- 25 Aralık 2020
- 6.430
- 23.137
- 298
- 41
- Konu Sahibi handegunerler
-
yukarıdaki mesajda yazdımBen de bir saat bile fazla istemiyorum diyenlerdenim ama olmuyor maalesef. En az 20’ye tamamladılar geçen sene proje dersleriyle falan.
Bu arada arkadaşlar şu illeri, ilçeleri de söyleyin bilelim. Belki işimize yarar.
Muhakkak olayın ilk kilit ve çıkış noktası bu ben ironi yapmak kalbini kırmak amacı ile yazmadım.Konu sahibi ilk önce bu eski eş yada sevgilisi konusunu çözerse daha iyi yol alır Çünkü oradanda bı sorun çıkacak diye düşünüyorum ileriki günlerdebunu söyleyen ne çok kişi oldu. ama konu sahibinin endişelerini kimse gideremedi.
15 saat maaş karşılığı diye geçiyor ama ben hiç görmedim, duymadım o saate çalışan. Milli eğitim müdürlükleri genelde istemiyor 15 saati, uyarı geliyor idarecilere. Boşta olan dersler öncelikle o 15 saati olanlara verilsin, 20 saate tamamlansın isteniyor. Neden 20, çünkü ek ders ücretini de alabilsinler diye. Bunun için alt sınır 20 saat. 18 saat olsa o +3 saatin dersini alamaz, haksızlık olur diye. Bunu yapma amaçları da muhtemelen boş oturmasın, az gün talep etmesinler diyedir. Ama zaten her türlü kısıra böreğe vakit kalıyor çünkü tam gün ders olsa bile çıkışı 15.20 zaten. (Benimki öyle)aaa maaş karşılığı zorunlu ders 16 saat değil miydi? ne zaman 20 oldu?
o da 15 normal ders zaten her 10 saate 1 saat hazırlık mı hesaplanıyordu en son böyle bir şey demişti öğremten bir arkdaş
meslek lisesi öğretmeni yengem 2 çocuğunu da haftada 3 gün giderek büyüttü, ankara sincan/fatih.
kızlar şimdi lise çağında şimdi 5 gün gidiyor mu bilmiyorum
teyzem de meslek lisesi öğretmeni ama
ayrıntısı şu o halk eğitimde çalışıyor şimdiye kadar genelde 3-4 gün giderek çalıştı (90 senesinden beri öğretmen) kısır, pasta, börek çay kahve muhabbet şeklinde yani 3 saat dursa kimse nereye gidiyorsun demiyor- sadece sergi zamanları hariç. ankara/altındağ
Tamamen idarenin insiyatifinde bu. Öğretmenlere tanınmış böyle bir hak yok. Ben bunu demek istiyorum. Mesele kafa dengi idareci bulmakta sanırım.yani ben de mebdeyim. okulumda 4 saat dersi olan öğretmen bile var. istisnalar kaideyi bozmaz.15 saat ders isteyen ve verilen de çok var şehir dışından vs gelen. yani imkansız değil. ama ggeneli sizin dediğiniz gibi 20-22 saat verilir en az
Haftada 9 saat değildir o, öğretmenlerin maaş karşılığı ders saati 15 saattir.Haftada 9 saat çalışıp 42 bin kazandığı işi var ve bırakayım mı diye soruyorciddili 9 saat çalışıyor olması şoka uğrattı
Yapmaya çalışıyorum canım.zamaninda parami savurmasaydim şimdi rahatça ücretsiz izne ayfilirdumHande birikim yapıyor musun geçen ay altın grubuna katıl demiştim. Ayın 15 i de geldi
Beni neden alıntıladığınızı anlamadım. Konu sahibi öğretmen ve kendisi haftada 9 saat çalıştığını söylemiş. Ona söyleyin bu durumun imkansız olduğunu. onun iddiası benim değil.Haftada 9 saat değildir o, öğretmenlerin maaş karşılığı ders saati 15 saattir.
15 saat çalışan bir memur kıdemine göre üç beş oynasasa 35 bı küsür alıyor.Ek dersi varsa,nöbeti varsa ek ücrer hesaplanır.
Ama 3 gün giden birinin ek dersi olamaz saat sığmaz.
Ayrıca bı öğretmenin günde 5 saat ders anlatması sandığınız kadar kolay değildir,çok yorucu ve yıpratıcı.
halk eğitimlerde 15.20 gibi bir olay yok15 saat maaş karşılığı diye geçiyor ama ben hiç görmedim, duymadım o saate çalışan. Milli eğitim müdürlükleri genelde istemiyor 15 saati, uyarı geliyor idarecilere. Boşta olan dersler öncelikle o 15 saati olanlara verilsin, 20 saate tamamlansın isteniyor. Neden 20, çünkü ek ders ücretini de alabilsinler diye. Bunun için alt sınır 20 saat. 18 saat olsa o +3 saatin dersini alamaz, haksızlık olur diye. Bunu yapma amaçları da muhtemelen boş oturmasın, az gün talep etmesinler diyedir. Ama zaten her türlü kısıra böreğe vakit kalıyor çünkü tam gün ders olsa bile çıkışı 15.20 zaten. (Benimki öyle)
Ben de Antep’teyim, belki ondan denk gelmiyor. Ama burada şehrin en iyi anadolu lisesindeyim. Köklü bir okul. Sürekli belediye başkanı, vali vs. geliyor. Çok kasıyor bizimkiler, her şeyde böyle.yukarıdaki mesajda yazdım
ama mesela şöyle bir şey de var benim memleketim olan ilçede (iç anadoluda büyük bir ilçe) 3 gün çalışan kuzenim ilk atandığında antep'teydi ve okula öğretmen yetmiyordu, (şehit kamildeydi) desteleme, kurs, yurt nöbeti, hep okuldaydı -ve bekardı. aynı sene başka kuzen de antepteydi yine öyle. sınıfçıları filan sürekli oraya atıyorlardı suriyeliler için. anladığım kadarıyla antebe urfaya öğretmen yetmiyor....mesela niğdede öğretmenlik yaptı senelerce kuzen karı-koca, hiç kurs murs açmadı, hiç ama. çünkü hiç öyle bir talep olmadı. "bizim buranın seviyesi düşük zaten çocuklar patetes toplamaya gidiyor" diyordu..
bizim ve civar ilçelerde ise, sınav görevi için öğretmeni zor buluyorlar gitmek istemiyor kimse....fakat atama olmuyor işte.
eş durumu olduğu için eşi de üst düzey kamu görevlisi olduğu için geldi. bizde atanamayan ya da eş durumuyla gelemeyen de olmadı mesela ben burada okuyorum böyle sorunları...
bende deprem sonrası bilgisi yok yalnız bu yaz görüşemedik.
Şekil HSen kendi tipine bak
Genel olarak hep abartılıyor ögretmen maaşı, küçümseniyor,size denk geldi yorumum,yoksa tanımam etmem.Beni neden alıntıladığınızı anlamadım. Konu sahibi öğretmen ve kendisi haftada 9 saat çalıştığını söylemiş. Ona söyleyin bu durumun imkansız olduğunu. onun iddiası benim değil.
İşiniz rahatmış, eve kamera taktırıp daha genç bir bakıcıyla anlaşabilirsiniz.ben haftanın 3 günü çalışıyorum devletteyim.bir gittiğimde de en fazla 3 saat uzaklaşıyorum evden.tanidik bir teyze var o bakıyor çocuğuma kadin 65 yasinda.ya bazı şeyler içime sinmiyor tabi cocugun elini ağzını ıslak mendille siliyor vs en iyi bakimi tabii ki anne yapar.bir de kadın acaba ckcugu kucağından düşürür mu diye tedirgin oluyorum.kizlar ne yaoacam isi bıraksam mı ucretsiz izne mi ayrılsam.bebrge bisey olsa sgzi var dili yok kuzumun bilemem ki ne yaşıyor.
İlkokul öğretmenlerimi bu şekilde? Bizimki 08. 45 ders başı , 14,20 etüt başlıyor, 16.15 te paydosBüyük şehir sanırım sizinki burada öyle değil. Müdür / müdür yardımcıları hariç en faza 4 gün gidiyor tüm öğretmenler ( sadece bulunduğum şehir olarak düşünmeyin yan şehirde de öyleydi)
bizim ilde 30+ tane ilçe var mesela, vali ilçe sınırlarımızdan girmiyordur hiç görmedim, siyaseten de destek alan bir ilçe değiliz, muhalif bir ilçeyiz. bakanımız vekilimiz de yok...Ben de Antep’teyim, belki ondan denk gelmiyor. Ama burada şehrin en iyi anadolu lisesindeyim. Köklü bir okul. Sürekli belediye başkanı, vali vs. geliyor. Çok kasıyor bizimkiler, her şeyde böyle.
İki sene eş durumu ile Mersin’e atanamayıp il/ilçe emriyle milli eğitim müdürlüğüne ayak işlerine atanan öğretmen arkadaşım var. MEB’de her şey mümkün.
Ya bebek buyuyene kadar evin ihtiyaçlarını o gorecek
Ya adam utanmasa bir dilim ekmek atacak her gün önüne, sen ne güzel hayaller kuruyorsun öyle. Adam sırf yoklukta elimin altında bulunsun nasılsa hali hazırda daha gönüllüsünü henüz bulamıyor diye tutuyor seni, yarın evlense evlenir. Ailesinin ya da karısının tek lafı ile kendini kapının önünde bulursun. Başına gelmedik bir şey değil neyine güveniyorsun, 10 tane de doğursan bu herif seni benimsemeyecek Bedevi, hayır gül gibi kocalarımız var şurda bizde yok bu rahatlık, hangi antidepresanı kullanıyorsun söyle ben de alayım, şu sıra gerçekten hiçbir şey kâr etmiyor.Ya bebek buyuyene kadar evin ihtiyaçlarını o gorecek
Evet bu okuma algısı ilçeden ilçeye değişen bir şey. Alternatif varsa gerçekten de akademik eğitim şart değil. Herkes okuyacak diye bir kaide yok. Zaten bir anlamı kalmadı. Tarım, hayvancılık yaparak bu ülkeye daha faydalı olabilirler. Ama ülkenin birçok yerinde kurtuluşu hala okumakta gören çok insan var. Ben bir öğretmen olarak elimden geleni yapayım da varsın onlar hangi yolu seçerse seçsin kafasındayım.bizim ilde 30+ tane ilçe var mesela, vali ilçe sınırlarımızdan girmiyordur hiç görmedim, siyaseten de destek alan bir ilçe değiliz, muhalif bir ilçeyiz. bakanımız vekilimiz de yok...
bir de şu var: çocuğunu okutmak isteyen zaten özele gönderiyor. gündeliğe gidiyor yine gönderiyor, okumayacaksan git çiftçilik yap daha iyi devri geri geldi bir de. 7-8 senedir işler tersine döndü.
devlette eğitim kalmadı e dolayısıyla, artık devletten kimsenin bir beklentisi yok. devlet okulundaki öğretmenin de bir çabası yok -genel olarak böyle. memleketinde çalışanlar zaten bahçe filan yapıyor h.sonu köyüne bağına gidiyor, okulda durmak istemiyor. halktan bir talep yok, üstten bir zorlama kasma da olmayınca işine de geliyor, en son bi kuzen okul bahçesinde sopayla müdürü kovaladığını anlatıyordu...
belki iyi 1-2 okulda hala idealist 4-5 öğretmen kaldıysa...
Emin misinYa bebek buyuyene kadar evin ihtiyaçlarını o gorecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?