Anlatayım canımben sizi darlamamak için çok yazmak istemiyorum.
Geçen gün videolarla birlikte bazı şeyleri çevirmeye çalıştım anladığım kadarıyla.
Öncelikle haftada 1 ya da 2 gün fazla karb az protein diyor haftanın geri kalanını da az karb maks protein tüketmek gerekiyor. Karbonhidrat günlerinde amaç kilo vermek değil tam tersine almaya çalışır gibi kalori miktarını yüksek tutmak. Böylece metabolizmayı hızlandıran hormonları aktive edip bize asıl kilo verdiren metabolizmayı harekete geçirmek yani hormonlara "endişeye mahal yok istediğim Zaman besine ulaşabiliyorum" mesajı vermek. Böylece vücudumuz yağ yakmaya direnmiyor.
Karbonhidratlarla ilgili de sabah saatlerinde karbonhidrat tüketmenin aslında sabah olağan bir şekilde yüksek olan kortizol seviyesini korumak çünkü ne kadar bu hormon yağ takmayı engellese de olağan olan bu olduğu için bu dengeyi bozmanın da yağ yakmayı engellediğini savunuyor. Bizim uyguladığımız akşam saatlerinde karbonhidratı kısmanın melatonin hormonunu azaltıp rahat bir uyku uyumamızı engellediğini iddia ediyor. Daha önce yazdığım gibi günde 7-8 saatten az ve ya kalitesiz bir uyku da metabolizmayı yavaşlatan birşey.
Aklıma şimdilik bunlar geldi geldikçe yazarım :)
Canım yurinin metabolizmayı resetlemek ve karbonhidratlarla ilgili iki videosu var onları gerçekten faydalı buluyorum, sen de izleyip yorumlarını eklersen ben de dikkatle okuyacağımdır