- 4 Eylül 2011
- 11.007
- 23.691
- 598
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Kalp atışıyla acı çekme arasında nasıl bir fizyolojik bağ olduğunu sanıyorsunuz acaba?
Siz de hücre topluluğusunuz mesela, ben de hücre topluluğuyum, bu aksi iddia edilebilecek bir sav değil ki?
Hayır siz ne topluluğu olduğunuzu düşünüyordunuz ki?
@arsinli ye sordugum soruyu size de soruyorum zaman. Ona yaptıgım yoruma bi bakıp cevap verir misiniz? Yasayacaklarınızı anlattım kısaca. Siz kendiniz icin böyle bi hayata evet hala dogmak istiyorum der misiniz?ayrıca da bu kadar karşı olmamın sebebi engelli ve hayata sizden daha çok bağlı bir kuzene sahip oldugum içindir. engelli de olsa yaşama hakkı var herkesin.... her canlının.
Miyopati bildiğim kadar kas hastalıklarının genel adı. Yanlış bilgi vermek istemem. Kadınlar tarafından hastalıklı gen aktarılıyor. Ama tabi her hastalığın bir başlangıcı var. Dna sarmalında hamilelik sırasında da bozulma olabiliyor. Bu düşük bir ihtimal.belki alakasız olacak size yardımcı olamayacağım ama abinizin hastalığı için miyopati demişsiniz.dikkatimi çekti.
anneme de miyopati diyorlar ama kesin birşey yok.miyopati teşhisi 2 sene önce kondu ve annemde abinizdeki gibi durumlarda yok.
1 göz kapağı düşük.yani tamamen kapalı ve bundan 20 yıl önce myastenia gravis dendi ameliyatla timus bezini aldırdı ama tahlillerde myastenia çıkmamış.tabi ben ozamanlar 4 kardeşimde 3 yaşındaydı.
kardeşimi doğurduktan sonra gözkapağı düşmeye başladığı için doktora gitti.herneyse bu kadar şeyi neden anlattığıma gelirsek , doktorlar anneme sürekli hastalığın genetik olduğunu söylediler ama ailede böyle bir hastalık yokmuş.
Allah a şükür erkek kardeşim ve ben de de bir sorun yok(tabi ileriyi bilemeyiz ama)
endişenizi anlıyorum oyüzden yazmak istedim bunları.yardımcı olamadım tabiki ama
Peki o cocugun yasayamadıgı hayat ne olacak? Bilinci yerindeyse annesine yük oldugunu düsünerek hissettigi vicdan azabı ne olacak?Asla ve asla sakat olucagini bilsem dahi bebegimi aldirmam.onlar bize allahin melekleri aldirmam derkende amacim cennete girmekte degil.benim kuzenimde sakt yuruyemiyor konusamyor yemek bile zor yiyor oturamiyor bile.doktorlar en cok18 e kadar yasar dediler ama 24 yasinda suanda onun bi gulusu yetiyor insana.teyzem nerdeyse 24 yildir eve mahkum ne sunnetini yaoabildi ne askerkigini ne evliligini bunlari yasak kolay mi asla.ama teyzem o olurse ben napicam tasasini yasiyor cunku her seyi o.kimsenin gorusune karisamam ama bebegim sirf sakat diye ben onun canini almam.sonradan engelli olmucaginizin garantisi var mi
Miyopati bildiğim kadar kas hastalıklarının genel adı. Yanlış bilgi vermek istemem. Kadınlar tarafından hastalıklı gen aktarılıyor. Ama tabi her hastalığın bir başlangıcı var. Dna sarmalında hamilelik sırasında da bozulma olabiliyor. Bu düşük bir ihtimal.
çocugu sakat doğacak diyenlere aldırış etmeyip doguran bir konu sahibesi vardı bugun burda onu tebrik ettik iyi aldırmadı diye e ne yapalım ozman çocugu sakat olacak diye aldıranları da mantıklı bulalım , yani doğrusunumu yapıyorlar aldıranlar.
kayınvalıdem biz sakat çocuk kaldıramayız dedi. bir gun ıkı gun bakarsın bıkarssın dedi.
10 hafta geçtikten sonra engelli olacağı belli olan bi bebeğin alınması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Merve sana çok katılıyorum. Ben sadece bedensel engeli yaşadım. Kuzenim de aynı hastalıktan vefat etti. Bana kalırsa bedensel engel zihinsel engelden daha zor. Yaşayanın ne yaşadığını bilmesi...ben abime sormuştum. Sen allahın sevgili kulusun değil mi diye.. saçmalama demişti rahmetli, kim bütün gün sadece karşı apartmanın çatısını görerek ömrünü geçirmek istesin kiya hala şans diyorsun... ben kendi adıma gayet eminim ki doguştan engelli birine sorsan, büyük ihtimalle dogmamış olmayı tercih ederdi. yani senin veriyorum zannettigin şans degil, onu bir şeye mecbur etmek... en başından eksik hissedecegi, başkalarına muhtaç olacagı bi hayata mecbur etmek. bu mu şans vermek?
bi de mesela bu engelliler (zihinsel engelliler de dahil) anne baba öldükten sonra ne yapacaklar acaba? sen kendi vicdanın rahatlasın diye onu zorladın bu hayatı yaşamaya.. eee sen gittikten sonra nolcak bu çocuga? engelli birine kim annesi babası gibi bakabilir bi söylesene? kim sever onu kendi çocugu gibi? o yüzden laf anlatmayın. isterse çok zengin olsun diyelim anne baba... ne fark eder? hayatı boyunca eksik yaşamıştır ve parası ona hiçbir şey saglamıcak. para bile kurtarmaz yani bunu.
Konunun bununla hiç ilgisi yok ama merakı gidereyim eşimdendiEşinizdenmiydi çocuk aldırdınız riskli diye ?
Laf anlatmayın derken , fikrimi söylüyorum kimseye laf anlatma gibi derdim de yok vede kendimizi onun yerine koyup buna karar veremeyiz , üstelik düşününce o bebeğin canlı, yaşayan bir şey olduğunu , evlat ayrımı gibi geliyor bana. hatta cinayet bahanesi gibi.. fiziksel bi engelinin olması, o çocuğu daha az duygu sahibi yapmıyor, ya da bir ruhu olmadığını göstermiyor. bi yandan da, zor evet bakımı, ya da ona bakıp yapamadıklarını görerek kahrolmak var. ama onun yerine hayat kararı vermek de ne derece doğru.. resmen yaşam hakkını elinden alıyoruz bunu doğru bişey kabul edemem. ne olursa olsun.ya hala şans diyorsun... ben kendi adıma gayet eminim ki doguştan engelli birine sorsan, büyük ihtimalle dogmamış olmayı tercih ederdi. yani senin veriyorum zannettigin şans degil, onu bir şeye mecbur etmek... en başından eksik hissedecegi, başkalarına muhtaç olacagı bi hayata mecbur etmek. bu mu şans vermek?
bi de mesela bu engelliler (zihinsel engelliler de dahil) anne baba öldükten sonra ne yapacaklar acaba? sen kendi vicdanın rahatlasın diye onu zorladın bu hayatı yaşamaya.. eee sen gittikten sonra nolcak bu çocuga? engelli birine kim annesi babası gibi bakabilir bi söylesene? kim sever onu kendi çocugu gibi? o yüzden laf anlatmayın. isterse çok zengin olsun diyelim anne baba... ne fark eder? hayatı boyunca eksik yaşamıştır ve parası ona hiçbir şey saglamıcak. para bile kurtarmaz yani bunu.
Eşinizdenmiydi çocuk aldırdınız riskli diye ?
Bunu iyi araştırmak lazım. Büyük üniversite hastaneleri ile görüşmelisiniz. Ne yazık ki hastalığın tedavisi yok. Testler türkiye de yapılmıyor ve pahalı. 1500 eur civarında. Bazen 2.teste gerek duyulabiliyormiyopati dedim ama uzun ve çok değişik bir adı vardı ama doktor miyopati diye bir başlık altında topladı ve onun da türleri var tabiki.
annem benim içinde çok endişe duyuyor bu konu hakkında aslında bana yansıtmamaya çalışıyor ama ben anlıyorum.
inşallah bebeğinize sağ salim tez zamanda kavuşursunuz
Bunu iyi araştırmak lazım. Büyük üniversite hastaneleri ile görüşmelisiniz. Ne yazık ki hastalığın tedavisi yok. Testler türkiye de yapılmıyor ve pahalı. 1500 eur civarında. Bazen 2.teste gerek duyulabiliyor
Kendime kızıyorum işte. Nasıl bu kadar kör cahil hareket ettim diyeZevkten aldırmamışsın ki neden vicdan azabı çekiyorsun
Merve sana çok katılıyorum. Ben sadece bedensel engeli yaşadım. Kuzenim de aynı hastalıktan vefat etti. Bana kalırsa bedensel engel zihinsel engelden daha zor. Yaşayanın ne yaşadığını bilmesi...ben abime sormuştum. Sen allahın sevgili kulusun değil mi diye.. saçmalama demişti rahmetli, kim bütün gün sadece karşı apartmanın çatısını görerek ömrünü geçirmek istesin ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?