40 hafta 5 günlük bebeğimi kaybettim

Ah canım ya düşündüm düşündüm ne yazayım bilemedim ama yazmak ta istedim.Allah sabır versin ne diyeyim. Buraya yazmak bana ve diğer arkadaşlara iyi geldi. Kendini iyi hissedeceksen yaz sende paylaş

canım mesajını geç gördüm.artık burada yazıları bile okuyamıyorum içim acıyor.gün geçtikçe daha fena oldum.seninde başın sağolsun çok üzüldüm.senin acın daha büyüktür eminim ama yapacak bir şey yok.onları kucağımıza almak nasip olsaydı allahım bir şekilde dünyaya getirirdi.
.amniyosentezi yapan dr.ismi burada verilmiyor sanıyorum. ege üniversitesinden bir profesör.ben muaynehanesinde(alsancak gazi ilköğretim karşı sk.Muayn.) yaptırdım.(üstüne bir de para verdim yani)bu konuda izmirde en iyisiymiş dediler ama benim için en kötüsü.tarama testlerde risk çok azdı benim ama yaş 40 olduğu için yaptılar.

merhaba arkadaşlar
burdan yazdıklarımı okuyanlar,cevap verenler,vermeyenler...Öyle tuhafımki geçmiyor içim kor gibi...oğlum yaşasaydı 4 aylık olcaktı nerdeyse...İş yerinde vatandaşlardan doğum izninden döndüğümü görenler allah analı babalı büyütsün diyiverince ne yapacağımı şaşırıyorum ne diyceğimi başlıyorum ağlamaya öyle zor kii....geçmiyo geçmiycek de...Bu yaşadıklarım bi kabus mu acaba diyorum hala bazen.Ancak burdaki melek anneleri anlar beni...Bu nasıl bir yürek sancısıdır ilk göz ağrım yavrum bi kere bağrıma basamadığım oğlum...Annen yaşıyor ama nasıl yaşıyor...Bahar gelsin biraz daha ısınsın mezarını ziyarete geleceğiz babanla çiçeklerle süsleyeceğiz.Yatağını süslediğimiz gibi odanı süslediğimiz gibi............

cnm benim çok ii anlıyorum seni benimde oğluşum 4.5 aylık olcaktı şimdi benimde ilk bebeğimdi bana aynı şeyler gelio hala duymayıp bebek tebriki için arayan oluyo ama bi şekilde alışıyo zaman çare oluyo inş az kaldı yeniden anne olucaz korunma süremiz biitiyo gibi yeni bi bebeğin umudu içinde mutluluklar yeşertiyo sende öle yap cnm inş yeniden hamile kalıcağın günü düşün....

Seni o kadar iyi anliyorum ki, bende onumuzdeki ayin 15 i ise cikicam. Gerci burasi kucuk bir yer artik herkes biliyor bebegimin oldugunu. ama isde onlarla nasil yuzlesecem, izine cikdigimda herkes git insallah donusde iki kisi olursunuz demislerdi. Simdi ya biri bir sey sorarsa, nasil oldu derse, ya onlari gorunce aglrasam, ya sinifda kendimi tutamazsam (bu arada ben kolejde ingilizce oyretmeniyim) sinifimda bir hamile ogrencim vardi, daha yeniydi ben cikarken, ya ona bakinca kotu olursam, gibisimden bir suru sorular var kafamda. iki gun sora kirkim cikiyor, yasaydi ikimizinki birden cikicakdi, ne dehset bir aci, ben gecen senede babami kayb etmisdim, dugunume 2 ay kala, o da cok kotu bir aciydi, ama bu goremedigim evladin acisi oyle bir aciki babamin acisini bile unutdurdu bana.Allah bizim gibilere sabr versin. Suan acimizi hafifletecek tek sey bu. Allah yardim edecekdir elbet. Sabri sabir sabir. He sana bir sey soylegegim ben kac gundur kendimi boyle avutuyorum, o tanirinin bana 9 ay korumam icin verdiyi bir emanetdi, zamani gelmisdi ve ben o emaneti tanriya geri verdim. Ama tabi bunlari soyleyip soyleyip kendimi avutmaya calisiyorum, ama aniden oyle bir an gelyor ki, herseyin yalan oldugunu sadece kendimi avutdugumu aslinda hic bir sey ne gorundugu gibi nede soylendigi gibi sadece kendimi kandiriyorum diyorum. Cook fazla dusunmemek en iyisi cunku derinden dusunursek herhalde kafayi yeriz. Tam oldu derken, kucagima almam gerekirken yuzun bile gormeden gitdi oglum. Neyse .... Yasanlar herkes diyor, ikinci bebegini kucagina alinca gecer,. Seninde arkadasim insallah bir gun tekrar yuzun guler, ve bu aciiyi unutmasanda, unutacagini hic sanmam cunnku ilk goz agrindi o senin, ama en azindan acin hafifler, ve yaninda bir bebegin, cennetde bir melegin oldugunu dusunursun, ve yuzunde hafif uzuntulu bir gulucuk olur. Insallah hersey gonlunce olur, ve yakin bri zaman buraya yazan yuregi acili tum melek anneleri sevinir.

bende yolunu dört gözle beklediğim oğlumu 25 haftalıkken bu anneler gününde kaybettim hareketlerını o gün hıssetmedım supelendım ve kalbının durdugunu ögrendım dunya basıma yıkıldı sanki testlerim herseyım cok normaldi offf normal doguma aldılar suni sancıyla allahım nasıl bi acı bu oglumu kucagıma canlı verselerdı ne dogum sancısı kalırdı nede baska bişe herseyı unuturdum o mutlulukla ama onu cansız görmek sarılıp öpememek.... kelimelerle anlatılmıyor cok zor gercekten sacları bile uzamıs okadar tatlıydıki melek oldu gitti... olmuyor zaman gecmıyor nasıl gececek bu günler allahım hepimize sabır versin çok üzgünüm

başın sağolsun canım. allahım sabırlar versin ve bir an önce kucaklarımızı doldursun inşallah(

canim benim basin, Rabbim sabirlar versin...nedesem sana bos gelicek, ama inan acini seninle birlikte hisetdim...untmaki öbür dünyada melegin sana sefaatci olucak kendini avutmaya calis... zor olsada tekrar bebek sahibi olucagin günleri düsün...bende nerdeyse 1.5 senedir istiyorum 2 düsük yapdim hayirlisi demekden baska bisey gelmiyor elimizden... Rabbim yar ve yardimcin olsun insallah

canım senınde basın saolsun benımde ılkınde 2,5 aylıkdı kaybettim diğeride 6 ay bitmişti offf bu acıyı senın benım gıbı yasayanlar anlar..... sen nekadarlıkken kaybettın ??? allahım bıze sabır versın ınsallah yenı bı bebegımız olsada unuturmuyuzkı....

Selam arkadaşlar....yüreği yaralı yarım kalmış melek anneleri....öncelikle hepinizin başı sağolsun.rabbim aldığı meleklerinizin ömürlerini yeni olacak ya da olmuş meleklerinize versin.bende oğlunu toprağa damat ermiş bir melek annesiyim tam 3 yıl önce....4 olacak az kaldı kurulan hayallerin yarım kalmasını,hastaneye iki kişi girip tek çıkmanın,boşalan karnını tuttuğunda aklına onun olmadığının gelişinin ve o gittikten sonra gelen sütün acısını sizler kadar derinden yaşadım.4 gün küvöz başında bekledim ilk göz ağrımı efe'mi...annesinin minik kuzusuydu,efeler gibi olacak annesini koruyacaktı.babasınınsa aslanı...olmadı olamadı...rabbim ben sana emanet verdim emanetimi aldım dedi ve beni o çok özel annelerden kıldı.ahirette beni almadan gitmeyecek kuzum annemsiz asla diyecek ve ben ebedi saadette kavuşacağım sol yanımın yarısına.ve dediğiniz gibi o benim için hep 4 günlük kalacak.yaşıtları 4.yaşını kutlamaya hazırlanırken ben 4.kez öelecek 4.kez gökyüzüne mum yakacağım iyiki doğurmuşum iyiki çekmişim o acıları ve iyiki peygamberimin sınandığı acıyla sınanarak sabretmişim diye....4.kez yaşarken ölmeyi tadacağım,gülerken ağlamayı.4.kez acaba sönermi diye salaklar gibi pastanın mumunu tutacağım saatlerce gökyüzüne.bulutlara bakıp oğlum işte orada masalını okuyacağım ama yaşayacağım malesef....
Yeni bebek bitirmiyor malesef arkadaşlar acıyı.evet azaltıyor evet eskisi kadar kahrolmuyorsun ama sol yanının bir yanı felç olmuş bikere için boşalmış dolmuyorrr..ben yavrumu kaybedince doktorum aklını yitirecek hemen bebek yapın diye telkinde bulunduğu için eşime hemen bebek istedim toparlanmayı beklemeden.öğretmenim ve malesef hergün ,işe sakinleştirici urularak gidiyor okulda çocukları görünce ağlama krizlerine giriyor hastaneye yatırılıyordum.yavrumu kaybetmenin 3.ayında bebeğim geldi ve elhamdülillah şimdi adını tarifini yapamayacağım bir aşka sahibim.aynı şeyleri yaşayacağım yine kaybedeceğim korkularıyla patlayan damarlar yenilen serumlar günlerce hastanelerde yatışlar sırt üstü kımıldamadan 6 ay yatışın ardından şimdi 3 yaşında bi kuzum var rabbim bağışlarsa.demem oki can arkadaşlarım rabbim seçmiş bizleri ve bu dünyadaki en ağır acıyla evlat acısıyla sınamış.sabretmek şükretmek mükafat.acınız taze,geçmeyecek ama inanın azalacak.acıyam gözler vah vah diyenler meraklı sorular hepsi geçecek.önünüze bakın ve bence yeni bir bebek sahibi olmak için işe koyulun.rabbim neye ol demişte olmamış??korkuları bir kenara bırakın.çok düşünüp üzülüp beyninizi kısırlaştırmayın.
Unutmayın peygamberimizde evlatlarını kaybetmiş ve hz.hüseyinin ardından ''ey hüseyin gözümüz ağlıyor içimiz yanıyor ama asla isyan etmiyoruz''diyerek şükretmiş.bizde onun ümmeti seçilmiş özel anneleriz.allah yar ve yardımcınız olsun...inanın bu süreçte öyle zor şeyler yaşadımki anlatsam ağlarımm......hepinizi duayla öpüyorum....

bu kadar olmaz inanamadı tekrar tekrar okudum aynı tarih yaşananlar aynı sanki bunları ben yazdım canım yaa şoktayım şimdi

merhaba.. sonunda kendimi birine yakin hisseden birini buldum.. bende 36 haftalik hamileydim hic bi sorun yoktu o gün ilk defa nolduysa hissetmemistim ve apar topar sezeryanla aldilar.. bugün nerdeyse 3 hafta oluyor oglumu kaybedeli.. nedenini bizde bilmiyorduk hic biseyimiz yoktu bizimde .. doktorlarin hatasi denildi .. beyin kanamasi dendi.. bugün doktor aradi ve göbek baginda tromboz oldugunu ve bunun milyonda bir oldugunu inanilmaz bisey hic rastlamadiklarini söylediler.. bi yandan sok oldum..bi yandan artik icim rahat artik nedenini biliyoruz en azindan hos sadece bir ihtimal dedi.. cok zor allahim hepimize sabir versin allah.. dayanmak cok zor gercekten..

bu kadar olmaz inanamadı tekrar tekrar okudum aynı tarih yaşananlar aynı sanki bunları ben yazdım canım yaa şoktayım şimdi

Merhaba cnm demek tam 1 sene sonra benle aynı şeyleri sen yaşadın ...Başın sağolsun...Ne denir hala bilemiyorum hala gözlerim doluyor...Acın daha çok taze içine atma yasını tut.Konuşmak istersen her zaman burdayım canım....

evet canım 1 sene sonra 1 sene önce ne farkeder degilmi acılar aynı okurken çok ama çok şaşırdım kendim bile inanamadım işte acılar derin agır yürek yangınları Allah hepimize sabır versin şimdi nasılsın tekrar bir hamilelik var mı

var aslında ben sezeryanla bebeğini kaybedip yeniden hamilelik düşünenler konusuna yazıyorum arada ama görmemiş olabilirsin.Çok sık da girmiyorum aslında.7 ay sonra tekrar hamile kaldım.Çok zor zamanlardı hala da zor ilk hamilelik gibi değil çok başka hala ağladığım günler oluyor tabii ki geçmiyor yani ama şekil değiştiriyor acı...Bilmiyorum işte karmakarışık duygular sevinç hüzün bir arada.İnşallah sen de atlatacaksın.Sana ağlama sağlam dur falan diyenlere bakma içinden geldiği gibi bağıra bağıra ağla yasını tut bu süreçlerden geçilmesi gerekiyor.

um
Bende sezeryanla bebeğini kaybedip yeniden hamilelik düşünenler konusuna yazıyorum.bende sadece senin yazdıklarında benim bebegim 38 haftalık dogdu benim oglumda 6 gün küvezde kaldı işte her şey senin de dedigin gibi herşey aynı sadece arada 1 sene var çok zor günler geçiriyorum. 45 günden beri gizli gizli aglıyorum ve sadece yutkunuyorum anlamsızca anlamadım sadece günlerin geçmesini bekliyorum. ama günler geçtikçe zaman uzaklaştıkça acım bana yaklaşıyo yani ben 21 kasımda ve oglum benim kucagımdaki anda kalmış gibiyim. ve sanki hep böyle geçeçek gibi geliyo bana dışarı çıkmak istemiyorum insanlarla konuşmak istemiyorum ve eşimin beni anlamadıgınıda düşünüyorum ilk 15 gün çok iyi destek oldu ama şimdi nerdeyse oda benden kaçar durumda çümkü sürekli oglumdan bahsetmek istiyorum beynim 1saniye bile susmuyo neden niçin niye öyle olsa şöyle olsa oglum kucagımda olurmuydu diye işin içinden bir türlü çıkamıyorum sadece Allahtan sabır diliyorum bedenen ruhen kendimi yorgun bitkin hissediorum her şey bene zor geliyo canım acıyo yüregim yanıyo çok uzun oldu kusura bakma şimdi kaç aylık hamilesin sezeryandan 7 ay geçmesi zorluk oldu mu doktor bana 1 sene dedi ama ben nasıl dayanırım bilemiyorum.

Seni çok iyi anlıyorum insanlar beni teselli etmeye çalıştığında her söyledikleri bana batıyordu.İnan öyle mi olsaydı böyle mi olsaydı başka doktora mı gitseydik o kadar çok şey geçti ki içimizden ama hiçbiiri evladını geri getirmeyecek bu bir kaderdi...Eşinle destek olun birbirinize inan o da kötü durumdadır o da evladını kaybetti belki erkek olduğu için güçlü görünmeye çalışmak daha da zordur onun için.Gidebilirseniz psikolojik destek alın eşinle beraber bu iyi geliyor inan bunlar normal süreçler ama içine atmamaya çalış...
Konuşacak kimse bulamassan burda anlat bu bile rahatlatıyor bazen insanı...
Ben şu an 27 haftallık hamileyim hamile kalmadan önceki dönem zordu ama inan kaldıktan sonra da herşey bitmiyor başka korkular başka sıkıntılar alıyor yerini o bebeğinin yerine başka bebek koymaya çalıştığın için suçluyorsun kendini farklı cinsiyette olursa (bu sefer kızım olacak) birden onun öldüğü tekrar yüzüne çarpıyor.....Birsürü şey yani demek istediğim kendini toparlaman gerek önce hazırlanman gerek çünkü daha da güçlü olman gereken zamanlar olacak o yüzden acele etme...Ben de kaybeder kaybetmez hemen hamile kalmak istedim ama sonrasında bi dönem bir daha asla çocuk istemiyorum dedim.Bunlar normal süreçler eşinle birbirinize kenetlenin size sizden iyi kimse gelmez....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…