5 parasız evlilik hayalleri..

henüz aileniz ilişkiniz olduğunu bile bilmiyor

hani mesela eşiniz yurtdışına gidecektir, nikah olunca lojman alacaktır, tayin isteyeceksinizdir...böyle bir şey olsa o da yok. ev zaten var. ev bile aramayacaksınız. acele edecek birşeyiniz yok.

ama anne-babanız hiçbir şey yapamamış olarak kızlarını evlendirecekler. paldır küldür....
neden yani? niye bunu sindirmelerini bekliyorsunuz?

evlenmek 128456 çeşit yapılabilecek bir şey. benim için mesela şimdiki evimdeki eşyayı götürür koyarım evlenecek olsam hiç baştan bir şey almam çünkü bence o çeyiz listeleri filan sadece kapitalist dalavereler, ben öyle düşünüyorum. ama siz diyorsunuz ki bizde 1 çeşit beyaz eşya (mesela çamaşır makinesi diyelim), yatak odası, mutfak ve tekstili kız tarafı alıyor...ki bunlar makul şeyler bence yatak odasını perdesi halısıyla aydınlatmasıyla sandığıyla tüm kız alır bizde de mesela, eğer adete örfe bakacaksak, bizde de öyle artı nişan, artı kına. erkek tarafı de gelinlik, salon-yemek masası takım, bulaşık mak, buzdolabı, ütü, süpürge, mutfak masası, oturma odası, bunların halısı perdesi, üstüne bir de düğün ve takı yaptığı düşünülürse...

yani öyle gideyim bir nikah, "öp babanın elini" diyecek bir aile-kafa-ortam yapınız da yok gibi.
öyleyse biraz daha şartlarınıza göre mi düşünseniz? eşiniz gelse bir tanışsa aileler bir gelse gitse filan? bakalım onlar ne diyor?

bir de burada okuduklarıma çok şaştım. benim annemin evinde en az 50 takım havlu 30 takım borcam, pike, nevresim, çaydanlık şu bu vardır. paketinde kutusunda. annem zengin değil. annem hayatında hiç kuaföre gitmiş kadın değil mesela. köy annesi. anneleriniz hiç mi bir şey alıp kenara koymaz? o "kız beşikte çeyiz sandıkta " annelerine ne oldu? annem ev ziyaretine giderken en az 1 pikeyle filan gider. anneyi de geç, ben evlenme filan hiç düşünmedim ömrümde ama bekar evimde 30 tane havlu vardır, çünkü misafir gelir, makine bozulur, seyahat edilir, hastaneye yatılır bir şey olur....havlu nevresim pike filan bir evde en lazım olan şeyler. misafir geldi üşüdü ne yapıyorsunuz bir battaniye vermiyor musunuz? benim bahar, yaz, kalorifer yanana kadarki sonbahar, sert kış sadece kendi örtündüğüm 3-4 ayrı, birer tane de misafirlik, 6-7 ayrı örtü vardır. şaşkınlık içindeyim okuduklarımdan sonra. misafir için ayrı tabağım olmasa da olur (yok zaten, hiç de olmadı) ama örtü havlu nevresim nasıl olmayacak? hiç giyilmemiş en azından 1 pijama takımı vardır bizde hepimizin evlerinde, yerini en yakın bir arkadaş/komşu/kardeş filan bilir, çünkü dünya hali hastalandık, ettik, bulunur mutlaka. minimalist yaşam tamam da. hiç mi hastalanmıyor hiç mi misafir ağırlamıyor hiç mi ev hediyesi götürmüyor hiç mi aniden acele bir yerlere gitmiyorsunuz arkadaş?

bohça filan da yapma denilmiş ama mesela kuzenleriniz evlendi, size yaptıysa. yengeniz gelin gelirken size getirdiyse siz de yapacaksınız. (bunlar da neden bu kadar büyütülüyor bilmiyorum, insanlar hiç hediyeleşmiyor herhalde, senede 50 kere hediye alan/veren bir biz varız galiba) ha yok öyle şeyler zaten yoksa sadece gelin-damat olarak birbirinize ne istiyorsanız onu yapın. bunun da o kadar büyük bir mevzu olduğunu yine düşünmüyorum aslında. bohçaya kullanmayacağınız şeyler koymazsınız, kullanacaklarınızı koyarsınız olur biter.

bazen olmadık şeyde dibine kadar gelenekçi-tutucu- örfçü- adetçi olan insanların böyle en "genel" şeylere gelince tıss olması benim çok kafamı karıştırıyor.

Sevgili olarak yaşamakla evlilik aynı şey değil ki ama, sevgili olmak sürekli dışarda takılarak para harcamayı gerektiriyo üstelik, bi de konu sahibinin bi mesleği, maaşı var, sevgilisinin işi maaşı var, babası temmuzda toplu para verecekmiş, sevgilinin kendine ait evi varmış, yani zorluklar olacaksa bile sürünmeyecekler bence, işsiz parasız vs değiller, yapılacak en mantıklı şey 2022 ekimi deil 2023 yazı gibi evlenmek, bu süreçte azar azar gerekli herşeyini abartıya kaçmadan alabilir, evlilikten vazgeçecek bi durum yok ortada

Canim kardeşim girme bu işe derim. Önümüz millet olarak kötü. Bizim 20 yıl önce evimiz vardı şimdi onu da sattık kiraciyiz. Bide çocuk isyersiniz falan yazık o çocuğada. Sonumuz kötüye gidiyor ekonomi kanallarını izle anlarsin.

Hem pozitif hem gerçekçi baktığınız için teşekkür ederim. Söyledikleriniz mantıklı. Şu ekonomide sıkıntı çekmeden evlilik yapıp, ev kuracak olmak mucize gibi olur zaten. Zorluk çekeceğiz ama sürünmeyiz de dediğiniz gibi inşallah

Pandemiden sonra herkes bı şeylerden kısarak, eksik yaparak evlendi. Kimi nikahtan gitti, kimi takı az takti. Bunları kabul ediyorsanız siz de evlenebilirsiniz. Anladığım kadarıyla nisanlinizin alması gereken şeylerde sorun yok, nisanlinizin durumu iyi. Sorun sizin payiniza düşenlerde. Almanız gereken şeylerin listesini yapıp fiyatlarına bakın. Acil olanları alın ilk etapta. Gerekirse nisanlinizin eşyalarını da kullanmayı düşünün. Yalnız şöyle bir şey de var, siz herşeye razı oldunuz, minimal bı ev dizdiniz, karşı tarafın ailesi olumsuz bir yorum yaparsa bı de ailenize laf ederse canınız sıkılabilir. Kimseyi takmam yoluma bakarım diyorsaniz sorun yok, ama içimde kurar ve üzülürüm diyorsaniz, biraz oteleyin derim

Nefesaınefesver: çok doğru yazmış evlenmek istiyorsanız açil ihtiyaçları alın altında çok almaya gerekyok ben evlenirken açil olanları almıştık yine olsa aynısını yaparım halılarım bile tam değildi hiç pişman olmadım öyle yapyığıma madem sevdiğine bir an önce kavuşim diyorsan eşyayı kafana takmadan nikah yapmak en güzeli şu zamanda Allah yardımcınız olsun.

Aslında konuşup anlaşan aileler bohcada yapmıyor artık .

şu an mali müşavir adayıyım. Seneye stajım bittiğinde şartlarım daha iyi olacaktır muhtemelen. Ama bu sene dediğiniz gibi biraz tırt durumdayım
en gerekli şeyleri alırsınız ilk etapta .kira sorununuz yokmuş bu iyi.eş adayının maddi durumu da varmış.kendisine durumunuzu anlatın alabileceklerinizi alın basit bir düğünle de evlenin.mutluluklar

Her ay bir parça ceyiz alin mumkunse diaarda hesap odemeyin yani zaten hersey ates oahasi uygun yerleri tercih edin evlenene kadar hersey tam olmak zorunda degil kalanlri evlendikten sonra alirsiniz ailenizde borcunu odesin size o parayla bitane beyaz esya alirsiniz ben olmaz olmaz bisey goremedim

Listeniz için çok teşekkür ederim özellikle bak bunlar öncelik bunlardan başla diyen mesajları bi kaç kez okudum sağolun
Rica ederim bırakın bazı şeyler eksik kalsın materyalizm ve kapitalizmin dayatmalarına aldanmayın ,mutlu olmanın en kısa yolunu bulmaya çalışın.Kolay gelsin.

Evde aile arasında nisan nasıl 5000 oluyor..kek ,börek vs evde yapılsın bu zahmet.tek pasta dışarıdan alınsa yeter.sade bir elbise ne kadar olabilir?takı da kim ne takabiliyorsa taksin. .amaç evlenmekse usulünce 1 bilezik bile yeter.ama elaleme gösteriş için takı alınıp sonra borca girdik düğün parasını ver demektense borçsuz alınan 1 bilezik mantikli

Benim evimde maksimum
Benim evimde maksimum 4 kişi yatılı misafir olabilir.Yatak ve oda kapasitem bu kadar çünkü.O nedenle oğlumun benim ve eşimin yastıklarindan başka 4 yedek yastık 4 adet tek kişilik battaniye mevcut.30 taneye gereksinimim yok.Konu sahibine verdigim öneriler başlangıç içindi .Yani yeni evli insanlara yatılı misafir gelmez.En gereklileri aldiktan sonra eksikler tamamlanir manasında söyledim.Hediyeleşmek ,abartıya kaçmadan örfe adete uymak ,uygulamak elbette güzeldir.Ama büyüklerin bir lafı vardır:"yoklukta yiğitlik olmaz "derler.Yani herkes gücü kadar.Konu sahibinin ailesi ancak okutabildi belki kızlarını ama çeyiz yapamadı.Şartları bilemeyiz değil mi ?

6.5 senelik evliyim. Evime gelen misafiri duysanız feleğiniz şaşar. Ama evimde 30 tane havlu yok. 2 tane yorganım var kışın onlar örtünürüm 2 tane de pikem yazın da onları. Onun dışında kv nin yaptığı yün yorgan ve bekarlığmdan kalma 1 yorgan var evde. 2 3 tane de battaniye. Evimde fazladan kullanmadığım 1 tane bile borcam yok hediye alınacaksa gider alırım ne diye yer tutsun ki?

Misafirim neredeyse her haftasonu yatılı olurdu pandemi öncesi. Evinizde 20 kişi falan mı ağırlıyorsunuz aynı anda? Uzun süreli gelenler zaten genelde kendi havlusunu getiriyor. Getirmeyenler için de 2 takım saç banyo havlusu bulunur. Sadece lifim çoktur banyo yapmak isteyenler için kullanıp kullanıp vermem. Anne babalar için olanları yıkar yine onlara saklarım.

Tamam belki 2 nevresim 1 pike az diyebilirsiniz de sizinki de fazla yani. Benim sırf annem çeyiz yaptığı dokunamadığım bir sürü şey bazanın altında duruyor. 3 tane pike takımı açılmamış nevresimler gırla almış. Ne gerek var? Evlendiğimde beri kullandığım 4 takım nevresim var sadece eskimediler bile. Bazanın altını açıp da şuradan bir şey alayım deme gereği hiç duymadım hepsi fuzuli. Ve yeni evlenecek çiftler için elzem değil.

Ben evlenmeden 4 yıl önce annemle ev aldık. Mutfağa neredeyse hiç birsey almadim mesela tencere seti hediye gelmişti her ev ziyaretine gelen bir parçayla geldi sıfır ev kurmuştuk fazla olanı açmadık.
Çok basit temel ihtiyaçları bile son anda aldim kirli sepeti gibi.
Mutfağa masamı 1.5 yıl sonra aldim
Salona hali beğenemedik 3 Ay sonra aldim
Avize 1 yıl içinde.
Guzel bir çay setine ihtiyacım vardı beğendiğimiz zaman aldik.
Evime gelip kalabilecek kadar maksimum sayıda yatak yorgan var. Kendim sevdiğim 2 nevresim arasında dönüp duruyorum.
Zaman içinde TV battaniyesi aldim terlik aldim ne bileyim illa baştan yıgmaya gerek varmi.
Havlular 12 tane civarında idi 5 yıl içinde çoğunu değiştirdim. Gelen misafir ztn havlu kagit alternatifini kullanır oldu

'taki toplam 100 bin ne

Biz bi şey almadık takı namına (set saat gram altin bilezik künye v vs hiç bi sey) yüzük aldık en ucuzundan ama onu saymayım bile

Kendi annem 1 bilezik kayinvalidem 2 bilezik taktı düğünde bu kadar

Evlendıkten sonra da alnaya devam edersın .Çeyızı guzel olanın kaderı guzel olmuo .Allah kader guzellıgı versın .Calısır yavas yavas yaparsınız .Kendını depresyona sokma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…