4 yasinda kızım kizlik zari bozulmusmudur

Parkta oynarken kaymadan önce uzun ,eteğinin altında tayt olmasına rağmen, eteğini düzeltip öyle kayan tesettürlü çocukları gördüğüm için şaşırmıyorum bu konulara

Yoo gayet de değişti.birkaç doğu ili dışında yok gibi birşey.burada da erkek arkadaşlarım oldu hepsi de gayet deneyimli, bu tarz bir şeyin konusunu bile açmayan kişilerdi.haa duyduğum şeyler oldu olmasına ama bence oldukça azaldı.

Toplum boyle diye diye yaşanirsa 50 sene sonra da hiç bir şey degişmeyecektir. Hiç bir şey yapmadan, bu kafayi degiştirmeden sadece yillarin gecmesi kendiliginden bir şeyleri değiştirmez. Birileri farkli dusunmeye ve bunu uygulamaya başladikça değişim olur.

Ayrica toplumun tamami bu şekilde dusunceye sahip değil bunu bile bilmiyorsunuz daha haberiniz yok.
Eskiye gore cok şey degişti, degisiyor bazilari bunun disinda kaliyor ve haberi bile olmuyor.
Bu forumda bile 10 sene onceki eski konular hortladiginda yapilan yorumlardan kadinlarin dusunce yapisinin ne kadar degistigini gorebiliyoruz. Bu degişimi sizin gibi oturup bekleyenler yapmadi, dusuncesini "toplum ne der" diye korkmadan dile getirenler yapti.

Umarım öyledir

İnşallah dediğiniz gibidir ne diyim. Öyle olsun da ben yanlış biliyor olayım hiç sorun değil

Ee bu toplum dediğimizde işte bizim içimizdekiler. Bu kadın ve bunun gibi düşünenler işte. Kendisi önemsemese kimsenin ne dediğini, diyeceğini takmaz. Böyle böyle kişilerden başlayarak kitlelerin zihniyeti değişir. Ben kendi fikrimi değiştirmeyeyim hâlâ sığ bir şeye takılı kalayım ama oturup toplumun değişmesini bekleyeyim. Ne 50 yıllar beklerim o zaman.

Aaaa evet geçen ben de bu konuyu düşünmüştüm.bırakın 2003 'ü 2004 'ü 2018 yılında yazılan yorumlarla bile arada gerçekten dağlar kadar zihniyet farkı var.geçen birisi 2008 yılının konusunu hortlatmıştı.yazılan yorumlara şok geçirmiştik sitecek öyle büyük bir değişim.fiziksel şiddet uygulayan kocaya 10 kadından 9u hak veriyordu.1 tanesi de kararsızdı siz düşünün durumun vehametini.kocanın suyuna git, ee o da haklı, ben olsam ben de kendime hakim olamayabilirim, eee ne yapalım erkekler biraz sinirli oluyor idare edeceğiz falan yazmışlar. başka konuda da kadının çalışmasına kocası izin vermiyormuş. Üyeler eee haklı devir çok kötü, erkek olsam ben de izin vermem, ne güzel işte seni kıskanıyor, sırf bu yüzden kocanızla ters düşerseniz yazık olur falan demişler . Bir konuda da kadının annesinde kalmasına izin vermeyen kocayı haklı bulmuşlar.evli kadının ne işi var başka yatakta benim yerim kocamın yatağıdır yazmış bir üye.konu sahibi kadıncağız da meğer ben hatalıymışım demek ki böylr olmalıymış falan yazmış garibim Gözlerim faltaşı gibi açıla açıla okudum geçmiş yılların konularını.çok eski de değil 2018 konuları bazıları.gerçekten zihniyet açısından harikalar yaratmışız ülkecek.inşallah daha da iyi olacak.

Kiziniza, ben bakireyle evlenirim sadece diyen biriyle evlenmemeyi ogretin. Cinselligi cok buyutuyorsunuz, evlilikle beraber olmasi gereken bir eylem gibi kutsallastiriyorsunuz, cok buyuk tabulariniz var ve cocuklar her seyi ailelerinden gizliyorlar bu yuzden.

Son düzenleme:
Türkiyede bir çok insan gibi muhtemelen siz de kızlık zarı hakkınd abir çol saçma ve gereksiz tabuyla büyüdünüz. Yaşınızı, ortamınızı ve büyüdüğünüz çevreyi bilmiyorum ancak, kızlık zarı hurafelerinden kendinizi kurtarmalısınız. Saçma, gereksiz ve aşağılayıcıı bir sembol. Olsa ne olur olmasa ne olur kızlık zarı hiç bir şeyin göstetgesi değil. Size hakarete varan linçlemeyi de çok anlayamıyorum. Pek farklı bir kafa değil sanırım.. Bu çağda hala, buz zihniyet olmamalı dediğimiz, şey hakaret ve aşağılamayla düzelmeyecektir. Kızınıza geçmiş olsun ancak onun hem beden hem ruh sağlığı herşeyden önemli.

Bu zihniyet en çok kadınları yaralıyor, buna rağmen bu zihniyete çanak tutan kadınlar olması beni deli ediyor. Konu sahibinden bahsediyorum yanlış anlaşılmasın. Boyun eğip yaşıyorlar resmen. Gelecek nesli yetiştiren temel ebeveyn biziz, bizimle düzelir bazı şeyler diye düşünüyorum. Yani belki bir gün aklı başına gelir, bir gün "ne yapıyorum ben ya" der. Umarım.

Bakış açınızı sevdim ama konu sahibinin derdinin bu olmadığını hepimiz biliyoruz.
Öyle olsa zar bozuldu mu diye sormazdı.
Kızım mikrop kapar mi diye devam ederdi

Konu sahibi de kesin bu niyetle sormuştur zaten.

Hi hi kim inanir? Kadir inanir

Konu sahibi enfeksiyon kaptığından şüphe ettiği an doktora götürebilir
Ya da ya kızlık zarında bir sıkıntı olması enfeksiyona eğilimi ne kadar arttırır ne yapmamız gerekir diye sorabilirdi

5. Veya 6. Sınıftaydım sanıırm. Bisikletten belimin üstüne düşmüştüm. Ardından kanamam olmuştu. Ondan sonra düzensiz kanamalarım başlamıştı. Doktora gitmiştik elbet fakat zar vs için değil. Büyüdükçe öğrendikçe anneme sorduğumda o kanamanın zar için de olabileceği veya olmayadabileceğini söylemişti. Yani bir önemi olmadığını söylemişti bana. Konu sahibinin de bu şekil düşünebileceğini ummuştum. Ama şaşırtmadı maalesefki. Benim aklıma ilk gelen enfeksiyon riskiydi.

Katılıyorum, bu saçma zihniyeyi. Değiştirmek, hakaret,e varacak lada rlinçleyerek yapılamaz. O zaman o yoz zihniyetten farkı kalmaz

çocuğumun ağrısı olur mu kanayan yer mikrop kapar mı diye korkman lazım?

Evet ben de denk gelmiştim benzer şeylere. Eski dedigim 50 sene degil, 10 sene icinde bile cok şey degişiyor ve degişmekte.

Yoo çoğu kişiler bunu artık bir tabu olarak görmüyor. İnsanlar artık çok daha rahat bu konuda. Eğer konu sahibi bu konuda dik duruş sergilerse kimse kızına laf söyleyemez. Duruş önemli

Bu zihniyet 50 yıl sonrada değişmez 100 yıl sonra da değişmez
Oturmuş bir adet örf geleneksel kurallar var kız çocuklarına yüklenmiş bu durum ve bu durumu da çıkaran yine kadınlar
Şimdi evet 50 yıl önceye göre daha rahat birliktelik oluyor ama ne oluyor evlenirken kızlık dikimi oluyor
Sevgiliyle sürtünme oluyor
Konu açılıyor sürtündük ama bakireyim
Sürtündük ama kızlığın bozulmadı anal yaptık
Korkular var bu böyle devam edicek

Göster hanım teyzelere pipini oğlum derken kız çocuklarına düzgün otur
Milli oldu erkek oldu diye düğün bayram yapılıp kızlara niye o adama yan gözle baktın diye engeller olduğu sürece
Erkek ne kadar sevişirse deneyimli ve ERKEK oluyor kadın da yaparsa adı başka oluyorsa

Düğün gecesi bakire çıkmadı diye kızı ana evine yollayıp damat bey ilişkiye giremediğin de ne yapalim kaderin denip susuluyorsa bu böyle gider değişmez

allah sizi bildiği gibi yapsın
bozulsa ne olur
bir ERRRRKEK mahrum mu kalır kızınızı mal gibi kullanmaktan

vallahi erkekleri kandıranlar çok iyi yapıyor
müstehak çünkü böyle kv eşlere
savaşmayın sevişin kızlar
sonra bakireyim dersiniz

3 yaşındayken kızım da yapışıklık var diye doktora götürmüştüm. valla çıkana kadar kıpkırmızı kesilmişim ter bastı ateş bastı çocuğum böyle bir muayene oldu diye. sakın zar için doktora götürmeyin. yazık direk travma yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…