4yıllık evliyim ama hala anne diyemiyorum

3 yıllık evliyim.Sizde benim gibi önce adıyla hitap edin; ''emineanne'', ''haticeanne'' adı herneyse işte.evet malesef anne demeden olmuyor,bu şekilde deneyin,çünkü böyle olunca araya fazlaca resmice bir mesafe koymuş oluyosunuz zaten.Ayrıca bunu bile herzaman söylemezdim.Ben böyle söylediğim zaman ona bendeki yerini vurgulamış olduğum için mutlu oluyodum.o memnun değildi,ıster beğensin ister beğenmesin.zaten iyikide dememişim hakeden biride değilmiş.Ayrıca eşimin babasına da aynı şekilde hitap ediyorum, önce adı .....baba,eşimin akrabaları tarafından önce komik karşılandı benim böyle konuşmam,ben söyledim ama''kusura bakmayın ben sadece anne diyemem,benim bir tane annem var''dedim;ayrıca kendisine de söyledim.hatta bi ara dalga geçmeye kalktılar,hiç umurum olmadı,ben bu şekilde hitap etmeye devam ettim.Diyemem arkadaş...artık bu şekilde bile hitap etmiyorum çünkü görüşmüyoruz,benden gördüğü göreceği saygıyıda kaybetmiş oldu.böyle işte.

Son düzenleme:
3 yıllık evliyim.Sizde benim gibi önce adıyla hitap edin; ''emineanne'', ''haticeanne'' adı herneyse işte.evet malesef anne demeden olmuyor,bu şekilde deneyin,çünkü böyle olunca araya fazlaca resmice bir mesafe koymuş oluyosunuz zaten.Ben böyle söylediğim zaman ona bendeki yerini vurgulamış olduğum için mutlu oluyodum.o memnun değildi,ıster beğensin ister beğenmesin.zaten iyikide dememişim hakeden biride değilmiş.Ayrıca eşimin babasına da aynı şekilde hitap ediyorum, önce adı .....baba,eşimin akrabaları tarafından önce komik karşılandı benim böyle konuşmam,ben söyledim ama''kusura bakmayın ben sadece anne diyemem,benim bir tane annem var''dedim;ayrıca kendisine de söyledim.hatta bi ara dalga geçmeye kalktılar,hiç umurum olmadı,ben bu şekilde hitap etmeye devam ettim.Diyemem arkadaş...artık bu şekilde bile hitap etmiyorum çünkü görüşmüyoruz,benden gördüğü göreceği saygıyıda kaybetmiş oldu.böyle işte.
keske bende bastan sizin gibi yapsaydım araya mesafe koysaydm ama o zamanki saflıgımla ne kadar samimi olursak o kadar lyi zannettim ne kadar yanılmışım

keske bende bastan sizin gibi yapsaydım araya mesafe koysaydm ama o zamanki saflıgımla ne kadar samimi olursak o kadar lyi zannettim ne kadar yanılmışım

evet bende bunu diyecektim,herlade böyle hitap etmek için en başından koymanız gerekir tavrınızı, söylemek istemiyosanız en iyisi bu bence;bide bunun yanında eşinizinde destek olması gerekir sanırım, benim aileme anne,baba der kendisi,ama bana sen de böyle söyle diye hiç duymadın eşimden,saçma sapan şeyler değilmi.

evet bende bunu diyecektim,herlade böyle hitap etmek için en başından koymanız gerekir tavrınızı, söylemek istemiyosanız en iyisi bu bence;bide bunun yanında eşinizinde destek olması gerekir sanırım, benim aileme anne,baba der kendisi,ama bana sen de böyle söyle diye hiç duymadın eşimden,saçma sapan şeyler değilmi.
haklısınız

bizim de 2 sene bitiyor hala anne demedim, haa diyecek miyim? valla içimden gelmiyor, çünkü henüz görmedik bi anne babalıklarını. saygı da kusur etmem ama demem de. hep mesafe vardır aramızda.eşimin abisine ablasına ali abi demet abla v.s diyorum ama.
eşimde benim anneme ve babama siz diye hitap eder. zaten bizimkiler de çok resmi oldukları için sizden başka bişey diyemez canım, . kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
Benim 7 sene oldu 7 senede toplasan 5-6 defa demişimdir o da kalabalık içinde olmuşuzdur mecbur kalmışımdır öyle..
Eşimlede hiç anneme "anne" de diye bi sorun yaşamadık..
Demiyorum demicemde..
Anne emek verendir..o Anne sözcüğünü benim açımdan hak etmiyor..
Hiç de sorun yaşamadım bu kelime ile ilgili alıştı galiba..

Bende seslenmem gereken zamanlarda isim olarak kullanıyorum anne kelimesini. Mesala annem diye hitap etmiyorum anne öyle söyledi anne böyle dedi gibilerinden. Hitap olarak da çok sık kullanmıyorum. Bizim de 9 yıldır bu şekilde hiç sorun yaşamadık bu konuda. Ha o bana benim ona anne deyişimden çok daha az kızım ifadesini kullanmıştır bana karşı hep gelin diye hitap edilmiştir, sık anne demeyişim sorun olarak önüme getirilirse hiç düşünmeden bunu belirtirim bende.

bende 9 yıllık evliyim ama toplasan üç defa falan demişimdir anne kelimesini .bende diyemiyorum içimden hiç gelmiyor doğrusu aramızda çok büyük sorunda yok aslında ama zorlada olmuyor.kendiside kaç defa hatırlattı demiyorsun diye .oğlunada söyledi oda hiç üstünde durmadı.ve ben kendisine sesleneceğim zaman münevver abla napıyon diye şakayla karışık söylüyom oda alıştı artık hiç o konuyu açmıyor.

ben ona saka olarak da abla desem kesn kıyamet kopar kaydirigubbakcemile3

eşimde bende ailelerle evlenmeden önce tanışıyorduk. teyze diyordum ben.eşimde aynı şekilde amca teyze diyordu. nişanda kayınvalidemle büyük sorunlar yaşadım. alışkanlıkla o dönemde de ağzımdan teyze çıkmış farkında bile değilim görümcemde kaynanamda babama kadar beni şikayet ettiler. tabii babam cevabını verdi. ahmette (eşim) alışkanlıkla bana amca dedi ama ben büyütmedim. ne zaman demek isterse o zaman der dedi. o gün bugündür anne demiyorum. annelik vasıflarının hiçbirini ondan görmedim.

3 yıllık evliyim.Sizde benim gibi önce adıyla hitap edin; ''emineanne'', ''haticeanne'' adı herneyse işte.evet malesef anne demeden olmuyor,bu şekilde deneyin,çünkü böyle olunca araya fazlaca resmice bir mesafe koymuş oluyosunuz zaten.Ayrıca bunu bile herzaman söylemezdim.Ben böyle söylediğim zaman ona bendeki yerini vurgulamış olduğum için mutlu oluyodum.o memnun değildi,ıster beğensin ister beğenmesin.zaten iyikide dememişim hakeden biride değilmiş.Ayrıca eşimin babasına da aynı şekilde hitap ediyorum, önce adı .....baba,eşimin akrabaları tarafından önce komik karşılandı benim böyle konuşmam,ben söyledim ama''kusura bakmayın ben sadece anne diyemem,benim bir tane annem var''dedim;ayrıca kendisine de söyledim.hatta bi ara dalga geçmeye kalktılar,hiç umurum olmadı,ben bu şekilde hitap etmeye devam ettim.Diyemem arkadaş...artık bu şekilde bile hitap etmiyorum çünkü görüşmüyoruz,benden gördüğü göreceği saygıyıda kaybetmiş oldu.böyle işte.

Durumumuz çok benziyor,3 senelik evliyim hanımefendiye içimden anne diyemedim neden mi çünkü anne desem gerçek anneme ihanet etmiş gibi olurum,ayrıca bunu hak etmesi lazım,eşimin babasına x baba olarak seslendiriyorum ama annesinin ismi biraz zor olunca x anne komik kalıyor ben de söyleyemiyorum tabi.İster beğensinler ister beğenmesinler.Ben de zaten eşimden annemlere anne baba demesin diye hiç bir baskı veya beklenti içerisinde değilim,herkesin annesi babası belli, yağcılak yapmaya gerek yok,saygılı davranalım yeter,,,,

yaşasınnn yalnız değilmişim.. Ben daha evlenmedim 1 ay sonra düğünüm var ama hiç anne demedim hep X teğze diyorum ve artık demem gerekiyor sanırım ama diyemiyorum işte.. Kayınvalidem çok iyi bi insan seviyorum da ama yok yaa anne kelimesi çıkmıyo bi türlü agazımdan her yanına gidişimde bu sefer anne diyeceğim diyorum ama olmuyor.

nişan takılcağı günden bir gün evvel gördüm kayınvalidemi tabi tel de teyze derken ilkkez görünce utandım .....nişan günü hala teyze...annem beni birrrr azarladı"erkek başıyla nişanlın bana anne diyor da sen niye eğilmiyosun hala teyze diyorsun" diye..yaw utancımdannn diyemiyorum ki.....nişan takıldı ondan sonra anne diyebildim...:))

kızlar ben 4yıllık evliyim ama kayınvaldeme anne demek hic icimden gelmiyo mümkün oldugunca söylemekten kacıyorum mecbur kaldıgımda da ona anne demek ölüm geliyo aranızda bu durumda birileri daha varmı merak ediyorm yoksa tekmiyim

anne demek zorunda degilsin.
ben de demiyorum cunku demek istemiyorum, otesi var mi yani?
hic kendiniz uzme, kasma...
eger bir gun icinden gelirse soylersin :1:

Back
X