- 3 Ocak 2013
- 2.072
- 1.895
- 133
rNasıl görmeseler
Nasıl görmeseler
Kız çıkmayanı ne yapıyorlar diyeyim o zaman ben kısaca.Ya çok nadir oluyo boyle seyler ki ben bizim o yorelerde boýle bişeye rast gelmedim ama eşine güvenip bu durumu yasayan bazilarinin eşleri koluna yada herhangi gozukmeyecek bi yerine çizik atip kanatan oluyomuş buda cok istisnai bi durumda tabi
Abimin dugununde ; o dugun telasinda dugun ortasinda beni bulup kenara cektiler aksam senmi gotureceksin dediler bende yok sadic goturecek dedim yok erkek olmaz kiz olmali dediler nolacakki evin onune birakip gider dedim yok o degil evde senmi kalacaksin bezi almak icin basini senmi tutacaksin dedilerBakın bu saçma sapan adetlere , aman şimdi evlilik arifesi sorun çıkmasın , aman ağzımızın tadı bozulmasın , yok he der geçerim yine bildiğimi yaparım dedikçe ... bitmiyor bu adetler.
Evlendiğimde annem hayatta değildi . Babamla yaşıyordum İstanbul'da . O dönem babamda yoktu , yazlık bir belde de mekan işletiyordu , km lerce uzakta .
Eşim ve ailesi başka bir şehirde , köyde yaşıyorlardı , adetler gırla .
Ben anlamam dedim eşime , anlamam anlamakta istemem . O da eee bende anlamam , o zaman mesele yok dedi :)
Düğüne 5 ay kala evi tuttuk . Eşim zaten orada yaşamaya başladı . Ben de her hafta sonu gidip , eşya , mobilya alışverişini yaptım . Bir gün kız kardeşi aradı , yenge çeyiz ne zaman sereceksin diye ?
Ne çeyizi dedim ? Ben aldıkça eve yerleştiriyorum . Aaaaa sen abimin yanında mısın dedi ? Ara ara evet dedim .
Amaaaaan , ne dedilerse dediler arkamdan . Zaten bir ara baktım , dükkanı açmışım yeni eve , gitmek zor geliyor .
Nasıl başlarsan öyle gider , 12 sene bitti , beni iyi bilirler ... o çeyiz soran kız kardeş büyüdü ; hala bir şey olsun yenge sen sevmezsin böyle şeyler der geçer .
Ne ben onlara uydum ne onlar bana , herkes kendi tıngırtısında .
Abimin dugununde ; o dugun telasinda dugun ortasinda beni bulup kenara cektiler aksam senmi gotureceksin dediler bende yok sadic goturecek dedim yok erkek olmaz kiz olmali dediler nolacakki evin onune birakip gider dedim yok o degil evde senmi kalacaksin bezi almak icin basini senmi tutacaksin dediler
bennde "ay yok o neymis bizde yok oyle seyler zaten yorulmusum eve gider yatarim dedim
Hakkaten di mi? Oğullarının raporuna da yatak odası kapısına assınlar, "şeeyedebiliüüür "oğlumuz.Ay ne igrenc yaa.nasil musade ettiniz boyle bi seye.bayan sagdica gel Allahim ya rabbim
Cinnet sebebi.bunu isteyen aileden ogullari icin uroloji raporu isteyin.gorsunler gurur kirmak nasil bisey
ya bana önce git sen patiska kestir biz anlatıcaz muhabbeti yaptılar. kestim geldim sonra işte bunun kenarları apılcak zaman ok terziye götürelim dediler kaynanam görümcem teyze 3ü bir arada. sonradan da anlattılar filan. şok içinde kaldım tamam dedim ama şimdi siz böyle deyince de haklısınız. ne alaka diye düşünmeye başladım. saklanırmış bereket olurmuş bilmem ne bir sürü şey söylediler...
Çok moralimi bozdu bu durum. öyle kalıverdim karşılarında.
Hakkaten di mi? Oğullarının raporuna da yatak odası kapısına assınlar, "şeeyedebiliüüür "oğlumuz.
İğrenç zihniyet, cahil insanlar...
Kızlar bu da dert mi demeyin ama gerçekten kabusa dönüştü. En büyük korkum gelinlik haline geldi. Provalarda herşey çok güzeldi. Son provada gelinliği giydiğimde şunu farkettim ki kollarımı çok rahat hareket ettiremiyorum. Sürekli salaş ve rahat şeyler giyen biri olarak ciddi ciddi korkmaya başladım. Mesela elimle boynumu kaşımak istesem yapamam çünkü bir yere kadar kaldırabiliyorum çok korkunç
Herkesin mi böyle benim gelinliğim mi problemli
İkinci korkum da ilk gece korkusu. Herkes bana iç çamaşırı aldın mı babydoll aldın mı filan diye soruyor. Bir gecelikle bir takım çamaşır aldım sadece. Başka ne almam lazım. Nasıl şeyler alabilirim hiç bilmiyorum. Ailem yanımda değil iki aydır tüm hazırlığı tek başıma yaptım moralim bozuldu.
En son dün akşam konuşurken nişanlımın teyzesi herşeyin hazır mı filan derken öğrendim ki ilk gece için kesilmesi gereken bir kumaş varmış. İşte iz kalıyomuş çarşafta bilmem ne bi sürü şey söylediler. Ağlayasım geldi. Neden kimse bana yardım etmedi annem niye hiç anlatmadı bunları. Çok kötüyüm
Kızlar bu da dert mi demeyin ama gerçekten kabusa dönüştü. En büyük korkum gelinlik haline geldi. Provalarda herşey çok güzeldi. Son provada gelinliği giydiğimde şunu farkettim ki kollarımı çok rahat hareket ettiremiyorum. Sürekli salaş ve rahat şeyler giyen biri olarak ciddi ciddi korkmaya başladım. Mesela elimle boynumu kaşımak istesem yapamam çünkü bir yere kadar kaldırabiliyorum çok korkunç
Herkesin mi böyle benim gelinliğim mi problemli
İkinci korkum da ilk gece korkusu. Herkes bana iç çamaşırı aldın mı babydoll aldın mı filan diye soruyor. Bir gecelikle bir takım çamaşır aldım sadece. Başka ne almam lazım. Nasıl şeyler alabilirim hiç bilmiyorum. Ailem yanımda değil iki aydır tüm hazırlığı tek başıma yaptım moralim bozuldu.
En son dün akşam konuşurken nişanlımın teyzesi herşeyin hazır mı filan derken öğrendim ki ilk gece için kesilmesi gereken bir kumaş varmış. İşte iz kalıyomuş çarşafta bilmem ne bi sürü şey söylediler. Ağlayasım geldi. Neden kimse bana yardım etmedi annem niye hiç anlatmadı bunları. Çok kötüyüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?