5 Günde 5 Kilo Diyeti Deneyimlerimiz

Bu arada su için kızlar nasıl tıkıyor sizi anlatamam, bütün yeme isteğiniz gidiyo, öğünler arasında acıkırsanız atıştırmayın, su için, hemen o açlık duygusu gidiyo

ben bu pirinç lapasını yapıyoum şimdide 3 çay bardağı su koydum çok az bi su kaldı bi bakayım nasıl diye daha çok sertti 2 çay bardağı kadar su ilave ettim sert sert yenmiyodr dimi sonuçta lapa diyo

bu arada ramazanada az kaldı akşmları yemiyelim iyi hoş diyosunuzda ramazanda nasıl yapcaz bilmyrm gerçi bi çorba kesiyo ama hadi hayırlısı

Ya ben bu pirinç lapasına pek inanmadım, pirinç şişmanlatır yani, ister lapası ister kendisi farketmezki

Bu arada su için kızlar nasıl tıkıyor sizi anlatamam, bütün yeme isteğiniz gidiyo, öğünler arasında acıkırsanız atıştırmayın, su için, hemen o açlık duygusu gidiyo

benim asıl derdim o ya hiç su içmek istemiyo canım su içeyim diyorum bardağa dolduruyorum içmek zor geliyo o derece nolcak bu halim hiç bilmyrm önceden 3 4 litre su içen ben şimdi tık yok

benim asıl derdim o ya hiç su içmek istemiyo canım su içeyim diyorum bardağa dolduruyorum içmek zor geliyo o derece nolcak bu halim hiç bilmyrm önceden 3 4 litre su içen ben şimdi tık yok

Valla bardaktan bende içmek istemiyorum ama 1.5 litrelik pet şişelerden ya da yarım litrelik pet şişelerden al koy odana, sürekli al eline kendini zorla iç. Ben dün öyle yaptım şimdi çok rahat içiyorum ilginç. ben normalde günde 1 bardak bile içmiyordum su, o derece yani:)

Bak çok faydalı bir yazı buldum:

su içmek zayıflatırmı sorusu çok sık bir şekilde diğer diyet sitelerimize geliyor. Bu konuda bir miktar bilgi verme konusunda gereksinim duyduk. Suyun faydaları konusunda söylenecek çok şey var. Kilo vermenin anahtar kelimesi olan metabolizma hızını vücuttaki su oranı belirlemektedir. Dİğer bir ifadeyle vücudun fonksiyonlarını daha hızlı bir biçimde yerine getirip daha fazla kalori yakımı sağlaması, vücuttaki su ve sıvı dengesi ile temelden ilişkilidir. Bu nedenle metabolizmayı hızlandıran içecekler arasında sıfır kalori oranı ile su önemli bir yere sahiptir. Vücudun günlük olarak ihtiyaç duyduğu su miktarı 1.5 litre civarıdır. ANcak siz zayıflama ve kilo verme programı uyguluyorsanız veya en azından zayıflama isteğiniz var ise günlük su tüketimini 2 – 2.5 litreye çıkarmanız gerekecektir. Su içerek hem midenizi kalorili besinler yerine hiç kalorisi bulunmayan doğal bir içecek olan su ile doldurmuş olursunuz hem de suyun metabolizma hızlandırma etkisini açığa çıkartırsınız. Metabolizmanın en hızlı olduğu sabahları yerine metbolizmanın yavaşlamaya başladığı akşam vakitlerinde su tüketiminizi yoğunlaştırmanızda fayda var. Böylece uyurken bile metabolizma hızınız bazal metabolizma düzeyinin biraz üstünde seyredecektir.

Bazal metabolizma hızı, uykuda iken vücudun işlevlerini yerine getirebilmesi için asgari kalori yakma düzeyine verilen isimdir. Bazal metabolizma hızı kadınlarda kilogram başına 15 kalori, erkeklerde ise 18 kalori olarak hesaplanır. Yani ortalama olarak 70 kilo ağırlığında bir bireyin bazal metabolizma hızı, kadınlarda 70*15 = 1050 kalori, erkeklerde ise 70*18= 1260 kaloridir. Günün 8 saatini ortalama olarak uykuda geçirdiğimizi farzedersek ve su içerek saatlik metabolizma hızını 2 kalori artırsak, günde 16 kalori, yılda 5000 kalori civarı bir ekstra enerji harcaması gerçekleşmiş olur. O da yılda 1 kilo hiç bir şey yapmadan zayıflamak anlamına gelir. Vücudun 25 yaşından itibaren yılda ortalama 1 kilo aldığı bilimsel bir gerçektir. Yani sadece akşamları 3-4 bardak su içsek bile en azından vücudun uzun yıllarda kilo almasına engel olabilir ve kilo kontrolü sağlayabiliriz. Suyun soğuk olarak içilmesinin fazladan kalori harcamasına neden olduğu da fizik kanunları ile kolayca ispatlanabilir. Örneğin 1 litre miktarda ve 10 santigrad derecede suyu günlük olarak tüketsek, midede bu suyun vücut sıcaklığına ulaşabilmesi için 28 derecelik bir ısıtma gerekmektedir. Bu da ortalama olarak 250 kalori fazladan enerji harcanması anlamına gelir ki bir porsiyon baklavanın kalorisi bu civardadır. O nedenle günlük olarak 3-4 bardak soğuk su içmek etkili bir doğal zayıflama yoludur.

bu siteden alıntıdır: http://www.zayiflamakicin.com/zayif...k-zayiflatirmi-soguk-su-icerek-zayiflama.html

Son düzenleme:
1 çay bardagı pirinç 2,5 kaşık yogurt 1 yemek tabağını tıkabasa dolduruyor yapacaklar için dipnot olsun

1 çay bardağı pirinç bana çok fazla geldi. birde biberi çok atmışım galiba alev alevim şuan da su içme konusuna katılıyorum birde içtiğimiz suyun kalıteside çok önemli ama bizim burda pek bir alternatfmiz yok malesf ph dengesine bakmak gerekiyomuş sanırm yanlş hatrlamıyrsam.

Son düzenleme:
ben yarin tekrar basliyacagim gecen hafta yaptim 2.500 verdim aralarda birazda kacamak yapmistim dun ve bugun yememi abartmadim simdilik kilo almadim bu hafta kacamak yapmiyacagim yarin baslayacak herkese kolay gelsin arkadaslar

Sanırım bu diyetin orjinali bu:

YAĞ YAKMA DİYETİ

Bu diyet programı ABD'deki Minneapolis Mayo Klinik'de hazırlanmıştır.

Çok kilolu kalp hastalarının ameliyattan önce çabuk olarak kilo vermeleri için hazırlanmış olup, programa uyulduğunda mükemmel ve sağlıklı bir diyettir. Bu diyet

hızlı bir yağ yakma diyetidir ve daha önce almış

olduğunuz fazla kalori bu diyetle yakılır. Diyet, vücudu

zararlı maddelerden arındırıp, kendinizi daha sağlıklı hissetmenizi de sağlar. Vücuttaki yağları yakma amaçlı olduğundan kesinlikle alkol alınmamalı alkol, diyet

bittikten ancak 24 saat sonra alınabilir.

Kullanmakta olduğunuz ilaçlar varsa diyete engel değildir.

* Yağ yakıcı çorba, bu diyetin anahtarıdır. Ne kadar

çok yerseniz o kadar çok kilo verirsiniz.

* Diyete tam olarak uyarsanız haftada 4,5 ila 8 kilo arasında kilo verirsiniz.

* Diyet süresince sadece belirtilen günlerde önerilen yiyecekler yenecektir.

* Bir haftada 6,5 - 7 kilo verirseniz diyete 2 gün ara veriniz. Daha sonra tekrar başlayabilirsiniz.

* Diyette değilseniz çorbayı içmeyin.

Yağ yakıcı çorba tarifi:

1 orta boy lahana,

6 büyük soğan,

1-2 domates,

2 yeşil biber,

1 demet maydanoz.

Hazırlanışı:

Sebzeleri küçük küçük kestikten sonra bir tencereye

atın ve üstünü örtene kadar su ilave edin. Tuz, biber

veya etsuyu tableti kullanabilirsiniz.

10 dakika hızlı ateşte kaynattıktan sonra, sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

*Bu çorba her acıktığınızda yenebilir. İstediğiniz kadar

ve istediğiniz zaman yiyebilirsiniz.Ne kadar çok yerseniz

o kadar çok kilo kaybedersiniz.

*Çok uzun süre bu çorba yenirse beslenme bozukluğuna

yol açar. Bu yüzden diyette belirtildiği gibi, diğer yiyeceklerle beraber yenmesi gerekir.

Diyet Planı

1.gün:

Çorba ve meyve günü:

Muz hariç her türlü meyveyi yiyebilirsiniz. Ancak unutmayınızki, kavun ve karpuz diğer meyvalardan daha kalorilidir.

İçecek olarak; tatlandırıcısız çay, kahve ve bol su için.

Çay ve kahveye süt ve şeker asla koymayınız.

2. Gün:

Çorba ve sebze günü:

Çorbanın yanında her türlü sebzeyi yiyebilirsiniz. Çiğ, haşlanmış veya konserve her türlü sebzeyi özellikle

yapraklı sebzeleri yiyebilirsiniz.

Kuru fasulye, bezelye ve mısırdan uzak durun.

Akşam yemeğinde kendinize bir ödül olarak tereyağlı, haşlanmış veya fırınlanmış patates hazırlayın.

Bu gün hiç meyve yemeyiniz.

3. Gün:

Çorba, meyve ve sebze günü:

İstediğiniz kadar çorba, meyve ve sebze yiyebilirsiniz.

Üç gün boyunca diyete tam olarak uyup, kendinizi

hiç aldatmadıysanız 2,5 - 3 kilo vermiş olmanız gerekmektedir.

4.Gün:

Çorba, meyve ve Sebze günü(muz ve yağsız süt dahil):

Muz ve yağsız süt bugün serbest.

Çorbayla beraber en çok 3 muz ve istediğiniz kadar

yağsız süt içebilirsiniz.

Muz ve süt vücudunuza yüksek karbonhidrat sağlayacak. Tatlı ihtiyacınızı azaltmak için bugün vücudunuzun

potasyum, karbonhidrat, protein ve kalsiyuma ihtiyacı olacak.

İstediğiniz kadar çorba, meyve, sebze yiyebilirsiniz.

(Dikkat en fazla 3 muz)

5. Gün:

Et, Domates ve Çorba günü:

Bugün kırmızı et(sığır) yiyebilirsiniz. Gün boyunca

300-600 gram et (dört biftek) ve istediğiniz kadar

domates yiyebilirsiniz.

Bugün vücudunuzun ürik asitten temizlemek için 6-8

bardak su içiniz.

Bugün çorbayı sadece bir kere içiniz.

6. Gün:

Et, yeşil yapraklı Sebze ve Çorba günü:

İstadiğiniz kadar et ve sebze yiyebilirsiniz.

2-3 parça et ve sebze yiyebilirsiniz.

Patates yok. Çorba en az bir kere içilecek.

7. Gün:

Kepekli Pirinç, Meyve suyu, Sebze ve Çorba günü:

Kepekli pirinç, tatlandırılmamış meyve suları ve

istediğiniz kadar sebze yiyebilirsiniz. Pirinci çorbaya koyabilir veya sebzeye karıştırabilirsiniz.

Yedinci gün sonunda aldatmaca yapmadıysanız

4,5 ile 8 kilo arasında vermiş olacaksınız.

* Et, verilen günde mutlaka yenmeli çünkü vücudun

yüksek proteine ihtiyacı var.

* Gazlı içecekler (maden suyu dahil) yasaktır.

* Bol bol su içiniz.

* Yağsız süt, sadece önerilen günde içilecek. Çay ve

kahveye koymayınız.

* Yeşil yapraklı sebzeler-salata-lahana-ıspanak-brokoli

çok yararlı.

* Greyfurt çok iyi.

* Patates gününde(2. gün) doğranmış soğan, domates, tereyağı, biber ve tuz ilave edebilirsiniz.

Diyetin en kötü günü 2.günüdür. Bundan sonra kilo

vermeye başladığınızda motivasyonunuz artacaktır.

3.gün sonunda isterseniz diyeti bitirebilirsiniz.

Önemli Not: Diyet 7 günlük yapıldıktan sonra 2-3

gün ara verilmeli. Ara verildiği günlerde yine hafif yiyecekler yenmeli aşırıya kaçılmamalıdır.

güzelmiş daha mantıklı tek tip beslenme yok ama çorba çok iğrenç olsa gerek ki hiç sevmediğim şeyler var için denemek lazım ama deneme yanılma yöntemiyle harcicak pek fazla zamanım kalmadı 5 gün sonra kumsalda olcam aartık tatil dönüşü tatilde aldıklarımı vermek için denerim. pirinç lapası yüzümü kara çıkartmaaz inşallh

şu lahana çorbaksı hikayesini biliyorum özellikle acil kalp ameliyatı olması gereken fakat fazla kilosu olanlar için dayımda bi ara duymuştu bana söylemişti annem çok kez yaptı ama yencek gibi değil hiç sevmem sebze ama dayımın söylediği çorba değil lahana yemeği gibi birşeydi

:d Yapacak bişey yok kızlar, ben de lahana sevmem ama deneyeceğim, 5 kilo için değer yani kesinlikle :)

cuma akşam tatile gidiyorum.acaba bu 5 günü değerlendirip biraz zayıflasammı??
bebeğimi emziriyorum acaba sütüm azalırmı bu diyetle??
aman yaa,başlasammı bende napsamm ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…