4000 tl ile ev geçinir mi?

Ben Hiçbirşey den kısmam en son 2 kg karstan taze kaşar sipariş ettim
Yani benim canım çok aşırı istemez evimde herşey var gözüm doyunca aşırı yememsoframdaki herşey kaliteli organik şeylerdir ankaradaysanız beklerim kahvaltıya=)
Allah gani gani versin, olmayana da versin. Daha iyilerini de yedirsin inşallah.

Ama hala herşeyimizi yiyoruz diyorlar ya çıldırıyorum...Geçen biri yazmış badem alırım 5 er tane yesek yeter yahu bademi ara öğün olarak bile 10-15 tane yanına sütle falan öneriyor diyetisyenler diyette bile. 5 badem resmen tadımlık nefsi köreltmek yani valla insanımız kendini kandırmayı öğrenmiş şimdi saldıranlar da olacak ama yeter yani göz var izan var bari iddia etmesinler.

Ve insanlar bunu kendilerine bile bile niye yapar yani neden kendi kendini kandırır? Hayır kazandığı bir şey de yokken, bu ne gereksiz mütevazilik, boyun eğme? Ay 5 badem yiyeceğim diye hesap yapacağıma hiç yemem daha iyi ince hesaplar beni daha çok yorar.

Bimden alışverişi aşağılayan sensin ego yapanda sensin tama isteyen istediği gibi alışveriş yapsın sonrada para yetmez tabi

Yok ben asagilamadim, tuvalet kagidinin kalitesini begenmedigimi belirttim bu ay yaptığı zamlarda cabasi dedim, sen üstün bir caba ile mabadinin kiymetini bimin tuvalet kağıdına bağlayarak acayip bir savunmaya geçtin. Migros u da gömerek araya sıkıştırdın. Sen bim den alışveriş yaparak ekonomiyi düzeltme çabalarına devam et. Tabisi herkes bim den alirsa ekonomi de düzelir. Zaten kriz de yok her sey cok guzel her sey yolunda tisikkirler...

Yok ben asagilamadim, tuvalet kagidinin kalitesini begenmedigimi belirttim bu ay yaptığı zamlarda cabasi dedim, sen üstün bir caba ile mabadinin kiymetini bimin tuvalet kağıdına bağlayarak acayip bir savunmaya geçtin. Migros u da gömerek araya sıkıştırdın. Sen bim den alışveriş yaparak ekonomiyi düzeltme çabalarına devam et. Tabisi herkes bim den alirsa ekonomi de düzelir. Zaten kriz de yok her sey cok guzel her sey yolunda tisikkirler...
Ben hep Bimden almıyırum
Ama ekonomi nezaman iyiydiki güllük gülistanlık hiç olmadı herşey hep pahakıydı

Konu sahibi olarak söylemek isterim ki,
konu amacından sapmış,
zenginler, fakirleri ezmeye veya kocalarının maaşları ile hava atma yarışına girmişler.
Önlerine çıkacak ilk yoklukta da eşlerini ilk terkedenler bunlar olur .

ay bence de amacını aşmış yazılanları okudukça kaç yaşında bu insanlar diyorum yok bilmem nerden şunu alırım yok hiç kısmam yok bilmem ne yav he he tamam keşke aklımız ve zekamızla hava atsak insanlara da ülke kalkınsa herkes işte karın tokluğuna çalışıyor kimi çok kazanıyor lüks takılıyor kimi az kazanıyor yine karnı doyuyor yapmayın kim ne yemiş ne içmiş bize ne elimizden geliyorsa yardım edelim elimizde varsa yardımcı olalım yapmayın koca evli barklı insanlara yakışmıyo...

Bence de konu çok çirkinleşmiş. Ben şunu yerim ben bunu yerim çocukkken bile yapmıyorduk ayıp biliyorduk. Başka şeylere olan kızgınlığınızı burada birbirinizi gömerek çıkartmayın.

Ben Hiçbirşey den kısmam en son 2 kg karstan taze kaşar sipariş ettim
Yani benim canım çok aşırı istemez evimde herşey var gözüm doyunca aşırı yememsoframdaki herşey kaliteli organik şeylerdir ankaradaysanız beklerim kahvaltıya=)

Afiyet olsun arkadaşım ne diyeyim artık....

Hayır konunun amacı ne ki o zaman? İnsanlar geçimden bahsederken tabii ki yediğinden, içtiğinden, giydiğinden bahsedecek. Bu konunun buralara geleceği çok net belli. Laf lafı açıyor. Kimse kimseye peynirle, zeytinle hava atacak değil. Bu kadar vizyonsuz olmayın lütfen. Sorunun konusu geçinmek, insanlara gereksiz laflar sokmayın konu sahibi. Siz kendiniz çalışmadığınız için her kadını koca parasıyla geçiniyor zannediyorsunuz, yazık. Bazıları kocasıyla aynı maaşı kazanıyor merak etmeyin.

Ve insanlar bunu kendilerine bile bile niye yapar yani neden kendi kendini kandırır? Hayır kazandığı bir şey de yokken, bu ne gereksiz mütevazilik, boyun eğme? Ay 5 badem yiyeceğim diye hesap yapacağıma hiç yemem daha iyi ince hesaplar beni daha çok yorar.

Napsın başka türlü mutsuz olacak o da kendince haklı ama bu ısrarlı savunma beni çıldırtıyor. Klasik laflar hiçbirşeyimi kısmam (ama 1 kg peyniri 1 ayda yerim), her şeyim tam (ama 5 badem yerim) nasıl tam olabilir ya?

Daha sabah mantı aldım akşama yapmak için 15 tl mi ne bilindik bir marka ve tek öğün. Napalım soyalı mantı mı alayım? Kuruyemiş zaten altın değerinde, kuru üzüm leblebi, kabak ve ayçekirdeğine dadandım. Asgari ücretli değilim yani , çocuğum yok kiram yok çift maaş ama eskisi gibi alamıyorum ben de.

Kozmetik kıstım, uygun fiyatlılara bakıyorum elimdekileri bitirmeden yenisini almıyorum, kıyafet vs çok nadir artık, yemek evden, şu bu derken valla of bunaldım ne bileyim.

konu amacından sapmış,
zenginler, fakirleri ezmeye veya kocalarının maaşları ile hava atma yarışına girmişler.
Eee o zaman siz niye konu açtınız ?

konu amacından sapmış,

Gecim diye konu açıyorsun. Millet de nasil geçindiğini anlatiyor. Kimsenin hava attığı yok. 4 bin ile gecinemezsin diye cok yorum gelse kocani mi bosayacaktin konu sahibi. Madem konunun cevabini biliyorsun niye bize soruyorsun.? Su yorumunla milletin zekasina hakaret ediyorsun. Konu geçim olunca su an ekonomik kriz de ne anlatacakti insanlar sana ne duymayi bekliyordun acaba? Ayıp su yorumun. Sana gecinemezsin kocani boşa diyen mi oldu ne alaka...

1 kalıp peynirle 3 hafta mı yaşıyorsunuz? Biz iki kişiyiz sadece cumartesi pazar evde kahvaltı yapılır, haftaiçi zeytin yeniyor, bizde hemen bitiyor valla zeytin peynir falan. Biz mi çok yiyoruz anlamıyorum diyeceğim de, 52 kg yum, günde 2 öğün yerim eşim de sadece akşam yer evde.

Yok ya bizde gariplik var.

Aslinda cok yemiyorsunuz ama cesit az oldugu icin o cesitleri cok ve cabuk tuketiyorsunuz.

Mucver, menemen, omlet, borek, firinda sebze, meyveli yogurt, granola, kuruyemis ve kurumeyve, zeytinyaginda kekikli kuru domates, sogus domates salatalik, roka maydonoz, avokado, buharda sebze, sucuk, muhlama, kisin rende havuc bol limonlu ve zeytinyagli...
Her gun bir kac cesit bunlardan olsa peynir zeytine yuklenmezsiniz bu kadar.
Biz 7 8 cesit peynirden 250 300er gram aliyoruz.

Ama tabii calisirken bunlarla ugrasamayabilirsiniz. Hic bir sey diyemem :)

Brokoli fiyatina bak bir de, kislik sebzeler ucusa gececek bu sene belli.. muz yahu muz, nasil 7 lira olur akil alir gibi degil.. neyseki kriz yok demek olsa ne olacak :)

Brokoli dondurucumda var diye hic bakmadim. Alel acele ise yetismek icin ciktim zaten.
Onu da mi yiyemeyecegiz artik :/
Dondurucumda 3 kg kadar var gram gram kullanicam o zaman :/

Aslinda cok yemiyorsunuz ama cesit az oldugu icin o cesitleri cok ve cabuk tuketiyorsunuz.

Mucver, menemen, omlet, borek, firinda sebze, meyveli yogurt, granola, kuruyemis ve kurumeyve, zeytinyaginda kekikli kuru domates, sogus domates salatalik, roka maydonoz, avokado, buharda sebze, sucuk, muhlama, kisin rende havuc bol limonlu ve zeytinyagli...
Her gun bir kac cesit bunlardan olsa peynir zeytine yuklenmezsiniz bu kadar.
Biz 7 8 cesit peynirden 250 300er gram aliyoruz.

Ama tabii calisirken bunlarla ugrasamayabilirsiniz. Hic bir sey diyemem :)

Menemen, sucuklu yumurta, peynirli yumurta,börek,krep, pankek vs de oluyor peynir zeytini örnek olarak yazdım. Eşim küçük bir kase yeşil zeytini yiyor mesela bir öğünde. Kuru incir, fıstık ezmesi,pekmez vs de oluyor yani çeşit çok ama bitiyor. Valla her konuda aynı yere geliyoruz benim eşim çok yemek yiyor bunu anladım yani az yemekle doyan erkeklere selam olsun. Domates salatalığı daha oturur oturmaz bitiriyor.

Menemen, sucuklu yumurta, peynirli yumurta,börek,krep, pankek vs de oluyor peynir zeytini örnek olarak yazdım. Eşim küçük bir kase yeşil zeytini yiyor mesela bir öğünde. Kuru incir, fıstık ezmesi,pekmez vs de oluyor yani çeşit çok ama bitiyor. Valla her konuda aynı yere geliyoruz benim eşim çok yemek yiyor bunu anladım yani az yemekle doyan erkeklere selam olsun. Domates salatalığı daha oturur oturmaz bitiriyor.

Evet o zaman esiniz cok yiyor :)

Gecim diye konu açıyorsun. Millet de nasil geçindiğini anlatiyor. Kimsenin hava attığı yok. 4 bin ile gecinemezsin diye cok yorum gelse kocani mi bosayacaktin konu sahibi. Madem konunun cevabini biliyorsun niye bize soruyorsun.? Su yorumunla milletin zekasina hakaret ediyorsun. Konu geçim olunca su an ekonomik kriz de ne anlatacakti insanlar sana ne duymayi bekliyordun acaba? Ayıp su yorumun. Sana gecinemezsin kocani boşa diyen mi oldu ne alaka...
Sabah şunu yiyorum , yarım kilo şu kadar gidiyor 1 kilo şu kadar gidiyor şunu mu yiyorsun öyle mi olur vs vs gibi şeyler okumak için açmadım. Istanbul'u bilmedigimden fikir almak için açtım, millet burada yarışa girsin diye değil.

Ayıp şeyler bunlar.

Hele yemek konusunun lafı bile olması bizim kültürümüze aykırıdır

Back
X