- 11 Aralık 2018
- 42.561
- 264.467
- 598
- Konu Sahibi mercandedee
-
Yok ya..Baban latife yapmıştır.Bizde kasa kasa almazdık. Ama bize alırlardı. Kendileri elma yerlerdi. Anne baba yüreği işte..
Şimdi eve ben ayrı kardeşim ayrı muz alıyoruz. Sırf her gün yesinler diye..simdi de annem muzda çok karbonhidrat varmış diye yemek istemiyor..
Hayat çok acayip..
Kiyamam ya..
Yok ya..Baban latife yapmıştır.Bizde kasa kasa almazdık. Ama bize alırlardı. Kendileri elma yerlerdi. Anne baba yüreği işte..
Şimdi eve ben ayrı kardeşim ayrı muz alıyoruz. Sırf her gün yesinler diye..simdi de annem muzda çok karbonhidrat varmış diye yemek istemiyor..
Hayat çok acayip..
Bunları ben de kabul ediyorum, tek çocuğumu evde 3 yaşına getirdim zaten.
Konu burada kadının korunmasıyla alay edip sürekli anneliğnden vurulması. Kötü bir anne imasında bulunmak, ilki bilmem kaç ayken kreşe vermiş dördüncüye hamile kalmış yine diye düşünüyorum linç etmek bana göre acımasızlık.
Ne kadar ilgili bir anne burdaki yazdığından, kreşe kaç yaşında verdiğinden anlaşılmaz.
Çok cocuklu ailelere isteyerek yada kazara cahil ilgisiz yaftasını yapıştırmak, dalga geçmek hoi mu?
Tek çocuk büyütmek isteyen bir kadım olarak çoğu mesajdan aşırı rahatsız oldum.
Sevdiğim bir üyesiniz ama bu konudaki alaycı küçük gören yazılarınız ciddi anlamda beni rahatsız etti
O acidan dusunmedim bi an dogru bakO kadar çocukla buraya girip konu açması bile mucize bence.
Daha çok ileriki yaşlarda psikolojik olarak ortaya çıkabiliyormuş güvenli bağlanma olmayan çocukların sonuçları. Mesela evlendikten sonra kendi çocuğuyla ilişkisinde zorlanabiliyormuş vs
Bilmiyorum bu konu karışık vallahi :)
Herkes kendi yorumundan sorumlu ama şu da var, sırf çocuk parası için çocuk yapan o kadar kişi var ki, birebir duyduğum bildiğim. Hatta gene yurtdışında burda da tahmin edilerek yazılan ülkede sırf çocuk parası için defalarca evlenip her eşinden ayrı çocuk yapan ve o paralarla geçinen kuzenini anlatır arkadaşım yıllardır.
Yok benim babam cimri değildi ama memur çocuğu olarak bizim eve de bikaç haftada bir muz girerdi hepsi bana yedirilirdi genelde. O zamanlar okula bile muz götürmezdik diğer çocuklar alamaz diye.
O acidan dusunmedim bi an dogru bak
Ben en cok her yenisi geldiginde kucuk olanin krese yollanmasina uzuldum. O parayla yanina yardimci birini almak cok daha mantikli.
Kizim 8 aylikti ise basladim. Bakici ayarladim,cok guveniyorum cok da seviyorum zaten komsum kendisi. Ona bile birakirken icim eridi. Kaldi ki sut iznim oldugu icin sadece 4 saat calisiyordum. Onda da zaten sabahlari uyuyordu kizim. 2 saat falan uyanik oluyordu bakicida. Seneye bakicimiz gidecek. Kizim 2 yasina yaklasmis olacak. Mudurum seneye sinifima getirebilecegimi soyledi. Ama ben kiiyamiyorum hic. Henuz cok kucuk olacak. Yaninda ben olsam da kalabalik kendinden 2 yas buyuk cocuklarla ic ice olacak o sekilde. Ustelik bir de hastalik olayi var bunun. Okulda hastalik kapmasi cok daha kolay ozellikle kis aylarinda. Yanimda goturmeye bile sicak bakmazken kres hic dusunemem. Calismasam ve 4 cocugum olsa kesinlikle yardimci alirdim krese gonderecegime. Butun cocuklar icin daha uygun olur bu.
Kiyamam ya..
Evet 32yim.
Bizde de marka bir şey olmazdı. Habire dengeli beslenmeye para ayırırlardı..ama iyi ki öyle yapmışlar.. çok müteşekkirim onlara..
O yüzden bu konularda hep gıda konusunu örnek veriyorum.. bir çocuk yetistireceksen o çocuk dengeli ve yeterli beslenmeli. Tüm ürün gruplarını yemeli..o yüzden hakkını vererek çocuk büyütmek pahalı şu an.. yoksa 3 öğün ekmek makarna pirinç lapasını herkes karşılar..
Bende cok isterim yasitlariyla takilsin. Ama kendim okul oncesinin icinde oldugum icin goruyorum. Hastaliklar cok fazla oluyor ozellikle ilk baslama zamanlarinda. Zaten bagisiklik sistemi cok zayif kizimin. Yasadigim yerin kisi da sert. Bugun sabah okula giderken hava eksi 27 idi. Birakacagim en yakin kres 20 km uzakta il merkezinde. Esim nobet usulu calisiyor. Sabah o yokken dolmus kullanmak zorunda kalacagim. O da en az 40 dk surer. Bu soguklarda cocugumu disari cikarmaya Icim el vermiyor. Evde sicacik bakicisiyla kalmasi beni daha cok rahatlatiyor. Yanima gotursem ogrencilerimle ilgilenemem, onlarin hakkina girerim diye korkarim, kizim kiskanabilir,huyu degisebilir, digerleri buyuk oldugu icin ezilebilir iclerinde. Bir suru dusunve beynimi kemiriyor isteKres tam tersi çoçuk için iyi olur. 2 yasina girmis zaten. Bu yaslar düzeni ögrenmesi için, sosyallesmesi için tam ideal bir yas. 4 duvar arasinda istersen en harika bakici bile olsa yine kreste ögrenecegi seyi ögrenmez. Kreste diger çoçuklardanda çok sey ögreniyor.
Ve bu yaslarda hasta olup atlatmasi iyi olur. Yoksa ilkokula kadar beklersen yine ayni sorun olur fakat daha zor atlatir. Yerinde olsam yani iyi bir kresi arastirirdim.
Bende cok isterim yasitlariyla takilsin. Ama kendim okul oncesinin icinde oldugum icin goruyorum. Hastaliklar cok fazla oluyor ozellikle ilk baslama zamanlarinda. Zaten bagisiklik sistemi cok zayif kizimin. Yasadigim yerin kisi da sert. Bugun sabah okula giderken hava eksi 27 idi. Birakacagim en yakin kres 20 km uzakta il merkezinde. Esim nobet usulu calisiyor. Sabah o yokken dolmus kullanmak zorunda kalacagim. O da en az 40 dk surer. Bu soguklarda cocugumu disari cikarmaya Icim el vermiyor. Evde sicacik bakicisiyla kalmasi beni daha cok rahatlatiyor. Yanima gotursem ogrencilerimle ilgilenemem, onlarin hakkina girerim diye korkarim, kizim kiskanabilir,huyu degisebilir, digerleri buyuk oldugu icin ezilebilir iclerinde. Bir suru dusunve beynimi kemiriyor iste
Bende cok isterim yasitlariyla takilsin. Ama kendim okul oncesinin icinde oldugum icin goruyorum. Hastaliklar cok fazla oluyor ozellikle ilk baslama zamanlarinda. Zaten bagisiklik sistemi cok zayif kizimin. Yasadigim yerin kisi da sert. Bugun sabah okula giderken hava eksi 27 idi. Birakacagim en yakin kres 20 km uzakta il merkezinde. Esim nobet usulu calisiyor. Sabah o yokken dolmus kullanmak zorunda kalacagim. O da en az 40 dk surer. Bu soguklarda cocugumu disari cikarmaya Icim el vermiyor. Evde sicacik bakicisiyla kalmasi beni daha cok rahatlatiyor. Yanima gotursem ogrencilerimle ilgilenemem, onlarin hakkina girerim diye korkarim, kizim kiskanabilir,huyu degisebilir, digerleri buyuk oldugu icin ezilebilir iclerinde. Bir suru dusunve beynimi kemiriyor iste
Coçuk baglanmasi çok yanlis bir sekilde Türkiyede anlatiliyor. Hele o malum yazar, kendi dünya görüsüne uyarliyor. Senin bu yazdiklarin hiçbir bilimsel dayanagi yok. Böyle bir arastirma yok, böyle sonuçlar yok. Hatta biraz daha ileriye gidersim, Türkiyede ebeveynlik çok abartiliyor ve tam çoçuklarin sagliksiz baglanmalarina neden oluyor. Anne baba çok fazla titriyor çoçugun üzerine. Cocuk tek basina kalmiyor, kural ögrenmiyor,.. Annesi ile yapisik olarak geziyor. 2 yasindaki çoçuk halen aksam 10-11de yatiyor ve sayre,..
Yani konu çok derin. Ancak krese giden çoçuk annesine baglanamaz safsata bir konu.
Ve çoçuk parasi ile öyle geçinilmez. Yasadigim ülkede ilk çoçuk için neredeyse 100 euro, ikinci için sanirim 150,.. Hani bu miktarlar ile ne zenginlesirsin ne fakirlesirsin. Yani artik çoçuk parasi için yapilmiyor, tek cehaletten yapilir o kadar çoçuk.
Yoksa burda kimse çoçuguna en yüksek düzeyde egitim vermiyor. Geçenlerde yegenimi piano dersine biraktim. Türklerin yogun oldugu bir sehir olmasina ragmen, baska bir Türk bile yoktu. Ki dersler yillik 50 euro felan. Yani çok ilginç bir durum. Türkiyede anne baba kendini parçaliyor çoçugum özel okula gitsin, iyi egitim alsin diye. Burda devlet tüm imkanlari sunmasina ragmen hiçbirsey yapmiyorlar.
Aynen canım..Bilinçli ve verici ebeveyn olmak çok önemli. Babam gayet de alabileceği muzu almazdı bize, yerine gider kendine giyim, saat, atyarışı, motosiklet, ekonomi dergileri vs harcardı. Çocukken anlamazdım, annem de çaktırmazdı.
Ben hep diyorum herkes çocuk sahibi olmasın diye. Bu konuda da bir çok kişi bunu anlatmaya çalışıyor zaten, önemli olan doğurmak değil, ruhsal ve fiziksel olarak sağlıklı çocuklar yetiştirebilmek.
Babam hala bencil. Annem uyarmasa hala tüm benim tabağımdakini de yiyor. Annem 3 simit almış biri benim, yarısını tabağımda kenara koydum, birazdan yiyeceğim çayla dedim, odama gittim geldim ve babam o simiti yemişti. Annem kızmasa uyarmasa asla bana ayırmaz.
Ben bahsedilen yazarı hiç okumadım ama bana yapıştı :) Benim dediğim araştırma gerçek, Nihan Kaya kitabında referans vererek anlatmıştı. Hatta bebek ölümleri sonrasında deney yarıda kesilmiş.
Evet ama sizin anlattığınız da bağlanma değil ki, bağımlılıktan bahsetmiyorum. Duygusal güven var burda, bebeğin sevildiğine ve korunduğuna inanması gerekiyor.
Benim şahsi fikrim bir anne diyelim 24 saat çocuğuyla birlikte olsun, o güveni veremiyorsa gene güvenli bağlanma yok. Bebeğini istediğini, sevdiğini, koruduğunu ama onun bir birey olduğunun farkında olduğunu duygu olarak geçirmesi lazım.
Maşallah baban çok iştahlı..Yok kuzum ne latifesi :) Babam cidden cimri bir adam, bu bir gerçek ve bize almamak için muz çok pahalı derdi. :)
Yok babam benim aldıklarımı gayet de yiyor hatta annem saklıyor , çünkü ben sabah yiyorum , babama kalsa hepsini yer, hiç düşünmez.
Geçen kocaman iki salkım aldım, biri olgundu ortaya koydum, diğerini balkona koydum olgunlaşsın diye. Cuma akşamı koyduğum salkım cumartesi sabah neredeyse bitmişti ve ben çok bozuldum. Üstelik babam şeker hastası. Alırken herşeyden hepimize alıyorum, babam kendininkini anında yediği gibi bizimkileri de sormadan yer, ben artık istemeye istemeye kendiminkileri odama saklıyorum.
Babam cimri ve bencil gerçek bu :)
Evet potasyum acısından çok zengin.50 yaş üstü için muz çok faydalı bir meyve değil. Karbonhidrat değil ama potasyum açısından çok zengin, her gün yemeleri karaciğer sıkıntılarına sebep olabilir. Kavun da aynı şekilde.
Ehliyetim yok. Bi sure de alamam. Araba fobim var cunku. Kaza yasadigimdan beri on koltukta bile oturmaya korkar oldum.Ama bagisikligi ancak hasta olarak güçlenebilir. Yani evet eksi 27 derece çok fakat diger taraftan, nereye kadar kizini koruyacaksiniz? Hani 3 yasinda birden soguga daha dayanikli hale gelmiyor :)
Hastalik normal üsütmeler, gribimsi tarzi seyler ise korkmaya gerek yok. Evet anne baba olarak kendini kötü his ediyorsun fakat ister istemez bir sekilde bunu yasayacaklar ve atlatacaklar.
Esinin dolmus ile gitme ihtimali yokmu? Sen araba ile gitsen? Yanlis anlamiyorsam memursunuz, tayin durumunuz varmi?
Aynen canım..
Zaten burada çok duyuyorum. Çocuk emekle büyüyor. Önemli olan bilinçli, Kendine yeten, hayırlı evlat yetiştirmek. Eğer kendine güvenmiyorsan peş peşe doğurmayacaksın. Ayrıca biz bu toplumda beraber yaşıyoruz. Çocuk sahibi olmak çok bireysel bir karar. Ama toplumsal sonuçları olan bireysel bir karar. Psikopat gibi yetiştirilmiş çocuklar sonra toplumda yani bizlere zarar veriyor. Herkes anne baba olacak yeterliliğe sahip değil.. Bir araba kullanacağımız zaman bile bir sürü testten geçiyoruz. Ama çocuk sahibi olurken kimse dönüp Kendine bakmıyor.
Baban sanırım ciddi yokluk ile büyüdü.. Bu da onu bencil olmaya itmiş olabilir. Ama sanırım yiyecek konusunda ciddi bir şekilde paylaşmıyor. Neden acaba..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?