- Konu Sahibi rapunzel77
-
Merhaba güzel bayanlar..Başlıktan da anlaşılacağı üzere derdim 2.çocuk için cokmu geç.kızım 12 yaşında ve yanlız kalmasını istemiyorum.O da cok istiyor bir kardeşi olmasını ama yaşım korkutuyor beni.Ve 15 kilo fazlam var.Bana bir akıl verin.
Tabi bizim ülkemizde çocuğun bir birey olduğunun farkında olunmadığı, sadece bir kadına çocuk, eve neşe kaynağı, eğlencelik bir varlık olarak görüldüğünden doğur diyen çok olmuş. Çocukların büyüme evrelerinde anneyle olan kuşak farkı nedeniyle yaşadığı çatışmalar, çocuğun yaşıtlarının annelerine göre daha yaşlı bir anneye sahip olmasından kaynaklı hissettiği olumsuz duygular, yaşam süresinin sınırlılığı nedeniyle anne ya da babanın ölümü sonucu erken yaşta yalnız kalma riskinin yüksekliği göz ardı ediliyor. Çocuk açısından bakılması gerek bu olaya. Eve evcil hayvan almıyorsunuz nihayetinde. Bizim ülkemizde neden böyle anlamıyorum. Kadınların doğurayım evliliğim kurtulsun, doğurayım bana da eğlence olur zihniyetiyle yürüttükleri mantığı tamamen bencilce buluyorum. Gerçekten bu büyük bir sorumluluk. Sonra toplumda bol miktarda mutsuz birey görüyoruz. Biraz önünü ardını düşünmek lazım böyle ciddi kararların.
Hani siz burada hepimize cahilmişiz gibi davranmışsınız ya, ben de şunları söylemek istedim:
Sadece, yaş büyük olunca ölüm riski varmış gibi bir algı var bizim ülkemizde aynı zamanda.
20 yaşında anne olup 21'inde ölen yok zaten.
Bu yorumlarınız maalesef çağımıza uygun değil.
Şimdiki 40 yaşında olan insanlar eskinin 40'ı ile bir değil.
Kadınlar çalışıyor, önce işinde tutunabilecek kıvama geliyor,
günümüz erkekleri de eskinin erkekleri gibi değil malum o yüzden doğru eş ve baba bulma vs derken yaş ilerliyor.
Çoğu insan bu yaşlarda ikinciyi doğuruyor artık.
Belki 20 sene önce olsaydı , "bravo ya mükemmel yorum" şeklinde dibimiz düşerdi
Ama maalesef .
ben sizin onayınızı almak için yazmadım rahat olun. insan yaşının ortalaması belli. kimseye cahil gibi davrandığım da yok. ülkemizde çocuğa bakış açısını yorumladım ki bu konuda oldukça deneyimim, gözlemim de oldu. konu sahibinin kendi kararı elbet ama biraz da enine boyuna düşünmek ve bu düşünceleri dillendirmek gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?