5 parasız evlilik hayalleri..

Hiç birikim olmadan çok zor. Çeyizde yok bir yemek takımı kim bilir ne kadar olmuştur. Bir tuzluk bile ihtiyaç. Ailenin yardımı olsa düğün olana kadar birazını hakkedersiniz belki ama olmayacak galiba. Evlenirken üstüne düşeni yap sonrasında üzülme. Neler okuyoruz burada.

Ailenize çektiğiniz krediyi neden siz ödüyorsunuz? Evlenmeyi düşünüyorum en azından krediyi siz ödeyin deseniz?

nişanda gelmez ama düğünde gelir altınlar ...insanımız genel de garantici oluyor nişan atılırsa altın boşa gider diye düğüne saklıyorlar altın takma işini
Bizde kız tarafı nişanda takıyor kıza verilecek diye, düğüne pek takmıyorlar. Atılan nişanda da iade ediyorlar ama artık yalan oldu takılar :)

30 yaşında evlendim 6 aylık evliyim esimle 27 yaşında iken tanistim iyiki de bir anda karar vermedim acele etmedim.
Sıfır borçla evlendik eşimin kenardaki parası bile kaldi o para yatırimdaydi iyi bir miktara ulasti düğündeki takilar benim takilarim hersey olduğu gibi duruyor
Evlenince öyle romantik mum ışığında oturup öpüsup koklasma olmuyor hersey çok zor çok zor degil imkansiz gibi bir sey
Evlenecek olanlarin allah yardimcisi olsun
Bence bekleyin beklemeniz gerekiyorsa.

Biliyorum. Düğün masraflarını sormuyorum ama. Çeyiz, eşya ıvır zıvır masraflarını dert ediyorum.
Canım bak maaşından sadece az miktar harçlik ayır ayda 2000 lira taksidin olsun .Düğüne neredryse 1 yıl var de mi.mesela 6 kişilik pasta servis yemek ve kase den oluşan porseln takım,6 kişilik çatal kaşık bıçak takımı,6 tane su ,6 tane çay bardağı 2 takım nevresim,bir tane çift kişilik yorgan,bir tane çift kişilik battaniye ,bir tane tek pike,3 lü sahan seti celik,3 tane mini orya büyuk olmak üzere kaliteli çelik tencere ,bir tane teflon granit yada döküm tava orta boy olsun,3 lü saklama kabı,bir tane çok parçalı borcam takımı,6 tane el 4 tane banyo havlusu lazım.Beni linçleyenler olacak belki ama evler artık küçük.Esyanın hizmetçisi mazsın böylece.Mükellefler çoğaldıkça kazancın da çoğalır.Zamanla yaparsın eksiklerini.Günümüzde duvarın tablosundan anahtarlığına kadar tamamlayıp evleniyolar sonra amaçsız ve boş kalınca gelsin kavgalar.
Saydığım malzemeleri rahatlikla taksitle alabilirsin ,düğüne kadar da biter.Tek büyük kalem yatak odası takımı onuda ikeadan hatta koctas tekzenden bile çözersin ucuza.İlk etapta 1+1 ev tutarsın .Elalem terör örgütune de küçük evimiz var o yuzden çok eşya almadım dersin biter gider.unutma kanaat en büyuk zenginliktir.

İnanamıyorum, herkes evlenmek zorunda değil diyenler olmuş… bu nasıl acımasız bi yorum, 1-2 yıl geç evlenin demek ayrı, herkes evlenmek zorunda deil demek ayrı, evlenmek, yuva kurmak isteyen her insan evladının en doğal hakkı, ama dışarda yemek yemek, kahve içmek artık çok lüx şeyler, paranızı onlara harcamayın, azar azar her ay bi eksiğinizi alın, hem evlenmeden aylar önce babanız size toplu bi miktar para verecekmiş zaten, onunla mutfak araç gereçlerinizi alırsınız, kalanları kredi çekip alın erkek arkadaşınız daha fazla ödeme yapar, kira ödemeniz olmayacakmış nasılsa, beklemek istemiyosanız bu şekilde evlenin, ya da 1 yıl geç evlenin

Takı takmadan evlenilmiyor mu viking mi bu insanlar

Eşyaya kanaat etmemiş haliniz mi bu çok merak ettiğim bir şey var havlular için 6 ve 4 rakamlarına nasıl eriştiniz

Benim esya almadan bekarlik evlerindeki esyalari birlestirerek evlenen arkadaslarim oldu. Bir sure sonra mobilyalarini aldilar. Birkac yil sonra perde yaptirdilar. Ikisi de muhendisti. Mutlu mesut yasiyorlar.

Bir de benim gozlemledigim duralim para biriktirelim diyen arkadaslarim pisman oldular. Cunku bekledikce para birikmedi. “Yine bes kurussuz evlendik” dedi bir arkadasim. “Keske beklemeyip once evlenseydik zaten bir farki olmadi dedi.”

Yani elalem ne deri falan dusunmeyin. Nisanlinizin sevgisine guveniyorsaniz evlenin. Evlilikte el ustunde tutulan kadin zaten yemek takimlarini onemsemiyor. Laf edecek kaybana bi zahmet versin parasini karsilasin eksikleri. Ben ilk yazdigim ciftin evine gidince bu ne bivim ev boyle diye dusunmustum, sonra esyalari yenileyince anlatmislardi evlendiklerindeki durumlarini. Gayet takdir etmistim ikisinin birlikte olmak icin harcariklari cabayi.

Son düzenleme:
Bence herseyi en sadesinden yaparsanız yetişir. Ama sonrasında içimde kaldı demezseniz.
Takıya gerek yok. Düğüne gerek yok. Nikah ve beğeneceğiniz bir gelinlik (elbise tercihe göre).
Söz isteme Nisan bilmem ne hepsi bir günde çıkarsa.
Artı yatak odası oturma odası ve mutfak eşyalarını almak yeterli bence.
(Cidden hayat görüşüm bu)

Bence gayet de yapılabilir bir şey. Yeterli süreniz var, elinize geçen miktar belli. Öncelikler listesi yapıp, sırayla alabilirsiniz. En acillerden başlayın. Ertelemeden almaya başlayın. Yetistirirsiniz.

Biz 9 ay önce evlendik. Benim çok az ceyizim vardı evlilik kararını aldığımda. En acil olanları planlayarak aldım, yaklaşık 10-12 bin civarı tuttu. Lüks olsun, çok güzel olsun gibi düşünmedim. Ailemle beraberken yatak odası takımım çift kişilikti, eşimin de öyle. Onun yatağını, ve dolaplarımizi aldık. Böylece o masraftan kurtulduk. Ayrı bir oturma odası yapmadık salon dışında. Olmazsa olmazları alalim dedik sadece. Planlı ve indirim takip ederek ilerlerseniz gayet yapabilirsiniz. Her şey yüzde yüz tam olsun derdine girmeyin. Eksik olanları evlenince de tamamlarsiniz. İkinizin de düzenli geliri var. Bu büyük rahatlık.

Bizim hâlâ eksik gördüğümüz, almak istediğimiz şeyler var mesela. Ama içimize sineni bulduğumuzda ve durumumuz da uygunsa zamanla alıyoruz. Böyle olması pek de dert olmuyor açıkçası. Evimizden memnunuz çünkü.

Evlenmeyin nisanli olun kendinizi toplamadan yapacaginiz evlilik size mutsuzluk getirecek.

Ee ortada aileleri ilgilendiren bir durum yok ki şuan...
Önce bir isteme falan olsun ailelerin planlarına göre tarih belirleniyor.
Kafanıza göre tarih belirleyip düğün yapmaya çalışıyorsunuz.

Sizin planlariniza göre olmaz o iş, her iki aile içinde uygun tarih belirlenir...

Eşyaya kanaat etmemiş haliniz mi bu çok merak ettiğim bir şey var havlular için 6 ve 4 rakamlarına nasıl eriştiniz
6 tane el havlusu günlük bir tane degiştirmek için 4 banyo havlusu da ikişer adet gelin hanım ve damat bey için.Ayrıca herkesin minimalizmine kimse karışamaz bence

Ben de dedim herkes evlenmek zorunda degil diye. Kötü niyetli bir yorum degildi.
Evlenmek icin sartlar müsait degilse ben evlenmem mesela. Oturup su faturasini bu ay neyden kısıp denklestirsek diye hesap yapip aski da öldürecegime sevgili kalirim.

Esimle yilda 1 tatile, haftada bir disari cikmaya da butce kalmayacaksa bir de evlilik sorumlulugunu yuklenmem ki. Daha insani bir hayat yasamak icin sevgili kalirim.
Bu sartlarda evlilik sadece mutsuzluk getirir.

Mahir vakfini araştırmanı öneririm. Evlilik berekettir arkadaşım. sen boşver şu maddiyat düşkünü insanları. Siz yola çıkın bakın beklediğiniz yerlerden neler geliyor. önemli olan niyet. ama dediğim gibi mehir vakfini araştır. yaşın kaç bilmiyorum ama 26 yaş altına Evlilik yardımı yapan bir dernek. nikah kiyiyorsun. aile cüzdanı sen ve eşin gidiyorsunuz eşya çeyiz yardımı evi duzuyorlar.

mehir vakfın adı yanlış yazmışım başta.

7 olmalı o zaman. Ben bornoz kullanırım ayrıca. Dislike
İste dedim ya herkesin minimalizmi diye...Siz bornoz kullanırsınız başkası havlu başkası peştemal.Siz iki takım yemek takımı olmalı diye düşünürsünüz bir başkası 6 kişilik takım alır bir başkası eşinin bekar evindeki tekli ürünleri kullanır.Yani çeyiz listeleri kanun değil bence.Konu sahibinin çeyizle ilgili bir fikri oluşsun diye örnek bir liste yaptım ben.Yoksa her evin dinamiği farklıdır tabiiki

Listeniz için çok teşekkür ederim özellikle bak bunlar öncelik bunlardan başla diyen mesajları bi kaç kez okudum sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…