5-6 aylık hamile olanlar ne kadar kilo aldınız?

kiloyu çok dert etmeyin kızlar ben 2 ay önce doğum yaptım 25 kilo aldım ama 2 ay süresince 14 kilom gitti kaldı geriye 10 kilo oda zamanla geçicek....

valla okuyunca çok şaşırdım söylemeden edemicem, nerdeyse 5-6 aylık hamile olduğunu yazıp hiç kilo almayan arkadaşları okuyunca inanamadım, nasıl bişey herhangi bi zamanda bile insanın kilosu bir-iki kilo oynarken hamilelik dönemi bu kadar disiplinli nasıl geçiyo:))

Bu arkadaslarin hicbirinin hamile kaldigi kilonun 40-50 civari oldugunu sanmiyorum. Genelde hamilelige cok kilolu baslayanlar cok az kilo alarak tamamliyorlar. Kendi vucutlarindaki yaglar giderken bebek ve su da buyuyor ve cogaliyor. Bu sekilde hem bebek normal kiloda oluyor hem de anneler az kilo aliyor. Zaten normalden zayif ve normal kilolular daha cok kilo aliyor. Tabii bir de Ebru Salli gibi istisnalar var. Bu insanlarin da kimi asiri takintili kimisinin de bunyesi oyle. Yoksa hangi anne kendi ince kalmak pahasina karnindakikin gelisimi ile oynar ki?

Japones ben de sana aynen katılıyorum, yani normalde zaten hamilelikte göğüsler büyüyo, kan hacmi artıyo, plasenta oluşuyo, rahim büyüyo, bebek büyüyo, bunların hepsi sen hiç bişey yapmasan da kilo olarak yazılıyo haneye:)) yani hiç kilo almamış olmak ya da 1-2 kg almak imkansız bişey...ama dediğin gibi zaten kilolu başlandığında hamileliğe, en az kiloyla bitirmek gerekiyo bu da sanrım söylediğin şekilde oluyo en mantıklı olarak :) mesela benim boyum 1.63, 50 kg ile başladım, vücut-kitle endeksine gore zayıf-normal arasıyım ve 18 haftamda 4.5 kilo aldım ama doktorum çok iyi gittiğimi söylüyo. Sonuçta herkesin bünyesine kilosuna vs göre değişir aldığı kilonun normal ya da fazla olarak yorumlanması, onu da en iyi doktorumuz bilir muhtemelen :)

hamileligin baslarinda bulantilardan falan kilo kaybediyor insan zaten..yurt disinda yasiyorum ne yazikki biz turkler boyleyiz yabancilarda sadece gobekleri cikiyor sanki onlar hamile degil bi biz hamileyiz illaki duba gibi olcaz..

aslında şöyle bir durum var, herkes 12 kilo aldım 15 kilo aldım diye dertleniyo ama bu kilonun açılımına bakılırsa sadece 3.5-4 kilosu yag dokusu yani gercek kilo. geri kalanı zaten bebegin oluşumuyla ilgili bir sürü şeyden kaynaklanıyor, ve dogumdan sonra bu yuzden cogu gıdıyor. Zaten dikkat ederseniz 15 kilo almış bir hamileye baktıgınzda bu 15 kilo nerde diye dusunursunuz cunku sadece karnı buyumuş gibi görünür. O yüzden 15 kilo vs. aldım derken hepsini yiiyp içip aldınız anlamına gelmiyor, görüntü olarak da öyle görünmüyor zaten hamilelerin çoğu. Anca 20 kilo ve üzeri alınırsa eğer bence o zaman işte kilolu görünebilir kadın, göbeği dışında da:)

bende 21. haftamdayım ama 8 kilo aldım:)
bebeğim 2 hafta önde 300 gr olması gerekirken 450 gr
yanaklarım doldu biraz onun dışında karnım büyüyor zaten:))
canım acayip tatlı ,börek,makarna türü şeyler istiyor kendimi hiç sıkmıyorum yiyorum ama çok abartmıyorum..dr um da biraz azalt dedi ama onun dışında bebeğim sağlıklı olsun birşekilde gider..
bende 1.64 üm 60 kilo ile hamile kaldım 68 kiloyum ama dediğiniz gibi normalde 8 kilo alsam şişerim ama şimdi çok da görünen birşey yok gibi yüzüm den belli azcık..
biraz dikkat edip 7 kilo daha alsam en kötü ihtimal 15 kg ile tamamlarım herhalde:))

bence de kilo almak hastalık yaratacak boyuta gelmedikçe problem edecek bişey yok bence, kardeşimde gebeliğin son aylarında gebelik şekeri çıkmıştı ama diyetle halledebildi ve bebeğini emzirdiği için de hemen kilolarını verdi, herkesin hamileliği tamamen kendine özgü ilerliyo,fazla hormonal bir dönem olduğu için hamilelik süreci herşey insanın elinde olmuyo:)Hepimizin bebeklerinin çok sağlıklı olmasını diliyorum

Merhaba
bende 24. Haftamdayım boyum 1,70 57 kilo ile hamile kaldım şuan 64 kiloyum yani tam 7 kilo aldım

22,1 haftalığım. 12 kilooo napcam ben ya:18: bünyem müsait almaya, yattım 4 ay aralıklı uzun süre.

Bende 29. hafta olacak yarin ve tam 6 kilo aldim yemek yiyorum istahliyim ama zaten zayif bir bünyem var...sanirim ondan normal bir sekilde aldim su ana kadar...

benim 22. haftam bitmek üzere ve ben 3. aydan sonra tam 7 kilo aldım.....hiç sorun değil yeter ki bebeğim sağlıklı olsun....

bende 21+5 im toplam 7 kilo aldım. ilk 3 ayda 2 kilo almıştım ne güzel ama artık alıyorum. sanırım yemekle alakalı değil bu kilolar, çünkü çok fazla iştahım açılmadı herşeye saldırmıyorum. mide yanmasıda başladı üstelik çok yiyemiyorum ama genede alıyoruz. bebeğin kilosu normal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…