- 16 Şubat 2012
- 6.635
- 11.191
- 448
Söylerken de lekesi çıkmaz yazık çarşafına leke olur atmak zornda kalırsın filan diye söylediler şimdi istemiyorum diye atarlanırsam abes olacak gibimoralim çöktü resmen
Canim benim gelinligimde kol kısmi pek rahat degildi terzim duzeltti sen de duzelttirKızlar bu da dert mi demeyin ama gerçekten kabusa dönüştü. En büyük korkum gelinlik haline geldi. Provalarda herşey çok güzeldi. Son provada gelinliği giydiğimde şunu farkettim ki kollarımı çok rahat hareket ettiremiyorum. Sürekli salaş ve rahat şeyler giyen biri olarak ciddi ciddi korkmaya başladım. Mesela elimle boynumu kaşımak istesem yapamam çünkü bir yere kadar kaldırabiliyorum çok korkunç
Herkesin mi böyle benim gelinliğim mi problemli
İkinci korkum da ilk gece korkusu. Herkes bana iç çamaşırı aldın mı babydoll aldın mı filan diye soruyor. Bir gecelikle bir takım çamaşır aldım sadece. Başka ne almam lazım. Nasıl şeyler alabilirim hiç bilmiyorum. Ailem yanımda değil iki aydır tüm hazırlığı tek başıma yaptım moralim bozuldu.
En son dün akşam konuşurken nişanlımın teyzesi herşeyin hazır mı filan derken öğrendim ki ilk gece için kesilmesi gereken bir kumaş varmış. İşte iz kalıyomuş çarşafta bilmem ne bi sürü şey söylediler. Ağlayasım geldi. Neden kimse bana yardım etmedi annem niye hiç anlatmadı bunları. Çok kötüyüm
Yo yoo, bu işin kız tarafı erkek tarafı yok zaten. Kızlarda bu olaya izin verdiğine göre demek normal karşıyorlar. Zihniyet dediğin gibi aynı.ya sadece erkek ailelerinde olan bir zihniyet değil bu.
bizim yakın akrabalardan biri (erkek) evlendi, işte anne babası çok yaşlı diye kız tarafı anneme danışmış, isterseniz gelip çarşaf bakabilirsiniz demişler. annem yazık kadın bir şey diyememiş, neden bizde yok öyle bir adet dememiş bilemiyorum. neyse Allahtan bu akrabamız olan damat olur mu öyle şey diyip, sabah kendi atmış çarşafları makineye de konu kapanmış.
annem öyle bir şey yapsa onun adına ben utanırdım.
yok anneme gitmisler annemde bizde boyle seyler yok demisUmarım sen yok dediğinde , bu iş için gönüllü başka birini bulmamışlardır .
Ayıp ya , cidden çok ayıp .
NE KAN akıyorki yatak batsın çarşaf batsınSererken belli etmesin manasında demiştim. Yani bereket vs. Muhabbetleri havada uçuşmuş da benim söylediğimin onunla alakası yok sırf yatağın çarşafı ve yatak batmasın diyeydi.
Söylerken de lekesi çıkmaz yazık çarşafına leke olur atmak zornda kalırsın filan diye söylediler şimdi istemiyorum diye atarlanırsam abes olacak gibimoralim çöktü resmen
Herkeste öyle leke yapacak kadar kan gelecek diye bir şey yok, misal benden hiç gelmedi. Sadece vc gittiğimde peçeteye 2 damla gelmişti.
Ayrıca leke yapacak kadar gelirse de, kan lekesini çıkaracak deterjanlar var rahat ol:) Öyle aman bez sereyim ona bulaşsın falan olacak iş değil.
Bez için -- ben ne için olduğunu bilmiyordum sonradan anladım, gerek yok, ben önlemimi alırım siz merak etmeyin de. ısrar ederseler işi terbiyesizliğe vur, o kadar tepişmeye bez mi durur altımızda de
Kız çıkmayanı ne yapıyorlar diyeyim o zaman ben kısaca.
Cikmayan derken canim anlamadim
Kız bakire değilse ne oluyor yani?
Öldürüyorlar mı, yoksa intihara mı zorluyorlar?
O kızlar ne oluyor yani?
Babaevine gidiyo
Oradan da mezara herhalde?Babaevine gidiyo
Kızlar bu da dert mi demeyin ama gerçekten kabusa dönüştü. En büyük korkum gelinlik haline geldi. Provalarda herşey çok güzeldi. Son provada gelinliği giydiğimde şunu farkettim ki kollarımı çok rahat hareket ettiremiyorum. Sürekli salaş ve rahat şeyler giyen biri olarak ciddi ciddi korkmaya başladım. Mesela elimle boynumu kaşımak istesem yapamam çünkü bir yere kadar kaldırabiliyorum çok korkunç
Herkesin mi böyle benim gelinliğim mi problemli
İkinci korkum da ilk gece korkusu. Herkes bana iç çamaşırı aldın mı babydoll aldın mı filan diye soruyor. Bir gecelikle bir takım çamaşır aldım sadece. Başka ne almam lazım. Nasıl şeyler alabilirim hiç bilmiyorum. Ailem yanımda değil iki aydır tüm hazırlığı tek başıma yaptım moralim bozuldu.
En son dün akşam konuşurken nişanlımın teyzesi herşeyin hazır mı filan derken öğrendim ki ilk gece için kesilmesi gereken bir kumaş varmış. İşte iz kalıyomuş çarşafta bilmem ne bi sürü şey söylediler. Ağlayasım geldi. Neden kimse bana yardım etmedi annem niye hiç anlatmadı bunları. Çok kötüyüm
ya bana önce git sen patiska kestir biz anlatıcaz muhabbeti yaptılar. kestim geldim sonra işte bunun kenarları apılcak zaman ok terziye götürelim dediler kaynanam görümcem teyze 3ü bir arada. sonradan da anlattılar filan. şok içinde kaldım tamam dedim ama şimdi siz böyle deyince de haklısınız. ne alaka diye düşünmeye başladım. saklanırmış bereket olurmuş bilmem ne bir sürü şey söylediler...
Çok moralimi bozdu bu durum. öyle kalıverdim karşılarında.
Konu sahibi akademisyen :))))))))))))))))))))Ne iz kalmasi yahu. Boyle terbiyeszlik duymadim. Sakin boyle seylere mahal ve izin verme. Gelinligi falan da salla. Kitap oku düğüne kadar ufkun ne Kadar gelisirse bu seylerin sacma sapan oldugunu o kdr iyi anlarsin.
Akademisyen olmasi maalesef orf ve adetini degistirmiyoKonu sahibi akademisyen :))))))))))))))))))))
Çok tuhaf de mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?