- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #20.461
heyyy hosgeldinnnnn gözümüz yollardaydiii kaydirigubbakcemile2
baya cilginiz galiba-tatlicadiarzu-
mersamm, canim üzülme..sabir diliyorum .. allah yardimciniz olsun ..
bizdede var ayni.. benim büyük abimde panik atak
2 abim var..daha gencler biri 33 digeri 32 yasinda
6 sene önce kücük abim trafik kazasinda esini kaybetti 2 yetim yegenim var..diger abimin eside ayni arabadaydi.. cok sukur o kurtuldu.. kücük abim cok akillidir.. zor dönemlerini atlatti.. ama nedense o kazadan sonra buyuk abim panik atak oldu.. ilk baslarda ataklar baslmadan önce bunu kullandi.. simarik bir cocuk gibiydi zapdedilmesi imkansiz simarik bir cocuk.. sonra ataklar basladi.. tedavisi devam ediyo.. bazen iyi bazen kötü ..cok üzücü ama onu durduran tek sey iflas etmesi oldu..detaylara girmek istemiyorum ama hani panik atak icin bazilari derya (asla katilmiyorum aslinda sahit olmus bi insan olarak) ama söyle diyorlar " zengin , simarik hastaligi " abimin bu hali dogrumu acaba dedirtiyo.. iflas etti sakinlestitraji komik gercekten ... bende öyle icimden geldi anlattim.. canim neler yasiyoruz su hayatta.. annem yengemi kaybettigimiz ilk seneler sürekli aglardi yegenlerime bakip..bende hergün saatlerce teselli edip güclü olmasini ve daha bircok sey söylerdim... ekonomik krize kadar böyle devam etti... simdi biraz durulduk.. ins daha güzel olucak hersey.. sadece gereken biraz sabir ve zaman opuyorumnanaktan
mersacım Piacım ikinizde zor şeyler yaşamışsınız ve yaşıyorsunuz allah yardımcınız olsun konuya uzak olduğum için yorum yapamıyacağım ama zor olduğu okuyunca bile hemen hissediliyor bir an önce sevdiklerinizin sağlığı düzelir inşallah canlarım yaa ...
mersacıma yazmayı unutmuşum. ender abi dedi ki çikolata krizine giren diyet yapan bayanlar günde 1 kare bitter çikolata yiyebilir hiç zararı olmaz.. suistimal etmemek kaydıyla yiyebilirsin bence..
herkese günaydın,
bugün pilates başlıyor. çok merak ediyorum bakalım nasıl bir spor? daha önce hiç yapmaya bile yeltenmedim.inş zorlanmam...
çok üzüldüm yaa... Allah yardımcınız olsun,zor gerçekten.çaresi olan birşey değil sanırım,ilacı filan var mı? aldığında birşey değişmiyor mu? bu halinin çok aza indirilmesi lazım,yoksa o kızı da sizi de yer bitirir...canım yaa :teselli:
ahh canım benim,inşallah bir ara gerçekleştirirsin bu hayalini. böyle moralimiz bozuk olduğunda,gerçekten ruhumuza iyi gelecek şeyler yapmamız lazım.ilk başta ,amaaan ne gerek var diyoruz ama yapınca iyi ki yapmışım da diyoruz.sana tavsiyem,git ve tek başına sevdiğin birşeyi yap...ne olursa.
çikolatam platesi bende bir dönem yaptım çok zevkli ama göründüğü kadar kolay değil.tabi başlarda daha kolay giderek zorlaşıyor gerçi o zamanda vücut alışıyor.
canım saolasın tamamen geçecek bir şey değil ataklar bazen biraz hafif bazende çok şiddetli oluyor.şu an ilaçlarınıda düzenli aldığını düşünmüyorum.ilaçlarını düzenli kullansa belki daha hafif geçirir .kendinide bitiriyor bizide.
mersacım çok geçmiş olsun canım herkesin imtihanı başka işte ne yapacaksın inşallah abiniz en kısa zamanda hasta olduğunu anlar ve doktora görünür bundan sonrası da daha kolay olur ilacı var terapisi var sonuçta. allah yardımcınız olsun ve sizlere sabır versin
saol canım benim.küçük çocuk değilki elinden tutp doktora götüresin.doktor sözünü bile duymaya tahammülü yok.kronikleşti sanırım.böyle devam edecez de allahım bana güç versin bazen hakkaten gücümün bittiğini hissediyorum.
oburum oburum.. nerdesin yahu,geçmişe bakıp da yazını göremeyince meraklandım...
yapma ödevini filan..sonra hep senden beklerler...
bu arada bugün pilates yaptım,hayatımda ilk kez..tam bir faciaydı :)) öldüm,geberdim. çok zor kızlar.doğru dürüst yapamadım bile...
ama vazgeçmeyeceğim!
ben de uzun zamandır gelen diğer arkadaşlar gibi daha iyi yapmak istiyorum
aaa ne güzel herkes burda :))
CIKOLATAM ne diyecegimi bilemiyorum canimya.bazi erkekler körmü diyorum,ellerindeki cevheri göremiyorlar.mutsuz olmak icin hic bir sebep yokken yinede huzursuzluk cikarabiliyorlar. ben mustanga hep derim birilerini birseyleri degistiremiyeceksen hicde üzme kendini sallaaaaaaaa....
efet yaa bende sayfayı aşağı çekip çekip bakıyorum :teytey::teytey:
çikolatım geçen yıl ben de gittim biliyorsun haftada bir gün pilates vardı bir gün step bir gün aerobik gibi bişikaydirigubbakcemile3 tam bir ayda alışıyorsun tüm hareketlere bende baştan çok zorlanıp hocaya dert anlatmaya çalışmıştım hoca bir ayda alışırsın merak etme demişti inan tam bir ay sürdü ve yapamadığım şey kalmamıştı yazıyordum biliyorsunuz.. bu zaman içinde nefesinde düzene girecektir asıl yoran nefes alma problemin oluyor çünkü ama alışırsın kolay gelsin canım..
Liste harika !.... alkisalkisalkisalkisalkisalkishayatım kare çikolata zaten bitter diyorsun o kadarcık olsun.Gayet güzelde yürüyüş yapmışsın.
Çay suyun yerini tutmuyor ama olsun. O da birşey sen içte ne olursa olsun.
iyi akşamlar canım arkadaşlarım hepiniz beni merak etmişsiniz .çok saolun sizleri endişelendirdiğim için kusuruma bakmayın çok kötüydüm özellikle dün bu günde iyi sayılmam ama düne göre biraz daha iyiyim.yine sorunlu günler beni bekliyor bu uzun ve bitmeyen bir maraton.bu bizimle ölene kadar devam edecek ve çok yıpratacak bir süreç.anlatması çok zor çoook uzun şimdiye kadar anlatmadım çünkü sizleride sorunlarımla üzmek istemedim.nasıl anlatacam bilemiyorum .benim sorunlu bir abim var eşinden ayrıldı 2 tanede çocuk.önceleri daha hafifti ama giderek ağırlaşıyor manik depresif sanırım bu beni çooook üzüyor.elimden hiç bişey gelmiyor .yine atakları başladı bizi yani eşimi ve beni diğer abimi 2 çocuğunu yani yakın çevresinde kim varsa hepsini çok üzüyor.ha bu arada bide nişanlı .dert bir ken 2 oldu o kızıda üzmeye başladı .kıza anlatmaya çalıştım o dönemde abim rahatsız böyle göründüğüne bakma dedim seni üzer sağlıklı değil dedim ama kız beni dinlemedi ben onu çok seviyorum ve her haliyle kabul ediyorum dedi.engel olamadım ve nişanlandılar.belki bu hayatımızın bir şansıdr diye düşünüyordum 6 aydır gayet iyiydi ama ataklar tekrar başaldı .artık beni düşünen beni önemseyen biri var hayatımda diyordu ve ben buna çok seviniyordum ama herzaman endişelerim vardı çünki biliyordum atakların devam edeceğini ama bu kadar çabuk beklemiyordum.işin kötü yanı hastalığını kabul etmiyor o yüzden tedaviyide reddediyor.şu anda kime üzülecem kime yetişecem bilemiyorum.nişanlısınamı kendisinemi çocuklarınamı diğer abimemi eşimemi napacağımı şaşırdım yani.az önce oğlu aradı hala ben bu adamı öldürecem diyor çocuk 17 yaşında kanının tam deli aktığı yaş.tam babaya ihtiyacı olduğu yaş .kızı daha küçük oda geçen 1 hafta boyunca bende kaldı baba 1 defa görmeye geldi ilgi bekliyor çocuk ama bunu gösterecek baba yok .aslında çocuklarına çok düşkündür ama bu dönemde hiç birşeyi gözü görmüyor.geldiğinde çocuğa hiç ilgi göstermedi çok kötü konuştu çocuğun önünde ben dayanamadım sinir krizi geçirdim.kahkaha atmaya başladım ve aynı zamanda ağlamaya .dünde yine enson teleofon konuşmasında sinir krizi geçirdim avazım çıktığı kadar bağırdım kontrolümü kaybettim.eşim telefonu elimden aldı kapattı böyle devam ederse eşimlede aram bozulacak.oda artık yeter bende kaldıramıyorum diyor.tüm hayatımızı olumsuz etkiliyor geceleri kabus görüyorum sabah sinirli kalkıyorum sinirimi eşimden ve çocuklarımdan çıkarıyorum.ben yazında bu sorunla uğraşıyordum kallistem sen hatırlarsın uzun bir dönem girememiştim sorunlarım var demiştim ama fazla açmamıştım.ya ne kadar uzun yazmışım başınızı ağğrıtacam biliyorum ama yazmasam da kendimi kötü hissediyordum yazdım artık bu günlerde istemeden sizlerden birinide kırarsam diye korkuyorum.hepinizi öpüyorum iyiki varsınız...
Allahım allahım bende dertliyim diyordum.Buyrun beterin beteri var.Allah yardımcınız olsun.Nişanlısının yardımıyla hastalığını kabul ettirmenin bir yolu yok mu?Dr.a önce nişanlısı gitse ve daha sonra dr.senide görmek istedi şeklinde ,bir yolla onuda dr.a götürseniz.Bende de başka bir versiyon var.Yani bende denedim bu yolu.Ancak bizde işe yaramadı.
Umarım bir çıkış yolu bulursunuz.Gerçekten zor işiniz.Çünkü babanın bu durumu bir yerden sonra çocuklarıda etkiliyor.Bir süre sonra onlarda da başka taşkınlık ve dengesizlikler ortaya çıkıyor.Ayyy bende moral vereceğim hesapta.
Ooooof içerde bizde de kavga var.En ufak ödevime yardım et diyor.Bende hayır diyorum.Oturdu ağlıyor.Ay bıktım herkese ödev yardımı yapmaktan.
evet canım beterin beteri var tabiki.bu halimizede çok şükür.ama çıkmazın içindeyim kaç kişiyi idare etmek zorundayım bilsen.hepimizi etkiliyor ama çocuklarınıda tabiki.senin denediğin yollarıda başka yollarıda denedik ama olmuyor.sende kim var böyle aynı hastalıkmı.
Bende dün ve bugün yaptıklarım ve yediklerimi yazayım olay daha fazla büyümeden.
Dün sabah az sütlü nesfit
Ara yok
Öğlen mercimek yemeği ve maydanoz salatsı
ara çocuklarla 4-5 adet kepekli eti burçak+çay
akşam sulu köfte
Gece 4 adet kuru kayısı ve çy içtim
Bugün sabah hiç iyi değildim Spora gidemedim kızları okula gönderdikten sonra kafayı vurup yattım.Öğlen 2 de uyandım.Kahvaltı ara öğlen hepsi bir arada çıktı.2 dlm kızarmış kepekli ekmekle beyaz peynir+biber maydanoz+ çay
arada 2-3 tatlı biskuvi +çay
akşam unlu domates çorbası+salata ve 3 çatal kızarmış patates.
Gece daha başlamadı,bilemiyorum ama yememeye çalışacağım.
oburum sakın gece başladı bitiyor hatta sakın kaçırma .mutfaktaysan hemen çık evin en uzak bölgesine git ve eline 1 şişe su al onu iç.bak ben akşam yemeği yemedim ve yemiycemde çünki artık saat geçti bu saatten sonra yediklerini zehir diye düşün sakın yeme canım benim.
bide kızarmış patates diyo allahım ya sakın bidaha yeme onları benim evde senede 1 kere bile kızartma yapılmıyor üstelik en sevdiğimiz şey olmasına rağmen.bu gün geç kalktığın için düzensiz olmuş kızartma dışında gerisi iyi .
Merhabalarrrrr..
MERSACIGIM PIACIGIM. cok üzücü yazdiklariniz rabbim sifalarini verir insallah. ne desek hafif kaliyor. ates düstügü yeri yakiyor. sabirli olun güclü olun kendinizi toparlamaya calisin demekten baska elimden birsey gelmiyor..bilmiyorumkismile
CIKOLATAM ne diyecegimi bilemiyorum canimya.bazi erkekler körmü diyorum,ellerindeki cevheri göremiyorlar.mutsuz olmak icin hic bir sebep yokken yinede huzursuzluk cikarabiliyorlar. ben mustanga hep derim birilerini birseyleri degistiremiyeceksen hicde üzme kendini sallaaaaaaaa....
KALLISIM allah korusun canim ya nedir senin bu sene bir türlü totonu dogrultamadin.allah beterinden saklasin kötü seyler düsünme..
yediklerin cok güzel olmus yürüyüste yapiyorsun insallah? benim 10bini doldurma sartim artik gecerli simdi kalkip yine yürüyecegim. ama ben hepsini birden yürüyemiyorum güne dagitiyorum kosu bandinda asagi yukari 1 saat yürüyorum kalanida günlük yürüyüslerim oluyor.. iki yil öncede böyle yapiyordum listemide az sonra yaparim yürüsüyümde bitmedi zaten 6200 adimdayim.
bugün tohumlarimi ektim.. toprak donmustu cok zor oldu ugrastirdi beni domates ektim dolmalik etli biber aci ispanyol biberi dereotu chilly biberi ektim.. görüldügü gibi ben biber hastasiyim :)) kar kalkip toprak yumusayincada misir ay cicegi dikecegim bahceye
mersam valla başlangıcı maşlangıcı bilmem... pilates zor spor... yaparken insanda "manyak mıyım ben ne zorum var kendimle" dedirtiyor :)))
abin için söyleyecek sözüm yok,sadece çok üzgünüm...keşke çaresi olsa,çaresizlik zaten beni susturan
ah canım benim şimdi stres vardır sende üstüne yorgunluk hastalanma sakın dikkat et vitamin al bari...koşturmacanızda hayırlı olsun opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?