41 yaş 2.hamilelik için gecmi?

Tamamen sizin sağlığınız ve bünyenizle alakalı. Annem de 42 yaşında fazla kilosu olan bir astım hastası olarak doğurdu (süprizdi) ve şimdi 3 yaşında ❤❤ doktorunuza görünün gerekli muayene ve testleri yaptıktan sonra sağlığınız el veriyorsa yaşın bir önemi yoktur :)

Tabi bizim ülkemizde çocuğun bir birey olduğunun farkında olunmadığı, sadece bir kadına çocuk, eve neşe kaynağı, eğlencelik bir varlık olarak görüldüğünden doğur diyen çok olmuş. Çocukların büyüme evrelerinde anneyle olan kuşak farkı nedeniyle yaşadığı çatışmalar, çocuğun yaşıtlarının annelerine göre daha yaşlı bir anneye sahip olmasından kaynaklı hissettiği olumsuz duygular, yaşam süresinin sınırlılığı nedeniyle anne ya da babanın ölümü sonucu erken yaşta yalnız kalma riskinin yüksekliği göz ardı ediliyor. Çocuk açısından bakılması gerek bu olaya. Eve evcil hayvan almıyorsunuz nihayetinde. Bizim ülkemizde neden böyle anlamıyorum. Kadınların doğurayım evliliğim kurtulsun, doğurayım bana da eğlence olur zihniyetiyle yürüttükleri mantığı tamamen bencilce buluyorum. Gerçekten bu büyük bir sorumluluk. Sonra toplumda bol miktarda mutsuz birey görüyoruz. Biraz önünü ardını düşünmek lazım böyle ciddi kararların.

Benimde kızım 12 yaşında
25 gün önce ikinci bebeğim dünyaya geldi
Yaş 36
Tabi yaş ilerledikçe riskler artıyor ama birçok arkadaşım 40 yaşında doğum yaptı sorun olmadı
Ara verince de çok tatlı oluyormuş çok seviliyor
Allah gönlünüze göre versin

33 te evlendim, 34 de doğurdum, 35 yaşındayım şu an. Gebeliğim sorunsuz, doğumum normal ve sağlıklı geçti. Fazla kilo da almadım. Ama tıp bilimi 35 den sonraki gebeliklerde risk görüyor. Ki bu belirli istatistikler sonucu varılmış bir karardır. Ben şahsen korkuyorum. 41, geç bir yaş benim psikolojik sınırıma göre.

Ha profil resminizdekine gönül verdim ben de. Atatürk sevgisiyle büyüyen bir çocuk daha olsun isterim şu ülkede:) gönlünüzce olsun.

Son düzenleme:

Çok da güzel olur. Kızınız kendini kurtarmış, hatta kardeşiyle ilgilenecek yaşa gelmiş. 2. yi severek doyarak, güle oynaya büyütürsünüz inşallah. Çocuklar çok çabuk büyüyor, kızınız büyüyüp mezun olunca arkasından bakacağınıza küçüğünüzle ilgilenirsiniz. Hem geç yaşta anne olanlar mecburen genç kalıyorlar. Genç annelerle aynı performansta koşturmak sizi dinç tutar. Aklınıza düşmüş bir kere, yapmazsanız hep içinizde kalacak. Tabii önce bir doktora jinekoloğa gidip niyetinizden sözedin, muayene olun, gerekli tahlilleri yaptırın derim.

40 yastan sonra dogum yapan cok tanidigim var. Bence gec degil ama karar verirseniz hem kilonuz hem hamilelik sureciniz sıkı bir sekilde doktor kontrolunde olsun.

Hayirlisini diliyorum size :)

Bugun hastanede emzirme odasinda bir kiz vardi lise ogrencisi gibi duran. Kucağında da yasina girmemis bir bebek.
Biri senin mi bu diye sorunca hayir kardesim dedi.
Altini temizledi, guzelce giydirdi kusatti ciktilar disari.
Şöyle bir dusundum o an, aslinda evde bir büyük cocuk varken yapilsa cocuk, buyutmesi de o kadar koymaz insana :) disarda da inceledim kiz resmen annesi gibi ilgileniyordu. Sonra esas anneyi gordum, tahmini 45 yaslarinda bir hanim.
Cok uzattim ama olabilir bence yani, kiziniz ablalik yapar ona

Bizim uc akrabamizda 40 yasindan sonra dogurdu.O cocuklara o kadar duskunler ki hic pisman degiller.Abilerinin ablalarinin da goz bebegi oluyorlar.Bu arada ikisi kiloluydu sadece birisi zayifti.

Yoo geç değil. Halam 42 yaşında ikinci çocuğunu doğurdu oğlu şu an üniversitede. Daha önceden de çocuğu vardı, o da 12-13 yaşlarında falandı o doğduğunda. Risk olayı yaş arttıkça artıyor onu zaten biliyorsunuzdur, bir de çocuğa ayak uyduramama durumu var. Halam şu an ayak uyduramıyor mesela delifişek oğluna. Pozitif-negatif yönleriyle iyice ölçüp tartın; hatta bir kağıt alıp ikiye bölün. Pozitif yönleri bir tarafa negatif yönleri bir tarafa yazıp karşılaştırın.

Hani siz burada hepimize cahilmişiz gibi davranmışsınız ya, ben de şunları söylemek istedim:
Sadece, yaş büyük olunca ölüm riski varmış gibi bir algı var bizim ülkemizde aynı zamanda.
20 yaşında anne olup 21'inde ölen yok zaten.
Bu yorumlarınız maalesef çağımıza uygun değil.
Şimdiki 40 yaşında olan insanlar eskinin 40'ı ile bir değil.
Kadınlar çalışıyor, önce işinde tutunabilecek kıvama geliyor,
günümüz erkekleri de eskinin erkekleri gibi değil malum o yüzden doğru eş ve baba bulma vs derken yaş ilerliyor.
Çoğu insan bu yaşlarda ikinciyi doğuruyor artık.
Belki 20 sene önce olsaydı , "bravo ya mükemmel yorum" şeklinde dibimiz düşerdi
Ama maalesef .

Canan karatay da oğlunu 41de doğurmuş, hikayesini ve deneyimini okuyun isterseniz.

Bir de ünlü bir iş kadını vardı, 40küsürlerde ilk çocuğunu 51de de ikinciyi doğurmuştu. Kadın ama kendine çok iyi bakmış, fotolarından 30 falan dersiniz anca.

O yüzden yaş meselesi biraz sağlığınızla alalalı.

ben sizin onayınızı almak için yazmadım rahat olun. insan yaşının ortalaması belli. kimseye cahil gibi davrandığım da yok. ülkemizde çocuğa bakış açısını yorumladım ki bu konuda oldukça deneyimim, gözlemim de oldu. konu sahibinin kendi kararı elbet ama biraz da enine boyuna düşünmek ve bu düşünceleri dillendirmek gerek.

Hiç Avrupa'da bulunmadım.Ama her milletten insanın tatil amaçlı geldigi bir yerde yasiyorum ve özellikle orta yaşlı Avrupalıların en az biri kendi boylarında bir tanesi 8/10 yaşlarında biri bebek olmak üzere 3/4 çocukla tatil yaptıklarını görüyorum.İnsan omru giderek uzuyor ve sağlık sektörü giderek gelişiyor.

Günümüz Türkiye'sinin farkında olmadığınız gibi yazdıklarınızın da farkında değilsiniz.
Benim onayım için yazmadığınız çok aşikar zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…