4 gün sonra düğünüm var. Korkuyorum!

Ya gerçekten öyle tam takım giyinmek mi gerekiyor ilk gece? Yani ne biliyim böyle bi zorunluluk mu var? Herkes istedigini giyemiyor mu ya?

Böyle zorunluluklar cok sıkıcı degil mi ?

Valla bildiğin dalmaçyalı pijama giymiştim, günlerden 21 Aralık,,,kışın en uzun gecesi ,donmuşum zaten ne jartiyeri, ne takımı giydim sıcacık girdim yatağıma :)

Eşin teyzesi mi bu çok bilmiş teyze :))))))

Damadın teyzesine gıcık oldum.
Öz teyzen bile bu kadar açık konuşmaz be, ona ne?

Damadın teyzesine gıcık oldum.
Öz teyzen bile bu kadar açık konuşmaz be, ona ne?

Benim teyzem düğünden önce ki gün "sormak istediğin merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin" demişti :) Bende "senin merak ettiğin öğrenmek istediğin bir şey varsa sen de sorabilirsin" demiştim :)

Güzel ülkemde her düğün öncesi ortaya çıkan patavatsızlar işte...

Gelinlik dediğin şey çok rahat birşey değil zaten canım. en fazla 4-5 saat içinde duracaksın o kadar dert etme. Rahat hareket edemediğin durumda yakın arkadaşların yardım eder dert etme onları. Ama giymeden önce mutlaka tuvalet ihtiyacını karşıla ve çok sulu şeyler yiyip içme. Gelinlikle en zorlanacağın şey tuvalete girmek olacak çünkü.
İlk gece mevzusuna gelince çarşafa kan bulaşmasın çarşafta leke yapabilir diye demiştir belki sana bez al diyen kişi. Benim bi arkadaşım peçete almıştı baya miktar sanırım ilişki öncesi yatağa serdi çarşaf kirlenmesin diye. Ailenle zaten aranda sıkıntılar vardı eski konularını okumuştum fazla kafana takma annen de söylemeyi akıl edemedi demek ki.
Onun dışında nikahınız falan olduktan sonra birlikte olmadan önce eşin de sende 2 rekat namaz kılıyorsunuz onu söyleyen oldu mu bilmiyorum.
Çamaşır mevzusuna gelince ben gelinliğin içine üstü dantelli jartiyerli takım almıştım çorapları falan her şeyiyle. Çorapları giymedim takımı giymiştim ama o kadar abartmaya gerek yok diye düşünüyorum şuan. Altına hafif dantelli fazla abartılı olmayan beyaz bir iç çamaşırı ve Üstüne düz beyaz bir büstiyer alabilirsin. Büstiyer karnını falan düz göğüs kısmını da daha düzgün gösterir daha ince ve daha hoş durur gelinliğin. Ama alacaksan büstiyeri benim yaptığım gibi sakın dantelli alma. Dantelli olanla düğünde oturup kalktıkça telleri yamuldu ve karın böygeme baskı yapıp rahatsız etti beni düğün boyunca. Ve düğün sonu fotoğraflarda da karın kısmım girintili çıkıntılı görünüyordu teller yamulup kaldığı için.
İlla ilk gece için değil daha sonra da kullanmak için özel günlerde balayında vs 1-2 tane iç çamaşırı takımı saten gecelik falan alabilirsin.

''Teyzenin niteliğinde yanılma'' diyorum ben :)

Bak şimdi bacım o gelinliği Allah nasip ederse 1 kere giyeceksin, içine sinmeli.
Konuş gelinlikçiyle düzeltme yapsınlar.
Sonra ilk gece inan bana çuvalda giysen adam o an sevişmeye odaklı olduğu için seni peri kızı gibi görecek o yüzden takılma böyle şeylere... Giy iç çamaşırını çık.
Diğer konu içinde tek birşey diyeceğim. İsterlerse bi de yenge koysunlar basınıza !!!

Söylerken de lekesi çıkmaz yazık çarşafına leke olur atmak zornda kalırsın filan diye söylediler şimdi istemiyorum diye atarlanırsam abes olacak gibi moralim çöktü resmen
Gerdekten sonra o bezi görmek te mi istediler yoksa. Ben tamamen ilişki sonrası kanaman olur o sebeple gerekli olabileceği için söylediler zannettim ilk mesajınızdan.
Öyle adetler vardı önceden köylerde çarşaf dolaştırırlardı. Uzun zamandır yapan kimse ne gördüm ne duydum. Ne de kendim yaptım. Müstakbel eşinle konuş mevzuyu o çözsün olayı sen muhatap olma. Bana emrivaki yapıp böyle bir bez hazırlattı annenler ne olduğunu anlayınca utandım bu kadar mahremimize girmelerini tasvip etmiyorum de. Kimseye bişey göstermek ya da kanıtlamak zorunda değilsin.

KAN gövdeyi götürecek kadar bir kanamam olmadı hatta kanamam ilişki sonrasında 3 gün oldu ama insanların bunu bu kadar panik halde sorun etmesine şaşırıyorum

Ya ben de evlenicem aralikta.O kadar cok mu kanama oluyor da carsaf atilmak zorunda kaliniyor Korktum simdi. Zaten bayanlarin ozel gunlerinde arada carsafa bulasiyor yikayinca cikiyor oyle degil cok mu fazla oluyormus

Umuyorum bitmiştir o cinayetler yada kızları intihara sürüklemeler.
Bir belgesel izlemiştim hala hatırımdadır yani. Şemsi miydi kızcağızın adı annesi günlerce babasından saklamıştı öldürmesinler diye mesela. Hatta bir kısmı öldürülmez günlerce odada kilitli tutulur en sonunda da intihar etmesine teşvik edilirmiş kıymetli oğulları hapse girmesin de kız kendi ölsün diye.
Bu nedenle bana bu esli gelenekleri hatırlatan ve sinsice yaşatan her olay sevimsiz geliyor.
Kırmızı kuşak da bağlatmadım ben bu nedenle. Hediye paketi gibi bu bakiredir diye evimden beni çıkaramadılar kayınpeder ısrar etse de. Kıyameti de kopardım elalem falan umurumda değil hiç kimse beni paketleyemez teşhir edemez dedim.
Aynı şekilde iki tane sağdıç kız kapımda durup hani çarşaf görelim de diyemez. Bez de veremezler elime. Hatta ilk gecenin lafını da ettirmem. Yıl olmuş 2016 onbeş yaşındaki çocuk biliyor bu olayları, çarşaf da iz kalır diye bez vermek falan çok aşağılayıcı şeyler.
Hiç tahammülüm yok ondan bu sinsice yumuşayarak devam eden adetlere. Ha çarşafı balkona asmışsın ha gelmiş sağdıçlar bakmış. Aynı mantalitenin ürünü hepsi.

arkadaşlar kusura bakmayın ama burada küçücük kızlar konu açıyor sevgilimle beraber oldum filan diye.. onlar acıyı, kanı,çarşafı her şeyi hallediyorsa biz de yapabiliriz.. korkacak bir şey yok, doğal bir şey.. gözünüzde büyüttükçe büyütürsünüz.. bu arada çarşaf gösterme filan, kesinlikle kabul etmeyin.. insanların bi mahremiyeti var.. yıl 2016, bu kafadan çıkılsın artık ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…