4 gün sonra düğünüm var. Korkuyorum!

sen çok stres yapmışsın belli. benim hiç aklıma gelmemişti gelinlikle kolumun durumu nasıl olur diye hoş ben ip askılı giymiştim rahattı kol hareketlerim. ama belim sopa yutmuş gibiydi. ipleri çok sıkı olmuştu . fakat öyle hoş duruyordu.

diğer konuyu nişanlınla hiç konuşmadın mı ? yani ben eşime demiştim aile yapın nedir bilemem ama kimse benimle bu konuyla ilgili tek konu konuşmasın kalplerini kırarım. mahremiyete önem veririm diye. o da ya bilmiyorum bişey derler mi ama takma sakın. kalplerini de kırma dedi. tabi ben de kırarım dedim. ama hiç kimse saçmalamadı kimse bişey demedi. hayır bunları duyan da çarşaf çarşaf kan geliyor sanacak. altı üstü bir damla ya da birkaç damla. hatta kanaması olmayan da oluyor. bu konuda onları sert bir dille uyar ya da eşin uyarsın ayıp yani.
son olarak çamaşır işi de kadının kendiyle ilgili. kimi çok önem verir abartır kimi de takmaz. ben gayet sıradan takılmıştım.

Ben bu işi nasıl toparlayacağım şimdi. Çok saçma bir hal aldı Bana yol gösterin. Normalde de hiç böyle susan altta kalan biri değilimdir ama bir anda kalakaldım öyle.

toparlanacak bisey yok, bir kere daha tekrarlarsa gerek yok ben hallediyorum herseyi de gec.
senin teyzenmi esinin teyzesimi bu arada?
benime simin cok bilmis ablasi boyle bisey vermisti bana, ilk bikac gun ailesnin evinde kalmistik. hicbirsey demedim o zmn, ugrasacak gucum yoktu zaar.
esimde boyle seylere sinir olur, bir guzel soyledim ablan ne tarz bir kendini bilmezmis diye. ara ara da yineliyorum.

Evet , kızın annesi işlemiş hem de . Şaka gibi değil mi?
Ama gerçek .

kana verilen değere gel ..
kenarları dantelli hemde..
işte o kızı ve onun gibileri yetiştiren anneler yüzünden ..
marketten alınan bir mal gibi eve getirildiğinde daha önce açılmış mı diye kontrol edilmek ne kadar saygısızca bir davranış..
bir kadının kendine bunu yaptırmaması lazım..

şaka mısın

Canım çoğu kişi sacma falan demiş ama şunu söyleyim geçen sene evlendim bizim adetlerde ne yazıkki hala boýle adetler var ilk gece onu yataga saŕiyosun bence birilerine göstermek değilde yatak batiyo malasef oyuzden geniş bi bez yada nevresimin yatak kılifini iki katli yapip yatagin altina sarabilirsin oda olmadi yatak koruyucular var nevresim takımın altina yerlestiriliyo boylelikle yatak batmamis oluyo benim komik tarafi o iş olduktan sonra bayan sağdiclar çağrılir onlar o çarşafı görür gittiler ne yazıkki diyorum insallah bu tarz adetler bian once son bulur

Azeri misiniz? Azerbaycan' da görmüştüm böyle bir adet.

Söylerken de lekesi çıkmaz yazık çarşafına leke olur atmak zornda kalırsın filan diye söylediler şimdi istemiyorum diye atarlanırsam abes olacak gibi moralim çöktü resmen
sana sonrasında bezi soracak halleri yok ya terbiyesizlik resmen ya. Eşine anlat ben böyle birşey istemiyorum çok rahatsız edici birşey bu diyebilirsin. Sorarlarsa da ilkini banyoda küvette yaptık beze ihtiyaç kalmadı dersin ağızları kapanır.
gelinlik mevzusunda da gelinlik zaten başlı başına rahatsız birşey. Çok rahatsız etmiyorsa zaten günün nasıl geçtiğini anlamayacaksın bile. İç çamaşırıda zaten gelinlikle falan prova edilmeliydi eğer gelinliğin altına giymeyi düşünüyorsan. ayrıca çokta takılman gereken birşey değil. Hele bir evlenin hepsini yaparsın dantelli, dantelsiz herşey ilk gece olacak diye birşey yok. Hatta belki yorgunluktan sızıp kalabilirsiniz bile :)

Gelinliğin rahatsızlığını asıl fotoğraf çekiminde göreceksiniz, adam geliyor elini şöyle koy kolunu şöyle yap diyor tam eziyet.
Ama problem edecek bir şey yok.

İç çamaşırı çeşit çeşit olacak diye bir şey yok, gelinliği içine aldığınız yeter.
Sonra isterseniz alırsınız, sonuçta evlenince de çıkılıyor alışverişe.

Bez kesmek ne ya hu?
Ola ki yatak kirlenir diye altınıza bir şey seriverirsiniz o an, peçete olur toz bezi bile olur.
Kirlenirse çöpe, bu kadar.
Bunu neden kafaya taktınız.

Yaş 18 mi

Ay ne igrenc yaa.nasil musade ettiniz boyle bi seye.bayan sagdica gel Allahim ya rabbim

Cinnet sebebi.bunu isteyen aileden ogullari icin uroloji raporu isteyin.gorsunler gurur kirmak nasil bisey

CANIMMM öncelikle sakin ol herkesin gelinliginde ufak tefek sorunlar çıkmıştır. .. terzin sorunu çözer zaten o zman öyle hızlı gecicek ki hiç bişi anlamiycaksin. Ikinci olarak guzel saten gecelikler var gelinligin icine giymek icin cok guzel çamaşır takimlari var dantel jartiyer vs. Sen ne secersen bez fln bunlar çok eski adetler carsaf gormek isteyen aileler icin fln artik kalmadi eger yataginin kirlenmesiysede derdin carsafin altina kalin bir sekilde bir carsaf havlu fln koyabilirsin ki artik yatak koruyuculari var hic gerilme evde eksik bitmiyor emin ol sende esinde evinize girdikten sonra hicbir sey gozunuze batmaz mutluluklar dilerim ... stresi bosver her anin tadini cikar

Babannem 40 yıl öncesinin kafası ile ne annemden nede diğer gelinlerinden istememiş böyle birşey, onu gören cenneti göremez demiş.40yıl sonrasında hala varmıdır kan meraklısı aileler, bir arada gelin düğün sabahı çarşafını yıkayıp gere gere asmalı diye duymuştum.Konu komşuya o iş tamam mesajı vermek için herhalde.
Çoğu kişiden duyduğum çarşaf batıracak bir kanamanın gelmediği, bezlermiş vs abartıp sıkmayın bu kadar canınızı

komik tarafı değil korkunç tarafı
ya görmese ler nolacak ti

Gerizekalılar !! Resmen kontrol edeceğiz demeye getirmişler!
Adamın sülalesi bunlar sanırım, ver eşine o patiskayı çarpsın suratlarına!!

Ya çarşaf dediğin 10 tl bişey canım ya, bu aptal muhabbeti ne çarşaf masrafı ne bereket için yapmadıkları belli.. senin naifliğine denk gelmiş hakkaten.

Bakın bu saçma sapan adetlere , aman şimdi evlilik arifesi sorun çıkmasın , aman ağzımızın tadı bozulmasın , yok he der geçerim yine bildiğimi yaparım dedikçe ... bitmiyor bu adetler.

Evlendiğimde annem hayatta değildi . Babamla yaşıyordum İstanbul'da . O dönem babamda yoktu , yazlık bir belde de mekan işletiyordu , km lerce uzakta .

Eşim ve ailesi başka bir şehirde , köyde yaşıyorlardı , adetler gırla .

Ben anlamam dedim eşime , anlamam anlamakta istemem . O da eee bende anlamam , o zaman mesele yok dedi :)

Düğüne 5 ay kala evi tuttuk . Eşim zaten orada yaşamaya başladı . Ben de her hafta sonu gidip , eşya , mobilya alışverişini yaptım . Bir gün kız kardeşi aradı , yenge çeyiz ne zaman sereceksin diye ?

Ne çeyizi dedim ? Ben aldıkça eve yerleştiriyorum . Aaaaa sen abimin yanında mısın dedi ? Ara ara evet dedim .

Amaaaaan , ne dedilerse dediler arkamdan . Zaten bir ara baktım , dükkanı açmışım yeni eve , gitmek zor geliyor .

Nasıl başlarsan öyle gider , 12 sene bitti , beni iyi bilirler ... o çeyiz soran kız kardeş büyüdü ; hala bir şey olsun yenge sen sevmezsin böyle şeyler der geçer .

Ne ben onlara uydum ne onlar bana , herkes kendi tıngırtısında .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…