4 yil onceki para mevzusu

Ramazanda dini duyguları kabarıyor insanların. Yarısını vereyim hakkını helal et ben de günahtan yırtayım derdinde sanırım. Benimki sadece tahmin. Lakin o vereceği para günümüzde senin alacağın paranın da yarısı değil. Çok kurnazmış Hanım Ağa. Verecekse günümüz değerinde tüm hakkınızı versin.

Evet hala yarisi diyor. O donemde alacagim parayi bugune uyarlamayi gectim hala bir pazarlik pesinde.
Ben bu insanlarin hak anlayisini anlayamiyorum. 4yil sonra yarisini odeyelim demek de ben bir pismanlik ve iyi niyet goremiyorum. Gorsem hatasini anladi diyecegim ama yok.

Durumu araba alacak kadar falan iyi olan biri ders parasını neden vermesin de oğlunu mahçup etsin ki? ayrıca araba almışsınız paranız var da diyebilirdiniz tepki gelecek diye durumu iyi imajı verdiğinizi düşünüyorum. Neyse ne almazdım artık gerek yok derdim

Evet hala yarisi diyor. O donemde alacagim parayi bugune uyarlamayi gectim hala bir pazarlik pesinde.
Ben bu insanlarin hak anlayisini anlayamiyorum. 4yil sonra yarisini odeyelim demek de ben bir pismanlik ve iyi niyet goremiyorum. Gorsem hatasini anladi diyecegim ama yok.
Yok yok hatasını anlasa parça parça vereyim şimdi yarısını sonra kalanı vereyim der. 4 yıl önce 100liraya poşetler dolusu gıda alırken şimdi doğru dürüst bir sey alamıyoruz. Kendisinin dini duyguları kabarmış yalnız kabarırken kandırarak paçayı sıyıracağını düşünmüş verecekse şimdiki değerıyle versin. Yaptığı soytarılık zaten kul hakkını da saymıyorum. Bir de sınav zamanıdır diye anlayışlı davranmışsınız. Bu gibiler yüzünden muhtaç olan sefil oluyor. Hem siz madur oldunuz hem güveniniz sarsıldı. İhtiyacı olan birine yardımcı olmanıza bile engel olabilir bu durum. Yine de siz bu kişi yüzünden önyargılı olmayın. Temennim bu yönde. Parayı da verecekse bugünki değerinde vermesini söyleyın. Vermem diyorsa da dini duygularına hitap edecek güzel bi konuşma yapın. Ezin rezil edin ki içiniz soğusun

Durumu araba alacak kadar falan iyi olan biri ders parasını neden vermesin de oğlunu mahçup etsin ki? ayrıca araba almışsınız paranız var da diyebilirdiniz tepki gelecek diye durumu iyi imajı verdiğinizi düşünüyorum. Neyse ne almazdım artık gerek yok derdim

Niye oyle bi derdim olsun.
Tepki de gelebilir zaten sorum yanlis dusunup dusunmedigim ile ilgiliydi.
Olani oldugu gibi anlattim.
Zira durumu olmasa dahi bir aciklama yapmadan surekli beni tabiri caizse kandirmasi da yeterince nahos bana gore.

Ben araba aldigini durumunu o konusmalardan sonra ogrendim yalniz.
Onu da belirteyim. O donem bilsem onu da derdim.

Muhtemelen Ramazan nedeniyle vicdanen rahatsız olmuştur. Ben olsam parayı almaz kendisi ile de muhatap olmazdım. Sadece yazdığı mesaja cevaben 'Ben sizin canınız vs değilim sizinle de hiç bir şekilde görüşmek ve muhatap olmak istemiyorum verdiğim dersler başımın gözümün sadakası olsun' der konuyu kapatırdım.

Yok yok hatasını anlasa parça parça vereyim şimdi yarısını sonra kalanı vereyim der. 4 yıl önce 100liraya poşetler dolusu gıda alırken şimdi doğru dürüst bir sey alamıyoruz. Kendisinin dini duyguları kabarmış yalnız kabarırken kandırarak paçayı sıyıracağını düşünmüş verecekse şimdiki değerıyle versin. Yaptığı soytarılık zaten kul hakkını da saymıyorum. Bir de sınav zamanıdır diye anlayışlı davranmışsınız. Bu gibiler yüzünden muhtaç olan sefil oluyor. Hem siz madur oldunuz hem güveniniz sarsıldı. İhtiyacı olan birine yardımcı olmanıza bile engel olabilir bu durum. Yine de siz bu kişi yüzünden önyargılı olmayın. Temennim bu yönde. Parayı da verecekse bugünki değerinde vermesini söyleyın. Vermem diyorsa da dini duygularına hitap edecek güzel bi konuşma yapın. Ezin rezil edin ki içiniz soğusun

Dediginiz gibi iyi niyet gorsem evet tamam hatasini anlamis diyecegim ama hala bi pazarlik pesinde. Ayni uslupla ayni tavirla.
Ister istemez o onyargi olusuyor mesela o donemden sonra nakitle calisacagimi bastan belirttim yeni ogrencilerime. Simdi ise ozel ders vermiyorum artik. Haklisiniz boyle boyle gercekten ihtiyaci olanlari goremiyoruz.

Uzerinden 4 yil gecmis ve beni o donem o kadar caresiz birakmis,duzgun bir aciklama su yana dursun cirkin cevaplarla mesrulastirilmis bir odemenin bugun yarisini odemeyi teklif edenin bu hakki boyle odeyecegini dusunuyorsaniz, benim hak anlayisim sizinkinden farkli.
Senin hakkın × lira ve üstüne zahmet çekmişsin. ×/2 yi ödeyecekmis. Sen bunu kabul etmiyorsan onun teklif ettiği kısmı düşebilir. Bu kadar net yazmayayım anlaşılır demiştim ama anlaşılmıyor demekki.

Senin hakkın × lira ve üstüne zahmet çekmişsin. ×/2 yi ödeyecekmis. Sen bunu kabul etmiyorsan onun teklif ettiği kısmı düşebilir. Bu kadar net yazmayayım anlaşılır demiştim ama anlaşılmıyor demekki.

Hak sadece matematikle olmuyor.
Ben de acikca yazayim zira anlasilmiyor sanirim.
Vicdan, ahlak,etik,zaman ve kosullari da diger degiskenler olarak y,z,t,q gibi ekleyip sonuca bakarsaniz hakkin boyle bir sey olmadigini anlayabilirsiniz.

Dediginiz gibi iyi niyet gorsem evet tamam hatasini anlamis diyecegim ama hala bi pazarlik pesinde. Ayni uslupla ayni tavirla.
Ister istemez o onyargi olusuyor mesela o donemden sonra nakitle calisacagimi bastan belirttim yeni ogrencilerime. Simdi ise ozel ders vermiyorum artik. Haklisiniz boyle boyle gercekten ihtiyaci olanlari goremiyoruz.
Siz yine de içinizden geliyorsa ihtiyacı olanlara yardımdan geri durmayın. Allah kolaylık verdin fazla söze hacet yok

Konuyu ve tüm yorumlari okudum.
Kadin hem yüzsüz hem arsiz yarisini teklif etmekte nedir cingene gibi.
Attigi mesaja cevap verdiniz mi?

Konuyu ve tüm yorumlari okudum.
Kadin hem yüzsüz hem arsiz yarisini teklif etmekte nedir cingene gibi.
Attigi mesaja cevap verdiniz mi?

Yok hic bir sey demedim. Almayacagim eger biraz hakkim var ise Allah'a havale ediyorum bunu da diyecegim.

Yok hic bir sey demedim. Almayacagim eger biraz hakkim var ise Allah'a havale ediyorum bunu da diyecegim.

Söyleyin tabi ki.
4 sene sonra vicdana gelmis affedin alin paranizi diyecektim ki sonra farkettim yarisini vermeyi teklif ettigini..
Terbiyesiz kadin

Söyleyin tabi ki.
4 sene sonra vicdana gelmis affedin alin paranizi diyecektim ki sonra farkettim yarisini vermeyi teklif ettigini..
Terbiyesiz kadin

Yani hala bir isguzarlik hala bir pazarlik.
4 yildan sonra insan biraz utanmaz mi diyordum ama yok utanmiyor.
O donem o kdr sacma sapan bir durumda birakti simdi yarisini odeyerek vicdanindan kurtulacak hanimefendi.
Yazik ya gercekten ne diyim.
Tesekkurler mesajiniz icin.

sadakam olsun o para size belli ki benden çok ihtiyacınız var. yarısını ödemek için bile bunca zaman beklediğinize göre diye mesaj atın..

Hak sadece matematikle olmuyor.
Ben de acikca yazayim zira anlasilmiyor sanirim.
Vicdan, ahlak,etik,zaman ve kosullari da diger degiskenler olarak y,z,t,q gibi ekleyip sonuca bakarsaniz hakkin boyle bir sey olmadigini anlayabilirsiniz.

yazdıklarımı çarpıtmayalım. Hak esas senin söylediğin gibi bir şey degil. Kadın gaza gelmiş ödemek istiyor, edepsiz olduğu için de pazarlığa açmış. Sen kabul etmiyorsun üstüne hakkım baki diyorsun. Neyse hakkın söyle kadına o zaman o da ödeyip odeyemeyecegine baksın. Onu da yapmıyorsun. Olmaz böyle. Zaten çektiğin eziyet kısmını odeyemez. Onu söylersin, paranın tamamını de istediğini söylersin. Ödemiyorsa da haram edersin onu söylersin.

yazdıklarımı çarpıtmayalım. Hak esas senin söylediğin gibi bir şey degil. Kadın gaza gelmiş ödemek istiyor, edepsiz olduğu için de pazarlığa açmış. Sen kabul etmiyorsun üstüne hakkım baki diyorsun. Neyse hakkın söyle kadına o zaman o da ödeyip odeyemeyecegine baksın. Onu da yapmıyorsun. Olmaz böyle. Zaten çektiğin eziyet kısmını odeyemez. Onu söylersin, paranın tamamını de istediğini söylersin. Ödemiyorsa da haram edersin onu söylersin.

Iste siz beni o noktada anlayamadiniz 4 yil evvel ben karsimda bir muhattap dahi bulamadim ,buldugumda ise "rahatsiz edilmekle" suclanildim.
Aradan 4 yil gecmis hic bir sey olmamis gibi hakkinin yarisini vereyim olsun bitsin dediginde o hakki odemis oluyor size gore. Ilk mesajimda da yazdigim gibi O zaman sizin ve benim hak anlayislarimiz farkli.
Birinin 4 yil onceki borcunun yarisini bugun iyi niyetten yoksun bir sekilde odeme istegi bugunku hakkima tekabul etmiyor bana gore. Vicdanim,ahlak ve etik anlayisim bunu gerektiriyor belki iyi niyet gorsem dediginize hak verecegim maalesef o da yok.. Umarim anlatabilmisimdir..

Eklemek istiyorum sadece para odakli bakmayin. O donemdeki tavirlar,karsi tarafin terbiyesizlikleri benim ugradigim hak kaybi. Para ise bu haksizligin sadece bir kismi.

Back
X