Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

eyy takım aklıma ne geldiii zemuszemus bu çayı unutmuşum çoooooook işime yaramıştı. müthiş bir tadı var ve ben hiç grip vs. olmamıştım geçen kış bunu içerkennn..

çoğunuz biliyodur ama ben yazayım yine de

2 yeşil elmayı ve 1 limonu 4'e bölüyoruz.. bunlarla beraber 1 çubuk tarçın, 1 tatlı kaşığı karanfil, 1 tatlı kaşığı tane karabiberi 2 litre suya atıyoruz.. elmalar pörsüyene kadar kaynatıyoruz, sonra süzüyoruz. ister sıcak ister soğuk 2 gün içinde içiyoruz..

eve gelenler of bu ev ne güzel kokuyor ne pişirdin diye soruyolardı, ikram ettiğim misafirlerim tarifini soruyodu o kadar diyim ben size. metabolizma hızlandırıyor ve bana yardımı olduğuna inanıyorum. siz yapın evdekiler de sevecektir emin olun.. ben de malzemelerime bakıcam az sonra, olmayanları alıp yapıcam düzenli..

günaydın bijom bebişlere selam söyle :)) birerde minik öpücük götür bizden...

ben de az bakınıp dişçiye çıkacağım şu bozulan porselen takımın parçasını yaptırabilirmiyim diye hehehee..

yaaa akşam bir film izledik yok böyle bir şey... hachico a'dogs story diye bir filmdi ayçanın ödevi var ben izleyemem dedi biz dizildik izliyoruz o da ödevini geniş masa gerekiyor diye salonda yanımızda yapıyor arada sırada filme göz atıyor film yarısına geldi hepimiz nasıl ağlıyoruz yok böyle şahane bir film, ayça hesapta ayaküstü izliyor elinde tuvalet kağıdı:roflol: bir bana veriyor bir kendi alıyor :roflol: bir an bir bakarım ki eşim mendil aranıyor çaktırmadan:roflol: selpağı uzattım nasıl olsa ağladığım görüdü diye oda saldı gitti:roflol: ay 20 yılda eşimin ağlamasına bir kez şahit olmuştum ama adam nasıl ikigöz iki çeşme gidiyorsırnaşık şey anlayacağınız evde ağlamayan kalmadı hepinize tavsiye ederim ama özellikle hayvan dostu iseniz yanınıza bir rulo tuvalet kağıdı alın derim:roflol:

bijom geçen yıl o çayı bende çok yaptım ve içtim çocuklarda seviyordu kokusu tadı çok güzeldi ama yapmaya yapmaya unuttum tabi malzememde var aslında yapayım yine..

her mesaj yazdığım anda altta mutlaka bir misafir var artık sinir olmaya başladım sıkı takipçimize söyliyeyim madem bu kadar ilgi var vakitte var buyurun yazışalım açıktan açıktan...

günaydın bijom bebişlere selam söyle :)) birerde minik öpücük götür bizden...
götürücemmm opuyorumnanaktan

yapalım kallisim valla çayı.. hadi yok mu artıran

misafiri ben görmedim hiç dikkat etmedim belki, hakatten meraklı olan varsa yazabilir kimseyi dışlamadık dışlamayızz olumunekankayizsmile gelsin yazsın yardımcı da oluruzzz
opuyorumnanaktan

ablam öncelikle ip atlayıp kendini zorlama derim ben de aşırı zorlanıyorum ip atlarken ve uzun zamandır denemiyorum..
stepperi ise 5 değil 2-3 dakika olarak yapa yapa 55 dakikaya bile çıkartırsın sen ben bunu bilirim..
sırayla gideyim :)) kaanı düşündüm de o da aslan burcumu doğum tarihini unuttum çünkü benim ayça aslan burcu ve kendilerini çok beğenen bir burç bu ne giyseler yakıştığını düşünürler...kaydirigubbakcemile3
ablam masaj kemerinin düzenli kullanırsan faydasını göreceğinden eminim çünkü yazmıştım daha öncede püsküüt selülitlerinden nasıl şikayetçiydi ve sonra kendisi bile şaşırmıştı ama her akşam kullanıyordu mutlaka spor sonrası... lütfen kullan ablacım yaa...
benim evde ki tek spor aleti bu zaten yerim yok gerçi olsada oda askı vazifesi görür bir heves alıyoruz kalıyor ama bunu kullanırken çok mutlu oluyorum ben hiç yormadan yürüyüp gidiyorsun havadan havadankaydirigubbakcemile3

dün yediklerimi de yazayım..
sabah corn flakes yedim sütle

arada portakal

öğlen az salata ve yoğurt atıştırdım

ara yapmadım
akşam sebzeli sulu köfte yedim bir tabak ekmek hiç yemedim dün hiç bir öğünümde ve 5-6 tane bol yeşilliğin içinde mercimek köftesi

soğan suyumu ve sirkemide içtim ihmal etmedim...
sporumu yine istediğim ölçüde yapamadım hala tam gazlayamadım şu sporda aslında bir kaç gün dışarı çıkıp yürüsem açılırım diyorum ya bakalım.. ama yinede yapıyorum ya ohaoldumsmile üstelik hiç kaçamak yapmadan sempatiksalakcinni

ablacım yediklerinide sporuuda okudum tek tek ve yine tebrik ediyorum bak 2 günü devirdik lütfen kaçamağa izin vermeyelim sporu filan bir şekilde aşarız zaten asıl derdimiz kaçamak ve akşam yemekleri... 2 gün başardıysak dahada başarırız değil mi tebrik ediyorum yeniden eşimi bena.s.Şeniz

günaydın tıslar bu gün yürüyüşe gidemedim çok işim var burayada hem yemek yapıyorum hem yazıyorum fırsat bulursam akşam üzeri çıkacam.

çikolatam kardeşini çok beğendikay şöyle zengin bekarda kalmadıki bizim ailede hemen el atardık valla .hiç kaçırmazdık.benim kızlar bayılmışlar dün canlı yayında ne giydiyse anne çok güzeldi diyolar o sarışın kızda çok çirkinmiş öyle dediler .o kız uyuzluğundan kardeşine vermemiştir oyunu onunla birlik olup hile yapmadı ya olsun en azından o kazanmamış.
sizde çok sıkı başladınız tombiliyle valla bizde yemekteyiz değilde zayıflamadayız yarışmasındayız.rakipler çok dişliiiii......

tombilicim geçmiş olsun canım .bencede çikolatamın dediği doğru senin nazarın değiyodur .demek bide bünyesi zayıf neyse havalar güzelleşiyor artık toparlanır bebişin.

ablam benim yaa sen bir tanesin başladınmı tam başlıyonda niye totonu o kadar havada tuttun .kıyamam ben sana valla sen böyle gidersen çıtır kız olacan bize hava atacan.

oburcum akşam hiç gelemedim bana bilgisayarda sıra gelmiyor bide yeğenim bende kalıyor 4 gündür o hiç kalkmıyor bilgisayarın başından ben oturmaya kalksam aralarında kavga çıkıyor tamam ben çekildim siz buyrun diyorum .yoksa akşam koşar gelirdim .yemedin dimi profidrolleri benim kızlar 6 aydır istiyor ve ben kötü kadın yapmıyorum.tatlı yemediysen süper olmuş arkadaşım aslında 1 tanede yiyebilirsin bence.aklında kalacağına midende kalsın.oburcum ikimizde neye dikkat edelim biliyomusun akşamları mümkün olduğunca karbonhidrat az alalım .sen bunu başarmışsın biz bu işi başaracaz.vereliniortak

bijocum hatırlattığın iyi oldu bir dönem bende çok yapmıştım bütün malzememde var hemen bende yapıyorum canım benim.

kızlar şimdi geldi sıra dün yaptıklarıma

sabah 1 saat yürüyüş
kahvaltı:klasik peynir k.ekmek tere biber
ara:sütlü neskafe
öğlen:canım yemek istemedi yine ekmek tere peynir ve çay
ara:1 elma 1 portakal
akşam:yemedim .ama saat 9 da midem kazındı ve 2 kaşık nohutlu tavuklu bulgur pilavı 1 küçük tabak ta brokoli salatası yedim.
biliyorum burdaki hatam geç yemek oldu.

günaydınlar..
ben dün gece yediklerimi yazamadım şimdi yazayım.

15 şubat

saat 8.00
1.5 dilim ekmek,pınar beyazla
1 bardak yeşil çay

saat 10.00
2 adet biskot(mısır ve pirinç patlağı)

saat 13.00
bir kase kadar makarna-biraz daha fazla olabilirbilmiyorumkismile

saat 17.00
bir elma, bir galeta

saat 19.30
1,5 dilim ekmek
5-6 kaşık pırasa yemeği

spor yok, cuma-cumartesi-pazar birer saat yürümüştüm, dinlenmedeyim.

hayatim simdi söyle, dün burda okullar tatildi ve guzel bir uyku cektim ..uyandigimda sicak sirkeli suyumu iceseye kadar kahvalti gecikti ve 11 de baslanilan kahvalti 12 12 ceyrek gibi bitti (kahvaltida bir bardakta portakal suyu icmistim unutmusum yazmayi) bence gayet guzel tok tutucak bir kahvaltiydi ,, yumurta beni tok tutar ve enerji verir ..ortaligi toparlayip disari ciktik.. disari cikarken yanima suyumu ve elmami aldim... arada hep suyumu ictim ve bir ara elmami yedim saat 5 gibide yeniden yemek yedik disarida,, ben sebzeli makarna yedim .. ama ordada yazmistim aslinda gözünden kacti sanirim buyuk bir tabak icinde belki 2 yk kasigi anca makarna vardi.. cok renkli sebzesi yogun bir tabakti..sadece adi sebzeli makarna yani makarnasi secilmiyordu bile.. akannehirakannehir
bende ögle ögünlerini gec yapip ara ögünleri cogaltip..aksamlari yemeksiz meyve salata sivi seyler vs ile gecirmek istiyorum

gelelim senin listene..ben aslinda söyle düsünüyorum cok sagliksiz ciddi bir eksik olmadigi müddetce herkesin aliskin oldugu bir yemek tarzi ve damak tadi vardir.. ve bu aliskanliklarina göre dengeleyebilir..tabi cok yanlis bir beslenme sekli varsada bunu düzeltir o ayri..

tahilini almissin proteini, enerjini (kcal)almissin..sebze olarak sadece yesil mercimek var. listende meyve ve su eksik :umursamaz: ohaoldumsmile kaydirigubbakcemile5

chokocum dün gece nette izliyim diye show tvye üye oldum .. oturdum gece yarisi izliycem diye.. offff gecnin yarisi ne reklamiysaaa dakika basi reklam saatlerce sürdü sinir oldum kapadim :umursamaz:ne sacma ya o saatte okadar reklam

günaydın takımcığım,
reyhan ablam ve piam ... sizler için üzgünüm. yani izleyemediğiniz için..kendimi sizin yerinize koyuyorum da bayağı meraklanırdım ve izleyemesem cidden sinir olurdum...pöfffffff
kallisim sultanım,ne güzel bir filmmiş o öyle.
ya ben hayvanları çok seviyorum,hem de çok acıyorum onlara...elimden geleni de yaparım yani bir hayvan için.,yaptım da...yazdı,bir köpecik yürüyüş yaparken dikkatimi çekti,böyle zar zor yürüyordu..o kadar sıcaktı ki..yürüdüğüm yolu tekrar döndüm hem su hem de süt getirdim ekmekle...suyu içti zavallım,demek ki susamış( çok seviyorum yani..ama önüne koyarken beni göreceksiniz,kaça kaça koyuyorum yani,sanki yiyecek beni!bana yaklaştı mı bir haller oluyor,dokunmayacak bana..ben de böyle bir cinsim işte...
bijom bu tarif muhtemelen çok lezzetli olur,en kısa zamanda ben de yapacağım.bebecikleri öp yerime...
mersam,kardeşim güzel dimi...aaahh ah şansı güzel olsun kaydirigubbakcemile3 annemin lafı :)) yarışma boyunca atışıyorlar o sarışınla zaten...bakalım izleyip göreceğiz..
tombiliiiiiiiiiiiiiiiimm nerdesin? neler yapıyorsun bakalım..bak rakiplerimiz atakta.

Zayıflamayı Daima Düşününüz,Ama sözünü etmeyiniz

ZAyıflamayı daima düşününüz ama sözünü etmeyiniz...Zira, zayıflamak istediğiniz ve bir rejime başlamanın gerekli olduğunu düşündüğünüz yada zaten rejim yapmakta olduğunuz zaman ilk kural bundan hiç bahsetmemektir. Başkalarının bundan daha çok canını sıkan birşey yoktur. eğer siz zayıflama konusunda endişeli bir tutum içersine girerseniz öyle ki bir fil kadar şişmanlasanız da, çevrenizdekiler sizi avutma yönüne gitmeyi tercih edeceklerdir.

Yağ insan yapısının temel elemanlarından biridir. Vücutta biraz yağ bulunması gerekir. Zira yağ hem vücut için bir yedekler deposu, hemde koruyucu bir şiltedir. Organları sarıp sarmalamaya yarar. Deriye o kaygan esnekliğini verir, nazik organların çevresinde boşlukları doldurucu bir rol oynar, fakat bol bol yığılmaya bırakılırsa derinin altındaki hakiki yastıklar teşkil eder ve normal olarak ona tayin edilmiş sınırları aşar,korumakla görevli olduğu organları, özellikle kalbi sıkma tehlikesi başgösterir. ışte bunun için yağ bedeni istila edici olmaya başlayınca ,yalnız çirkinlik yaratmakla kalmaz , sağlık içinde tehlike halini alabilir.

ınsan zayıflamaya karar verdi mi, buna başlama anı üzerinde asla bir karara varamaz. Daima sekiz gün, sonra 1 ay, daha sonra altı ay beklenir..Ta ki zayıflaman gerek çanları çalmaya başlayınca...

Çoğu zaman zayıflama şeklimiz üzerinde yanılırız. Elbette , en şişmanlatıcı şeyleri bol bol yedikten sonra, sizi zayıflatacağı sanılan br kaç zayıflama hapı yutarak meseleyi çözümlediğinizi düşünemezsiniz. Zira bir kişide faydalı olan zayıflatabilen bir tedavi şekli bir başkası için zayıflamak bir tarafa aksine kilo aldırıcı olabilir

Zayıflama Sürecini Kabusa Çevirmemek ıçin

zayıflama kararı aldığımızda beslenme alışkanlıklarımızı değiştireceğimiz bariz. Alışkanlıklarımızı değiştirmek zordur. BAğımlılıklarımız , başka türlü nasıl olabilir sorgusu,diyet kelimesi bile bizi mutsuz etmeye yeter. Peki ya öyle değilse? ya bizi zayıflama sürecinde zayıflama programımızdan geri döndüren bu duygular yanlışsa....

-zayıflama sürecinde diyetin ilk günü zordur derler. Öyle ki: o günü atlattığımızda ikinci güne geldiğimizde kendimiz kutlayıp" evet başardım, demek ki yapabilirim" cümlesini mutlaka tekrar etmemiz gerekiyor.

-zayıflama sürecinde güvendiğiniz kişi,uzmanınızın size verdiği programda özellikle yemek bölümünde mutlaka baharatla zenginleştirilmiş yemekler yemeye çalışalım. zayıflama da beyinin tokluk algılaması çok öemlidir.

-Su tüketimini arttırmak zayıflama sürecinde çok önemlidir. vücudumuzun 4 te 3 ünün su olduğu düşünülürse ,ve suyun diyette zayıflamaya katkısı çok büyüktür. devamlı hatırlayacağınız bir yerde sürahide su bulunması hatta su içmeyi hatırlatacak internet programlarına başvurmak önemli olabilir.

-diyete giren kişide devamlı bir yeme ihtiyacı vardır. ışte bu süreçte öncelikle baştada belirttiğimiz gibi zayıflamayı neden istediğinizle alakalı telkin ve bir uğraş. diyetteyim fikrini uzaklaştırmak. yapılan araştırmalarda puzzle, örgü,spor yapan kişilerin zayıflama yolunda çok daha hızlı yol aldığı gözlenmiştir.

-Zayıflamayı kesinlikle kendiniz için istemelisiniz. Ne yazık ki ; yaşadığımız dünyada kendisi için bir şey yapanların sayısı o kadar azaldı ki....

-Ayrıca yemeği hergün düşündüğünüz yemekler zaten hep var. Hiç biri kaybolmuyor. Kendinize vereceğiniz ödül size zayıflık olarak geri dönecek. Hadi başarabiliriz. Yeterki; zayıf olmayı hayal edin, zayıflamayı başarmış kişilerin yazılarını okuyun ve harekete geçin...

(alıntıdır)

Bencee çok güzel bır gun gecırmıssın kaydirigubbakcemile2
Oglen yenen makarnaann çok yaglı veya soslu olmadıgı surece zararıı yok gbı
var mıı:uhm::uhm:

Ben de dün nesfitle basladımm.. Arada bir elma yedım ondan sonra

Az bir dıyet makarna+marul+light tonbalıgı ıle salata tarzı bır sey yapıp yedmm ..
Ancaakk ara ogun ve aksam yemegımı yıyemedm dershanede sınavım vardı 8de bıttı 3 saat surdu. Bir biskuvi yedimm mafoldumben
ve dee aksam arkadaslarımla dısardaydık sogukcay ıctımm ve cekırdek cıtlattmmakannehir

Hayatım sen ne yapmışsın böyle,kilo vereceğiz dedik.Açlık grevi yapacağız demedik.Öğünleri atlama acıkmayı bekleme 2-3 saate bir ufak ama karbonhidratsız ve zararsız şeylerden ufak ufak atıştır.Akşamda geç kalmışsın zaten kendinde söylüyorsun.Mümkün olduğu kadar akşam 8 geçirmemeye çalış.SÖyleyenede bakın.Sanki ben bu dediklerimi yapabildim.:roflol:delikafadulden Olsun biz birbirimizi uyaralımda elimizden geldiğince dikkat ederiz.
Rakipler dişli vallaha bayağı ciddi sizi geçicez diyorlar.Ama hiç şansları yok.Size çook kötü haberim var.Ama bizim için iyi Mersam benim çene kemiğinin birleşim noktasında problem varmış.VEeee bu yüzden ekmek bile çiğneyemiyorum.Yani istesemde yiyemiyoruum.

Hayatım bende yaptım bu çayı aynen dediğin gibi bayağı bir vucuttaki ödemi attırıyor.Ama senin misafirlerin çok güzel kokuyor derken, beni evdekiler evden kovuyorlardı.Kokusu hiç birinin hoşuna gitmedi.Bizim ev bir antika evdekilerin keyfinden bana sıra gelemiyor.Çok güzel oluyor.İnsanı bayağıda tıkıyor.

Bu arada dün akşam en sonunda 20.30 da dayanamadım ve koca bir kase salatayı bitirdim.Dün aynen yazdığım gibi yaptım.Gece tattlımı YeMedim.Hiçte aklımda kalmadı.
Sabah kızları okula gönderirken dolabı temizliyordum.1/3 bozulmuş bir deveci armudu vardı.Mis gibi onunla kahvaltımı yaptım.Çiğnerken bayağı bi çenem ağırıyordu.
Dr. gittim.Kulak iltihabı zannediyordum.Ama dr.da birşey göremedi ve çene kemiğinden yada cilt altında bir iltihap olabilir dedi.Antibiyotik verdi.2güne geçmezse bir diagram mı dedi röntgen mi dedi tam hatırlamıyorum.Birşey çektireceğim.
az önce orta boy kase dünden kalan çorbamı içtim.Canım başka birşey istemiyor.
Akşama dünkü salatanın kurufasulye yerine haşlanmış tavuklu versiyonu var.
Arada acıkırsam elma yiyeceğim.
Sabah 1 saatlik sporumu yaptım.
Emir ve görüşlerinize hazırım komutanım şey pardon MErsagidişatım Uygun mudur ?

teşekkür ederim kallisim allah hepimizin yavrusunu beterinden korusun.
öbür konu için geç kalmazsın merak etme aklına gelirse yaz bellki de yazdın ben daha geçmişi yeni okuyorum

Caaanııım yaa çok geçmiş olsun.İçim acıdı,çok üzüldüm.Allah yardımcın olsun.Çocuk bakamak zor iş.Nazar bocuksuz gezdirme yakışıklıyı.

nazar boncuğu oldu zaten teyzesi dudaklarında kocaman morluklar oldu aciy aciy diye dolanıyor ortalıkta

yok canım ben işletme ve iktisat mezunuyum çift diploma 4er yıllık zor okuduğum için her fırsatta belirtirim. eşim inşaat mühendisi. dekorasyon işleriyle uğraşıyoruz bizi çok zorlayan durumlarda eşimin mimar arkadaşları var paslaşıyoruz. daha yeri görmedik ama oraya gidince en azından şuraya şunu buraya bunu yapabiliriz diye aklımda bişeyler olması lazım ayna fikri de güzeldi. teşekkür ederim aklımda olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…