5 parasız evlilik hayalleri..

Aileniz de siz de dibine kadar tüketim çılgınısınız? 30 havlu nedir arkadaş? 6 çift havlu vardı çeyizimde 3’ünü kullandım yıllarca.

Aileniz de siz de dibine kadar tüketim çılgınısınız? 30 havlu nedir arkadaş? 6 çift havlu vardı çeyizimde 3’ünü kullandım yıllarca.
Annemin çeyizime kaç havlu aldığını koyduğunu bile bilmiyorum. Biz hala eşimin ve benim bekarlık evimizden kalan havluları kullanıyoruz. Misafirlere de onları veriyoruz hatta. Sonuçta 2 güne bir yıkanıyor pis pis vermiyoruz

Benım de kullandıklarım eskimiş dur dedim alayım havlu baktım fiyatlar uçmuş
Çeyizim geldı aklıma şu havlular bir işe yarasın dedim
Ay heryerlerı dantel boncuk yüzümü sürecek yer yok havlularda
Resmen israf başka bişeye yaramıyor yer kaplamasıda cabası

Dantellerini söküp çıkarın kullanın ben öyle yapmiştım vakti zamanında..

Valla benim annem çeyizime havlu koymadı, hatta çeyizim bile yoktu. Evlenmeye karar verince gittik aldık ne lazımsa. Set vardı işte iki bornoz, iki banyo havlusu, 4 baş havlusu, 12 el havlusu. Aldık onu geçtik 9 senedir kullanıyoruz. Misafir de kağıt havlu kullanıyor bizde.

2 tencerem var dediğimde dalga geçmişlerdi burda benimle. Valla yetiyor. 15-20 kişi misafir bile ağırlayabiliyorum o iki tencereyle.

Eşyalara hizmetçi oluyorlar insanlar bence. Evi o kadar doldurursam deliririm ben muhtemelen.

Kredi çekin ortak ödeyin mesela...kredinin %60 ini maddi durumu iyi olduğu için o ödesin, sen de % 40 ini ödersin. Bütün ihtiyaçları da o kredi ile karşılarsiniz.. Uygun ürünler almaya çalışırsınız. Herşey tam olsun demek yerine, bir kısmını evlendikten sonra alırsınız. Düğünü ertelemeyi düşünmediğiniz için bu tavsiyede bulundum.

bence insan 1 tane nevresimle de evlenebilir. ben evlenmek için şu şart bu şart kafasında değilim. kastettiğim de o değildi zaten. ben evlenecek olsam evimdeki eşyayı toplar götürürüm, 0 alacağım şey sınırlıdır.

ama 3-4 tane yetişkin insanın yaşadığı evde en az 4 tane el havlusu (bizde kimse diğerinin havlusunu kullanmaz), 4 banyo, 4 saç havlusu zaten 12-16 havlu yapıyor 1'er tane de yedek olsa 30 civarı bir sayıya hemen geliyoruz. 1 hafta havlu yıkamasak temiz havlu kalmaz şu durumda da...

misafir havlusu, mutfak havlusu, pandemi öncesi hamama sık sık gidildiği için peştemallar, benim kendi evim içinse bir de plaj havluları var. evet bir de hiç açılmamış duranlar var.

ha bende el havlusu minik minik çok sayıda var, evet, çünkü 2-3 havlu için makine çalıştırmam. biriksin makine doldursun diye ben adeti çok alıp sık sık değiştiriyorum ama her hafta yıkamıyorum. çünkü tek kişinin eşyasıyla makine dolmuyor. ben de dolmadan çalışan makineye çok üzülüyorum.

annemin neden açılmamış bazaların altında pikeleri örtüleri vs. var. çünkü uygun fiyatlı gördüğünde alıyor. mefruşatçıya gidince malını inceleyip alıyor. piyasa takip ediyor. birine oturmaya gideceğinde aniden ilk önüne gelen dükkana girip hediye almıyor. bu yüzden.

ben bunları yeni evlenmek üzere olan arkadaş için yazmadım zaten. onu da belirttim, okuduklarımdan sonra yazdım diye. bi de benim etrafımda da aileler geleneksel ve maddi durumları zayıf ama şimdiye kadar kızına çeyiz yapmamış aile ben görmedim duymadım...tarlaya çapaya giden, temizliğe giden, aynı yeleği 15 sene giyen anneler de dahil buna....

"çeyiz de ne yaaa" gibi bir kafada olan aile olur, o yapmaz, eyvallah da...

her gün köyden gelmiş 4-5 yatılı misafiriniz olsa, bunların bir grubu gidip daha nevresimini havlusunu yıkanmadan bir diğeri gelse,
evinizin kendi nüfusu zaten 6 kişi olsa
sizi de görürdüm. evde ne kadar havlu, nevresim, pijama, tırnak makası, tarak var.

ne kolay ahkam kesmek. hee tüketim çılgınıyız bir mahsuru mu vardı?

ki ben bunları dikkate almadan kendi olağan kullanımımızda olana göre yazdım.
4 yetişkinin rutin yaşadığı evde 4 el 4 banyo 4 saç havlusu günlük lazım, bilmem farkında mısınız? bi' havlu kazara yere düşse, yıkanması gecikse, kurumamış olsa vs vs yedeği yok. ohh mis.

yukarıda "ev aldığımızda gelen hediyeler sayesinde evlenirken neredeyse bir şey almadım" diyen arkadaş var ya, hah işte böyle insanlar olabilmesi için bizim gibi eli boş hiçbir yere gitmeyen insanların da olması lazım...ev alana, işe girene/taşınana, bebeği olana, emekli olana hediye götürülür bizde. onların da karşılığı gelir. dolayısıyla evde açılmamış paketli birşeyler hep olur. ya gelmiştir ya gidecektir bir yerlere....

evi varsa cok iyi. temel seyleri alin sadece yatak koltuk tv buzdilabi . 10 kasik 10 catal 10 tabak bile yeter size ama hevesiniz varyasa yemek takimlari sunlar bunlar zorlanirsiniz .allah yardimciniz olsun

Çok merak ettim ve çok ciddi şekilde soruyorum, ayda 1 defa mı çamaşır yıkıyorsunuz?
Günde 2 havlu kullansanız bile 50.'ye 1,5 ay sonra sıra gelir çünkü.
Yok hepsini kullanmıyorum diyorsanız da neden o kadar çok havlunuz var?
Aynı şekilde nevresim, birini yıkar birini kullanırsın yani. Ben 3 takım almıştım, biri dolap bekliyor. Hadi onu misafire ayırdım diye düşünelim ama 6-7 takım almak israftan başka bir şey değil.

Yooo kendi olağan kullanımıma göre yazdım demediniz. Burada yazılanlara çok şaşırdım bizde 30 havlu elli borcam var diye saymaya başladınız. Bunun normal olduğunu savundunuz. Biz de anormal olduğunu söylüyoruz.

Kimse sizin gibi bir evde 6 kişi hergün 5-6 ekstra insanla yaşamıyor. Genelimiz 2 kişi artı bir çocuk bilemedin iki çocuk nüfusuyla yaşıyoruz. Ayda yılda bir misafirimiz geliyor onlar da yatıya kalmıyor genelde. 4-5 kişi bana gelse yatacak yer yok zaten maksimum 2 kişi ağırlayabilirim yatılı onlar da salon koltuklarında yatar.

Havlular her gün yıkanmaz. Hem doğaya hem cildinize hem bütçenize zarar. Yazıktır günahtır yapmayın, çoluklu çocuklu insanlarsınız bir de onlara nasıl bir dünya bırakacağınızı düşünün. İnsan kendini düşünmese çocuğunu düşünür ben doğayı kirletmeyeyim kaynakları tüketmeyeyim çocuğum da elli sene sonra bir bardak suya muhtaç kalmasın diye.

Bakış açılarındaki farklılık bundan kaynaklanıyor sanırım. Geleneksel maddi durumu zayıf aileler çeyize, çula çaputa önem veren insanlardır genelde. Yapmazsa ayıplanır çünkü.

Sanayi tipi değilse 50 havlunun tek makinada yıkanabileceğini sanmıyorum. Bir de kurutması var

Yalnız annesinin evinde 50 havlu varmış, kendi bekar evinde 30.
Ben kendi evinde 50 havlu var sandım. Bir önceki mesajdaki sorum yanlış olmuş o yüzden. Hemen düzelteyim.
Tek başına yaşayan bir insan 30 havluyu ne yapar?

çok ciddi şekilde sorduğunuz için cevap veriyorum (ama bence bu konu çok uzadı)

farkındaysanız 2 ayrı evden bahsediyorum
annemin evi (orada 4 yetişkin yaşıyor) benim evim (tekim)

50 havlu vardır dediğim annemin evi, bir kere burayı kaçırmışsınız. o da mutfak havluları, peştamellar, misafir havluları +4 kişinin el banyo saç havluları ve misafir havluları dahil.

ben kendim için 30 vardır dedim o da plaj havlusu, misafir havlusu, mutfak havlusu, banyo/saç havlusu + el havluları dahil ve en çok olan el havlusu çünkü haftalık yıkamıyorum dedim.

buradan "Günde 2 havlu kullansanız bile 50.'ye 1,5 ay sonra sıra gelir çünkü" diye bir hesap çıkarmanız (sayısalcı olduğunuzu biliyorum) matematiğe hakaret bence, günde 2 havlu olsa 50/2 25. günde bitiyor, 1.5 ayda ise "45" gün var cilek hanım.

ve, hayır, günde 2 havlu kullanmıyorum. 3 günde bir filan (ne kadar evde olup kullandığıma göre değişir, bazen hiç evde olmam bazen de evden çıkmam) el havlusu değişir, mutfak havlusu yemek yaptığım gün değişir, çünkü her gün yemek yapmıyorum yapınca toplu yapıyorum. saç havlum 3-4 tanedir çünkü belime kadar saçım var. 1 tane havlu ile kurumuyor, makine de kullanmıyorum. ve evet ayda bir filan ancak yıkıyorum. çünkü makineyi dolmadan çalıştırmam.

Haa taam o zaman 30 normal

3 çift havluyla 9 yıldır yaşıyorum la ben

Dantellerini söküp çıkarın kullanın ben öyle yapmiştım vakti zamanında..
Aynen ben de dantelsiz boncuksuz bulayım diye fenalık geçirdim. En son danteller söktüm.

Geçenlerde annem beyaz çamaşırların içerisine yanlışlıkla turuncu havlu kumaş atmış. Diğer havluların hepsi de o boyayı çekmiş. Bütün havlularım çöp oldu hepsini yer silip attım ve çekmecemden 6 tane daha 6.5 senedir kullanılmayan havlu çıkardım(çeyiz diye alınan) . Attıklarımı hiçbiri yıpranmamıştı renk talihsizliği yaşamasam senelerce kullanılırdı.

Geçenlerde kv bir sürü havlu almış eşimin erkek kardeşi evlenirse diye. Bunlara da dantel işleme falan yapmam lazım dedi. Gözünü seveyim yapma uğraşma mis gibi sade havlu işte kullanırlar dedim ki şu an evlilik durumu falan da yok.

Sanayi tipi değilse 50 havlunun tek makinada yıkanabileceğini sanmıyorum. Bir de kurutması var

Minik el havlularından olsa bile 50 tane sığmaz bence :)
Aktif kullanmadığın eşyaları eve istiflemek çok garip geliyor bana. Hem para israfı hem yer kaplıyorlar.
Ben 13-14 tane el havlusu aldım, aynı 6-7 tanesi dönüp duruyor, diğerlerine sıra bile gelmedi. Bilsem o 3-5 tane fazlayı bile almazdım

Ben evin içinde kalabalığa katlanamıyorum hiç. O fazlalıkları depolamak için dolaplar, bazalar lazım, onları 1-2 ayda bir boşaltıp temizlemek lazım. Baza içinde kalan şeyler kokuyor zaten çıkarıp yıkamak lazım. Tamamen eşyaya hizmet başka bir şey değil.

Bakış açılarındaki farklılık bundan kaynaklanıyor sanırım. Geleneksel maddi durumu zayıf aileler çeyize, çula çaputa önem veren insanlardır genelde. Yapmazsa ayıplanır çünkü.
ben kendim önem verdiğimden değil ki bence çapaya gidip çeyiz yapmak saçmalık zaten....

ama konu sahibi "bizde adet şöyle" diyerekten açtı bu konuyu, ve mutfaktı tekstildi ne yapılır sıraladı... e belli ki önemsiyor. e belli ki öyle bir ortamı var... önemsemeyen insan olsa konu açmaz :) -çok basit düşünüyorum, evet. ama benim x düşüncede olmamın bir önemi yok, önemli olan konu sahibine göre düşünebilmek.

şaşırdığım konu orası zaten:
geleneksel aileler genel olarak bu meseleleri önemser
ülke genel olarak gelenekçi
eee. nerede bu çeyiz yapan anneler?

konu sahibi "kızlar benim ailemin çeyizle meyizle hiç işi olmaz, ben bilmem bu işleri, ama sevgilimin ailesi geleneksel bir aile ne almak lazım?" diye açsaydı mesela, o zaman başkaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…