4 aylik evliligimde hayattan sogudum..

Ne kadar doğru tartışılır ama bazi seyleri okuyunca evlenmeden önce bi sure birlikte yaşamak cok avantajlı geliyor bana...
Kesinlikle bu yüzden yabancı toplumları takdir ediyorum aynı şekilde cinsellikte yaşanmalı neler okuyoruz eşcinsel kocalar mı ten uyuşmazlığı mı isteksizlik mi yani evlenince şok yaşamak istemiyorsanız bi çok şeyi aşmalıyız ama bizim gelenek göreneklerde nerdeee .. Bi kere yabancı bi arkadaşıma sormuştum dedim zaten aynı evde yaşıyorsunuz cinselliğide yaşıyrsunuz evli gibi bi hayatınız oluyor sizi evlenmeye ikna eden şey ne dedim ( yurtdışında evlilik dışı çocuk olsada nüfus kağdı çıkabiliyor bunun içinde gerek yok ) dediki sevgi yani eğer onu çok seviyorsam evlenirim esas kriterde bu değil mi aslında peki bizim toplumumuzda neden var evlilik yaşanan ilişkileri meşrulaştırmak için :)

arkadaşlar güzel önerilerde bulunmuş.
ben çok kötüyüm kısa yoldan halletmeye çalışırım. mesela;
yeni evliyken benimle değil de pc ile evli olduğunu sanan kocayı eve almam.
bana göstermediği özeni gösterdiği pc odasındaki her şeyi çöpe atarım.
en son pc yi kafasında kırarım. ondan sonra kendi boşanmak ister zaten, sanal karısına zarar verdiğin için.

Bu oyunlar çok ciddi bağımlılık yapıyor. Bi arkadaşım da oyun bağımlısıydı, kaç yıllık sevgilisi terk etti. Çünkü artık yürümüyordu. Sonra çocuk bıraktı oyun oynamayı söz verdi tekrar barıştılar ve evlendiler şu an iyiler. Sizin bi terk etmeniz gerekiyor kocanızı yoksa zor. Uyuşturucudan farkı yok bunun.

Evet canim sana tamamen katılıyorum, herkes doğru bulmayabilir ama ben aynen öyle yaptım. Önce birlikte yaşadık sonra evlendik. Ha sorunlar oluyor mu evet olabiliyor evlendikten sonra ama en azından en önemli şeylerin birbirine uyduğunu biliyorsun gerisini de bir şekilde hallediyorsun.

Gerginlikten beslenmesine müsade etmeyin. Göz dağı için geç olabilir net olun ve bu bağımlılıkla devam ederse boşanacağınızı söyleyin. Mutsuzsanız mutlu etmeyin bu süreçte de yokmuş gibi davranın. Sert ve net olmakta fayda var.

Program yapın en güzeli yemek saati kitap saati film saati serbest zaman..ve oyun oynamak isteyen oynasın...

Sen giderken ben geri donuyodum.
Anladinmi ?aklin fikrin oraya gidiyo senin sanirim.kiz yardim istiyo kimsenin yatagini sormuyo.cok ..........

Ayy şaka da yapılmıyor haa :)

Ben öyle diyenleri eleştirmek için yazdım öyle.

Ben eşimi 4 günde bir zor görüyorum..
Günde 4 kere nerdeeee

Yani size katılmıştım aslında ama anlamadınız.

Siz neden eşinizin oyun oynamasını istemiyorsunuz? Eşinize çocuk gibi demişsiniz. Değildir demiyorum. Ama konunuzu okuyunca karşılıklı tutturup atışan sonra da küsüp oturan iki çocuk canlandı gözümde. Oturun konuşun. O kendini açıklasın siz de kendinizi açıklayın. Tabii o bilgisayarda oyun oynarken yanına gelip ittirip bağırıp çağırarak açıklarsanız kendinizi hiç yol alamazsınız. İkinizin davranışı da sağlıklı gelmedi bana.
Ben de oyun oynadığım için iki taraftan da baktım olaya.

Benim eşim de çok oyun düşkünüydü Ama sizin anlattığınız kadar değil. ben ona ben işlerimi bitirene kadar oyna ben gelince bırakacaksın diyordun. ikimizde gündüz çalışıyor oluyorduk. akşam geldiğinde yemek yiyip bilgisayarın başına geçiyordu ben de bulaşıklar ertesi günün yemeğini felan yapana kadar oynardı sonra bırakırdı ben gelince bırakırdı.

Açıklayıcı olabilmek adına çok uzun yazdım. Bu sıkıntıyı her gün yaşayanların okumaktan çekinmeyeceğini düşünüyorum. Diğerleri okumayabilir.

Yazılanları şimdi okudum. Aynı durumdan şikayet eden bir sürü yorum var. Eşlerinizin oyun oynaması size gıcıklık olsun diye yapılmış bir şey değil.

Eğer tek başına online olmayan bir oyun oynuyorsa bunun film izlemek veya kitap okumaktan çok da farkı yok. Veya resim yapmak. Empati kurabilmeniz için söylüyorum. Hobiniz neyse onunla kıyaslayın. Yapmaktan zevk aldığınız sizi rahatlatan bir şey sadece. Abartmak konusuna gelince de, belki bu sadece benimle alakalıdır ama, bazen oluyor ki bir kitabı okurken zamanı unutuyorum. Bir bakıyorum kitap bitince sabah olmuş. Benim yapmam gerekenler, yemek, su, arkadaşlarım, sevgilim hep uçmuş gitmiş aklımdan. Bunun aynısını bir oyunda da yaşayabiliyorum. Hikayesine o kadar kapılıyorum ki şunu da yapayım bunu da yapayım derken saatler geçiyor. Resim çizerken bile şurayı düzelteyim, aa aklıma yeni bir fikir geldi onu da çizeyim unutmadan derken onda da kaptırıp gidiyorum.

Eğer online bir oyun oynuyorsa da bunu da arkadaşlarınızla bir araya gelip herhangi bir grup aktivitesi yapmakla bağdaştırabilirsiniz. Mesela kızlarla toplanıp alışverişe çıkmak. Hem arkadaşlarınızla toplanıyorsunuz, hasret giderip sohbet ediyorsunuz, hem de alışveriş yapıyorsunuz. Ben de online oyun oynuyorum. Bazen kararlaştırıyoruz şu saat oynayalım beraber diye. 6 kişi giriyoruz o saatte hem sohbet muhabbet hem oyun oynuyoruz. 6 kat daha zevkli oluyor. Veya giriyorum haber vermeden, bakıyorum iki arkadaşım oradaymış. Yazıyorum hemen onlara konuşuyoruz beraber oynuyoruz. Mesela dışarı çıktınız bir kazak bakayım diye. Orada iki arkadaşınızla karşılaştınız bir kahve içip alışveriş yaptınız. (Başka grup aktivitesi aklıma gelmediği için sadece alışverişten örnek verdim kusura bakmayın) Bu aktiviteler gibi hem rahatlıyorsunuz, sosyalleşiyorsunuz hem de eğlenip, güzel vakit geçirmiş oluyorsunuz.

Eşlerinizin oyun oynamamasını istiyorsunuz. Her şey iyi güzel ama önce bir sorun kendinize: Neden?
Benim sevgilim de oyun oynuyor. Bazen ben de oynamamasını isteyebiliyorum. Mesela uzun süredir görüşmedik veya beraber sinemaya gitmek, yemeğe çıkmak istiyorum. Söylüyorum ona bunları açıklıyorum. Mantıklı bulursa yok ben seni görmek istemiyorum oyun oynayacağım demiyor.
Eğer oyunu abarttıysa söylüyorum, açıklıyorum o da hak veriyor. Bazen ben abartıyorum bu sefer de o beni frenliyor.
Bir insan başka hiçbir şey yapmayıp 7/24 oyun oynamak istiyorsa, böyle bir hayat yaşıyorsa o zaman sormalısınız neden benimle evlenmek/ sevgili olmak istedin?

Ben böyle insanların var olduğunu düşünmüyorum. Sizinle eve hizmetçilik yapsın yemeğimi hazırlasın diye evlendiyse zaten anladığınız anda boşayın. Ama yaptığının farkında değilse konuşun. Ben seninle vakit geçirmek istiyorum diyin. Gel yemek yapalım beraber, değişik bir tarif buldum diyin. Bak bu film çok güzelmiş diyorlar, ikimiz de severiz hadi izleyelim diyin. Yeni bir kafe açılmış ortamı çok güzelmiş hadi gidip bir kahve, çay içelim diyin.
Oyunlar diğer hobilerden biraz farklı. Daha çabuk bağımlılık yaratabiliyorlar. Yani siz farketmeden bütün zamanınızı çalabiliyorlar.

Daha önceden söylediğim kendinize soracağınız "Neden?" sorusunun cevabı çok önemli. Eşinizin çocuk gibi oyun oynamasını istemiyorsunuz. Evin erkeği olarak salonda oturup "çaaööy" bağırışları eşliğinde elinde kumandayla yayılmasını mı istiyorsunuz? Beraber televizyon izlemek mi istiyorsunuz? Elinizde telefonlar varken, arkada televizyon açıkken arada 3-5 kelime ederek saatler mi geçirmek istiyorsunuz?
Bunların hepsi zaman geçirmek için yapılabilecek şeyler. Hepsini de seven yapmak isteyen insanlar ve çiftler var.
Mesela biz birbirimize yaslanıp telefonda sosyal medyada takılıp arada birilerine laf atmayı veya gördüğümüz bir şeyi gösterip o konu hakkında konuşmayı seviyoruz. Aynı zamanda da televizyonu açıp kanallar arasında atlayıp saatlerce güzel bir şey bulmaya çalışmak veya gereksiz programları izlemek çok saçma ve anlamsız geliyor. Veya beraber yemek yapmak çok eğlenceli gelirken, saatlerce kafede oturmak saçma geliyor.

Her insan ve çift farklıdır. Uyum sağlayacağınız birisini bulmanız çok önemli bu yüzden. Her yapmak istediğiniz şeyde uyum sağlamak zorunda da değilsiniz. Ama beraber yapacağınız aktivitelerin olması önemli. Mesela beraber bir film izlersiniz sonrasında bir kahve içip sohbet edersiniz. Sonra da o oyun oynar, siz kitap okursunuz. Veya siz telefonda takılırsınız, o resim yapar.

Eşinizin tarafından bakabilecek bir göz olarak özel mesaj da atabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.

Ya tedavi olacak yada sen olmayacaksın
Bence kendinize oyalayacak seyler bul mesala namaz kil bol bol dua et tesbih cek gercekten cok rahat larsiniz böyle yaparak ken dinize zarar veriyor sunuz ben de biliyorum önceleri takiyordum şim di takmiyoru allah islah etsin diyorum

Belli ki birileriyle online oynuyor benim eşim ve kuzenleride pesci (futbol oyunu) ama online değil biraraya gelip oynuyorlardı eskisi kadar oynamıyorlar ama sebebi bizim kedimiz bazı kuzenleri gelmiyor kesi var diye
Ha ben şokayetçimiydim hayır zaten şimdide birlikte 3 senedir cepten oyun oynuyoruz
Param olsa eşime oyun odası yapardım ben seviyor mutlu oluyor o yüzden karışmıyorum birlikte oynuyoruz zaten

Benim eşimde oynar bunu hiç sorun etmedim. Onun hobisi bundan zevk alıyor neden engel olayım. Zaten oda evde ben varsam kendisini sınırlar bırakıp gelir yanıma. Sorun çıkarttıkca daha çok üzerine düşer. Akışına bırakın zamanla azalıyor. Etki tepki olayı. İnada bildiriyorum işi

Sürekli mi oynuyor hiç mi beraber zaman gecirmiyorsumuz? Eğer öyleyse durum kötü.. sizde taktik yapın mesela o oyun oynarken bende arkadaşlarım ile dışarı çıkıcak diyin ve çıkın..gezin eğlenin. Umursamayın bırakın onu kendi haline yemeğini de kendi yapsın camasirinida kendi yıkasin..uzaklaşin biraz kendine gelir sizi kaybedecegini düşünsün..uzmeyin kendinizi sessiz savaşın.

Benimde eşim hergun dışarı çıkıyor ne yapıyorum sa evde oturamiyor eve geç gelmiyo en fazla 9,10 gibi geliyor valla bende biktim artık bu huyundan kusup gittim yine olmadı duzrlmiyo adam bnde ne yapacam bilmiyorum artık

O oynadikca git cek fişi.

Bence kendinize oyalayacak seyler bul mesala namaz kil bol bol dua et tesbih cek gercekten cok rahat larsiniz böyle yaparak ken dinize zarar veriyor sunuz ben de biliyorum önceleri takiyordum şim di takmiyoru allah islah etsin diyorum
Konu sahibi yeni evli genç bir insan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…