5-6 aylık hamile olanlar ne kadar kilo aldınız?

benim 6.ayım bitti toplam 7 kilo aldım. kilosunu dengelemek isteyen arkadaşlar bol su için ve hergün yürüyüş yapın baya bi etkili oluyor.

bende 20. Haftadayım henüz 1 kg almışım onuda dün farkettim :

bende 19+5 haftalığım 44 kilo ile hamile kaldım zayıftım normalden şimdi yaklaşık 6 kilo aldım ama aynı yediklerimi yiyorum nasıl aldım bilmiyorum hiçte kilo aldığım belli değil ufacık bi göbeğim var.bana doktor demir+folik asit ilacı verdi bide vitamin kullandım onlar mı kilo aldırdı acaba şimdi kullanmıyorum umarım çok şişmem korkularım başladı.:26::26:

ben beşinci ayıma kadar hiç kilo almadım
şimdi yedindi ayıma giriyorum 58 kilo ile başladım gebeliğe boyumda 1.72
şimdi 66 olmuşum yani 8 kilo aldım
kilo konusunda çok dikkat ediyorum çok şükür bebişimin kilosuda iyi
çok hareketliyim ve bol bol su içiyorum sırrım bu heralde

azıcık kilo alıpta hamileliğini tamamlayan arkadaşlar saygıyla eğiliyorum önünüzde ayy nasıl beceriyorsunuz yawww ben 26 haftalık hamileyim 9 kilo aldım.3-3.5 ay gibi bi süremkaldı havalar ısındı yürüyüş yapıcam bol bol,zaten bu zamana kadar inanılmaz hareketliydim bide yatsam heralde 20 kilo almıştım,çok şüükür problemsiz bi hamileliğim var buda iştahıma yansıyor kebaplar hamburgerler çiğ köfteler.. oh kocacım sağolsun besliyoda besliyo ama artık frenlemek lazım hele normal doğum düşünen arkadaşlar aşırı kilo iyi değill

ben hep dikkat ettim yediğime ama 6 klo alınrmı ya ki bakın 5 ayına kadar hiç kilo almayan var mana allahım .zaten dünden beri psikolojim bozuldu yok çatlağın olur önleyemezsin yağ işe yaramaz dediler offf ilk günden beri pehlivanlar gibi yağlanıyorum sabah akşam ama kaşınıyorum diye çatlak olcak ondan dediler yaa:2:

bünyeyle de alakalı galiba. hamilelik öncesi dönemimden çok farklı değil yediklerim. aynı düzeyde yiyorum hatta. tek fark vitamin alıyorum(elevit), süt ve yoğurt yemeye çalışıyorum hergün. onun dışında herşey aynı. ama kilo alıyorum, 6. kiloya yaklaşmaktayım son aylarda daha çok kilo alınır diyolar. inşallah hamilelik boyunca 10 kiloyu aşmam. cilt yapım da çatlaklar için müsait çünkü, fazla kilo fazla çatlak demek

18 haftalığız 2 buçuk kilo aldım bende ama kendimi çok ağırlaşmış hissediyorum nedense

23 haftam bitiyor benim 4 kiloda ben almışdım geçen ay cumartesi kontrolum var bakalım üsdüne daha kaç almışım

aynı ben işte umarım bebek alıyodur benim karnım sivri önden gidiyo bi karnım var zaten bende nereme aldım 6 kiloyu bilmiyorum

arkadaşlar 2 ay 1 haftalık bebeğim var. kilo ve çatlak kabusumdu hamileliğin başında. üstelik annem ve ablam harita gibi olmuşar doğum sonrası, benim de ergenlikten kalma çatlaklarım vardı kalçamda. harita gibi olurum diye korkuyordum. ama yediklerime çok dikkat ettim. hamile olduğumu öğrenir öğrenmez

makarna
kek kurabiye börek
pirinç pilavı bulgur pilavı
kızartma
çikolata
şerbetli tatlı
çay-kahve

bunları hayatımdan çıkarttım, elimi değmedim bunlara.

hergün 1 saat yürüdüm. evimde misafir bile olsa onları evde bıraktım gittim yaarımsaatçik yürüdüm geldim, msafirliğe giderken yanıma eşpfmanımı spor ayakkabımı götrüdüm oradada çıkıp yürüdüm, hatta tatilde bile sabah 7de kalkıp otelin parkurunda yürüdüm.

bol sebze süt yoğurt ( kendim mayaladım) ve bu yoğurttan yaptığım ayranları içtim. haftada 2 akşam balık 2 akşam et diğer akşamlar sebze ama her akşam bol salata yedim. hergn 2 ceviz 5-6 badem yedim. elevitimi de içtim, demir hapımıda içtim.

sonuç 13 lilo. bunca dikkat etmeye çok aldım nasıl vericem diye kara kara düşünüyordum doğuma 2-3 gün kala. ama ne oldu?? 4 kilo bebeğim doğdu. hamurişi çikolqata ve kızartma yemiyorum dikkat ediyorum diye beni eleştirip fare kadar bebek çıkacak senden diyenler gördü fareyi:))))

ve doğumdan tam 10 gün sonra 10 kilo gitti, daha doğrusu ödem gitti , 13 kilonun 10u ödem ve bebekmiş, bana kaldı 3 kilo. o üç kiloyuda bol çikolatalar tahin helvaları börekler baklavalar yediğim halde emzirerek verdim gitti, şu an hamilelik öncesi kıyafetleirmi giyiyorum. emzirmek çok kilo verdiriyor. demir hapı ve eleviti hala içiyorum, kilo falan aldırmıyor o haplar. bebeğin gelişimi için çokönemli her ikisi de.

çatlak için tavsiyemse vaselin kakao kremi. önce lierac aldım, ama 50 tllik krem 1 hafta bile dayanmıyordu, gramajı çok azdı. sonra arkadaş tavsiyesi ile vaselin kakao kremi aldım, 6 ayda 5 kutu vaselin bitirdim, sabah öğlen akşam ve yatmadan günde 4 kez sürdüm kanrıma. bir milim bile çatlağım yok.

umarım gönlünüzce geçeer hamileliğiniz.. bebkelerinizi sağlıkla alırsınız kucağınıza.

Son düzenleme:

benimde ergenlikten olan çatlaklarım var ve fazlalaşmasını istemiyorum.ben dikkat edicem bu yzdıklarına benişm bi tek çikolata ve hastalığım var dayanamıyorum ama ekmek yemiyorum yesemde tam buğday yada kepek 5 ayım bitti bundan sonra daha dikkat edicem kendime söz verdim .bide vasalin kakao kremi diyemi geçiyo kendin mi hazırladın.nerelerden bulabilrim ki ?

dün vasalin cacao yağı aldım akşam sürdüm sabaha kadar nemliydi göbekim memnun kaldım ben.başka kullanan var mı acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…