Doğru söylüyosun bunu yaşamayan kimse anlamıyor sağolsun annemin yanındayız şu an destek olmaya çalışıyor ama anlayamıyor sanki durumu ne bileyim.Yok kötü bişey dediği yok ama anlayamıyor işte sadece benim durumuma üzülüyor.Ayrıca onun yanında rahatça bağıra bağıra ağlayamıyorum bana o kadar acıyarak bakıyor ki bu seferde ona üzülüyorum ben de onun evladıyım sonuçta.Bu sefer onu üzdüğüm için üzülüyorum.kaç parçaya bölünücem bilmiyorum.
Doğru söylüyosun bunu yaşamayan kimse anlamıyor sağolsun annemin yanındayız şu an destek olmaya çalışıyor ama anlayamıyor sanki durumu ne bileyim.Yok kötü bişey dediği yok ama anlayamıyor işte sadece benim durumuma üzülüyor.Ayrıca onun yanında rahatça bağıra bağıra ağlayamıyorum bana o kadar acıyarak bakıyor ki bu seferde ona üzülüyorum ben de onun evladıyım sonuçta.Bu sefer onu üzdüğüm için üzülüyorum.kaç parçaya bölünücem bilmiyorum.
canım bende annemin yanında kalmıştım 2 gün.ağlayamıyordum bile.tuvalete gidiyordum ağlamak için.hemen ağlama diyordu.ağlama depresyona girersin diyordu.
benim canım doğumdan bi gün sonra pişmaniye istemişti.anneme dedimki canım pişmaniye çekti.bana dediki ne can çekmesi sen hamile değilsin ki artık.hoyratça dediğim buna benzer sözler.artık çocuk yapamayacaksın hep korkacaksın.insan bir daha çocuk yapmaya korkacak.gibi beni daha da kötü yapan sözler söylüyordu.orada kalsam zaten çok daha kötü olurdum.tımarhaneye kapatırlardı beni.geçen gün gittik teyzem aradı ilk sözü '' geçen gün hesapladım şimdi 7 ay olacaktı diyor .'' acıma değmeyin diyemiyorsun insanlara.onlar için o kadar kolay ki.ne olmuş yine yaparsınız.daha yaşınız genç.sana bişi olmadı ya gibi teselli sözleride duya duya sinir bozucu olmaya başlıyor.
birde benim acım zamanla geçmiyor.zamanla daha çok acıyo.ilk günler bu kadar anlayamıyordum.ama her geçen gün daha da artıyor acım.yokluğunu boşluğunu kabul etmek zorunda kaldıkça daha çok acıyo.
daha mezarına bile gitmedim oğlumun.((
onu orada görmeye hazır değilim.(
Off haklısın gerçekten acıtıyo bu laflar benim yavrum küvezde artık son günlerde oksijen alması da azalmıştı insanlar beni teselli için yaşasa özürlü olsa daha kötüydü falan diyo işte ilk zamanlar çok sinirleniyodum sonuçta böyle bişey olmasaydı sapasağlamdı benim yavrum diyodum onlara ama işte insanlar da ne dese bilemiyo teselli etmek istiyo.Bize de diyolar gençsiniz bi daha yaparsınız ya olur mu öyle şey bi daha yapsak bile o olmayacak sonuçta o gitti..İlk günler acının o tazeliğiyle hemen acilen yeniden hamile kalmam lazım diye düşünüyodum işte bi 4-5 ay bekleyim hemen hamile kalıyım diyodum ama işte günler geçtikçe şu aralar bi daha istemiyorum bebek mebek diyorum sanki başka bi bebek ona haksızlık olacak.Ayrıca bi daha nasıl geçer hamilelik.Hiçbi hastane hiçbi doktora da güvenmiyorum.9 ay özel muayenehaneye gittim Özel hastanelere güvenmediğim için Zekai tahire gittim vs. şimdi bi daha ne o hastaneye girebilirim ne de öyle ufak özel hastanelere güvenebilirim.
bebeğini kaybeden annelerin ilk tepkisi hemen bir daha oluyor.ama zaman geçtikçe zorlaşıyor galiba benimde öyleydi.şimdi eşim diyorki neden vazgeçtin.hani hemen istiyordun.
ya canım evlat acısı çok zor bir acı.pek çok iniiş çıkışlar yaşıyor insan.bir böyle bir şöyle düşünüyor.
bence psikolojik destek kısmını ihmal etme.inan bana faydasını göreceksin.
ben cuma günü yarıyıl tatiline gireceğim.o zaman bol bol konuşuruz.şimdi kaçtım.Allah a emanet ol.
Cevap veren vermeyen tüm kaderdaşlarıma teşekkür ediyorum.Yazılanları defalarca okuyorum başka başlıklarda başka arkadaşların yaşadıklarını okuyorum insan böyle acıları yaşayan birilerinin daha olduğunu görünce biraz rahatlıyor.Daha önceden böyle bişey duyduğumda ben de anlamazdım bu acıyı bu kadar net ama yaşayınca şimdi öyle anlıyorum ki o şehit analarını,o yavrularını bi cinayete kurban verenleri,o lösemili çocukların annelerini....Allahım daha beter dertler vermesin hiçbirimize.O yoğunbakım kapılarında yavrularını bekleyen annelere yavrularını bağışlasın allahım.
Başın sağolsun canım. Allah sabır versin. Benimde 26. haftada doğdu 4 gün yasatabildik. Kelebek arkadasımlada yazıştık geçen gün. O mezarına gidememiş ben gidebiliyorum. Çok zor çok ama bir sürü melek var orda onları görünce insan diyor sadece benim başıma gelmemiş. Ne bileyim çok tuhaf duygular anlatamıyor insan. Bazen bi sohbete dalıp gülünce falan aklıma geliyor sanki beni görüyor ben yokum annem üzülmüyor diyormuş gibi geliyor. Saçmalıyorum işte...
Allah sabirlar versin sana da esine de ben böyle bir aci yasamadim Allah kimseye de yasatmasi. ama yasadiklarin icime dokundu sanki ailemden biri yasamis gibi. suclama sakin kendini yasanacakmis bunlar. dua et ve sabir dile. belki gercekten baska bir bebek acisini azaltabilir ama yerini asla tutmaz onun sevgisi hep war olacak icinde. annemden biliyorum ikinci cocugunu 2.5 yasinda menenjitten kayip etti. üstüne 5 cocugu daha oldu. ama her zaman bize hepnizi cok seviyorum onun acisini alir diye hepinizi isteyerek yaptim der ama onun sevgisini bastirmak mümkün olmadi der. sadece aciyi hafifletti der hep. Allah bir daha böyle bir aci yasatmasin sizlere...
Arkadaşlar merhaba
Buraya yazacağımı söyleseler inanmazdım.Gebeliğim boyunca Kadınlar Kulübünün gebelikle ilgili bölümlerini okurdum ama bu bölüme yazmakmış kaderim21 Aralıkta hafif ağrılarım vardı ilk gebeliğimdi ve doğum sancısının nasıl birşey olduğunu da bilmiyordum eşim hadi hastaneye dedi ben gaz sancısı heralde bu falan dedim ama o zorla götürdü beni.Zekai Tahirdeki bi hocaya gebeliğmin başından beri düzenli kontrollerime özel muayenehaneye gitmiştim.Neyse o gün nst de sancım çıktı ve beni doktorum hemen yatış yaptırdı.Sancı odasında nst ye bağlandım bi süre geçti ve bebeğin kalp atımları düştü beni apar topar sezeryana götürdüler.Bebeğim doğdu ama kakasını yutmuş dediler yoğun bakıma aldılar ve 6 gün yaşatabildiler oğlumu ilk göz ağrımı.Geçmiyor bu acı nasıl bişeydir allahım bu diyorum ben daha önce böyle bir yürek acısı yaşamadım.Bilmiyorum bir daha nasıl yaşanır nasıl...Yani bir bebek bu acıyı azaltır diyorlar ama ona da cesaretim de yok.Zaten 31 yaşındayım bu güne kadar yok okul yok evlilik yok işe giriyim yok herşey tamam olsun maddi manevi diye bu zamanlara kadar bekledik ama planladığın gibi gitmiyormuş hayat
daha önce başlığı görmüştüm ancak açıp okuma cesaretini bulamamıştım. az önce gözlerim dolu dolu, içim çok kötü okudum yazdıklarını. ne denir ki, her şey boş, her söz anlamsız.ben de 8 haftalık bebeğimi kaybettim 2 ay önce. kafayı yiyecektim ilk zamanlarda nerdeyse, 2 ayda yaşlandım. diyebilirsin seninki küçük diye ama yaram çok büyük oldu. yaşadıklarını düşünemiyorum canım. çok geçmiş olsun.arkadaşların da dediği gibi tek başına bu acının üstesinden gelemezsin. çok yıpratır bu seni bi yardım almalısın. bu bebeğinin yeri asla dolmayacak biliyorum ancak yeni bir bebek için sana ihtiyaç var. sen iyi olmalısın canım, güçlü olmalısın. bi meleğin var senin. eminim o güzel annesini her şeyden koruyacak. allahım sabırlar versin, rabbime dua et canım. dua her şeyin ilacı hayırlısını iste hep. allah yardımcın olsun. kendine çok dikkat et nolur.
Arkadaşlar merhaba
Buraya yazacağımı söyleseler inanmazdım.Gebeliğim boyunca Kadınlar Kulübünün gebelikle ilgili bölümlerini okurdum ama bu bölüme yazmakmış kaderim21 Aralıkta hafif ağrılarım vardı ilk gebeliğimdi ve doğum sancısının nasıl birşey olduğunu da bilmiyordum eşim hadi hastaneye dedi ben gaz sancısı heralde bu falan dedim ama o zorla götürdü beni.Zekai Tahirdeki bi hocaya gebeliğmin başından beri düzenli kontrollerime özel muayenehaneye gitmiştim.Neyse o gün nst de sancım çıktı ve beni doktorum hemen yatış yaptırdı.Sancı odasında nst ye bağlandım bi süre geçti ve bebeğin kalp atımları düştü beni apar topar sezeryana götürdüler.Bebeğim doğdu ama kakasını yutmuş dediler yoğun bakıma aldılar ve 6 gün yaşatabildiler oğlumu ilk göz ağrımı.Geçmiyor bu acı nasıl bişeydir allahım bu diyorum ben daha önce böyle bir yürek acısı yaşamadım.Bilmiyorum bir daha nasıl yaşanır nasıl...Yani bir bebek bu acıyı azaltır diyorlar ama ona da cesaretim de yok.Zaten 31 yaşındayım bu güne kadar yok okul yok evlilik yok işe giriyim yok herşey tamam olsun maddi manevi diye bu zamanlara kadar bekledik ama planladığın gibi gitmiyormuş hayat
Allahım sabırlarversinArkadaşlar merhaba
bu basliga bende kolay kolay bakmak istemedim
konu sahibine yazarken seninde acini okudum
gözlerim doldu icim titredi yüregim acidi
inna lillahi ve inna ileyhi raciun..(Allahtan geldik Allaha dönecegiz)
Rabbim sabirlar versin güzel kardesim
Cevap veren vermeyen tüm kaderdaşlarıma teşekkür ediyorum.Yazılanları defalarca okuyorum başka başlıklarda başka arkadaşların yaşadıklarını okuyorum insan böyle acıları yaşayan birilerinin daha olduğunu görünce biraz rahatlıyor.Daha önceden böyle bişey duyduğumda ben de anlamazdım bu acıyı bu kadar net ama yaşayınca şimdi öyle anlıyorum ki o şehit analarını,o yavrularını bi cinayete kurban verenleri,o lösemili çocukların annelerini....Allahım daha beter dertler vermesin hiçbirimize.O yoğunbakım kapılarında yavrularını bekleyen annelere yavrularını bağışlasın allahım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?