4 yaş farkı..

Yaş problemi bayanlarda sorun olur erkeklerde değil, oda her zaman değil. Artık 45 yaşında anne olma yaşı ilerlemiş tıbbı olarak, baba olma yaşını sormayın gitsin.

İkinci olarak bu kadar plan program, programsız ve mutsuz bir hayat için ilk adımdır.

Tevekkül edin ve bu kadar dert etmeyin kendinize.

4 yaş dert etmeyecek kadar küçük bir rakam ki kaldı ki 4 yaş farkı bir evlilik için min. ideal yaş farklarından.

Arkadasım 4 yas gayet normal..
Babam, 32 yasındayken baba olmus bi 20 küsür yıl önce o zamanlar o yasta baba olması anormal karsılanırken (gec) günümüz kosullarında gayet normal yani bu..

arkadaşım öncelikle 4 yaşı sorun etmemek gerektiğini düşünüyorum.bebek meselesine gelince bu kadar planlı programlı olmamak gerek olaki cenabı allahın gücüne gider senin bu planını bozuverir.herşey bizim cüzi irademize bağlı değil ki birde onun külli iradesi mevzu.tabi tedbirini alırsın sen kendince sonrası tevekkül.
daha 1 sene öncesine kadar hiç evlenmeyeceğimi düşünürdüm kendimce bi insanı herşeyiyle tanıyınca sevebiliyordum .öyleki ben evleneceğim kişiyi dişlerindeki çürüklerine kadar tanımalıyım derdim.ama noldu tüm büyük konuştuklarımı yuttum tanıştıktan 3 ay sonra nişan nişandan 3 ay sonra düğün.ve kendim daha çocuksuyum bebek istemem derken evliliğimin 5. ayı sonrası gebelik haberini aldım.üstelik kendimce bi sağlıkcı olarak tüm tedbirlerim tamdı.
bazen evdeki hesap çarşıya uymuyo .
ayrıca 4 sene bebeksiz sabredebileceğinizi de sanmıyorum evlenince hele eşinle mutlu huzurluysan emin ol bebeği bi seneye kalmaz içten içe istemeye başlarsınız çaktırmasanız bile.rabbim gönlüne göre versin

Sevgili ringring tek derdin yaş olsun canım.Şu anda 20 li yaşlarda olduğun için 4-5 yıl senin gözünde çokmuş gibi geliyor.ama zamanla bunun çok önemli olmadığını anlıyorsun.genel olarak erkekler geç olgunlaşır.bu yaşta 30 dan sonra olur ve özellikle erkeklerin en verimli yaşları bu yaşlarda başlar.
birde işin içine kadınların doğumda ve yılların etkisiyle yıpranmasına gerince erkeğin büyük olması daha avantajlıdır.
bir de ilişkişkini oturması fikrine çok takılma.zamanla insanların hayata bakış açıları,olgunluk düzeyleri,hayattan beklentileri değişebilir.bir insanla yıllarca birlikte olursun,bir olay yaşarsın ;daha önce o olay yaşanmadığı için kişiin tavrını bilemezsin.ve o an onu tanıyamadığını düşünebilirsin.hayat bizim için biz kendimizin değişmeyeceğinin garantisini verebilirmiyizki.bazen oluyorki bir yılımız bir yılımız tutmuyor.yaşanmışlıklar,acılar,sevinçler,dönüm noktaları yönümüzü değiştirebiliyor

Arkadaşım kendine dert mi arıyorsun Allah aşkına?
4 yaş fark az bile. Bu kadar önemsiz şeyleri düşünme.
Önemli olan yaş değil, aradaki uyum.

Konu içeriği nedeniyle "Aşk hikayelerimiz/Dertlerimiz" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

6dan fazla olsa (bana göre) sorun evet...bn çok büyük istemezdim..karşımdaki erkek bir yaş küçük olabilir yada 4 yaş bana göre ideal..bence sorun oluşmaz kafanıza takmayın..

4 Yaş Nedir ki ??
Hem 4 Yıl Beraberliğiniz Vardı..
Bunu Tartamadınız mı??
Yeni Bir Birliktelik Değil ki Cnm..

Bence sorun değil 4 yaş nedir ki çok büyük bir fark yok arada :)
Hem bi erkek zaten 30undan sonra baba olmalı bence bide erkeklerin geç olgunlaştığını göz önüne alırsak böylesi daha iyi seviyorsan hiç takılma

4 yaş bence az bile.
Ben 7 , 8 yaş daha büyük biriyle olmak isterdim kendimden.
4 yaş nedir ki. Hiç problem olmaz tabi ki.
Kadın erkekten önce çöker her zaman.
Bu yüzden yaş farkı olması çok iyi oluyor.

Arkadaşım niye kendime dert arayayım ben sadece bunun sorun olup olmayacağını merak ettim ve sizlerle paylaştım. Çoğunluğun görüşü de zaten ideal olduğu yönünde. 4 yıllık ilişkimi bitirecek değilim ama sorun olan arkadaşlarmız varsa ben nelerin problem olabileceğini görmek istemiştim ki şu andan itibaren ideal olduğuna karar verdim.

Ben seviyorum ve isterse 10 yaş büyük olsun sevdiğim insanla kafam uyuşuyorsa vazgeçmem zaten. Sadece problem olabilecek olaylara önlem almak istemiştim.

Çocuk konusunda da büyük konuşmak istemiyorum tabiki Yüce Allah'ın takdiri. İyi dilekleriniz için hepinize çooook teşekkür ederim:)

ne olcakti? ayni gun dogmus olmaniz falan mi gerekli? 4 yas ne ki yahu? kesinlikle kafaya takilacak birsey degil. Konuyu okumadan evvel sizin 4 yas buyuk oldugunuzu ondan konu actiginizi dusunmustum. Benim annemle babamin yas arasi da 4 tur. Ve ben babam 32 yasindayken dogdum. Hic problem olmadi :))

bencede banada çok tuhaf geldi.bana göre zaten bayanlar kendnden yaşça büyük biri ile evlenmeliler.5-7 yaş olmalı arada.çünkü erkekler geç olgunlaşır...
ya hem 3-4 yıl demişsiniz ama belli olmuyor çocuk işi.kimi evlendiği gün hamile kalıyor.kimi 5 sene sonra....

Son düzenleme:

sorunum çocuk değil ne kadar belirtmeliyim bilmiyorum. Konuyu tam anlamıyla okumadınız sanırım. Ben öyle düşündüm ama Allah'ın takdiri demiştim. Belli olmaz sadece benim isteğim bu yönde dedim. İlginiz için teşekkürler.

tomvejerry: Hayır zaten yaşıyla ilgili bir problemim YOK. Sadece daha önceki mesajlarımda belirttiğim ve söylemekten yorulduğum şu: Ben sadece eğer bu yaş farkından dolayı problem yaşayan arkadaşlarımız varsa yaşadıkları problemlerden yola çıkarak karşılaşabileceğim problemleri kestirmek ve önlem almak amacındayım. Bende 32 yaşında baba olununca bir sorun olduğu görüşünde değilim zaten.

benim kocamla aramda 10 yaş fark var .kocam hep erkeklerin geç olgunlaştığımnı söyler .bencede öyle 4 yaş dert değil önemli olan anlaşabilmek

Simdi söyle bir hesaplama yaptim:24 yasindasin,25 yasinda evlensen ve evliliginin gidisatini görmek icin 1-2 yil bekledikten sonra anne olsan sen 27,esin 31 yasinda olacak ki ben erkeklerin erken yasta baba olmalarina karsi olan biriyim zaten.Erkek arkadasin olgunlasmis,bir kisinin sorumlulugunu üzerine almanin ne anlama geldigini kavramis olacak.Bence hic dert etmene gerek yok.Dört yas farkinada birsey söylemeyecegim,1 ile 5 yil arasinda hersey ideal bence.ALLAH mesut etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…