Peki mahkeme eski kiraci indirimi uyguluyor diye okudum. Bu doğrumu bilginiz varmi?5 yildan sonra emsal daire fiyatina cekebiliyor ev sahibi. Sizin itiraz hakkiniz olmuyor
Yani sadece 1000-1500 tl gibimi indirim uygulanirBeş sene sonra emsallere çekmek doğal olarak hakkı, mahkemeye iş gitmeden anlaşmakta fayda var; gitse de ev sahibi haklı. Eski kiracı olduğunuz için hakkaniyet indirimi uygulanır. Emsaller ortalama 8 ise siz 7 7,5 gibi anlaşmaya çalışın mesela.
Ee yani yarı yarıya mı uygulanacak? Cüzi bir miktardır. Ortalama 10 binse 8,5 9 gibi anlaşırsınız örneğin.Yani sadece 1000-1500 tl gibimi indirim uygulanir
Hayir elbette yari yariya beklemem ama emin olmamakla birlikte sanki nette hakkaniyet indirimi %27 uygulaniyor diye okudum. Fakat bir dahada bulamadim o bilgiyi.Ee yani yarı yarıya mı uygulanacak? Cüzi bir miktardır. Ortalama 10 binse 8,5 9 gibi anlaşırsınız örneğin.
Hayır ortalama %15 kadar.Hayir elbette yari yariya beklemem ama emin olmamakla birlikte sanki nette hakkaniyet indirimi %27 uygulaniyor diye okudum. Fakat bir dahada bulamadim o bilgiyi.
Evet teşekkürler %27 degilmis..simdi yine arattim %5-20 arası yaziyor. Hayirlisi artik..Hayır ortalama %15 kadar.
Ekonomik şartlar gereği, o kadar düşeceklerini sanmıyorum. Ev sahibiyle aranızdaki ilişkiye de bağlı, ama direkt olarak emsal 10 diyip sizden 10 talep edemez o konuda içiniz rahat olsun.Evet teşekkürler %27 degilmis..simdi yine arattim %5-20 arası yaziyor. Hayirlisi artik..
Şöyle ki suan kiram 3000 tl. Evet bu zamanda cok cok iyi bi rakam ama ev 85 m2. Gerci iki kisiyiz bize yetiyor.Ekonomik şartlar gereği, o kadar düşeceklerini sanmıyorum. Ev sahibiyle aranızdaki ilişkiye de bağlı, ama direkt olarak emsal 10 diyip sizden 10 talep edemez o konuda içiniz rahat olsun.
M2 olarak ufak, tabii ki o dairelerle bir tutulamaz. Muhtemelen 10 bin civarına çekmek isteyecektir, siz güzelce konuşun mahkeme vs hiç bu şekilde girmeyin konuşmaya, kiranızı ödemek konusunda gecikme yaşatmadıysanız 10’un biraz altına düşürebilirseniz bence bu şartlarda kârdasınız. Gönlünüze göre olsun, belki bu kötü günler geçer; bir gün umarım Araplar değil de güzel ülkemin vatandaşları istediği evi alabilir.Şöyle ki suan kiram 3000 tl. Evet bu zamanda cok cok iyi bi rakam ama ev 85 m2. Gerci iki kisiyiz bize yetiyor.
Sadece gordugum daireler 130- 140 m2 civari ve 15000-18000 tl arasi suan.
Bu durumda metrekareden dolayi ne kadar "kârlı" cikarim bilmiyorum. Beni aşan rakamlar 10000 TL bile ama bu semttede hep asagi yukari böyle 110 120 130 m2 evlerin fiyati böyle. Hayirlisi artik, kafaya takmamaya çalışıyorum. Allah buyuk belki bi mucize olur da kendimiz ev aliriz diye avutuyorum kendimi ama cidden bi mucize olursa anca
Iste az cok biliyorum ev sahibimi. Eski kiracinin bozdugu pancur iplerini bile bana odettiler. O yuzden korkuyorum ama korkunun ecele faydası yok. İnşallah korktugum gibi olmaz.Evet yapabilir ancak ev sahibiniz insansa zaten ortak bir miktar belirlersiniz. Mahkeme seçeneğinden çok daha önce başka seçenekler var.
Amin inşallah, cok sagolun. Cok şükür hep zamaninda odedim hatta Allah razi olsun hep zamaninda oduyorsun bile dedi ev sahibim laftan çıktıda. Bende estağfurullah dedim. Yani magrifet degil sonucta tabiiki odemek zorundayim zamaninda. Belki zamaninda odemeyen kiracilarida vardir o yuzden öyle demistir bilemiyorum. Bari İnşallah bu zamaninda odeyen kiraciyi kacirmayalim derler de uygun bi sey yaparlarM2 olarak ufak, tabii ki o dairelerle bir tutulamaz. Muhtemelen 10 bin civarına çekmek isteyecektir, siz güzelce konuşun mahkeme vs hiç bu şekilde girmeyin konuşmaya, kiranızı ödemek konusunda gecikme yaşatmadıysanız 10’un biraz altına düşürebilirseniz bence bu şartlarda kârdasınız. Gönlünüze göre olsun, belki bu kötü günler geçer; bir gün umarım Araplar değil de güzel ülkemin vatandaşları istediği evi alabilir.
Aynen öyleBen de son kiramı ödedim , beş yıl doldu önümüzdeki ay için ne diyecek merakta ve telaştayım …emsal değer şuan ödediğinin dört katı maalesef
Ben ev sahibinizin bir anda 10 15 bin talep edeceğini düşünmüyorum . Öyle olsa şu an sizi 3 bine oturtmazdi. Keza benim ev sahibim son iki yıldır yüzde 100 artış yapıyor ve beğenmeyene kapı orada diyor . Aynı binadayiz ve çıksam yine de diğer evler daha pahalıya geliyor o da ayrı bir konu .Aynen öyle((. Rabbim hepimizin yar ve yardimcisi olsun. Haksiz bi artış var. Bu kadari cok fazla. Inanin neredeyse yurtdışında odedigimiz kiralar bunlar. Almanya da dogup buyudugum icin biliyorum. Kâbus gibi resmen insan ruyasini gormez inanmazdi bu artislara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?