40 yaş ve üzeri bekar kadınların yumurta dondurması

sahsevda

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
10
2
611
İstanbul
selam arkadaşlar,41 yaşına girdim hala görünürde bir eş adayı seçemedim. aslına bakarsanız da evliliği sadece bebek sahibi olurum diye isterim.yumurta dondurmaya karar verdim.her ne kadar yaş ilerledi ise de:) zaten şimdilik yumurta dondurma süresi de 5 yıl.5 yıl sonra imha ediliyor. muhtemelen 5 yıl içinde de menapoza girerim:) çok düşündüm acaba bu yaştan sonra (artık daha ne kadar erteleyeceksem...) kaliteli yumurta benden cıkar mı? yada dondurdugum yumurtaları kullanır mıyım? o kadar iğne ilaca ne gerek var? ya evlenmeye değer bir eş adayı bulmazasam? ....bir sürü sorular.sonunda karar verdim ve kamu hastanesinde yakın zamanda sürece başladım. benim gibi olan arkaşlar varsa hem yardımcı olurum hem de destek oluruz birbirimize

hayır. İstanbul da sadece 2 hastane de yapılıyor. Anadolu yakasında zaynep kamil hastanesi.. Avrupa yakasını bilmiyorum

Yumurta donduruluyormuş.. Ben daha kendim bişey yaşamadım ki bir çocuğu düşüneyim.. Yaşın ilerleyip çocuğun olmayacağından çok kendim doğru düzgün bişey yaşamadığıma üzülüyorum.

Merhabalar, ben 36 yaşındayım, henüz evli değilim, ancak amh değerim çok düşük çıktı, ciddi anlamda yumurta rezervi azlıgım oldugu için doktorum bana yumurta dondurma işlemi önermişti. Gerekli iğneleri 10-15 gün kullandıktan sonra ilk denemeyi yaptık ancak ne yazık ki sadece 1 sağlıklı yumurtayı toplayıp dondurumayı başardılar. İlerde hamile kalmak istediğimde başarı oranının yüksek olması için en az 8-10 yumurta dondurmanın faydalı olacağı söylendi. Ancak bu istenilen sayıya ulaşıncaya kadar sıksık gitmek beni hem maddi hem de manevi anlamda yıpratacak gibi görünüyor :( En azından sonraki seferlerde daha çok yumurta dondurmak için, kaliteli yumurtalarımı arttırmaya yönelik durmuma uygun ne kullanabilirim,benle aynı durumu yaşamış kimse var mı acaba? Doktorum pek fazla birşey kullanmamı önermedi sadece Omepa Q10 takviye multivitamin almamın faydası olabileceğini söyledi. ancak evli,tüp bebek tedavisi gören arkadaşım doktor yönlendirmesiyle takviye gıdalar,kürler, biosteron vb ilaçlar ,yüksek dozajda kullanıyor. Doktorum Ercan Bey Acıbdemde,kendisinden memnnum ama yumurta dondurma öncesi ilaç vb tavsiyesi olmadıgı için soru işaretim var, benim gibi olan varsa Ercan Beyin veya başka doktorun tavsiyleri veya kullanılan ilaçların isimlerini paylaşbilirler mi? Çok teşekkürler

Merhabalar, ben 36 yaşındayım, henüz evli değilim, ancak amh değerim çok düşük çıktı, ciddi anlamda yumurta rezervi azlıgım oldugu için doktorum bana yumurta dondurma işlemi önermişti. Gerekli iğneleri 10-15 gün kullandıktan sonra ilk denemeyi yaptık ancak ne yazık ki sadece 1 sağlıklı yumurtayı toplayıp dondurumayı başardılar. İlerde hamile kalmak istediğimde başarı oranının yüksek olması için en az 8-10 yumurta dondurmanın faydalı olacağı söylendi. Ancak bu istenilen sayıya ulaşıncaya kadar sıksık gitmek beni hem maddi hem de manevi anlamda yıpratacak gibi görünüyor :KK43: En azından sonraki seferlerde daha çok yumurta dondurmak için, kaliteli yumurtalarımı arttırmaya yönelik durmuma uygun ne kullanabilirim,benle aynı durumu yaşamış kimse var mı acaba? Doktorum pek fazla birşey kullanmamı önermedi sadece Omepa Q10 takviye multivitamin almamın faydası olabileceğini söyledi. ancak evli,tüp bebek tedavisi gören arkadaşım doktor yönlendirmesiyle takviye gıdalar,kürler, biosteron vb ilaçlar ,yüksek dozajda kullanıyor. Doktorum Ercan Bey Acıbdemde,kendisinden memnnum ama yumurta dondurma öncesi ilaç vb tavsiyesi olmadıgı için soru işaretim var, benim gibi olan varsa Ercan Beyin veya başka doktorun tavsiyleri veya kullanılan ilaçların isimlerini paylaşbilirler mi? Çok teşekkürler
ben de Zeynep Kamil de başladım yumurta dondurma işlemine ancak 1 yumurta cıktı, tek yumurta için dondurma yapmadım. bana da en az 8-9 yumurta olması lazım dedı Dr. şimdi şansımı özel de deneyeceğim. siz ne kadar masraf yaptınız

ben de Zeynep Kamil de başladım yumurta dondurma işlemine ancak 1 yumurta cıktı, tek yumurta için dondurma yapmadım. bana da en az 8-9 yumurta olması lazım dedı Dr. şimdi şansımı özel de deneyeceğim. siz ne kadar masraf yaptınız
İğneler dahil 10bine yakın masraf çıktı

Benim merak ettiğim bakireyken bu ışlem yapılıyor mu, affınıza sığınarak soruyorum

Benim merak ettiğim bakireyken bu ışlem yapılıyor mu, affınıza sığınarak soruyorum
Göbekten de yumurta toplanabiliyor ama benim doktorum alttan alınmasının daha garanti olacağını düüşünüyor.İşlem çok hassas,mikroskopik şekilde yapılıyormuş ancak yine de zarın yapısınına göre henüz bakire olanlarda zar da zarar görebiliyormuş..

Herkese merhaba, yardımcı olup fikir verebilecek birileri varsa çok rica ediyorum. 35 yaşındayım ve bu hafta erken menopoz tanısı koyuldu ve hormon ilacı verildi bekarım, çocuğum yok ve yazık ki ufukta evlilikte yok. 35 yaşında menopoza gireceğime mi üzüleyim bir gün nasıl olsa anne olurum diyerek yaşamamı sürdürürken şimdi ki çaresizliğime mi bilemiyorum. Zeynep Kamil hastanesinde yumurta dondurma işlemine başvuran kişiler nasıl başladı bu işlem , nasıl gidiyor? Direk hastaneden kadın doğum uzmanından randevu alarak bu işlemi başlatabilir miyim? Bu süreci yaşayanlar nasıl başvurduklarını ve ilerlediklerini anlatarak yardımcı olurlarsa sevinirim.

Kizlar istanbulda yumurta dondurma islemi yapmak istiyor bir tanidigim bekar nereyi tavsiye edersiniz tecrubesi olan varmi

Back
X