Merhaba canım. Merak etme güzel gidiyor bence.
Buna sevindim güzel bir haber :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba canım. Merak etme güzel gidiyor bence.
Canım bence çok az yiyorsun. Kilona göre bazal metabolizma ihtiyacını alman gerekiyor sanırım. Bir de 1000 kalorinin altındaki diyetler tehlikeli diye biliyorum. Yani tehlikesi vücut yağlara daha çok sarılıyor.![]()
bu arada sen 500 kalori bile almamışsın canım..
Kişisel Bilgiler
Tahmini Yaşam Süresi 74
Senin Tahmini Yaşam Süren 86
Biyolojik Yaş 20.5
Aşağıdaki 'Vücut Yaşını Paylaş' butonuna tıklayarak vücut yaşını takipçilerinle paylaşabilirsin.
Kategorilerin Biyolojik Yaşa Etkileri
Koroner Arter Hastalığı 0.75
Sağlık 1.75
Kişisel 0.75
Diyet 5
Psikolojik 0.25
Güvenlik 3.0
Toplam 11.5
yok artık diyorum hesaplamayı bu siteden yapsak süper moral olurda yanlış![]()
Günaydın kızlar...
Dünkü menüyü bildireyim unutmadan.
Gece: 2 ufak tambuğday ev poğaçası ( şu alelacele yediğim)
Akşam: 5 kaşık yaz türlüsü, 3 kaşık ayran çorbası, yoğurtlu semizotu salatası,1,5 dilim pide
1 dilim güllaç
azıcık üzüm
1 magnum mini
Spor yok, su miktarı ise 1,5 lt falandır.
Spora gidiyormuydun gidiyorsan tek bacak çalışabilirsin yararı olur.valla ben şu hAntal kiloları bi atsam nerden olursa olsun göbek atacağım:)
Göbekten gitmesi çok güzel. Tebrikler. Benim göbek aynı gibi geliyor.
Bacaklar için zor bir hareket var ama çok etkili. İsmini bilmiyorum ama spor salonuna gittiğim dönemde öğrendim. Sırtüstü yatarken başparmaklarını bel boşluğuna koyuyorsun(beli korumak için). Sonra popoyu sıkıp 2 ayağını 45 derece açıyla kaldırıp indiriyorsun. Yere koymadan tekrar kaldırıyorsun. Başlarda zaten 7-8 ancak yapabiliyorsun. Ben iyi olduğum günlerde 100 kadar yapıyorum.
Spor salonunda 3 ayda 3 kilo verdim diyet yapmadan ve kas oranım arttı. Sporu tam olarak bırakmadım. Kışın sadece 1 kilo aldım.
Ben su içsem yarıyor :) bunları yemiş olsam heralde 1 kg garanti geri gelir metabolizmam çok yavaş sizce ne yapmalıyım hızlanması için? Bu arada güllaca bayılırım afiyet olsun:)
Bu nerdenki bi siteden falanmi
doğru valla bi ben kaldım çayı içenAy ben çok şükür o konuda biraz şanslıyım ramazan boyunca hemen hergün tatlı yedim sanırım, yemesemde dondurma muhakkak oldu ama almıyorum. Normalde de takımın en kaçamakçısı benim sanırımBende çok severim güllacı kardeşim yapmıştı ordan getirmiştim eve, her yerden bir şey topluyorum
![]()
Burada arkadaşlar metabolizma hızlandırma çayı yapıp içiyorlar bana denemek nasip olmadı daha, istersen ddanes'ten bilgi alabilirsin o sürekli tüketiyor bu çayı.
Ben su içsem yarıyor :) bunları yemiş olsam heralde 1 kg garanti geri gelir metabolizmam çok yavaş sizce ne yapmalıyım hızlanması için? Bu arada güllaca bayılırım afiyet olsun:)
doğru valla bi ben kaldım çayı içenben tadını d seviyorum birazda o yüzden içiyorum canım.. çok sıvı tüketirim zaten iyi oluyor arada.. zencefilimi bitmedi birde daha
yok oyle ben su içsem yarıyorbilinçsiz beslenenlerin sözüdür kabul etmiyoruz burda... birzamanlar en çok kullandığım sözdü benimde artık yok
![]()
Bende başka bir tarif vardı ya yeşilçaylı limonlu naneli onu çok sevmiştim aslında ikisinden birine başlasam iyi olacak.doğru valla bi ben kaldım çayı içenben tadını d seviyorum birazda o yüzden içiyorum canım.. çok sıvı tüketirim zaten iyi oluyor arada.. zencefilimi bitmedi birde daha
yok oyle ben su içsem yarıyorbilinçsiz beslenenlerin sözüdür kabul etmiyoruz burda... birzamanlar en çok kullandığım sözdü benimde artık yok
![]()
Buzluk deyince aklıma geldi canım bir yerde okudum geçenlerde, limonu olduğu gibi buzluga atıyorlarmış, çıkarıp rende şeklinde kullanılıyormuş ve sadece su değil kabuğu da kullanıldığı için vitaminleri falan daha fazla kalıyormuş. deneyeceğim ben çünkü ne zaman limona ihtiyaç olsa kesin olmuyor evdegogocum bu arada ben taze zencefili soyup dilimledim buzluğa koydum bi arkadaşım söylemişti.. çayda aynı oldu tadı yoksa uzun süre dayanmıyor bundan sonra öyle yapıcam ben... burda sürekli bulunmuyor benim için kolaylık oldu böyle..
Yakma bizi oluroylebazenCanım özel msj yazmaya çalıştım mesaj kutun dolu kilonu yazarmisin yoksa gerçekten 95 yazıcam listeye![]()
canım anladığım biz aynı hesaplamadan bahsetmiyoruz.. benim dediğim ailedeki hastalıklardan tutta psikolojik durumuna kadar, geçirdiğin hastalıklar doğum sayısı yediğin içtiğin herşey katılarak hesaplanıyor..benim bazal metabolizma ihtiyacım 1390 kalori bu arada.. az oldugunu biliyordum zaten de birkaç yerden daha hesapladım diyetisyen de bu civarda çıkartmıştı..
Kızlar benmi kaçırdım yoksa bildirimde bulunmayanlarmi var nerdesiniz bakayım ellanazz ve oluroylebazen![]()
yazayım canımTatlım banada tarifini yazarmısun zahmet olmazsa evde kayınvalidem duymuş zencefilimiz aldık ama ne yapılacak bilemiyoruz buzd duruyor
Bende başka bir tarif vardı ya yeşilçaylı limonlu naneli onu çok sevmiştim aslında ikisinden birine başlasam iyi olacak.
Buzluk deyince aklıma geldi canım bir yerde okudum geçenlerde, limonu olduğu gibi buzluga atıyorlarmış, çıkarıp rende şeklinde kullanılıyormuş ve sadece su değil kabuğu da kullanıldığı için vitaminleri falan daha fazla kalıyormuş. deneyeceğim ben çünkü ne zaman limona ihtiyaç olsa kesin olmuyor evde![]()
Bazal metabolizma olayı biraz karışık tabi. Bilimsel olarak 12 saat dinlenme ve açlıktan sonra kan ve idrar tahlillerine ve oksijeni kullanma oranına göre yapılıyor. Ama diyetisyen özel tartılarında çıkarıyor oranı. Çıplak ayakla basınca ve boyu, yaşı girince çıkıyor. Nasıl ölçtüğünü öğrenmiştim ya unuttum. Gerçeğe yakın değerler veriyor. Yani yaşa ve boya göre aldığı sinyalleri çarpıp topluyor herhalde öyle bir şeydi. Benim de 1450 kalori civarı çıktı. Bu sadece dinlenme halinde vücudumuzun (sistemlerin) çalışması için gerekli kalori. Kas fazla ise, kaslar hareketsizken de enerji harcadığı için daha yüksek çıkıyor.