- 28 Eylül 2020
- 66
- 20
- 3
- 34
- Konu Sahibi december3490
-
Yemek yedikten sonra o koltuğuna çekiliyor tv izlerken oyununu oynarken arada da sohbet ediyoruz işte. Ben 30 eşim 31.Normal zaman derken ,Eve gelir hemen üstünü değiştirip tvyi açar.Benim anlamadığım, ciddi oyun, tv bağımlısı bir adam var...yemek yerken bile sürekli bişeyler seyrediliyor.
Siz ne ara 2 çift laf konuşmaya fırsat buluyorsunuz ki? İletişiminiz, paylaşımınız nasıl normal zamanda? Bu mutfağa taşımadığı tabaktan çok daha büyük bir sorun bence. Yaşlar kaç ki?
HAYatımda en çok istediğim şeydir bir anne olmak çocuk sahibi olmak bir kızım olmalıydı.Tabi sağlıklı olsun kız erkek farketmezdi. Ama böyle bir evlilikte asla düşünmüyorum maalesefİnşallah bebek dusunmuyorsundur??
Canimmmmmmm, Rabbim tez zamanda seninde gonlundekini versinHAYatımda en çok istediğim şeydir bir anne olmak çocuk sahibi olmak bir kızım olmalıydı.Tabi sağlıklı olsun kız erkek farketmezdi. Ama böyle bir evlilikte asla düşünmüyorum maalesef
Allah size kolay bir Doğum nasip etsin .Hayırlısıyla kucağınıza alın inşallah
Hissediyorum hemde önceki konularimdan dediğim gibi evimden uz başka bir sehirdeyim hiç arkadaşım yok burada kimsem yok. Ama kendime bakmam lazım. Olan hem biz kadınlara oluyor. Hep biz yıpranıyoruzNASIL dayanıyorsunuz .Yani ben hep ailemle bu şekilde yaşadım gördüm . Annem hep babamın bizimle yemek yememesinden şikayetçiydi.belli saatinde Eve gelmediği için .3-4 senedir bu düzeni oturtturduk .Annem ablam babamla oldu .Babamın geç geldiği zamanlarda onsuz yiyorduk yemeği .Herşeyi tek başına yapıyor olmanız sizi yormuyor mu ?tek başınıza yalnız hissetmiyor musunuz kendinizi
Beğenmeme butonunu eşin için bastım. Çok sinir oldum. Taviz verme. Kendi kendine yaşasınMerhabalar ,
4 aylık evliyim. Pandemi süreci sebebiyle yarı zamanlı ev yarı zamanlı şirkete gidiyorum.Masa başı da olsa yorucu bir işim var .Eşimde çalışıyor . Eşim ilk zamanlarda ev işi yapardı ,özel günümde masayı toplardı ,bulaşık yıkardı ,Herşeyi yapardı. Şimdi hiçbir şey yapmıyor .Defalarca bunun tartışmasını yaptık .Yapma yemek ben yemem derdi .Sen ne yemek istiyorsan kendinden göre hazırla derdi ki ,Eşim açlığa tahammülü yoktur başı ağrır.Sırf masa hazırlama da ,ve toplama yapmamak için yemek yememeyi tercih ediyor .Açık açık bana dedi ki ben kendime zaman ayıramıyorum.Ben ise;6 da evde oluyorsun akşam 12’ye kadar zamanın çok,alt tarafı tabak götüreceksin,kaldıracaksın .5 saat süre insana yetmez mi ? Nasıl bi zaman istiyorsun ?Sen bu durumdan şikayetçisin .Ben daha çok şikayetçiyim evin bütün işi ile ben uğraşıyorum dedim. 1 hafta boyunca yemek yapmadım .Abur cubur yedi .Böyle olmayınca bu sefer yine konuşmayı denedim. Baktım olmuyor ,işten gelip masayı hazırladım,topladım,çay demledim 1-2 hafta bu şekilde gitti.
4 aylık evliliğimde bir gün olsun kumandayı elime almış değilim .Akşam yemek yerken spor kanalı ve haber , haftasonu kahvaltıda spor kanalı izlenir .En son bir gün akşam yemeği yerken telefondan Netflix de film açıp izlemişliğim oldu .Bu arada eşimin oyun bağımlılığı var .Tablette oyun oynuyor .Sabah akşam elinden hiç düşmez. Dün gece ATV’de dizi vardı .Onun öncesinde bizim her zaman izlediğimiz program vardı .İzlediğimiz programı açmasını söylediğimde kusura bakma benim bir tane dizim onu izlicem dedi .Bende 4 aylık süre zarfında Kumanda,tablet,telefon ayrılmaz üçlü olarak oturdun .Senin izlediğin programı izledim ,spor kanalı izledim .Ama artık yeter dedim. Tabletini alıp yatak odasına gitti .Benbirkaç zaman sonra odaya geçtiğimde kapıyı açtım girdim . Kapıyı çalmadan içeri giremezsin dedi ,bende burası benim yaşam alanım istediğim gibi girerim dedim.Senin rahat etmediğim yerde seni de rahat ettirmeyeceğim göreceksin dedi ,Git kendine tv al dedi ki ,kendisi almadı bu tvyi.Benim ailem kendileri aldıklarını bana verdiler .Utanmadan birde bana ne diyor şaka gibi.Birde üstüne sen evliliği ne sanıyordun.Senin dizinin dininden ayrılmadan senin isteğine mi göre hareket edecektim demesi apayrı birşey gerçekten .ben mi abartıyorum sizce?
Konuşmuyoruz hiç .Gün içerisinde defalarca aradı açmadım .Şimdi ayrı odalarda takılıyoruz.Nasıl bir yol izlemeliyim ? Ben evliliği çok mu yanlış biliyormuşum
ahey ahey ahey.Seni çok iyi anlıyorum benim eşimde aşırı oyun bağımlısı ve tam bir Maçkolik.evlendiğimizde hata mı yaptım acaba dedim milyon tane şey geldi aklıma ilk önce onu tanıdım bi serbest bıraktım bi hevesini alsın düğün stresiydi şuydu buydu dedim rahatlamasına izin verdim . eşine zıt giderek çözemezsin öncelikle zıt gitmek daha çok arayı bozar .ondan sonra ilk bi konuştum birbirimize zaman ayıralım seni çok özlüyorum falan gibisinden ondan sonra romantik kahvaltılar romantık akşam yemekleri ev içinde oynanabilecek oyunlar aldım masa tenisi puzzle falan (ikimizde film izlemekten nefret ederiz ) oyun oynadığı zamanlarda onu gözledim en heyecanlı yerinde seksi şekilde çıktım karşısına . Ev işlerinde de mesela ben makinaya çamaşır atıyosam oda asıyo ben evi süpürüyosam oda siliyo . Oyununu hiç bitirmedim çünkü evde benimde kafa dinlemeye ihtiyacım var hafta da bir iki gün bi iki saat rahat rahat oynamasına izin veririm .oyun oynarken çayını çerezini ne istiyorsa yaparım aynı şekilde eşimde ben istediğimde bana istediğimi yapar Fazlasını oynamak isterse gelir sırnaşır yarım saatçık oynayabilirmiyim der . Biraz erkeği avucunun içine almayı bilceksin . Benim çoğu arkadaşımın eşi oyun bağımlısı bunun yaşla alakası yok eşim 24 yaşında oyun oynadığı arkadaşı 37 yaşında komşum ( 28 yaş ) mesela artık başa çıkamamış bırakmış 7/24 oyun oynuyo en iyi bilgisayarı oyun koltugınu falan almış adam . Maç olayıda birlikte izleyeceksen izin veriyorum televizyonu bi tek maç için açıyoruz haber de çok izler eşim ama benim psikolojimi bozduğu için ve siyasetide izlerse aşırı agır eleştirdiğim için dırdırımdan bıktı ben varken izlemez .
Eşiniz değilde sanki çocuğunuz gibi anlattınız. Anneler yasak koyar saatle izin verir yaSeni çok iyi anlıyorum benim eşimde aşırı oyun bağımlısı ve tam bir Maçkolik.evlendiğimizde hata mı yaptım acaba dedim milyon tane şey geldi aklıma ilk önce onu tanıdım bi serbest bıraktım bi hevesini alsın düğün stresiydi şuydu buydu dedim rahatlamasına izin verdim . eşine zıt giderek çözemezsin öncelikle zıt gitmek daha çok arayı bozar .ondan sonra ilk bi konuştum birbirimize zaman ayıralım seni çok özlüyorum falan gibisinden ondan sonra romantik kahvaltılar romantık akşam yemekleri ev içinde oynanabilecek oyunlar aldım masa tenisi puzzle falan (ikimizde film izlemekten nefret ederiz ) oyun oynadığı zamanlarda onu gözledim en heyecanlı yerinde seksi şekilde çıktım karşısına . Ev işlerinde de mesela ben makinaya çamaşır atıyosam oda asıyo ben evi süpürüyosam oda siliyo . Oyununu hiç bitirmedim çünkü evde benimde kafa dinlemeye ihtiyacım var hafta da bir iki gün bi iki saat rahat rahat oynamasına izin veririm .oyun oynarken çayını çerezini ne istiyorsa yaparım aynı şekilde eşimde ben istediğimde bana istediğimi yapar Fazlasını oynamak isterse gelir sırnaşır yarım saatçık oynayabilirmiyim der . Biraz erkeği avucunun içine almayı bilceksin . Benim çoğu arkadaşımın eşi oyun bağımlısı bunun yaşla alakası yok eşim 24 yaşında oyun oynadığı arkadaşı 37 yaşında komşum ( 28 yaş ) mesela artık başa çıkamamış bırakmış 7/24 oyun oynuyo en iyi bilgisayarı oyun koltugınu falan almış adam . Maç olayıda birlikte izleyeceksen izin veriyorum televizyonu bi tek maç için açıyoruz haber de çok izler eşim ama benim psikolojimi bozduğu için ve siyasetide izlerse aşırı agır eleştirdiğim için dırdırımdan bıktı ben varken izlemez .
sen stratejileri okudun mu? adam bu kadar çabaya entrikaya karşı evde parmak kaldırarak konuşsa , izinle tuvalete gitse yine de hakkını ödeyemez bu bacımınEşiniz değilde sanki çocuğunuz gibi anlattınız. Anneler yasak koyar saatle izin verir ya
Başarmış mı başarmış maşallahı varsen stratejileri okudun mu? adam bu kadar çabaya entrikaya karşı evde parmak kaldırarak konuşsa , izinle tuvalete gitse yine de hakkını ödeyemez bu bacımınbilmiyorum ben çok etkilendim şahsen
4 aylık karısına psikopat teşhisi koyan koca, aile terapistine gitmeyi kabul eder umarım. Terapist bu kocayi düzeltebilirse belki, aksi halde; konu sahibesinin ömrü bu kocayi düzeltmeye çalışmakla geçer.
konu sahibi durumunuza çok üzüldüm , çok aklı başında , egitimli, kendisine saygısı olan bir kadınsıniz anladığım kadarıyla ve tecrübeme dayanarak eşinizin aileden gelen dinamiklerine dayanan tavrını kendinize olan saygınızı yitirmeden düzeltebilmenizin çok zor olduğunu söyleyebilirim. Seviyorsanız çabalayın, aile terapistini şiddetle ve hemen öneririm, ama tek çabanız bu olsun çünkü bence siz hiç hata yapmamışsıniz, düşünce ve tavırlarınız akılcı ve tutarlı olmuş...sevgim tükendi diyorsanız yol yakınken ayrılın, çocuk yapmayın....hakkınızda hayırlısı olsun
Ben de o yüzden dedim canım, konu sahibinin tek ve yegane çabası bu teklifi eşine sunmak olmalı, o da sonradan içinde kalip pisman olmasin diye...eş kişisi kabul ederse bir umut düzelir, kabul etmezse -ki bence de etmez bu adam size katıliyorum- hiç uğraşmasın derim, ömrüne yazık4 aylık karısına psikopat teşhisi koyan koca, aile terapistine gitmeyi kabul eder umarım. Terapist bu kocayi düzeltebilirse belki, aksi halde; konu sahibesinin ömrü bu kocayi düzeltmeye çalışmakla geçer.
Ben üç yıllık evliyim bende çok çektim sabah beş altı gibi oyundan kalkar yedide işe giderdi işten gelir yine oyuna otururdu evde sadece yemek sırasında birbirimizi görürdük. Biraz sabır birazda nasıl davranman gerektiğini bilceksin tamamen kesersen olmazİzin almak mı vermek mi mümkün değil . Ben eşimle bunları asla yapamam.Az önce söyledim. Kuzenim anlatıyordu.ben kahvaltıyı toplarken ,eşim Evi süpürürdü.O da bundan muzdaripti mesela o da ayrı bir konu . Sende bunu yapsan ne olur ki sanki .Ama yok kafayı oyundan kaldıramıyor. Şu tabletin olmasaydı bizim evliliğimiz daha farklı olurdu dedim . İyi ki tabletim var deyip sarıldı öptü karşımda .Ben şok .benden değerli kıymetli tabletin dedim çok kötüyüm ya
ahey ahey ahey...17 yıllık evliyim, şu stratejilerin birini bile bilmem,oyun oynarken en heycanlı yerinde seksi gezmeler felan 40 yıl düşünsem aklıma da gelmez...tebrik ediyorum bacım, erkek ehlileştirmede sensei doğmuşsun, bordo bereli olmuşsun resmen respect
Ya aslında onlarda çocuk gibiler bilmiyorum benim eşimin yaşı küçük belki onunda etkisi vardırEşiniz değilde sanki çocuğunuz gibi anlattınız. Anneler yasak koyar saatle izin verir ya
Şu anda nasılsınız işinizle aranız tamamen düzeldi miÇok teşekkür ederim.ikimizde dün çok huzursuzduk.Gece 3 e kadar uyuyamadık.Gece oyunu sildi eşim . Neden siliyorsun dediğimde ilişkime ,evliliğime zarar veriyor.Karım mutsuz oluyor .Onun mutluluğu içim sildim dedi. Sonra benim başımın etini yeme sakın dedim.Yok yok zaten birkaç aydan sonra oyun bitiyordu . Yemek konusunu da tekrardan konuştuk ,ben yemek yapmak istiyorum,masa toplamak değil dedi.İyi tamam yaparsın ,ama ben sana hiçbir zaman mutfağa giremezsin demiyorum ki ,geçenlerde mesaiye kaldım 9 da Eve geldim .10 da yemek yedik dedim .Bu kadar geç saatlerde yemek yenilmemeli dedim . Ben 10 da da yerim 7 de de yerim veya o gün hiç yemem dedi. Yemek hazırladığımda yemek yemek istemiyorsan söyleyebilirsin ben neden yemiyorsun demem ki dedim.Anlayacağınız yemek konusunda yol bu şekilde ilerleyecek Terapist olayını da söyledim o konu başka konuya geçti.Laf girdi araya kayndı gitti. Tv konusunda da Salı günleri o dizisini izleyecek karışmayacağım .Ama bende tabletini vermesini ,en azından telefondan bir tık büyük ekranda izlemek istediğimi söyledim.Tamam dedi.Şu oyun olayını nişan sürecinde yapmış olsaydı bu denli yüz göz olunmazdı .Daha 4 aylık evlilikte bu denli tartışmaların yaşanmaması gerekliydi . Bu oyun senden bişeyler götürüyor .Sağlığını bozuyor ,evliliğini bozuyor sen sonunda geç de olsa farkına varabildin dedim .Bir konumuz daha vardı .Benim ailemden biri geleceği zaman sen kavga çıkarıyorsun demesiydi.Bak bu kelimelern beni sinirlendiriyor ,neden bu şekilde düşünüyorsun dediğimde benim ailemi istemediğini düşündüğüm için biz hep o süreçte tartışıyoruz demesi oldu.bu tartışmaların saati,dakikası olmazki .geçenlerde benim kuzenlerim geldi .Onlar gelmeden yarım saat önce tartıştık .Sana ben böyle bişey mi söyledim. Durum o an o şekilde geliştiği için oluyor dedim. Yemek hazırlayan benim ,Uğraşan benim dedim .Kaldı ki eve misafir geleceği zaman senin veya benim taraftan olsun.Ona göre hazırlığımı yaparım .İnsan seçmem asla .Bir daha bu şekilde konuşmaması İçin uyardım.Bakalım inşallah düzeleceğiz.Ben ayrılmak İçin evlenmedim herkes gibi.elimden geleni yapacağım . Düzelmek istemezse benim yapacak bir şeyim yok.Çocuk düşünmüyorum.En az 1,5 sene.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?