4. Bebek yolda . 4 cocuk :( nasol basedicem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
3uz+1 toplam 4 cocuklu kuzenim var, vala evde bibyatili bakici bi tane de gidip gelen bakici var. bas edilir mi yoksa... bundan sonrasi icin onlem alin bari hayirli olsun

3 cocugum var aralari 2.5 yas arayla .. ilk 3 yil gercekten zordu .. yurt disindayiz yakinimda kimse yok aileden en zor anlarimda en yakin arkadasimin destegiyle yara almadan depresyona girmeden buyuttum sukur ..
suan kucugum 4.5 yasinda krese gidiyor ortancam 7 yasinda 1. sinifta buyuk oglumda 9 yasinda 4. sinif ..
yani rahatladim derken gun ici giyinip suslenip gezme olayim kesinlikle yok
herseyim planli aksamin yemegini sabahtan yapiyorum temizlik camasir utu kesinlikle onlar evde yokken bitiriyorum
ikindin cocuklar gelince tum vaktim onlarla geciyor
kucugun oyun arkadisyim
buyuklerin dersleri odevleri her sey bana bakiyor
o yuzden kesinlikle planli yasamak lazim ..
ve mutlaka kendinizden vermeniz gerekiyor
4 cocuk demek bir cok luxten feragat etmeniz demek
oncelikle bunu kabullenin ..
oglee kadar uyuyum aksama kadar is yapiyim olmuyor malesef
Allah kolaylik versin zor olacak ama gececek bunu bilin ..

bu sut icirmeme sebebi kansızlık mi başka zararlarI da var mı yazabilir misiniz

inek sütünün inek yavrusu için faydalı olduğunu, insan yavrusu için faydalı olmadığını hatta zararlı olduğunu savunuyorlar. Kanıtlanmış bir araştırma yok bildiğim kadarıyla bu konuda. Ama çocuklukta alınmayan yeterli kalsiyumun ileri yaşlarda kemik erimesine sebep olduğunu anlatan ya da çocuklarım kemik gelişiminde kalsiyumun önemini anlatan çok araştırma var. Yani bence düzenli süt ürünü tüketmeli çocuklar sağlıklı ve dengeli beslenmek için.

çok tatlisiniz üzülmeyin lütfen şeker hastaları tatlı hamur işi görünce gözü dönüyor kendimden biliyorum Kendine hakim olamıyorum hayvan gibi yiyorsun belki bencillikten değildir hastalık zaafidir oğlumun tatlilarini yememek için hep büyük savaş veriyorum bazen kaybediyorum.

kıskanır sizi cok üzerine oğlum 36 aylıkken yanıma aldım güzel di ama zor oldu

2 yaşından önce çocuğa süt vermek gereksiz.
Ya anne sütü ya devam maması, hangisini kullanıyorsa ona devam etmeli.
2 yaş sonrası da günlük sütten günde 2 bardak kadar tüketmesi faydalı, 3 ü geçmek zararlı.
Demir emilimi ve kansızlığa sebep oluyor.

Ayran, özellikle ev yoğurdu suyuna yapılan çok daha faydalı, süt ürününün fermente olması peynir, yoğurt, ayran, kefir vs, inek sütünden çok daha önemli çocuk beslenmesinde.

Ben öyle düşünmüyorum. Kendimden örnek vereyim. Babam vefat etti annem yaşlı ve dönüşümlü olarak ablam ve benim yanımda yaşıyor. Çocuklugumdan beri dara düşsem, hastalansam, maddi manevi ihtiyaç duyduğumda ya da doğum günümde, özel günümde hep yanimda ve ben de hep yanındayım. Emin ol ne komşu cocuğu, ne ogretmen ne de evdeki evcil hayvanın ileride çocuğa faydası olacak. Kardeş her zaman lazım...

Bencede

En azindan 12 cocukluymuş o. 2 cocugu olup kucugunu buyuk olana kitleyen de çok.

Ben tek cocugum ama 9-10 yaşlarimdayken hatirliyorumda arkadaslarimin pesinde devamli kucuk kardeşleri dolanirdi. Anneleri "kardeşini de almazsan cikamazsin disari" derlerdi. Ki kardesler de oynayacak yaşta degillerdi 3 yaşinda bebeleri 10 yasindaki cocuga emanet edip sokaga saliyorlardi. Cocuklar hem oyun oynayip hem kardeslerine bakmaya ugrasirdi.

İkinci bebe üç aylıkken üçüncüyle yanlışlıkla(!), üçüncü bebe üç aylıkken dördüncüye yanlışlıkla (!) hamile kalan kadına korunma yolu önerisi sunmanın neresi alay etmek?
Cocuklar 3'er aylik oldugunda mi hamile kaliyormus? O zaman bu cocuk da gogup 3 aylik oldugunda yine hamile kalabilir. Hep ayni ay hamile kaliyor o zaman Tuplerini baglatabilir ya da esi vazektomi yaptirabilir.
Duzeltme: pardon. Konu eskiymus. Sonradan farkettim. 5inciye hamile olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…