4 aylık evlilik tv ve tablet oyun sorunsalı..

december3490

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2020
66
20
3
34
Merhabalar ,

4 aylık evliyim. Pandemi süreci sebebiyle yarı zamanlı ev yarı zamanlı şirkete gidiyorum.Masa başı da olsa yorucu bir işim var .Eşimde çalışıyor . Eşim ilk zamanlarda ev işi yapardı ,özel günümde masayı toplardı ,bulaşık yıkardı ,Herşeyi yapardı. Şimdi hiçbir şey yapmıyor .Defalarca bunun tartışmasını yaptık .Yapma yemek ben yemem derdi .Sen ne yemek istiyorsan kendinden göre hazırla derdi ki ,Eşim açlığa tahammülü yoktur başı ağrır.Sırf masa hazırlama da ,ve toplama yapmamak için yemek yememeyi tercih ediyor .Açık açık bana dedi ki ben kendime zaman ayıramıyorum.Ben ise;6 da evde oluyorsun akşam 12’ye kadar zamanın çok,alt tarafı tabak götüreceksin,kaldıracaksın .5 saat süre insana yetmez mi ? Nasıl bi zaman istiyorsun ?Sen bu durumdan şikayetçisin .Ben daha çok şikayetçiyim evin bütün işi ile ben uğraşıyorum dedim. 1 hafta boyunca yemek yapmadım .Abur cubur yedi .Böyle olmayınca bu sefer yine konuşmayı denedim. Baktım olmuyor ,işten gelip masayı hazırladım,topladım,çay demledim 1-2 hafta bu şekilde gitti.
4 aylık evliliğimde bir gün olsun kumandayı elime almış değilim .Akşam yemek yerken spor kanalı ve haber , haftasonu kahvaltıda spor kanalı izlenir .En son bir gün akşam yemeği yerken telefondan Netflix de film açıp izlemişliğim oldu .Bu arada eşimin oyun bağımlılığı var .Tablette oyun oynuyor .Sabah akşam elinden hiç düşmez. Dün gece ATV’de dizi vardı .Onun öncesinde bizim her zaman izlediğimiz program vardı .İzlediğimiz programı açmasını söylediğimde kusura bakma benim bir tane dizim onu izlicem dedi .Bende 4 aylık süre zarfında Kumanda,tablet,telefon ayrılmaz üçlü olarak oturdun .Senin izlediğin programı izledim ,spor kanalı izledim .Ama artık yeter dedim. Tabletini alıp yatak odasına gitti .Benbirkaç zaman sonra odaya geçtiğimde kapıyı açtım girdim . Kapıyı çalmadan içeri giremezsin dedi ,bende burası benim yaşam alanım istediğim gibi girerim dedim.Senin rahat etmediğim yerde seni de rahat ettirmeyeceğim göreceksin dedi ,Git kendine tv al dedi ki ,kendisi almadı bu tvyi.Benim ailem kendileri aldıklarını bana verdiler .Utanmadan birde bana ne diyor şaka gibi.Birde üstüne sen evliliği ne sanıyordun.Senin dizinin dininden ayrılmadan senin isteğine mi göre hareket edecektim demesi apayrı birşey gerçekten .ben mi abartıyorum sizce?
Konuşmuyoruz hiç .Gün içerisinde defalarca aradı açmadım .Şimdi ayrı odalarda takılıyoruz.Nasıl bir yol izlemeliyim ? Ben evliliği çok mu yanlış biliyormuşum

Hayır sen değil eşin evliliği yanlış biliyor. Tablet kafalı öküzinyo

Bence eşiniz evliliği çok yanlış biliyor. Yaşlar küçük mü anlamadım bu teknolojik alet düşkünlüğü nedir böyle. Umarım çözersiniz bu sorunları.
Eşim 31 Yaşında,ben 30 .Ben oynamasında değilim .Hani oynasın kafasını dağıtıyor madem ama 7/24 olmamalı .Bu bana fazla geliyor .Herkesin kendisine ayırmak istediği Zaman vardır ,ayrı filmlerde izlenir ki o yatak odasına gider tabletini alıp film izler.Ben ise kitap okurum veya dizi film izlerim .Bir film izleyelim der mesela .Ama onun bildiği filmdir.Film başlar yorum yapar ,konuşur.Ben ise hiç sevmem .Film bittikten sonra konuşulsun .Ben izlemeyince de seninle hiçbir şey yapılmıyor oluyor.Ben ona diyorum ki seninde izlemediğin film olsun .Rasgele seçiyorum .Beğenmiyor

Hayır sen değil eşin evliliği yanlış biliyor. Tablet kafalı öküzinyo
Yani bu şekilde olacağını bilseydim evlenmezdim Açıkcası ki kendisi nişanlıyken beraber yemek hazırlarız ,beraber yer içeriz diyen bir adamdı ki bunu da söyledim .Sen bana bu hayalleri kurdurdun diye .Nasıl olacak bilmiyorum .Annesine mi söylesem acaba

Annesine sakın şikayet etme. Bir insanı değiştirmek istiyorsan önce onun bile anlamayacağı kadar küçük şeylerle başla. Mesela aşkım suyu verir misin aşkım tuzu unuttum alır mısın aşkım kazağın kanepenin üstünde kalmış banyoya geçerken kirli sepetine atıversene gibi

Esiniz tam bir hırto. Ben de yeni evliyim. Su an calismadigim halde bile esim ustune dusen isi yapiyor ve benim hizmetci olmadigimin farkinda. Esinizin yaptigi aptal guc savaslarini da hatirladim; ilkokulda sira arkadasimiza yapiyorduk.
Ayy maşallah çok sevindim Sizin adınıza gerçekten .Ne yol izlesem bilemiyorum annesiyle mi konuşsam .evliliği ne olarak görüyor acaba

Bunları söylüyorum yapıyor.Ama mesela benden önce Eve geldiyse asla bir iş yapmıyor.Ya uyuyor üz da tabletiyle oymuyor.Hep söylüyorum şirketin tableti birde .En sonunda bana o tableti kırdıracaksın diye ki asla öyle huylarım yoktur.İnşallah sonuç oraya varmaz.

Bence tartışmak yerine küçük küçük istek dozunu arttır. Bir süre sonra alıştığında farkında olmaz zaten. Önemli olan tabletten ayırabilmek onun içinde bir süre dizi film gezi vs ile oyala. Emin ol öyle öyle uzaklaşacak

Ortak bir zevkin,ortak bir dilin olmadığı uyumsuz bir evlilik.Daha çok yeni umarım oturur.Yalnız bu inatlaşmaları bırakmanız lazım.Eşine söyle artık bekar olmadığını hatırlasın.

Ayy maşallah çok sevindim Sizin adınıza gerçekten .Ne yol izlesem bilemiyorum annesiyle mi konuşsam .evliliği ne olarak görüyor
Cok tesekkur ederim sag olun ama bu olmasi gereken sey zaten kadinlar beklentiyi dusurmesinler bu kadar lutfen. Bilmiyorum cevap verdiniz mi ama sanirim yaslar kucuk mu diye sorulmustu. Bu huylari hic dikkatinizi cekmedi mi? Bilemiyorum genelde ailelerin cok karistigi evliliklerden de hayir gelmiyor. Kol kirilsin yen icinde kalsin demiyorum yanlis anlamayin sadece esiniz bi cobanin gutmesine ihtiyac duymadan sizinle iletisim kurmayi becerebilmeli diyorum.

Keşke olsa ,film izlerken de elinde oluyor oyuncak maalesef .Dizi film beni işimi kolaylaştırmaz maalesef .Sürekli yanında taşır haftasonu bir yere gidilecekse yanına alır.Annemlere gittiğimizde de oynar .bağımlılıktan öte başka bir şey bu.

Annesine neden söylüyorsunuz? Siz de evlilik ne bilmiyorsunuz.

Yok artık. Akşam yemeğine yardım edemeyecekse ileride çoluk çocuğa nasıl bakacak. Üniversitede falan hiç evde kalmamış mı yalnız. Yemek bulaşık temizlik çamaşır her gün yapılması gereken şeyler. Bu adam hiçbir şey yapmak istemiyor. Hemen bir terapiste gidin. Söylesin eşinizin yüzüne tam bir denyo olduğunu

Uyumsuzluk var . Biz de eşimle böyleydik . Film izleyelim diye tutturur kendi zevkine göre bir film acardi ki bizim film konusunda ortakligimiz hiç yoktur , benim izledigimi o izlemez onunkini de ben . O film izkerken çıt çıksın istemez ben sıkilir konusurdum filmle ilgili soru sorardim maksat vakit geçsin.

Şimdi film izleyecegi zaman bana sorar bunu izleyelim mi diye , ben de ona sorarim bazen . Konusmaktan hoslanmadigi için de susmayi ögrendim ama kendi konusuyor artik filmi unutup alakasizca konustugumuz da oluyor. Yani film konusu pek de önemsenecek bir sey degilmis ben de sizin gibi takilmistim , simdi umrum degil.

Oyun konusunda benim eşim de çok oyun oynardi ben de oyun indirdim oynamaya basladim hic sevmedigim halde , onun yaptiginin aynisini yapiyordum oyun oynayip her seyi salliyordum, oyunu yasakladi bana bir daha oynamayacaksin falan diyor , tamam dedim sen oynama ben de oynamayayim bu konu baya uzun sürdü sonra pes etti ikimizin de telefonunda bir tane oyun kalacakti ve film izlerken sohbet ederken birlikte bir sey yaparken isimiz varken oyun oynanmayacakti ,böyle anlastik oyun konusunu kapattik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…