- Konu Sahibi fiyonaprensesolan
-
Bizde kız tarafı nişanda takıyor kıza verilecek diye, düğüne pek takmıyorlar. Atılan nişanda da iade ediyorlar ama artık yalan oldu takılar :)nişanda gelmez ama düğünde gelir altınlar ...insanımız genel de garantici oluyor nişan atılırsa altın boşa gider diye düğüne saklıyorlar altın takma işini
Canım bak maaşından sadece az miktar harçlik ayır ayda 2000 lira taksidin olsun .Düğüne neredryse 1 yıl var de mi.mesela 6 kişilik pasta servis yemek ve kase den oluşan porseln takım,6 kişilik çatal kaşık bıçak takımı,6 tane su ,6 tane çay bardağı 2 takım nevresim,bir tane çift kişilik yorgan,bir tane çift kişilik battaniye ,bir tane tek pike,3 lü sahan seti celik,3 tane mini orya büyuk olmak üzere kaliteli çelik tencere ,bir tane teflon granit yada döküm tava orta boy olsun,3 lü saklama kabı,bir tane çok parçalı borcam takımı,6 tane el 4 tane banyo havlusu lazım.Beni linçleyenler olacak belki ama evler artık küçük.Esyanın hizmetçisi mazsın böylece.Mükellefler çoğaldıkça kazancın da çoğalır.Zamanla yaparsın eksiklerini.Günümüzde duvarın tablosundan anahtarlığına kadar tamamlayıp evleniyolar sonra amaçsız ve boş kalınca gelsin kavgalar.Biliyorum. Düğün masraflarını sormuyorum ama. Çeyiz, eşya ıvır zıvır masraflarını dert ediyorum.
Takı takmadan evlenilmiyor mu viking mi bu insanlarTahmini Bütçe Sana
Nişan Evde olup bohça yapmaz isen min. 5.000 TL
Evde nişan için organizasyon min. 1500 TL
Nişan bohça maliyeti kişi başı 5000 Tl
Ev eşyası 100.000
Ev kirası 2000
Emlakçı peşinat 5.p000
Sadece nikah olsa bile damatlık-gelinlik-davetiye min.10.000
Takı toplam 100.000
Evlenmek 250.000 maliyet
Eşyaya kanaat etmemiş haliniz mi buCanım bak maaşından sadece az miktar harçlik ayır ayda 2000 lira taksidin olsun .Düğüne neredryse 1 yıl var de mi.mesela 6 kişilik pasta servis yemek ve kase den oluşan porseln takım,6 kişilik çatal kaşık bıçak takımı,6 tane su ,6 tane çay bardağı 2 takım nevresim,bir tane çift kişilik yorgan,bir tane çift kişilik battaniye ,bir tane tek pike,3 lü sahan seti celik,3 tane mini orya büyuk olmak üzere kaliteli çelik tencere ,bir tane teflon granit yada döküm tava orta boy olsun,3 lü saklama kabı,bir tane çok parçalı borcam takımı,6 tane el 4 tane banyo havlusu lazım.Beni linçleyenler olacak belki ama evler artık küçük.Esyanın hizmetçisi mazsın böylece.Mükellefler çoğaldıkça kazancın da çoğalır.Zamanla yaparsın eksiklerini.Günümüzde duvarın tablosundan anahtarlığına kadar tamamlayıp evleniyolar sonra amaçsız ve boş kalınca gelsin kavgalar.
Saydığım malzemeleri rahatlikla taksitle alabilirsin ,düğüne kadar da biter.Tek büyük kalem yatak odası takımı onuda ikeadan hatta koctas tekzenden bile çözersin ucuza.İlk etapta 1+1 ev tutarsın .Elalem terör örgütune de küçük evimiz var o yuzden çok eşya almadım dersin biter gider.unutma kanaat en büyuk zenginliktir.
Bence herseyi en sadesinden yaparsanız yetişir. Ama sonrasında içimde kaldı demezseniz.Kızlar erkek arkadaşımla ilkbaharda nişan Eylül ekim gibi de düğün düşünüyoruz. İlkbahardan sonbahara maddi olarak ne ben ne ailem yetişemeyiz diyorum ama zaten ailemin hiç bir şey yapmayacağını ya da yapamayacağını biliyorum. Bütün masraflar bende olacak muhtemelen.
Kenarda param ya da çeyizim yok (tencere seti dışında) e o zaman sonraki sene evlenirsiniz diyeceksiniz ama ikimiz de uzatmak istemiyoruz ne manitacılığı ne nişanlılığı.
Ocak itibariyle maaşım 5000 olacak. Bu maaşla ailem için çektiğim krednin taksiti ve öğrenim kredisi ödeyeceğim ve şu an 3000 tl civarı kredi kartı borcum var. Kartı saymasak bile 3540 tl kalacak bu ödemelerden sonra. Bi akşam dışarı çıksan 300 ödüyorsun zaten ( 2 kişi çıkıp hadi bu akşam benden olsun dersek )
Ne hazırlık yapabilirim hanımlar kalan kuş kadar parayla? Bu işlerin inciği cinciği bitmiyor ki. Ailem için çektiğim kredi 13.000 bunun dönüşü olacak ama 1 seneyi bulur. 3540 TL ile hayatta kalma ve çeyiz yapma tavsiyeleriniz var mı?
Evlenmeyin nisanli olun kendinizi toplamadan yapacaginiz evlilik size mutsuzluk getirecek.Kızlar erkek arkadaşımla ilkbaharda nişan Eylül ekim gibi de düğün düşünüyoruz. İlkbahardan sonbahara maddi olarak ne ben ne ailem yetişemeyiz diyorum ama zaten ailemin hiç bir şey yapmayacağını ya da yapamayacağını biliyorum. Bütün masraflar bende olacak muhtemelen.
Kenarda param ya da çeyizim yok (tencere seti dışında) e o zaman sonraki sene evlenirsiniz diyeceksiniz ama ikimiz de uzatmak istemiyoruz ne manitacılığı ne nişanlılığı.
Ocak itibariyle maaşım 5000 olacak. Bu maaşla ailem için çektiğim krednin taksiti ve öğrenim kredisi ödeyeceğim ve şu an 3000 tl civarı kredi kartı borcum var. Kartı saymasak bile 3540 tl kalacak bu ödemelerden sonra. Bi akşam dışarı çıksan 300 ödüyorsun zaten ( 2 kişi çıkıp hadi bu akşam benden olsun dersek )
Ne hazırlık yapabilirim hanımlar kalan kuş kadar parayla? Bu işlerin inciği cinciği bitmiyor ki. Ailem için çektiğim kredi 13.000 bunun dönüşü olacak ama 1 seneyi bulur. 3540 TL ile hayatta kalma ve çeyiz yapma tavsiyeleriniz var mı?
Ee ortada aileleri ilgilendiren bir durum yok ki şuan...Babamın krediyi ödemesi ya da bana parayı vermesi en erken temmuz ağustos. 12 bin TL verecek. Böyle bi ilişkim olduğunu bilmediği için rahat da davranıyor tabii acelesi yok mantığında şu an. Henüz bilmiyor ilişkimi.
6 tane el havlusu günlük bir tane degiştirmek için 4 banyo havlusu da ikişer adet gelin hanım ve damat bey için.Ayrıca herkesin minimalizmine kimse karışamaz benceEşyaya kanaat etmemiş haliniz mi buçok merak ettiğim bir şey var havlular için 6 ve 4 rakamlarına nasıl eriştiniz
7 olmalı o zaman. Ben bornoz kullanırım ayrıca. Dislike6 tane el havlusu günlük bir tane degiştirmek için 4 banyo havlusu da ikişer adet gelin hanım ve damat bey için.Ayrıca herkesin minimalizmine kimse karışamaz bence
İnanamıyorum, herkes evlenmek zorunda değil diyenler olmuş…bu nasıl acımasız bi yorum, 1-2 yıl geç evlenin demek ayrı, herkes evlenmek zorunda deil demek ayrı, evlenmek, yuva kurmak isteyen her insan evladının en doğal hakkı, ama dışarda yemek yemek, kahve içmek artık çok lüx şeyler, paranızı onlara harcamayın, azar azar her ay bi eksiğinizi alın, hem evlenmeden aylar önce babanız size toplu bi miktar para verecekmiş zaten, onunla mutfak araç gereçlerinizi alırsınız, kalanları kredi çekip alın erkek arkadaşınız daha fazla ödeme yapar, kira ödemeniz olmayacakmış nasılsa, beklemek istemiyosanız bu şekilde evlenin, ya da 1 yıl geç evlenin
Mahir vakfini araştırmanı öneririm. Evlilik berekettir arkadaşım. sen boşver şu maddiyat düşkünü insanları. Siz yola çıkın bakın beklediğiniz yerlerden neler geliyor. önemli olan niyet. ama dediğim gibi mehir vakfini araştır. yaşın kaç bilmiyorum ama 26 yaş altına Evlilik yardımı yapan bir dernek. nikah kiyiyorsun. aile cüzdanı sen ve eşin gidiyorsunuz eşya çeyiz yardımı evi duzuyorlar.Kızlar erkek arkadaşımla ilkbaharda nişan Eylül ekim gibi de düğün düşünüyoruz. İlkbahardan sonbahara maddi olarak ne ben ne ailem yetişemeyiz diyorum ama zaten ailemin hiç bir şey yapmayacağını ya da yapamayacağını biliyorum. Bütün masraflar bende olacak muhtemelen.
mehir vakfın adı yanlış yazmışım başta.Mahir vakfini araştırmanı öneririm. Evlilik berekettir arkadaşım. sen boşver şu maddiyat düşkünü insanları. Siz yola çıkın bakın beklediğiniz yerlerden neler geliyor. önemli olan niyet. ama dediğim gibi mehir vakfini araştır. yaşın kaç bilmiyorum ama 26 yaş altına Evlilik yardımı yapan bir dernek. nikah kiyiyorsun. aile cüzdanı sen ve eşin gidiyorsunuz eşya çeyiz yardımı evi duzuyorlar.
İste dedim ya herkesin minimalizmi diye...Siz bornoz kullanırsınız başkası havlu başkası peştemal.Siz iki takım yemek takımı olmalı diye düşünürsünüz bir başkası 6 kişilik takım alır bir başkası eşinin bekar evindeki tekli ürünleri kullanır.Yani çeyiz listeleri kanun değil bence.Konu sahibinin çeyizle ilgili bir fikri oluşsun diye örnek bir liste yaptım ben.Yoksa her evin dinamiği farklıdır tabiiki7 olmalı o zaman. Ben bornoz kullanırım ayrıca. Dislike
Listeniz için çok teşekkür ederimİste dedim ya herkesin minimalizmi diye...Siz bornoz kullanırsınız başkası havlu başkası peştemal.Siz iki takım yemek takımı olmalı diye düşünürsünüz bir başkası 6 kişilik takım alır bir başkası eşinin bekar evindeki tekli ürünleri kullanır.Yani çeyiz listeleri kanun değil bence.Konu sahibinin çeyizle ilgili bir fikri oluşsun diye örnek bir liste yaptım ben.Yoksa her evin dinamiği farklıdır tabiiki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?