- Konu Sahibi incilideniz
-
- #13.301
Kavanozda koz patlican var dolapta
O yenolebilir mi fikriniz var mi :/
patatese yesillik katamiyoruz degil mi winstoncugum bos yiyoruz :26: yarin ilk kez denicem ben de... patates salatasi yapsam yagsiz tuzsuz olur mu diyecektim.
Patates günü= sadece patates.Baharat serbest (tuz hariç).Az biraz yeşillik katmanın çok bozucu etkisi olmaz zaten ama diyetin en önemli özelliği 2 ayrı tipi yan yana getirmemek, sebze ile karbonhidrat (Patates) karışacak , bu yüzden eklemezseniz iyi olur.Ama bu da işin dıdısının dıdısı.Ama şunu öneririm, eğer uzun soluklu yapacaksanız ilk başlangıçta olabilecek en sade, en eklemesiz ve diyete sadık bir şekilde yaparsanız, sonraki haftalarda sıkılmamak adına hem değişiklik denersiniz, hem de baktınız zorlanıyorsunuz ekleme yaparsınız.
Ben birinci patates gününde haşlama yaptım, akşamında püre yaptım.İkinci patates ve üçüncü patates gününde dilimleyip fırına verdim.Şimdi 4. patates gününde mecalim kalmadı, patates çorbası yapıyorum.Haftaya artık patatesten neler uydururum bilmiyorum
Ama en azından değişiklik oluyor.
Şimdiden kolay gelsin.
Neden olmasın? Yağını süzdürürsünüz, tuzunu emdirirsiniz mis gibi de olur.
Afiyet olsun şimdiden.
Patates günü= sadece patates.Baharat serbest (tuz hariç).Az biraz yeşillik katmanın çok bozucu etkisi olmaz zaten ama diyetin en önemli özelliği 2 ayrı tipi yan yana getirmemek, sebze ile karbonhidrat (Patates) karışacak , bu yüzden eklemezseniz iyi olur.Ama bu da işin dıdısının dıdısı.Ama şunu öneririm, eğer uzun soluklu yapacaksanız ilk başlangıçta olabilecek en sade, en eklemesiz ve diyete sadık bir şekilde yaparsanız, sonraki haftalarda sıkılmamak adına hem değişiklik denersiniz, hem de baktınız zorlanıyorsunuz ekleme yaparsınız.
Ben birinci patates gününde haşlama yaptım, akşamında püre yaptım.İkinci patates ve üçüncü patates gününde dilimleyip fırına verdim.Şimdi 4. patates gününde mecalim kalmadı, patates çorbası yapıyorum.Haftaya artık patatesten neler uydururum bilmiyorum
Ama en azından değişiklik oluyor.
Şimdiden kolay gelsin.
Anladim canim. sebzeler de sonucta karbonhidrat ya ondan demistim belki biraz yesillikten birsey olmaz diye. yani sebze gununde patates karistirmam tabi patatesin iceriginden oturu de diger turlusu aklima yatmisti, ama simdi vazgectim. daha baslar baslamaz bozmayayim 5 gun dayanip bakayim ne kadar verebiliyorum bire bir uyarak :) sonuc guzel gelirse zaten o gazla yilbasina kadar devam ederim ben
Ya sebze koysaniz belki cok az daha tahammul edilir edilir olacak etkisi az olacak bi gun daha patates diyeti yapmak zorunda kalacaksiniz..
Bence deneyiere kulak verip en az oynamayla kisa surede sonuc almaya bakalim.
Ben dayan binkere daha yapmak zorunda kalma diye motive ediyorum kendimi
Allah yardimcimiz olsun vallahi..
Anladim canim. sebzeler de sonucta karbonhidrat ya ondan demistim belki biraz yesillikten birsey olmaz diye. yani sebze gununde patates karistirmam tabi patatesin iceriginden oturu de diger turlusu aklima yatmisti, ama simdi vazgectim. daha baslar baslamaz bozmayayim 5 gun dayanip bakayim ne kadar verebiliyorum bire bir uyarak :) sonuc guzel gelirse zaten o gazla yilbasina kadar devam ederim ben
Ayy ben de kaa kara dusunuyodum bi sonraki patateste ne yapicam diye.. Patates corbasi cok iyi fikir..
Gerci sogan yok sut yok neye benzer onu da bilmiyorum ya maksat kel hasan dehil hasan kel demek oldu iyice
Haklisin canim. Su an sadece karabiber doktugum haslanmis patateslerimi yiyorummidem fena oldu ama katlanicam bu kiloyu alarak bunu hakettim ne de olsa
selam, arkadaşlar aklıba bir şey geldi sebze gününde acaba şu konserve süt mısırlardan yesek olmaz mı ? Kutusu 300 kalori ben bu hafta onu yemeyi düşünüyorum. Bu arada neler yaptığımı soran arkadaşkar olmuş. 1. hafta aynen uydum,2. hafta bazen yeşil çayımın yanında kayısı,erik,dut kurusu gibi kuru meyvelerden 1-2 tane attım. Sabahları ballı sirkeli su içiyorum,günde 2,2.5lt su içiyorum. Bu hafta da yabancı müzik açıp oynadım yarım saat felan. Yaptıklarım bunlar. Benim kilom çok olmadığı için ve 5-6 yıldır aynı kilolarda olduğum için yavaş gidecek gibi. Geçen hafta 3.300 gitmişti bo hafta 2 gitti. Yani haftada 2 gidecek gibi ama ben haftasonları ara veritorum yoksa dayanamam ama o 2 günlük arada 1 kilo geri geliyor. Yani 2 ileri 1 geri haftada 1 kilo gidecek. Olsun haftada 1 kilo demek ayda 4 kilo demek . Bakalım ilerleyen haftalarda neler olacak. Herkese kolay gelsin. Yarın başlıyorum 3.haftaya...
selam, arkadaşlar aklıba bir şey geldi sebze gününde acaba şu konserve süt mısırlardan yesek olmaz mı ? Kutusu 300 kalori ben bu hafta onu yemeyi düşünüyorum. Bu arada neler yaptığımı soran arkadaşkar olmuş. 1. hafta aynen uydum,2. hafta bazen yeşil çayımın yanında kayısı,erik,dut kurusu gibi kuru meyvelerden 1-2 tane attım. Sabahları ballı sirkeli su içiyorum,günde 2,2.5lt su içiyorum. Bu hafta da yabancı müzik açıp oynadım yarım saat felan. Yaptıklarım bunlar. Benim kilom çok olmadığı için ve 5-6 yıldır aynı kilolarda olduğum için yavaş gidecek gibi. Geçen hafta 3.300 gitmişti bo hafta 2 gitti. Yani haftada 2 gidecek gibi ama ben haftasonları ara veritorum yoksa dayanamam ama o 2 günlük arada 1 kilo geri geliyor. Yani 2 ileri 1 geri haftada 1 kilo gidecek. Olsun haftada 1 kilo demek ayda 4 kilo demek . Bakalım ilerleyen haftalarda neler olacak. Herkese kolay gelsin. Yarın başlıyorum 3.haftaya...
Sadece bir kutu mısır mı? Yoksa 3 kutu mısır mı 3 öğün için? Yoksa salataların üstüne serpmek için mi?
Ben çok severim ama küçük kutularda genelde satılır ve o kutu için de hayli kalorili bence, ee tabii lezzetli de.Bence serpme yapılabilir.Gerçi iğrençlik yapacağım ama hani küçükken anneler mısır yediğimizde, su vermezdi çok ishal yapar diye, siz de eğer 2 ve üzeri litre su içiyorsanız belki bağırsakları biraz fazla çalıştırır.Çalışıyorsanız falan bence bu durumu düşünün.
Ben de bu hafta sebze çorbası deneyeceğim.Hem sıcak olur hem taş çatlasın bir tencere etsin etsin 300 kalori anca eder.
Hem düşük kalorili, hem besleyici, hem de sıcak yemek gibi bir seçim olacak çorba.
Sonraki haftalarda değişiklik isterseniz tavsiye ederim.
canim bugun dediklerini dikkate alarak patatese hicbirsey eklemedim. malesef sabahtan beri midem agzimda.. aksam yemegim de hala kucagimda 1 saatte anca bitirebilecegim pc basinda yiyorum. firinda patates yaptim ama tatsiz tuzsuz olunca hic cekilmiyor yahu( ben normalde patatesi severim o yuzden bu kadar zorlanabilecegimi dusunmemistim. hem basim agridan catliyor hem de butun gun ac gezdim ( yani 2 haslanmis patatesle tum gun disaridaydim, yanimda saklama kabi ile tasiyordum ama yiyemedim. neyse daha once de konustugumuz gibi, bu eziyeti fazlasiyla hakettigimi dusunuyorum o yuzden daha fazla sikayet etmicem. ama durum bu
neyse ki yarin sebze gunu. ben de sebze corbasi yapmaya karar verdim. yagsiz kremasiz neye benzeyecek bilmiyorum ama bakacagiz artik :)) patatesten iyidir!!!!
misir konusuna gelince, ben de salatama serpmeyi dusunuyorum 2 kasik kadar. uzerine de su icip bir mucize olmasini beklicem hatta. zira oyle bir sorunum da var benim :26:
neyse yarin gelismeleri yazarim ^^
canım boyum 1.67 kilom 61.5 idi,şimdi 57.2 o çizelgeyi bir ara yaparım inşallah. Hedefim 50 kilo olmak ,eşimle karar verdik kızımıza kardeş istiyoruz, o yüzden zayıflamaya karar verdim. İnşallah hedefime ulaşırım yavaş yavaş.
yanlis beslendik ki kiloluyuz.bende başlamak isytiyorum ama cesaret edemiyorum iş yerimde sorun olabilir birde tek yönlü beslenmek sakıncalı olabilir diye düşünüyorum.
ama öte yandan zayıflamak istiyorum:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?