- Konu Sahibi kesenmakas
-
Konu sahibesi yaptıgınızı son derece dogru buluyorum. Cok zor ama dogru bi karar. Bu riski alamazdınız, eger tasıyıcı olsaydınız sonucları cok agır olurdu.
Eger ben bu denli agır bi engele sahip bi insan olsaydım ne yapardım diye düsündüm, aklıma okudugum bi roman geldi. Cok zengin ve basarılı bi is adamının bi trafik kazası sonucu boynundan aşagısının felc olması ve ötenaziye giden süreci anlatılıyordu. Kendi ülkesinde yasak oldugu icin baska bi ülkeye gecip ötenazi yaptırması ve ailesine buna izin verdikleri icin acılan davalarla bitiyordu sanırım kitap.
Sanırım ben de aynı seyi yapardım. Sevdiklerimi de kendimle beraber perisan etmektense hic dogmamıs olmayı ve dogduysam da yasamıma son vermeyi tercih ederdim.
Engelli bir bebegim olacağını bilsem ben de aldırırdım. Vicdan yapmayın lütfen. Kendinizi strese sokmayın ki bebeğiniz olsun. Doğru olani yaptıgınızı düsünüyorum. Onu acı dolu bir hayata mahkum etmediniz. Yaşamak demek nefes alıp vermek değil. Yaratıcının sizi cezalandırdığı fikrini de aklınızdan çıkarın kendinize eziyet etmeyin. Kürtajın bir bayanın özgürlüğü dahilinde olduğu görüşündeyim kaldı ki sizin bebeğiniz zor bir hayata doğacaktı.Kendi duygularınızı kenara bırakıp mantıklı hareket etmişsiniz. Umarım en kısa zamanda bebek sahibi olursunuz. :)
ihtimal varmı. yüksekmi.Ama arkadaşımız engelli bir bebeği olacağını bilmiyor. Sadece kendince engelli olabilir ihtimaline karşı bebeğini aldırıyor bence bu iki aynı şey değil
çok ciddi bir genetik hastalığın taşıyıcısı iken ve en yakınlarını bu sebeple kaybetmişken tedbirsizce ilişkiye girmek gerçekten büyük hata.Kendime kızıyorum işte. Nasıl bu kadar kör cahil hareket ettim diye
Sana ne??genetik hastalık taşıyıcı olma ihtimaliniz varsa neden korunmadınız o halde !
Ama neticede yokmuş iste hastalığı, boşuna aldırmış oldu yani..ihtimal varmı. yüksekmi.
evet. bu durumda işi şansamı bıraksaydı.
ihtimal var mı var? peki neden korunmamış ...ihtimal varmı. yüksekmi.
evet. bu durumda işi şansamı bıraksaydı.
onu bilemem. bir diğer konuda korunduğu halde hamile kalan bir üye konusu var.ihtimal var mı var? peki neden korunmamış ...
bu arada konu sahibi ilahi adaletten midir bilemem ama bende kürtaj oldum bebeğimin kalbi durdu kürtajdan sonra çocuğu olanların sayısı çok fazla nadir bir vaka değil yani..sıkmayın kendinizi Allah izin verdiyse olur evladınız...olur da inşallah..
bu aradaMissCherryBlossom yazdığın ilk mesaj çok gereksizdi bence..İnsanların yazacaklarını yönetme hakkını dünya üzerinde sana veren bir makam mı var acaba?
orası muallak korunduğumuz halde oldu demedi korunmadık ta demedi kendince sebep sundu soranlar sordu sıra konu sahibinin cevabını versinonu bilemem. bir diğer konuda korunduğu halde hamile kalan bir üye konusu var.
olay neden korunmamış değil. tamam korunsaydı ama bir hata yapmış, bunu söylemek dile getirmek,olayı yok etmezki. yani hamileliği.
söylediğiniz şey farklı. ama önlem, tedbir denen bir şey var birde bu dünyada.ben çok başka bir şeyi merak ettim ya çocuğunuz olsa ve doktorlar %100 sağlıklı demesine rağmen zihin engelli olursa o zaman ne yapacaksınız?
Asla kınamıyorum Rabbim kimseye böyle bir vebal vermesin ama inanılmaz merak ettim. Benim inancıma göre sen neyden korkarsan Rab seni onunla imtihan eder...
ama bura da ne konular okuduk..söylediğiniz şey farklı. ama önlem, tedbir denen bir şey var birde bu dünyada.
terside olabilir işte. dediğim gibi bu şans işi. şansına bırakıp olanı kabul etmek yada etmemek. mesele buama bura da ne konular okuduk..
çocuk sakat olacak dendiğinde bile sapasağlam doğacak yavrucakları..
Ben neyden korkup kendimi korudum sandıysam da inan hepsini yaşadım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?