaş farkı da olsa sevilir, kardeştir neticede ancak o bağın yakalanacağını pek zannetmiyorum. Daha önceki bir yazımı da yukarıya alıntıladım...

Annem 42 yaşında dünyalar tatlisi bir kiz bebek dünyaya getirdi.
4 kardesiz. Son numara evin maskotu, nesesi.. iki yıl oldu neredeyse hayatmiza gireli..
mutlu muyuz evet, sağlıklılar mi evet..
bu kadar erken öldürmeyin umutlarinizi
bu arada en buyuk ablamla aralarinda 22 yas var.. cocugumiz gibi ama olsun iyi ki var

Düşüncelerinizi bir doktor ile paylaşmanızı öneririm. Bedeniniz bunu kaldırabilecekse ve bebek için koşullar hala uygunsa neden olmasın ki? Tıp çok gelişti. Artık 50 yaşında kadınlar bile doğuruyor, biri de benim komşumdur. Tıbbın geldiği safhaya bakarsan 38 yaş hiç de geç kalmış sayılmaz. Eğer gerçekten istiyorsan soluğu bir doktorda al ve koşullar uygunsa daha fazla bekleme derim

ben de aynı şeyi düşünüyorum.bi kardeşi olsun...benim kız kardeşim en iyi arkadaş bana:)hiç kimse onun gibi değil,benim oğlum neden böyle bir duyguyu yaşamasın:)

Bende katılıyorum 3 çoçuğumuda 30 dan önce doğurdum şimdi nerde o enerjim iyikide 30 da önce doğurmuşum çok Zor çoçuk yetiştirmek hele çok ara verilmişlikden sonra dahada zor biri ergenlik yada başka sorunla boğuşurken bide bebekle uğraşmak dahada zor olmalı yinede konu sahibi arkadaş bakarım hepsinede her işede yeterim diyorsa yap bitane daha sağlık konusundada sağlıklıysa hiçbirşey olmaz daha 23 yaşında arkadaşımın bebeği bugün down sendromlu yani yaşa falan bakmıyo o

Geç çocuk sahibi olmuş bir anne ve babanın evladı olarak ilk etapta çocuğun geleceğini düşünün derim. Annem beni 33 yaşında doğurdu babam ise 44 yaşındaymış dünyaya geldiğimde. Hayatım boyunca özellikle babamın hastalıkları ile uğraştım, yaşıtlarım gülüp oynarken, ben babamı düşünürdüm. Ergenlikte milletin yaptığı asilikleri bile yapamıyordum annem babanın kalbi var yaşlı adam, strese sokma diye uyarırdı.

Nitekim şuan 28 yaşındayım ve artık annemde teklemeye başladı. Babam zaten neredeyse yürüyemiyor, üstümde o kadar ağır bir yük var ki, 1 kardeşim var pek ilgilenmiyorda, herşey benim üstümde... sadece 1 tane abisi olacak çocuğunuzun, büyük oğlunuza güveniyorsanız böyle birşeye kalkışın derim. O yaşlı ebeveyinlerle, bir başınıza kalmak isteklerinizi, gençliğinizi onlarla ilgilenmek için bir kenara bırakmak çok zor.

33 yasindaki annen gec dogurmus diyorsan oooo kimse dogum yapmasin.universite okumus sonra calismis evlenmis vs iseniz 30 undan once zaten zor

konu sahibi arkadasim
yasin 38 hamilelik dogum vs derken 40 olur gibi.simdi millet 40 dan sonra doguruyor .televizyona baksana.millet ilkini 40 dan donra dogutuyo.en erken doguranda 36-37
hepside saglikli
bende ikinciyi 37 de dogurdum ilkini 31 de
26 yasindada evlendim.istemedim cocuk felan.buyuk 8 kucuk 2 yasinda.ben zaten ince uzun biriyim .millet diyor ki bu genc uasta niye iki cocuk yaptin.arkadasim 42 yasinda dogum yapiyor. takilma yasinda bisey yok.ama acik ca dusuncemi yazmam gerekirse
buyuk oglun kardesi oluncaya kadar 18-19 olur.bu yas farki pek abi kardes farki degil kusak farki acikcasi.ama sen yap cocugunu
.

Eşimin iş yerinde bayan bir polis abla vardı emekli olduktan sonra ikinci çocuğu oldu
dünya tatlısı bir kızı var oğluyla arasında 17 yaş var
hakkınızda hayırlısı olsun evlat bambaşka bişey
8 senden sonra bize 2.ci çok iyi geldi umarım size de öyle olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…