4000 tl ile ev geçinir mi?

Konu sahibi olarak söylemek isterim ki,
konu amacından sapmış,
zenginler, fakirleri ezmeye veya kocalarının maaşları ile hava atma yarışına girmişler.
Önlerine çıkacak ilk yoklukta da eşlerini ilk terkedenler bunlar olur .
Kim yapmış bunu?

Sabah şunu yiyorum , yarım kilo şu kadar gidiyor 1 kilo şu kadar gidiyor şunu mu yiyorsun öyle mi olur vs vs gibi şeyler okumak için açmadım. Istanbul'u bilmedigimden fikir almak için açtım, millet burada yarışa girsin diye değil.

Ayıp şeyler bunlar.

Hele yemek konusunun lafı bile olması bizim kültürümüze aykırıdır
Laf lafı açıyor burada kimse birbirine hava atmak için değil, bi ailenin bu zamanda 'İNSANİ' şartlarda geçimin ne kadar zor olduğunu anlatmak için yazıyor.
Bi de eşini ilk terkeden bunlar olur yazmışssınız ne kadar terbiyesizce. Siz de 4000 lirayla geçinemezseniz çalışmak yerine eşinizi terkedersiniz o zaman? Yoksa böyle bi konu açmanıza gerek yoktu değil mi?

1.5 senelik İstanbul maceramız sona erdi çok şükür. Kalan 16 Milyona hayatlarında başarılar dilerim :)
Aylık 6 bin gelir,kira ödemeden,kurumun karşıladığı yakıt masrafıyla,denize sıfır işyeri olduğu halde eşim çıldırıp çıldırıp eve geliyordu.
O nasıl şehir yaw? Başlarım imkanlarına...

1.5 senelik İstanbul maceramız sona erdi çok şükür. Kalan 16 Milyona hayatlarında başarılar dilerim :)
Aylık 6 bin gelir,kira ödemeden,kurumun karşıladığı yakıt masrafıyla,denize sıfır işyeri olduğu halde eşim çıldırıp çıldırıp eve geliyordu.
Ne mutlu. Darısı başımıza

Brokoli dondurucumda var diye hic bakmadim. Alel acele ise yetismek icin ciktim zaten.
Onu da mi yiyemeyecegiz artik :/
Dondurucumda 3 kg kadar var gram gram kullanicam o zaman :/

ya ben börülce fasulyelerden atıyordum dondurucuya buharda haşlayıp her sene, bu sene yapamadım o kadar üzüldüm ki.. kilosu 10 liraydı, ucuzlar dedim kaçırdım çok pişmanım :/

Ben de İzmir’ de küçük bir ev istiyorum müstakil. Çok şey mi istiyorum? :(

Biri yazmış 50 TL fatura gelmez yazın, yahu istanbul da suyu açıp kapatsan 50 TL den aşağı gelmez ki, hic mi internet telefon kullanmiyorsunuz nasil 50 TL fatura gelmez zimbawe de papua yeni gine ormanlarında mi yaşıyorsunuz?
Istanbul atasehirde yaşıyorum bu ay su faturası 39 tl geldi. Elektrikse 49 tl. Atasehirin nezih olarak bilinen bir mahallesi.

eşim 2500 ben 2050 lira maaş alıyoruz, üç beş mesailerimiz de oluyo 1900 lirasıyla ev kredisi ödüyoruz, 3 ay aydır yaşamaya çalışıyoruz ama mesela bi kıyafet alışverişi bilmem ne yapalım dersek zorluyo..

Ben de İzmir’ de küçük bir ev istiyorum müstakil. Çok şey mi istiyorum? :KK43:
Olur inş ama İzmir'de çok göç almış tadı kaçmış diyorlar.
Ben de Ankara'ya geldim. Yine kalabalık ama bari oturduğum semt sakin,in cin top oynuyor.
Sitede millet birbirine "Günaydın,iyi günler,merhaba" falan diyor. İstanbul'dan sonra şok etkisi yaratıyor bünyemde :KK53:

Istanbul un nezih olarak bilinen bir muhitinde yaşıyoruz. Kirayi ve kredi kartı taksidimizi düştükten sonra elimize kalan 4000 tl. Küçük bir bebegim var. Benim calistigim zamanlardaki standartimiz yok ama gayet geciniyoruz. Et balık her hafta tüketiyoruz insan vücudunun ihtiyacı kadar. Meyveyi sebzeyi pazardan alıyoruz. Bim A101 sden aldığım şeylerde var migros carfour dan aldığım şeylerde. Yani beslenme noktasında sıkıntı yok. Ancak sosyal faaliyet anlamında stardardimiz düştü. Tabi daha doğal gaz olayi baslamadi. Özetle beslenme yeme icmede sıkıntı yok ama gezme tozma, kıyafet alışverişi kısıtlı oluyor.

Konu sahibi olarak söylemek isterim ki,
konu amacından sapmış,
zenginler, fakirleri ezmeye veya kocalarının maaşları ile hava atma yarışına girmişler.
Önlerine çıkacak ilk yoklukta da eşlerini ilk terkedenler bunlar olur .

Konu yorumlara kapatılmıştır çünkü kim kime eşinin maaşıyla hava atıyor bilmiyorum ama bu site Türkiye gerçeğini yansıtan gerçek kişilerden oluşan bir platform olduğundan, olanı var olmayanı var, herkesin maddi imkanları eşit değil, hamilesi, imkansızlıklar yüzünden canı çekip de 200 gram peyniri bile almaya gücü elvermeyenlerin de üye olabileceğini düşünürsek, burada yediklerinizi ballandıra ballandıra anlatmanız hoş durmuyor.

Geçim mi? Allah herkese rahatça geçinmeyi nasip etsin ammavelakin sebze, meyve, şarküteri ürünleri fiyatlarının şehirden şehire, hatta ilçeden ilçeye değiştiği bir gerçek, geçen hafta İstanbul'da gördüğüm fiyatlar asgari ücretli ya da emekliye Allah yardım etsin duası ettirdi bana, sizlerin bir sebzeyi uyguna alması, başka bir yerde o sebzenin fahiş fiyatlara satılmadığı anlamına gelmiyor.

Neyse konu kapandı, hepinize iyi günler.

Son düzenleme:
Köyde oturuyoruz. Kira su doğalgaz yok. Kendi bahçemiz var sebze artı tavuklarimiz var yumurta+et icin para vermiyoruz. Babam 600 TL maaş aliyor emekli. 1000 TL kira gelirimiz var. Ben 2.500 TL maaş alıyorum. 3 kişiyiz gecinemiyoruz. Ay sonu gelmeden para bitiyor. Markete veresiye yazdiriyoruz valla :)) arabada benzin kalmiyor ise servisle gidiyorum falan...

Gecinirsiniz. Şu aylik geliri yazip "gecinir miyiz?" Yazmak manasiz aslinda. Gecinmek nedir herkese gore degisir. Bazisi röfleye 600tl veriyorumm veya veremiyorum gecinemiyorum diye agliyor mesela???

Kimine gore karnini doyurup, faturani vs oduyorsan geciniyorsundur ki karnini doyurup, faturalarini odeyip odeyemeyecegini de bil bir zahmet. Bana gore de temel ihtiyaclarini karsiliyorsan geciniyorsundur. Bu seni ne kadar tatmin eder orasi sana kalmis.
Senin beklentine gore degisir hersey, bunun tartismasi cok dondu buralarda. 😂

Back
X