Yoo gayet de değişti.birkaç doğu ili dışında yok gibi birşey.burada da erkek arkadaşlarım oldu hepsi de gayet deneyimli, bu tarz bir şeyin konusunu bile açmayan kişilerdi.haa duyduğum şeyler oldu olmasına ama bence oldukça azaldı.Arkadaşlar haklı bi tepki gösteriyorsunuz da sizce suç bu annede mi? Yoksa bi annenin canı yanan bebeğinin derdine değil de, bi zar derdine düşürücek kadar bi et parçasına "hâlâ" değer verilecek yoz bi düşünce yapısına sahip toplumda yaşamamızda mı? Burası Avrupa ya da Amerika değil hanımlar. Evet bu zihniyet bu topraklarda belki değişir ama belki 50 yıl sonra..
Yaa anlamıyor musunuz ? Benim cinsel hayatımı değil yanlış giden bir düşünceyi konuşuyorum.ferhanin cinsel yasami>hersey
Arkadaşlar haklı bi tepki gösteriyorsunuz da sizce suç bu annede mi? Yoksa bi annenin canı yanan bebeğinin derdine değil de, bi zar derdine düşürücek kadar bi et parçasına "hâlâ" değer verilecek yoz bi düşünce yapısına sahip toplumda yaşamamızda mı? Burası Avrupa ya da Amerika değil hanımlar. Evet bu zihniyet bu topraklarda belki değişir ama belki 50 yıl sonra..
Yoo gayet de değişti.birkaç doğu ili dışında yok gibi birşey.burada da erkek arkadaşlarım oldu hepsi de gayet deneyimli, bu tarz bir şeyin konusunu bile açmayan kişilerdi.haa duyduğum şeyler oldu olmasına ama bence oldukça azaldı.
Toplum boyle diye diye yaşanirsa 50 sene sonra da hiç bir şey degişmeyecektir. Hiç bir şey yapmadan, bu kafayi degiştirmeden sadece yillarin gecmesi kendiliginden bir şeyleri değiştirmez. Birileri farkli dusunmeye ve bunu uygulamaya başladikça değişim olur.
Ayrica toplumun tamami bu şekilde dusunceye sahip değil bunu bile bilmiyorsunuz daha haberiniz yok.
Eskiye gore cok şey degişti, degisiyor bazilari bunun disinda kaliyor ve haberi bile olmuyor.
Bu forumda bile 10 sene onceki eski konular hortladiginda yapilan yorumlardan kadinlarin dusunce yapisinin ne kadar degistigini gorebiliyoruz. Bu degişimi sizin gibi oturup bekleyenler yapmadi, dusuncesini "toplum ne der" diye korkmadan dile getirenler yapti.
Ee bu toplum dediğimizde işte bizim içimizdekiler. Bu kadın ve bunun gibi düşünenler işte. Kendisi önemsemese kimsenin ne dediğini, diyeceğini takmaz. Böyle böyle kişilerden başlayarak kitlelerin zihniyeti değişir. Ben kendi fikrimi değiştirmeyeyim hâlâ sığ bir şeye takılı kalayım ama oturup toplumun değişmesini bekleyeyim. Ne 50 yıllar beklerim o zaman.Arkadaşlar haklı bi tepki gösteriyorsunuz da sizce suç bu annede mi? Yoksa bi annenin canı yanan bebeğinin derdine değil de, bi zar derdine düşürücek kadar bi et parçasına "hâlâ" değer verilecek yoz bi düşünce yapısına sahip toplumda yaşamamızda mı? Burası Avrupa ya da Amerika değil hanımlar. Evet bu zihniyet bu topraklarda belki değişir ama belki 50 yıl sonra..
Aaaa evet geçen ben de bu konuyu düşünmüştüm.bırakın 2003 'ü 2004 'ü 2018 yılında yazılan yorumlarla bile arada gerçekten dağlar kadar zihniyet farkı var.geçen birisi 2008 yılının konusunu hortlatmıştı.yazılan yorumlara şok geçirmiştik sitecekToplum boyle diye diye yaşanirsa 50 sene sonra da hiç bir şey degişmeyecektir. Hiç bir şey yapmadan, bu kafayi degiştirmeden sadece yillarin gecmesi kendiliginden bir şeyleri değiştirmez. Birileri farkli dusunmeye ve bunu uygulamaya başladikça değişim olur.
Ayrica toplumun tamami bu şekilde dusunceye sahip değil bunu bile bilmiyorsunuz daha haberiniz yok.
Eskiye gore cok şey degişti, degisiyor bazilari bunun disinda kaliyor ve haberi bile olmuyor.
Bu forumda bile 10 sene onceki eski konular hortladiginda yapilan yorumlardan kadinlarin dusunce yapisinin ne kadar degistigini gorebiliyoruz. Bu degişimi sizin gibi oturup bekleyenler yapmadi dusuncesini "toplum ne der" diye korkmadan dile getirenler yapti.
Türkiyede bir çok insan gibi muhtemelen siz de kızlık zarı hakkınd abir çol saçma ve gereksiz tabuyla büyüdünüz. Yaşınızı, ortamınızı ve büyüdüğünüz çevreyi bilmiyorum ancak, kızlık zarı hurafelerinden kendinizi kurtarmalısınız. Saçma, gereksiz ve aşağılayıcıı bir sembol. Olsa ne olur olmasa ne olur kızlık zarı hiç bir şeyin göstetgesi değil. Size hakarete varan linçlemeyi de çok anlayamıyorum. Pek farklı bir kafa değil sanırım.. Bu çağda hala, buz zihniyet olmamalı dediğimiz, şey hakaret ve aşağılamayla düzelmeyecektir. Kızınıza geçmiş olsun ancak onun hem beden hem ruh sağlığı herşeyden önemli.4 yasinda kızım bugün havuzda iken bi cocuk onu itti merdiven gibi sivri bi yer vardı oraya çarptı vajinasinda kanama oldu hastaneye getirdim dıştan yırtılma var dediler ama adlı tıpa goturmemi kendilerinin bisey soyluyemiyceklerini dediler kizlik zarı bozulmusmudur sizce
Ee bu toplum dediğimizde işte bizim içimizdekiler. Bu kadın ve bunun gibi düşünenler işte. Kendisi önemsemese kimsenin ne dediğini, diyeceğini takmaz. Böyle böyle kişilerden başlayarak kitlelerin zihniyeti değişir. Ben kendi fikrimi değiştirmeyeyim hâlâ sığ bir şeye takılı kalayım ama oturup toplumun değişmesini bekleyeyim. Ne 50 yıllar beklerim o zaman.
Bakış açınızı sevdim ama konu sahibinin derdinin bu olmadığını hepimiz biliyoruz.
Öyle olsa zar bozuldu mu diye sormazdı.
Kızım mikrop kapar mi diye devam ederdi
Konu sahibi de kesin bu niyetle sormuştur zaten.
Hi hi kim inanir? Kadir inanir
Konu sahibi enfeksiyon kaptığından şüphe ettiği an doktora götürebilir
Ya da ya kızlık zarında bir sıkıntı olması enfeksiyona eğilimi ne kadar arttırır ne yapmamız gerekir diye sorabilirdi
Benim kızıma da benzeri bişey oldu bende aynen bu şekilde düşünüp doktora sordum. Bişey olmamıştır dedi. Gözle görülüp anlaşılacağını düşünmüyorum zaten de baktırmazdım da.
Katılıyorum, bu saçma zihniyeyi. Değiştirmek, hakaret,e varacak lada rlinçleyerek yapılamaz. O zaman o yoz zihniyetten farkı kalmazArkadaşlar haklı bi tepki gösteriyorsunuz da sizce suç bu annede mi? Yoksa bi annenin canı yanan bebeğinin derdine değil de, bi zar derdine düşürücek kadar bi et parçasına "hâlâ" değer verilecek yoz bi düşünce yapısına sahip toplumda yaşamamızda mı? Burası Avrupa ya da Amerika değil hanımlar. Evet bu zihniyet bu topraklarda belki değişir ama belki 50 yıl sonra..
Aaaa evet geçen ben de bu konuyu düşünmüştüm.bırakın 2003 'ü 2004 'ü 2018 yılında yazılan yorumlarla bile arada gerçekten dağlar kadar zihniyet farkı var.geçen birisi 2008 yılının konusunu hortlatmıştı.yazılan yorumlara şok geçirmiştik siteceköyle büyük bir değişim.fiziksel şiddet uygulayan kocaya 10 kadından 9u hak veriyordu.1 tanesi de kararsızdı siz düşünün durumun vehametini.kocanın suyuna git, ee o da haklı, ben olsam ben de kendime hakim olamayabilirim, eee ne yapalım erkekler biraz sinirli oluyor idare edeceğiz falan yazmışlar. başka konuda da kadının çalışmasına kocası izin vermiyormuş. Üyeler eee haklı devir çok kötü, erkek olsam ben de izin vermem, ne güzel işte seni kıskanıyor, sırf bu yüzden kocanızla ters düşerseniz yazık olur falan demişler . Bir konuda da kadının annesinde kalmasına izin vermeyen kocayı haklı bulmuşlar.evli kadının ne işi var başka yatakta benim yerim kocamın yatağıdır yazmış bir üye.konu sahibi kadıncağız da meğer ben hatalıymışım demek ki böylr olmalıymış falan yazmış garibim Gözlerim faltaşı gibi açıla açıla okudum geçmiş yılların konularını.çok eski de değil 2018 konuları bazıları.gerçekten zihniyet açısından harikalar yaratmışız ülkecek.inşallah daha da iyi olacak.
Yoo çoğu kişiler bunu artık bir tabu olarak görmüyor. İnsanlar artık çok daha rahat bu konuda. Eğer konu sahibi bu konuda dik duruş sergilerse kimse kızına laf söyleyemez. Duruş önemliArkadaşlar haklı bi tepki gösteriyorsunuz da sizce suç bu annede mi? Yoksa bi annenin canı yanan bebeğinin derdine değil de, bi zar derdine düşürücek kadar bi et parçasına "hâlâ" değer verilecek yoz bi düşünce yapısına sahip toplumda yaşamamızda mı? Burası Avrupa ya da Amerika değil hanımlar. Evet bu zihniyet bu topraklarda belki değişir ama belki 50 yıl sonra..
Bu zihniyet 50 yıl sonrada değişmez 100 yıl sonra da değişmezArkadaşlar haklı bi tepki gösteriyorsunuz da sizce suç bu annede mi? Yoksa bi annenin canı yanan bebeğinin derdine değil de, bi zar derdine düşürücek kadar bi et parçasına "hâlâ" değer verilecek yoz bi düşünce yapısına sahip toplumda yaşamamızda mı? Burası Avrupa ya da Amerika değil hanımlar. Evet bu zihniyet bu topraklarda belki değişir ama belki 50 yıl sonra..
Bu zihniyet 50 yıl sonrada değişmez 100 yıl sonra da değişmez
Oturmuş bir adet örf geleneksel kurallar var kız çocuklarına yüklenmiş bu durum ve bu durumu da çıkaran yine kadınlar
Şimdi evet 50 yıl önceye göre daha rahat birliktelik oluyor ama ne oluyor evlenirken kızlık dikimi oluyor
Sevgiliyle sürtünme oluyor
Konu açılıyor sürtündük ama bakireyim
Sürtündük ama kızlığın bozulmadı anal yaptık
Korkular var bu böyle devam edicek
Göster hanım teyzelere pipini oğlum derken kız çocuklarına düzgün otur
Milli oldu erkek oldu diye düğün bayram yapılıp kızlara niye o adama yan gözle baktın diye engeller olduğu sürece
Erkek ne kadar sevişirse deneyimli ve ERKEK oluyor kadın da yaparsa adı başka oluyorsa
Düğün gecesi bakire çıkmadı diye kızı ana evine yollayıp damat bey ilişkiye giremediğin de ne yapalim kaderin denip susuluyorsa bu böyle gider değişmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?