40 çıkmada yıkanma ve vb neler yapılır

burcu_kumsal

Kumsal 'ın Annesi :)
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2016
27
11
88
35
40 ımız çıkınca yıkanırken neler yapmalıyız ve genel olarak herkesin adeti uygulaması farklı herkesten bişey duyuyorum sizden de fikir almak istiyorum

Normal banyo yaptırıyorsun yalnız banyo suyuna 40 adet taş ve zeytin dalı koyuluyor; bir de annem bir mağazadan 40 banyosu için çeşitli bitkilerden hazırlanmış toz kiti satın almış. Suyuna az miktarda toz attık biz. Kızımın son durulama suyuna da biraz tuz attık böylece tuzlanmış da oldu kimi gelenekler hoşuma gider:)

40 adet taşı duymuştum bende anne için diğerlerini bilmiyorum duş dışında o gün ne yapılıyo peki

Oğluma hazırladığım içerik şuydu;
Bir tas su içerisine 40 adet buğdayı dua ederek kattım.
Sonra gül yaprakları serptim, küçük bir parça sabun erittim, altın ve alyansımı koydum.
Banyosunu normal yaptırdıktan sonra bu suyu üzerine döktüm, aynı su ile de kendim hemen ardından yıkanıp üzerime döktüm.
O akşam da yumurta toplamaya, sevdiğimiz bir yakınımıza gittik.
Ha derseniz inanıyor musunuz batıl şeylere diye, asla inanmam ama bizimki eğlenceydi.

Ben de duşa girdim ve kıZımdan artan suyla son durulanmamı yaptım. Başka da bir şey yapmadık biz. Sonra da mışıl mışıl uyudu kızım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…