4. Bebek yolda . 4 cocuk :( nasol basedicem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben kullanip memnun kaldiginiz var mi diye sordum, üyenin birine yardimci olurum yazdiginiz icin.
yoksa aratmayi bende biliyorum.
cogunuda denedim ise yaramadi.
yinede tesekkür ederim.

Ben bir taneye hamile kalmaya çalışıyorum maşallah size ve hemen yanında sabır diliyorum. Korunma yöntemleri hakkında bilgi alabilirsiniz en kısa zamanda

Reactions: 000

Güvenli bağlanma = adem güneş değil. Adem güneşin teorileri üzerinde çalışılmış, literatürde kabul görmüş şeyler değil zaten. Çocuk gelişimi konusunda en çok üzerinde durulan şeylerden biridir güvenli bağlanma. Ama yanında yatırmakla olacak şey değil. Çevrenizden, sosyal medyadan çok güzel örnekler veriyorsunuz ancak dünya sizin gördüklerinizden ibaret değil. Bilim adamları oturmuşlar yüzyıllar boyunca bu konular hakkında araştırmalar yapmışlar, düşünmüşler taşınmışlar bir takım teoriler üretmişler. Bu teoriler de der ki çocuk annayle, babayla veya bakım verenle güvenli bağlanmadığı sürece yetişkinlik hayatında bir takım sorunlar yaşaması muhtemeldir. Çocuğa uygulanan her etki, uzun vadede bağlantılı bir tepkiyi getirir. Ayrıca yurt dışında çocukların bazı ebeveynler tarafından erken kreş, bakımevi vb. yerlere gönderilmesi bunun doğru olduğunu göstermez. Dünyada eğitim sistemi en iyi ülkelerden biri olan finlandiyada okul öncesi eğitime başlama yaşı 5. Neden? Çünkü daha önce de dediğim gibi öncesinde benmerkezci çocuklar, grup oyunu oynayamaz, bir gruba dahil olamaz. Tabi bu sürecin de belli aşamaları var ve çocuktan çocuğa bu aşamaların zamanı değişse de sırası değişmez. Çok uzun, çok dallı budaklı konular bunlar, burda anlatmaya ne benim gücüm yeter ne forumun kapasitesi. İsteyen, ilgi duyan bulur okur zaten. Sadece söylemek istediğim çevrenizden verdiğiniz istisnai örneklerin (ki bir bilen incelerse muhtemelen onların da istisna olmadığı ortaya çıkar) yüzyıllar boyunca üstüste eklenerek oluşturulmuş kaideleri bozmayacağı.

ben kullanip memnun kaldiginiz var mi diye sordum, üyenin birine yardimci olurum yazdiginiz icin.
yoksa aratmayi bende biliyorum.
cogunuda denedim ise yaramadi.
yinede tesekkür ederim.

kozmetik etkileri kişiye özeldir. bende etkili olan sizde olmayabilir. aratın dememin sebebi okuyup size uygun olanı seçmenizdi.

benim önerdiğim ürün içeriğine alerjiniz de olabilir bilemem ki.

Maddi manevi yetebileceğinizi düşünüp 4. çocuğa cesaret ettiniz heralde. Tavsiye nasıl verecekler size? Kiminin çocuğu koyar bir yere saatlerce oturur. Kimininki 2 dk yerinde durmaz. Valla yaşlar yakınmıș da çocuklara üzüldüm ben hepsine yetebiliyor musunuz?

Ben bu konuda yeniyim mesela, ama kendi yaşadıklarımın sebebini çocukluktaki güvensiz bağlanma duygusal eksiklik özellikle baba sevgisini desteğini hissedememe olduğunu anladım. Ve hani hep çocukluğuna inelim diye dalga geçilen bir konunun cidden bu kadar etkili olabileceğini gördüm, 2 yaşına kadar yaşananların tüm hayatı etkileyebileceğini öğrendim.

Çocuğum yok şu an süt konusunda anlaşmazlık var tam vakıf degilim. Size annelere o konuyu bırakıyorum..

Ama olay içirmek değil bence. Burada olay o sütü alabilir misin alamaz mısın?
Ben bile alırken üzülüyorum. Yurt dışında süt 1, 2 birim para. Ben veriyorum 6,7 birim. Aradaki fark muazzam.

Biz zamanında her akşam muzlu süt içerdik kardeşimle. Tabi o zaman muz 1, 2 tl idi. Sut zaten ucuzdu. Bir de günlük süt alırdık. Ki onlar daha pahalı..
Bende ondan yazdım..

Tabi ki süt sadece bir örnek.. daha bunun et peynir sucuk meyve sebze balık..vb olayına girersek çok konu çıkar zaten..
Ben mesela çocukken her kış buzdolabında sabahları portakal suyu olurdu. Babam taze sıkardı. Kivi olurdu. Şimdi bunlar lüks oldu. Ki biz memur ailesi idik..hani öyle zengin sanılmasın:) her akşam muzlu süt sabah portakal suyu olurdu.

Şimdi sorum şu; bir asgari ücretli 8 çocuğuna bunu yapabilir mi ? Imkansız..istese de yapamaz. Bu yüzden bu devirde cocuk sayısı dar gelirli için kritik öneme sahip. Konu sahibi muzu yurt dışında 0.99 cent'e alıyordur ama şu an istanbulda yerli muz 12.99 tl. Yeni aldım 3 gün önce..

Yani öyle sırf duygusal kararla 4; 5; 6; 7 çocuk yani çok çocuk yaparsan asgari ücretli isen o çocuklar aç kalır.

Son düzenleme:

Ben bile yıllardır bu konularla haşır neşirim bazen kendimde farkettiğim bir şeyin sebebini çocukluğumda buluyorum. Yüksekten çok korkarım mesela, ama öyle böyle değil, sandalye üzerinde ayakta duramayacak kadar. Geçenlerde bunun sebebinin bebekken çok havaya atılıp tutulmak olduğunu farkettim.

Ben de memur çocuğuydum, yaş 32, bizde muz lükstü ya da babam öyle derdi bilmiyorum :)

Reactions: 000

Eski eşimin babamın tıpkısının aynısı karakterde olması peki :) Bunları okuduktan sonra durumun vahameti karşısında şoka giriyor insan. Bilinçsizce yetiştirilen çocukların ileriki yaşamda yaşayacakları sıkıntılar

Bana bir evliliğe, yıllardır süren duygusal acıya mal oldu , ve şimdi 32 yaşında bunları hala iyileştirmeye çalışıyorum.

Ben de memur çocuğuydum, yaş 32, bizde muz lükstü ya da babam öyle derdi bilmiyorum :)

Bizim çocukluğumuzla diğer arkadaşın çocukluğu arasında 10 yıl falan vardır en az. Bizim çocukluğumuzda pahalıydı, çikita muz vardı. Yerli muz girince piyasaya ucuzladı. Şimdi yerlisi bile pahalandı.

Muz lüks mü?
Biz 2 kardeştik. Lüks değildi..ben ucuzdu diye hatırlıyorum. Ama ithal muz pahalıydı. Biz yerli alırdık..
Bana göre şimdi muz lüks.. yerli olan 12.99 tl.
Inanmayan olursa onunda fişini paylaşabilirim..

Aldığım tüm ürünlerin fişini paylaşıyormuşum..

Evet öyle..
Sebze meyve fiyatları bile uçuk..
Millet en azından eskiden et yerine sebze yerdi. Baklagil yerdi. Şimdi onlar da pahalı..
Ne yiyecek bu millet..
Ben arada markete girdiğimde herkesin sepetine bakıyorum. Hep abur cubur uyduruk yiyecekler.

Hiç dişe dokunur bir şey yok.

Babam hep öyle derdi bize. Zengin olunca size kasa kasa alırım derdi ve bizim evde muz "lükstü".

Kandırıldığımı şimdi anlıyorum, babam über cimri bir insan çünkü.

0 000 32 yaşında yanlış bilmiyorsam ben de 32 yim.

sorun o değil sorun babamın cimri olması :)

al sana çocukluğa inmek. :)

Annem geçen alışverişe gitti, 500 tl harcamış kartımdan. Toplasan 3 torba bir şey var, minik boyutlarda üç çeşit peynir, 3 tane fısfıslı deterjan, yufka minik paket mantı , birkaç büskivi, tereyağ birkaç bir şey daha. Ha biraz da et. Bu parayı bana işyeri 1,5 ay yemek yemem için veriyor mesela, günlük verdikleri parayla ya bir çorba ya da bir salata ya da fast food yeniyor, o kadar.

Babam hep öyle derdi bize. Zengin olunca size kasa kasa alırım derdi ve bizim evde muz "lükstü".

Kandırıldığımı şimdi anlıyorum, babam über cimri bir insan çünkü.
Yok ya..Baban latife yapmıştır.Bizde kasa kasa almazdık. Ama bize alırlardı. Kendileri elma yerlerdi. Anne baba yüreği işte..
Şimdi eve ben ayrı kardeşim ayrı muz alıyoruz. Sırf her gün yesinler diye..simdi de annem muzda çok karbonhidrat varmış diye yemek istemiyor..

Hayat çok acayip..

0 000 32 yaşında yanlış bilmiyorsam ben de 32 yim.

sorun o değil sorun babamın cimri olması :)

al sana çocukluğa inmek. :)

Yok benim babam cimri değildi ama memur çocuğu olarak bizim eve de bikaç haftada bir muz girerdi hepsi bana yedirilirdi genelde. O zamanlar okula bile muz götürmezdik diğer çocuklar alamaz diye.

Bunları ben de kabul ediyorum, tek çocuğumu evde 3 yaşına getirdim zaten.
Konu burada kadının korunmasıyla alay edip sürekli anneliğnden vurulması. Kötü bir anne imasında bulunmak, ilki bilmem kaç ayken kreşe vermiş dördüncüye hamile kalmış yine diye düşünüyorum linç etmek bana göre acımasızlık.
Ne kadar ilgili bir anne burdaki yazdığından, kreşe kaç yaşında verdiğinden anlaşılmaz.
Çok cocuklu ailelere isteyerek yada kazara cahil ilgisiz yaftasını yapıştırmak, dalga geçmek hoi mu?
Tek çocuk büyütmek isteyen bir kadım olarak çoğu mesajdan aşırı rahatsız oldum.
Sevdiğim bir üyesiniz ama bu konudaki alaycı küçük gören yazılarınız ciddi anlamda beni rahatsız etti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…