- 1 Ağustos 2011
- 2.841
- 1.246
- 398
- Konu Sahibi depresif34
-
Sayfyi acamayan tek kisi ben miyim :-(
bende açamadım...ama daha önce konuyu duymuştum...erken yaşta okula gitmekle geç yaşta okula gitmek arasında ki farkı vurguluyor...
çocuğun kendini çok güzel ifade etmiş. Gerçekten beğendim.
Ama şuna katılamıyorum, okul öncesi en önemli dönem ilk okuldan bile önemli. Beyin hücrelerinin en çok çoğaldığı dönem, öğrenmeye en açık oldukları dönem.
Ne kadar beyin pratiği yapar ve ne kadar dikkat yoğunlaştırabilirse o kadar faydalı. ama bu demek değildir ki al kalem kağıt otur mayasa. Her şey oyun olabilir. Merdiven çıkmak bile.
sokakta bir yere giderken arabaların plakalarında hangi harf ve rakam oldugunu soruyorum...anne 3 var 0 var şu harf var bu harf var biliyor biliyor yani...oyun oynarak gayet iyi..ama defter kalem kullanmak istemiyor...sıkılıyor hemen...böyle olursa yazısı nasıl gelişecek bilmiyorum...
şu yazı tahtasından bende alıcam...
sokakta bir yere giderken arabaların plakalarında hangi harf ve rakam oldugunu soruyorum...anne 3 var 0 var şu harf var bu harf var biliyor biliyor yani...oyun oynarak gayet iyi..ama defter kalem kullanmak istemiyor...sıkılıyor hemen...böyle olursa yazısı nasıl gelişecek bilmiyorum...
şu yazı tahtasından bende alıcam...
Sizden cvp gelmedi ama merak ettim o sekilde yazican ca neyin belirtileri oluyor acaba
öğlen okula gidiyor.dikkatini vermiyor.ders esnasında karnı acıkıyor(tok aslında)susudım diyor,tuvaleti geliyor bunun gibi gönlu yok yani.ama boyama yapmaya bayılıyor resim çizsin hamurlarla da kabiliyetliBU MESAJI SABAH YAZMIŞTIM AMA GÖRÜLMEDİ HERHALDE BİR KEZ DAHA YAZAYIM İSTEDİM...ödev yaparken dikkatni mi veremiyor yoksa gerçekten algılamakta mı sıkıntı yaşıyor öncelikle bunun cevabını bulmanız gerekli..okul rehber öğretmeniyle bir görüşün derim ben..
1.belki oğlunuz görsel zekaya sahip değildir. anlattığınıza göre siz gösterdiğinizde yapamıyor ama sayıyor.. demek ki işitsel öğrenmelerde daha başarılı..
2. okuldan gelir gelmez ödev için zorlamayın. zira fiziken ve zihnen yorulup geliyor.
3. öğrenmesini kolaylaştırıcı farklı etkinlikler yapın..buzdolabı ve tuvalet kapısının arkasına rakamları büyük büyük yazıp asabilirsiniz..
4. sabırlı olun ve her çocuğun bireysel gelişiminin farklı olabileceğini düşünerek hareket edin..
5. bu sene anaokulunda imiş, bence seneye 1. sınıfa başlatmayın.. yaşı gelmiş olsa bile rapor alıp başlatmayın..
6.tüm gün okulda mı çocuk yoksa öğleden sonra gittiği için mi geç dönüyor??
tesekkür ederim.birazda tahammulsüzüm gecen sene de krese gitti orada yıne 20 ye kadar sayıyordu şimdi hiç bişey sdece 10 a kadar sayıyor 10 dan sonrası karmaşık olarak sayıyor.ingilizce de nesneleri biliyordu şimdi hiç bişey hatırlamıyor çok üzgünum gercektenHiç pes etmeyin baştan baştan baştan tekrar tekrar anlatın lütfen
Benim annem öğretmen annem ders çalıştırırken hiç anlamazmışım matematiği diyor ki aptal gibi yüzüme bakardın
Tekrar tekrar tekrar anlatmış hep..Sonra sorarmış yine unutmuşum...
Sonra birden bir açılmışım açılış o açılış zaten okulda da sınıfta da matematikte hep en iyilerden oldum.Her çocuğun sanırım gelişim zamanları tam da aynı dönemlerde olmuyor o yüzden siz devam edin bıkmadan yılmadan , çocuk üzerinde baskı kurmadan.İnşallah düzelir.Allah yardımcınız olsun..
ben hala cocukları sıkıstırmayın dıyenlerı anlamıyorumtesekkür ederim.birazda tahammulsüzüm gecen sene de krese gitti orada yıne 20 ye kadar sayıyordu şimdi hiç bişey sdece 10 a kadar sayıyor 10 dan sonrası karmaşık olarak sayıyor.ingilizce de nesneleri biliyordu şimdi hiç bişey hatırlamıyor çok üzgünum gercekten
evet işte ben de aynıymışım öğrenir tekrar unutur sonra öğrenir yine unutur böyle böyle gitmiş bir zamantesekkür ederim.birazda tahammulsüzüm gecen sene de krese gitti orada yıne 20 ye kadar sayıyordu şimdi hiç bişey sdece 10 a kadar sayıyor 10 dan sonrası karmaşık olarak sayıyor.ingilizce de nesneleri biliyordu şimdi hiç bişey hatırlamıyor çok üzgünum gercekten
aynen bende sıkıştırmadım daha küçük öğrenir dedim sonuç ortada maalesef elini çekmiceksin çocukdan.bie de telefonlarımızla çok oynuyordu baş edemedik,tv derken ipin ucu kaçmışben hala cocukları sıkıstırmayın dıyenlerı anlamıyorum
evet sıkıstırma ama ogrendıklerının uzerınden mutlaka gecın derım sana ben
geç ögreniyor farkındayız bunu gecen sene de renk konusunda aynı sorun yasandı şimdi sayılarda seneye de alfabede olur mutlakaevet işte ben de aynıymışım öğrenir tekrar unutur sonra öğrenir yine unutur böyle böyle gitmiş bir zaman
sonra birden normale dönmüşüm ki zeka ile ilgili hiçbir sıkıntım da yok ,yani gelişimiyle ilgili sanırım o yüzden dedim hiç ümitsizliğe düşmeyin..
Olmadı içiniz rahat etmediyse ,pedagoga gidin sizi yönlendirsin
Ayrıca bir arkadaş disleksi demiş disleksi sözel ve dil öğrenmede sorun oluyor genelde onu da çok uğraşırsanız toparlarsınız
kardeşim disleksiydi yine annem çalıştırarak aştırdı onu da şu an tıp okuyor hatta..Çocukken küçüğe ne kadar emek verirseniz ileride o kadar karşılığını görüyorsunuz emin olun..
İnşallah atanabilirsem öğretmen olacak biri olarak size tavsiyem çocuğun üzerine bu mevzuda çok gitmeyin. Sözel zekası sayısal zekasından yüksek olabilir bu yüzden sayılara ve rakamlara karşı ilgisiz olabilir. Oğlunuz ilerde sözel bir bölümde çok büyük başarılar elde edecek bir çocuk olabilir. Size düşen görev çocuğunuzun neye ilgisi olduğunu anlamaya çalışmak. Unutmayın Einstain ve Edison gibi dahilerin hepsi gerizekalı bu çocuk derslerden birşey anlamıyor diye okuldan atılmıştı. Oysa onların tek sorunu üstün zekalı olmalırıydı. Derslere kafası basmayan çoğu çocuk pratik zekası, IQ seviyesi çok yüksek diye teorik derslerde başarısız olur, oğlunuzu özellikle oynadığı oyunlarda gözlemleyip ilgisinin ne yönde olduğunu algılamaya çalışıp o yönde yönlendirmelisinizMerhabalar 5,5 yaşında anasınıfı na giden bir oğlum var. Geçen sene de krese gitmişti haftanın 3 gunu.sikintimiz sa simdi başlıyor .odev yaparken kendinimi derse vermiyor yoksa gercektenmi algilayamiyor bilmiyorum. Sayıları sayiyor 10 a kadar ama rakamlari tanimiyor2 haftadur perisanim 1 2 3 sadece tanıtmaya calisiyorum ama yok biliyor ama kafam karıştı diyor, konulari dagitiyor,sonra da ağlıyor. Kiyamiyorum da napsam acaba bende sabirli değilim. Okuldan 6 da geliyor gece boyunca sayilari tanidik boyadik çizgiler le birlestirdik.yatmadan once sordum yine olumsuz nasıl bir yol izlemeliyim.okulda öğretmen sormus bilememis ders calis demis cok da uzgun ama
evet bunu nasıl anlayabiliriz mesela?İnşallah atanabilirsem öğretmen olacak biri olarak size tavsiyem çocuğun üzerine bu mevzuda çok gitmeyin. Sözel zekası sayısal zekasından yüksek olabilir bu yüzden sayılara ve rakamlara karşı ilgisiz olabilir. Oğlunuz ilerde sözel bir bölümde çok büyük başarılar elde edecek bir çocuk olabilir. Size düşen görev çocuğunuzun neye ilgisi olduğunu anlamaya çalışmak. Unutmayın Einstain ve Edison gibi dahilerin hepsi gerizekalı bu çocuk derslerden birşey anlamıyor diye okuldan atılmıştı. Oysa onların tek sorunu üstün zekalı olmalırıydı. Derslere kafası basmayan çoğu çocuk pratik zekası, IQ seviyesi çok yüksek diye teorik derslerde başarısız olur, oğlunuzu özellikle oynadığı oyunlarda gözlemleyip ilgisinin ne yönde olduğunu algılamaya çalışıp o yönde yönlendirmelisiniz
Mesela çocuk sürekli resim çiziyordur resim çizmeyi çok seviyordur ama anne babası bunu görmezden gelerek onun matematikte türkçede çok başarılı olmasını bekler bu yüzden ileride belki ünlü bir ressam olacak çocuğun yeteneğini gölgelemiş olur. Yada çocuk mesela sürekli öğretmencilik oynuyorsa öğretmen olmaya karşı ilgilidir. Doktorculuk oynuyorsa buna karşı ilgilidir. Birşeyleri tamir etme, parçalayıp yeniden yapıştırma ile ilgileniyorsa teknik zekası yüksektir mesleğe yönlendirilebilir. Sürekli şarkı söylüyordur şarkı söylemeyi çok seviyordur şan dersleri aldırabilirsiniz ilerde güzel sanatlarda müzik yada müzik öğretmenliği okuyabilir. Çocuğunuzun oynadığı oyunlar yada merakları onun iç dünyasını yansıtır. Herşey matematik demek değildir. Bir insan en çok meraklı olduğu mevzuda başarı sağlayabilir.evet bunu nasıl anlayabiliriz mesela?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?