4000 tl ile ev geçinir mi?

Vay anasını bee
10 gün evde yoktuk ona rağmen 200 lira geldi elektrik faturası. Neresi orası? 60 tl elektrik faturasına asla inanmam.
Bize öyle geliyor hoş biz iki kişiyiz ve calısıyoruz aksamları ve haftasonları evdeyiz
Evde klima da acıyoruz iki buzdolabı en az haftada 4 kere camasır her hafta herşeye ütü ve temizlik icin süpürge kamera vs calısıyor

Vay anasını bee
10 gün evde yoktuk ona rağmen 200 lira geldi elektrik faturası. Neresi orası? 60 tl elektrik faturasına asla inanmam.
Karşı komşum 85 yaşında. Akşamları karanlıkta oturur tek başına yaşıyor geleni gideni yok. Kendine göre yer içer. Evini bile 15 günde bir süpürür sadece buzdolabı ve televizyon dışında elektrik harcayacak alet yok. Faturası bu ay 50 lira geldi. Kusura bakmayın hala inanmıyorum 60 lira elektrik faturasına

Kullanmadım, ben de heveslenmiştim o kadar methedilince fakat kozmetikte içerik okumak ve ıncık cıncık araştırmak ergenliğimden beri adetimdir. Pahalı satılan bir çok high end marka (lamer, estee, ysl falan işte) bolca yumuşatıcı ajanlar kullanıyor o yüzden sürünce vay bu ne abi oluyoruz ama uzun vadede derinin altına geçip iyileştirici özellikleri yok. Elbette at çöpe kremler değiller allah taş yapar öyle desem ama ben 1000 tllik bi kremden sadece suratımı yumuşatmasını değil onarmasını efenime söyleyim kolajen sentezi mentezini tetiklemesini beklerim. Koreliler iyi beceriyor bu kozmetik işini uzun yıllardır onların ürünlerini kullanıyorum.
Edit: imla

Ürün ismi alabilirim yaş 39 oldu gençleşmem lazım ama bütçem kısıtlı dfkfjjfjffjfj :halay:

Karşı komşum 85 yaşında. Akşamları karanlıkta oturur tek başına yaşıyor geleni gideni yok. Kendine göre yer içer. Evini bile 15 günde bir süpürür sadece buzdolabı ve televizyon dışında elektrik harcayacak alet yok. Faturası bu ay 50 lira geldi. Kusura bakmayın hala inanmıyorum 60 lira elektrik faturasına

cnm ben tek yasıyorum. daha cok işte oluyorum aksamdan aksama eve gııdyorum . oglen sadece buzdolabı calsıyor. elektrık faturam 40 lıra geldı bu bıle cok gelıyor evde bıle durmuyorum ki zam cok

Ütü yapmıyorum hiç nerdeyse çam.mak. haftada 3 4 açıyorum fırın çalışmaz pek klimam var çalışan tek buzdolabı tek tv 2 kişiyiz gecen ay 135 bu ay 1 hafta evde yoktuk bi buzdolabı calıştı 185 tl geldi :işsiz: her şeyim a+ enerji ;)

Bize de elektrik 55-60 geliyor. Çalışıyoruz ama ozellikle çamaşır makinası cok kullanıyoruz 1 kere giyileni hemen makinaya atarim+astim var diye kurutma makinası aldik onu da haftada 3 acariz, bilgisayarlar vs hep çalışıyor. Firini da cok kullanirim. Kışın cok sogukta ekstradan ısıtıcıyı da açtığımızda geldi bi tek 75 tl.

Bize de elektrik 55-60 geliyor. Çalışıyoruz ama ozellikle çamaşır makinası cok kullanıyoruz 1 kere giyileni hemen makinaya atarim+astim var diye kurutma makinası aldik onu da haftada 3 acariz, bilgisayarlar vs hep çalışıyor. Firini da cok kullanirim. Kışın cok sogukta ekstradan ısıtıcıyı da açtığımızda geldi bi tek 75 tl.
illere gore farklilik gosteriyor mu fiyat? Benim kurutma makinem de yok. Klima var o da bozuldu hic acmadim 10 gun evde de yoktum 200 geldi. Tum beyaz esyalarim enerji tasarruflu.
Son zamlardan sonra da 55 60 mi geldi? Benim de 100 civarindaydi gecen aylarda.

illere gore farklilik gosteriyor mu fiyat? Benim kurutma makinem de yok. Klima var o da bozuldu hic acmadim 10 gun evde de yoktum 200 geldi. Tum beyaz esyalarim enerji tasarruflu.
En son 60 geldi. Is yerinde faturalardan konuşurken hepimizin faturası benimki civarındayken bir arkadaş 170 elektrik 200 su geldi diyince yok canim onda yanlışlık var dedik hele 200 su faturası bizim apartmanın toplamı eder.

Karanfilim istanbul da su ve elektrik daha pahali diğer illere göre. Ama bana kalirsa evden eve bile değişiyor bu fatura işi. Bu ay ekstra yaptığım bir sey olmadi ayni rutin hatta klima daha az çalıştı, su ve elektrik fazla geldi bu ay, kışın yandık.

En kullanmadigimiz dedigim evde olmadigimiz zamanlarda bile elektrik 150 den asagi gelmedi,evde oldugumuz zamanlarda haftada 3 camasir makinasi,1 bulasik makinasi ,1-2 firin,bilgisayar ve klima kullaniyoruz bu ay 380 tl geldi.walla tebrik ediyorum size ben 10 yil once yeni evliyken,calisiyor ve aksamdan aksama evdeyken bile 60-70 tl elektrik oduyordum.bu raksmları duydukça şok geçiriyorum

Cocuk kira ve araba yoksa gecinilir.

Ama biraz da size bagli.
Mesela gecen bebegimin ihtiyaclarini aldim. Magazada bana 10 liraya sinema bileti verdiler. 2 tane aldim. 20 tl :)

Ama tek kisi 50 tl olan sinema da var.

Bizim semtte domates 20 lirayi gordu yazin. Genelde 15 tl civarina satiliyor. Yan semtte 6 7 bir yaninda 3 4 tl gibi.
Kendi semtimizden alirsak yetismez. Arabayla 5 dk suruyor. Gidip uygun semtten alisveris yapiyoruz. Eve yakin yerden alisveris yapmak luks mudur? Degildir aslinda. Ama yapmiyoruz.

Tercihinizi ne yonde yapacaginiza bagli olarak gecinilir veya gecinilmez.

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Nasıl oluyor?
İki çocuğum var mutfak masrafım ne kadar kısarsam kısayım 1000 liranın altına düşmüyor. Haftalık et kıyma alıyorum. yarım kilo et yarım kilo kıyma (önceden 1 kilo alırdım) Aylık sadece kasaba (misafir de geliyor tabi mecbur alıyorum) 300 civarı gidiyor.
Deterjanı kağıt havlusu tuvalet kağıdı peçetesi pazara gittiğinde sebzesi meyvesi dışarı çıktığında çocukların aldığı ıvır zıvırları kızın okul beslenme listesi falan derken asla 1000 liranın altına düşüremiyorum.
Faturalar çocukların giyimi sağlık harcamaları vs hiç eksiğiniz olmadan nasıl geçiniyorsunuz?
Pazara 50 tl ayiriyorum bazen 50 yi buluyo aldiklarim bazen 30 u eet almiyorum kurbanda veriyolar kiymacektiriyorum bazen bitane incik aliyroum cocuklara corba yapmak icin oda 3 tl tutuyo faturalar 50 tlyi gecmiyo yazin kışin bi dogalgaz 200 u geciyo oda mecburen heryeri yakiyorum cocuklar icin marketten bi sut yogurt makarna bide bez aliyorum yani her hafta pazar 50 tl tutsa 200 300 faturalar desen marketede bir aylik 200 de sigara aylik 10 tlden 300 tl 1000 tl toplam 600 kaliyo cok sukur halimize ama bazen yetmeyedebiliyo he cokmu rahatim cok degilim ama yettiriliyo yinede

peki 2000 le geçinilir mi küçük bir şehirde kira 700 diyelim kalan 1300 ile geçinilir mi bende kara kara düşünüyorum hala iş bulamadım nişanlım 2bin alıyor biz napıcaz :) o ben her türlü yaşarım diyo ama sen zorlanırsın diyo çünkü benim ailemin durumu daha iyiydi biz hiç zorluk yaşamadık ama o yaşamış bu durumları

Back
X