Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

tombili merhaba canım .sende hafta sonu biraz kaçırmışsın .ama benim kadar değil.bu gün toparlanma günü ve söylediğin gibi iş günü.bir yandan burda yazıyorum biryandanda yemeğimi yapıyorum çamaşırlar yıkanıyor .bu gün evdede spor var yani.
şimdiye kadar kaçamaksız devam ettim.öğleyede ıspanak pişiriyorum bide yeşil mercimek çorbası bu gün hafif geçecek.

sabah kalktım tüm evime makina tuttum , viledaladım , toz aldım
bulaşıgı makineye attım
bi kabak yemegi koydum acagaa
ohh gayett rahatım
dedigin gibi ew dagınık oldumu bendee çok gıcık biri oluyorum

kilo vermeyi çok istiyorum ya
sürekli kıyafet sıkıntısı çekiyorum
yeni yeni başladım yürürken tıkanıyorum bilmem nee
o zaman insan hakkaten depresyona giriyorr
şu an şükür iyiyim en azndan 6-7 aydan sonra yeniden başlayabildim bu işe
başarıcam gibi geliyor inşallah

anyelacım keşke bizim burdada kışın yüzebileceğimiz bir yer olsa atardım kendimi sulara yazı bekliyoruz artık mervişle.

oh ne güzel etmişsin ellerine sağlık benim süpürme işine sıra daha yeni geldi şimdi bide onu halledersem işimin çoğu bitmiş sayılır.yürümeyede başladınmı bak artık havalarda güzelleşti şimdi tam bu işe asılacağımız zaman .yaz geldiğinde sıcaktan sporda yapılmıyor bizim burası çok sıcak oluyor yazın .önümüzde 3 ay var bunu iyi değerlendirmemiz lazım.ben bide evi süpürüp geliyim.

ben ise gidiyorum canlarim.. kendinize cok iyi davranin..
mersacigim o dedigin duygulari cok iyi biliyorum.. ama inan bana hersey elimizde.. nefsimize hakim olmakta. hem karnimiz tok olsun hem ekmegimiz bütün kalsin olmuyor. insan her istedigine sahip olamiyor burda bizi teselli eden tek sey bu soruna istedigim anda cözüm bulurum diye düsünmemiz bugün olmazsa yarin .yarin olmazsa gelecek yil bir baslarim diyetime aslanlar gibi incelirim fiyakami atarim dememizdir ama o gün bugün olsun bugün basliyalim hayat akip gidiyor diyemiyoruz.. hep yarindan itibarendir planlar hafta basi iste aybasi iste yeni yilbasi hayir bugün demeliyiz hatta dün baslamaliydik demeliyiz.. kendini hirpalama tamammi yalniz degilsin seni cok seviyorum ben ve öpüyorum kocaman..
kizlar gününüz aydin sansiniz bol olsun byeeeeeee

valla ben de ilk başlarda öyleydim bir de sigara olayım var zaten çok olmasa da ama 2 aydır yürüyorum ve şu anda kendimi profesyonel sporcular gibi hissediyorum bir müddet sonra kendine inanamayacaksın ben bu kadar yolu hayatta yürüyemezdim tıkanır kalırdım oysa şimdi bak hiç hissetmiyorum az bile geliyor demeye başlayacaksın

evet canım ama şunu söylemek istiyorum ki kaçırmadım ben yani kendimden geçmiş vaziyette saldırmadım kendimi unutacak kadar yemedim oh be dünya varmış kaç zamandır hasrettim bunlara demedim yani isteyerek yedim ve mesela pizza istedi canım küçük bir parça yedim yani sadece kendimdeki değişimi anlatmak istiyorum yanlış anlama keyifli bir gündü oğlumla eşimle dışarda yemek yedik ve ben sınırımı bildim diye düşünüyorum ve evet tam gaz devam kilolar gidecek dedim mi gidecek ötesi yok senin monü de harika gözüküyor ellerine sağlık

Hanımlar bulduğum bilgiler ufaktan açıklamaya başlıyorum.Gerçi hepimizin bildiği şeyler ama işte okuyup hatırlamakta fayda var.
KIRMIZIBİBER: Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili.Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı olan direncini artırıyor. Portakaldan daha fazla miktarda C vitamini içeren bu sebze,aynı zamanda içerdiği beta karoten ile bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. Kırmızı biber mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır, sindirimi kolaylaştırır, romatizma,mafsal ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir,kolera ve azaltır ve kanser tedavisinde kullanılır. Terlemeyi artırır, gut hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığa iyi gelir.Kanser riskini azaltır, öksürük ve boğaz ağrılarını gidermede (gargara olarak) kullanılır,sinir hastalıkları için doğal yatıştırıcıdır,vücuttaki aşırı yağ ve kolesterol birikiminin önlenmesini sağlar.Anti bakteriyel etkisi ile hastalıkların önlenmesinde de etkili olan kırmızı biber ülkemizde ağırlıklı olarak Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere Güney ve Güneydoğu illerinde fazlaca tüketilir.
KİRAZ: Gülgiller familyasından; anayurdu Asya olan, düz kabuklu bir çeşit ağaç veya ağaçcıktır. Genellikle yapraklanmadan önce çiçek açar. Meyvesi, etli ve tek çekirdeklidir. Ev ilaçlarında sapları, meyvesi, kabuğu ve çiçekleri kullanılır.
Faydası : Aspirin yerine kiraz. Kiraz yemek ağrıların dindirilmesinde aspirinden çok daha etkili oluyor.20 kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu görüldü. Kirazda bulunan antosiyanin maddesinin E ve Ca vitaminlerine benzer antioksidan etkiler yarattığına da tanık olundu. Günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla özdeş etki yaratıyor.İdrar söktürür. Böbreklerde biriken zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Kabızlığı giderir.Kanın temizlenmesine yardım eder. Nikris,romatizma,damar sertliği ve mafsal kireçlenmesinde faydalıdır. Karaciğer şişliğine iyi gelir.Safra akışını normale döndürür. Sivilceleri önler.Susuzluğu giderir.Kabukları ishali keser. Ateşi düşürür.Çiçekleri göğsü yumuşatır ve öksürüğü giderir.
MAYDANOZ: Maydanozgiller familyasından;yaprakları güzel kokulu ve parçalı,kazık köklü, 30 - 100 cm boyunda,iki yıllık otsu bir bitkidir. Çiçekleri şemsiye halindedir.Tohumları ufak ve esmerdir.Meyvelerinin içeriğinde uçucu bir yağ ile apiin adlı bir glikozit vardır. Kökünde,biraz uçucu yağ,müsilaj ve apiin vardır. Yaprakları,kökü ve meyvesi kullanılır.
Faydası : İdrar söktürür.İştah açar.İltihaplı yaraların iyileşmesini sağlar. Aybaşı sancılarını keser. Sürmenajda faydalıdır. Yüksek tansiyonu düşürür.Kalbin yorulmasını önler. Kansızlığı giderir.Kansere karşı korur.Karaciğer şişliğini giderir. Safra akışını kolaylaştırır.Vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını kolaylaştırır.Vücutta biriken suyu boşaltır.Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Romatizmada faydalıdır. Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar. Anne sütünü azaltır ve böylelikle memelerin şişmesini önler. Cinsel istekleri artırır. Görme gücünü artırır. Böbrek iltihabı olanlar maydanoz yememelidir.
PATLICAN: Ülkemizde çok tüketilir.Anavatanı Hindistan'dır, Çekirdeksiz ve yumuşak olanı iyiidir. Zeytinyağlı yapılarak közlenip kabuklarının soyularak yenmesi daha faydalıdır.Patlıcan,A vitamini, fosfor ve kendine has bazı esanslara sahiptir.
Faydası : Pankreas,karaciğer ve böbrekleri Kuvvetlendirir. Bol idrar söktürür, kansızlığı giderir,vücuttaki fazla suyu dışarı boşaltır ve kilo verdirir. Patlıcan salatası şeker hastalarının şeker seviyesini ayarlamakta etkilidir. Böbrek yanması ve ağrısını keser.Kalp çarpıntısını giderir ve sinirleri yatıştırır

SALATALIK: Salatalığı zaten birçok kadın cilt bakımı için kullanıyor. Hassas ciltlerde meydana gelen kaşıntıyı,pullanmayı ve gerginliği ortadan kaldırıyor.Cilde yoğun bir şekilde nem vererek, günlük nem ihtiyacını karşılıyor. Salatalığın kendisi ya da suyu cildimizi bir tonik kadar temizler,kabızlığı önler, böbrek ve kalp hastalıklarında vücutta biriken suyun atılmasına yardımcıdır. Kalp hastalıkları ve enfeksiyonlara karşı etkili. Kükürt içeriyor ve bu madde vücudun enfeksiyonlara karşı dayanıklılığını artırdığı gibi, kolesterolü de düşürüyor.

Kilonuzu kontrol etmede güçlük çekiyor musunuz? Eğer yeterince kalori kısıtlaması yaptığınızdan ve gereği kadar aktif bir yaşam sürdürdüğünüzden eminseniz metabolizmanızı biraz ateşlemeyi deneyin. ışte size kolay uygulanabilir bazı öneriler:

1. Tiroidinizi kontrol ettirin: Tiroit bezinin normal çalışmaması kilo almanızı kolaylaştırır. Guatr sorunu olanların önemli bir kısmında tiroit bezi yeterli tiroit hormonu üretemez. Normalden daha az tiroit hormonu vücudun normalden daha az enerji yakmasına neden olur. Tiroit bezinizin iyi çalışıp çalışmadığından emin olmak için tiroit bezi hormonlarının ölçülmesi yeterli olacaktır.

2.Yürürken daha hızlı değil daha uzun mesafelere gidin: Vücudunuzun oksijen eşliğinde yaptığı hareketler ne kadar uzun sürerse bedeninizin o kadar çok yakıt (yağ depolarınız) harcayacağından emin olabilirsiniz.

3.Gezinmek yerine, ciddi bir yürüyüş yapın: Adımlarınızı biraz sıklaştırırsanız metabolizmanızı daha da hızlandırır, daha çok yağ yakabilirsiniz. Uzun mesafeleri kat etmek her zaman iyidir, bu mesafeleri daha hızlı adımlarla kat etmek ise daha da iyidir.

4. Yemek sonrası kısa yürüyüşler yapmayı unutmayın: Yemeği takiben yaptığınız hafif yürüyüşlerde metabolizmanın daha hızlı bir süreçle işlediği, daha çok kalori (enerji) ve daha çok yakıt tükettiği biliniyor. Yemek sonrası yürüyüşlerin metabolizmayı hızlandırıcı etkisinden yararlanın.

5.Öğün atlamayın: Yavaş ve uzun süre çiğneyerek yemeyi deneyin.

6.Hayatınızı baharatlandırın: Kırmızı acı biber, turp ve hardal gibi baharatların metabolizmayı hızlandırabileceği düşünülür. Baharatlar vücudunuzu daha hızlı bir çarka sokabilir, metabolizma hızınızı yükseltebilir.

7. Doktorunuz tarafından önerilmeyen ilaçları kullanmayın: Zayıflamak adına yosun hapları, detoks likidleri, tiroit ekstreleri, amfetamin, sibutramin, efedrin gibi maddeleri kullanmamaya özen gösterin
8. Spor salonunda çalışırken bir hoca bize adımlarımızı atarken totoşumuzu sıkmamıznda faydalı oacağını söylemişti.Bir de yürürken mankenler gibi çarpık çarpık yürümeyi deneyin.Dikkat edin bacak bacak üstüne atar gibi çarpık adım atıp bir yandan da tüm bacak ve toto kaslarını kasın bakayım ne kadar yürüyebileceksiniiiiz.Ben bu şekilde fazla yürüyemiyorum.Denedim gerçekten insan tıkanıyor.Bacaklar kesiliyor.

Kızlaaar ya ben yazmayı unuttum.Pentinin korseli göbeği ve arkayı bir güzel toplayıp şekle sokan korseli çorabı var.7.50ytl.İnce külotlu çorap.Herşeyin altına giyilebiliyor.Ben önceki senelerde hep bu çorabı giyordum.Göbeğimde toparlanıyordu.2 senedir çorabın göbek kısmını kısaltıkları için giyemiyordum.Şu hani kalçadan kıyafetler çıktığından beri bozmuşlardı.Şimdi gene göğüs altına kadar uzun ve bayağı vücudu topluyor.
Spor yaparkende giyerseniz bayğı bir terletiyor.Sonuçta naylon çorap.Ama sakın sürekli gyinmeyin bu seferde vucut nefessiz kalıp cilt tahriş oluyor.Spor yaparken 1 saat kalsın sonra zaten mecburen çıkarıp kurulanmanız gerekli .Sakııın ıslak gezinmeyin bu seferde kasıklarda problem yaşarsınız.
Hatta ben çorap kaçtığı zaman diz altından kesip pantolon altlarında korse niyetine giyiyordum.Zaten o kadar sıkı bir çorap ki giyerken bile ter atıyorsunuz.
geçen hafta CARREFOURSA'da başka bir marka gene korseli çorap gördüm.9.50 ytl idi.Markasını hatırlamıyorum.
Bana normal korselerden daha ince olduğu için daha güzel topluyor gibi geliyor.
Doğum yapmamış hanımlaaar özelikle size söylüyorum.Doğumdan sonra muhakkak korse kullanın.Tabi anormal sıkı olmasın.Ama muhhakkak kullanın.Bana kimse söylemedi uyarmadı.Doğumdan sonra o koca göbüş aşağı iniyor ama bir türlü toparlanamıyor.İşte korse kullanırsanız göbüşünüz çok daha çabuk ve muntazam toparlanır.
Benim doğumlarımda annem başımda değildi.Kayınvaildem saolsun 3.yü doğurup göbeğim ,biracı göbeği gibi sarkıp pörtledikten sonra söyledi.Olsun söyledi ya o da birşey.En azından yeni doğum yapacakları uyarıyorum.
Birde sakın sütüm olsun diye hazır meyve suyu ,bol şekerli komposto,tatlılar tüketmeyin.Benim son iki kız yazın doğdu.Dr. da bana bol bol meyve suyu süt tüket ki sütün gelsin dedi.Benim eşimde eve koli koli meyve suyu süt taşıdı.Sabahları meyve sularını karıştırp öğlen tel. açıp bitirdin mi? diye soruyordu.Günde 4-5 lt.meyve suyu ve süt üstüne su yetmiyor birde besliyordu.Sonuç mideeemm büyüdü büyüdü ve büyüdü.Annem "gerek yok bu kadar meyve suyuna kızım sen normal ye yeter" dedikçe eşim "olmaz "diyip, yedirip içirdi.

Millet gene tek başıma kaldııım.Neyse sizde geldiğinizde okuyun Bol bol Gülün.Haftasonu benim büyük deli kız gelmiş bana "anne bak şimdi bir anda 150 kalori yakacaksın!..Nasıl olacak biliyor musun?Git kafanı duvara vur ."diyorrılk önce dalga geçiyor diye kızdım.Ama yok gerçekten öyle imiş.Ama kalori yakmak içinde yenilenmeyen beyin hücrelerini öldürmeninde alemi yok kkki.Zaten çok unutkanım.Sabah kahvaltı ederken biber çıkarmayı unutmuşum.Ayağa kalktım 3 adım attım.Buzdolabının önüne geldim.Ben ne alacaktım diye düşünmeye başladım.Gerçekten vahim bir unutkanlığım var.Ama evdeki tartışmaları hatırlamamak ve söyleneleri unutmak adına herşeyi unutmaya başladım.

Şimdi daha komiği geliyor.Cuma günü eşim bakkala gitti.Normalde hayattta gitmez.Neyse gitmiş "bak sana ne aldım ?Nette her sayfada açılan acı biber hapı reklamları varya, hah işte hap yerine ben sana turşusunu aldım."dedi.zemuszemusReyhan abla,kallistem sanırım sizin bahsettiğiniz ufak acı tombul biberlerden.Bayılırım zaten acıyazemuszemus
e güzel adam düşünmüş beni ,acı hani metabolizmayı hızlandırıyor ya dedim.Sonra elindeki poşedi göstermeden sakladı.Gece film izliyoruz.Mutfağa gitti elinde poşet "sen uyumaya başladın, filimin sonunu getiremeyeceksin.Al bakiiim şu paketi bol tuzlu ayçelirdeğini çıtlamaya başla.Sonra dudakların silikonlu gibi şişer güzel olur:jeyyar: "dedi.Ben yok dedikçe:umursamaz: poşetten bir paket fındıklmaz:, bir pakette karışık fıstık+üzüm+bademli bir çerezeyvahedigeldismile daha çıkardı.
Adam beni çok seviyor.Besli besliii topaç yaptı, yetmedi duba yaptı .yetmedi fıçı yaptı.Geçen senelerde bir güzel de dalga gerçiyordu.Şimdi seni aşağı yuvarlayacağım.Yuvarlana yuvarlana istediğin yere ulaşırsın.Yol masrafı olmaz diyordu.Neyse dalga geçmekten vazgeçti.Ama haaalaa bir yolunu bulup beni yoldan çıkartıyor.Ben de ısrarla bir yolunu bulup yiyor gözüküyorum.Ama ne yapayım arada kaçırdığımda oluyor.alsanaalsanasmileBiraz daha inat edip her şeyine hayır diyebilsem.Benim için daha iyi olacak.

merhabalarr efenimm
nasilsiniz cümleten?ben altüstüm reglhaftamdan dolayi..dün gece internette aratirdim..calsiyum alinicakmis..regl öncesi semptomlari azaltiyomus..ya cok sik olmaya basladi bu ruhi arizalar..yani bu regl zamanlarinda.. canlarim baska bir bilginiz varmi bu konuda? sizlerinde basina geliyor mu? neler yapiyosunuz?
bir anda "ben garibeeeemmm ,, ben yetimeeemmmm" havasina giriyorum.. reglim bittiyo.. degisiyorum ayy bukadar olmaz ama ya.. inanin engel olamiyorum..
bekliyorum anacim tavsiyelerinizi

aynenn bende öyleydim canim .. sabah bir parca cikolata atayim agzima devami gelirdi artik öyle yapmiyorum cok sukur..tam tersi telafi yoluna gidiyorum.. burasininda etkisi cok saniyorum ..

Pia teyzede aklı karışık gelmiş:roflol::roflol: inatla teyze olduğunu kabul edene dek yazıcam Piacımnaniknanik

reyhan ablacimmm uyma sen bunaaa... kallisim bak, ümügüme cök( bu tabiri cok seviyorum kaydirigubbakcemile3 ) yine kabul etmembayanssulusmile 31 yasinda teyzemi olur ayolbayanssulusmile :dilcikar:

asli hosgeldin arkadasima.s.

citol kiz su rabirtin resimlerini degistirip degistirip kimyamla oynama kizzzz

günümüde yazayim

sabak: bir kase sutle smacks

ara:4 kuru siyah erik

öglen:bir tabak lahana yemegi 2 yemek k.yogurt

aksam:1 kase sebze corbasi (pirasa,kereviz,havuc,patates) icicem ins

spor
1 saat yürüyüs 200 mekik 200 ip atlama guclubacismile

selam .. bugün anca bu saatte yazıyorum çünkü çok yogun bir gündü sabah annem ve eşimin annesi çaya geldiler öncelikle onlarla birlilte 2 bardak yeşil çay içtim. daha sonra karnım cok acıkmaya basladı ve burda okudugum gibi kendime limonlu ılık su yaptım, gercektende biraz dindirdi aclıgımı. eşim istedigi için ona istedigi bir yemegi yaptım kendimede brokoli yapacaktım ama yorgundum ve iglonun hazır brokoli ve karnıbaharını pişirdim kendime gerçekten cok lezzetliller arkadaslar. bol lilomlu brokolimi yedim. akşamda meyvemi ve yeşil çayımı içecegim. şimdilik bu kadar. birde hoş geldin diyenlere çok teşekkür ederim zemuszemus

kızlar bu saate kadar cok iyi gitmişim umarım eşim geldiginde kaçırmam. çünkü hep öyle oluyor.

acilen b12 alman gerekiyor
ben benecsol alıcam
eger kısmet olurda kilo vermeye başlarsam kullanıcam
unutkanlık az çok bendede var ama seninki baya var kullan bence
ayy benim herif
bnimkide alıyor alıyorr
sen sevmezsinki zaten diyor

:roflol: valla onun yüzünden bizim kimyamız bozuluyor ama
kendisi bayan görmek istemiyormuşş midası kaldırmyomuş sempatiksalakcinni

kızlar merhaba,
herkese yazamıyorum,pek vaktim yok.kayınvalide bendeyken rahat edemiyorum,sürekli işle güçle uğraşırken o,ben bilgisayarın başında pinekleyemem ayıp olur,sadece bana yazanlara cvp yazmaya çalıştım. hepinizi çok öpüyorum

yaaa sormadan edemiyeceğim.. herkes akşam acıkıyorda ben neden hiç acıkmıyorum ama hiç... metabolizmam iyice durduda ondanmı :)) hadi kaçtım ben..

sadece çok şanslısın demek istiyorum kallisim. ben bugüne kadar ki diyetlerimin hepsinde,hiçbir kaçamağı gündüz yapmadım.hep akşam hep gece... o yüzden kilolu biriyim yani...

çok teşekkür ederim oburum,çok değerli yazdıkların benim için.özelden yazışırız bu konuyla ilgili...öpüyorum

kallisim senin ne yapıp edip spora başlaman lazım. şimdiye kadar spordan yazdıklarından anladıım kadarıyla,sen de spor yaparsan bu işi halledeceksin gibime geliyor...

yediklerimi beğenmene sevindim. bu aralar böyle be canım,düzensiz yediğimin farkındayım.ama spor ve yediklerimin besin değerinin yüksek oluşundan kurtarıyorum sanırım.göbeğim bayağı indi.
terapist şart,ben bunu söylüyorm eşiyle sık sık sorun yaşayan herkese.ama herkes yanaşmıyor.toplumumuz çok dar görüşlü ne yazık ki..ayıp sayılıyor.hala ben deli miyim de terapiste gideyim,sen git diyen adamlar var eşlerine...

yediklerinle ilgili bir yorum yapamayacağım,biraz kusuru fazla bir liste olmuş ben de erken yemene sevinebiliyorum sadece. olacak böyle free günler,dengelersin...
ben pazar gününü yazamayacağım,çünkü unuttun.ama şöyle diyeyim,yine peynir,zeytin,2 dilim ekmek,portakal,ceviz,badem,mercimek çorbası ve erişteli yeşil mercimek yemeğinden başka birşey yemedim.yani az ve besin değerleri yüksek,sağlıklı şeyler yedim ama saatler düzensiz..iştahım kapalı,moral bozuk..o yüzden...
kayınvalidem geldi,konuştu ikimizle de akşam..ama ben ne kadar uzlaşmacı ve suçlamadan konuşmaya çalışırsam çalışayım,eşim ne var ne yok döktü ortaya,bağıra çağıra ve hakaretler ederek konuştu. dolayısıyla kayınvalidemin gelişi işe yaramadı!

çok güldüm yaa Allah iyiliğinizi versin :))

:roflol: valla onun yüzünden bizim kimyamız bozuluyor ama
kendisi bayan görmek istemiyormuşş midası kaldırmyomuş sempatiksalakcinni

aa aa öylemi diyormussss yakin takipcisi degilim serinin iki filminide izledim okadar..ben guzele dayanamam yakisikli, güzel gördümmü nesem keyfim yerine gelirakannehir

tamam bitmistir valla benim hemcinslerime öyle diyen birine kimyami elletmem bidaha :dilcikar:

evet corbami ictim nefis olmus

simdi ceneyi tutma zamani:1shok:

tasedüf ederi ilk filmi izledim
o an filmede edwırtada vuruldum
sanırım yıldırım aşkı :asigim: diyolar buna :roflol:

sonra kitapları keşfettim serinin 4 kitabınıda okudumm

2. film bizim bulundugumuz şehre 1 ay sonra gelecekmiş bende taa adanaya gittim izlemeyee
anlıcam sıkı fanatigiyim
her türllü kabulum :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…