4000 tl ile ev geçinir mi?

deli_ysmn

Guru
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2010
15
14
288
Bingöl
4 bin tl maaşı var eşimin, ben yakın gelecekte çalışmayı düşünmüyorum, sınavlarım var .

kira vermeyeceğiz eşimin evi var . ama istanbula yeni yerleşeceğim için hiç bir fikrim yok, hep istanbul pahalı diyor insanlar.

öyle çok yüksek standartta yaşama beklentimizde yok...

öldürmez ama süründürür kira olmaması avantaj üzerine + 1000 lira sayabilirsiniz.

Borçsuz, çocuksuzsanız neden geçinemeyesiniz?
Az diyen olacaktır,burada asgari ücretle geçinip üstüne çeyrek/gr alabilen de var,10binle geçinemeyen de ama bana gore sürekli dışarı çıkılmayacaksa,lükse kaçılmayacaksa gecinilebilir.

geçinilip geçinilemeyeceği size bağlı biraz. kimi arkadaşlar lükse kaçılmazsa demiş mesela ama burda da neyi lüks gördüğünüz önemli. mesela ayda 1 sinema, tiyatro vb aktivilere en azından 1 kerecik dahi olsa katılmak, ayda bir dışarıda yemek yemek insanın sosyalleşmesi ve psikolojik rahatlaması için önerilir. ama maalesef türkiyede bir ailenin sinemaya gitmesi lüks sayılabiliyor. bence siz bir kağıt kalem alın elinize zaruri giderlerinizi yazın. bakın ne kadar para artıyor. artan para birikim yapılacak gibiyse geçinilir. ama tıkı tıkına yetiyorsa belli ki zorlanacaksınız.

Şu sıra borçlardan dolayı öyle alıştım ki kısmaya ,elime ayda 4000 geçse baya zengin hissederim kendimi.Çocuk , kira, borç yoksa sürünülmez.
Yakın bir maaşla hem gezmeden geri kalmayıp bir de her ay bilezik alan bir tanıdığım var, o da başka bir büyükşehirde..Yapan yapıyor demek ki , yaşam standartlarınıza bağlı.
Mesela benim kuaför masrafım yok.Ama benden daha az geliri olup düzenli ödenek ayıran arkadaşım var.Geçenlerde 500 tl bırakıp çıktım dedi benim içim yandı onun yerine :)
Benim anne-babam dışarıda yemek yemeyi mecbur kalmadıkça anlamsız bulurlar ,öyle bir kültürleri yok herşey evde pişer çok nadir çıkarlar..
Bunun gibi örnekler uzar gider tamamen size bağlı..

Back
X