- 23 Ağustos 2012
- 14.730
- 38.957
- 798
- Konu Sahibi Cherry Mom
- #233.221
kızlar az önce aldığım bir habere göre;
daha doğrusu okuduğum bir metni size özetlemek istiyorum.
KARBONHİDRAT.
Şimdi bu karbonhidrat vücudumuzun ve bizim ihtiyacımız olan enerjiyi sağlayan 1 numaralı besinimiz. biz öğünümüzde karbonhidrat bulundurduğumuzda ihtiyaç duyulan enerjiyi buradan alıyoruz. ancak ve ancak karbonhidrat, şeker,yağ tüketmez isek depoları kullanıyoruz. yada ihtiyacımızdan az tüketirsek depolar kullanılıyor. bunun adına zayıflama deniyor. yani eğer çok hareketli bir yaşantımız yoksa bunlardan uzak durmalıyız. yada en hızlı yağ depolama zamanı olan akşamları tüketmemeliyiz.
bu arada bulgur karbonhidrat grubunda. tüketimine dikkat edilmeli. normal kilolu normal aktiviteli bir insan günde 6 dilim ekmeğe karşılık gelen karbonhidratı tüketmesi gerekiyormuş. biz kilo vermek istiyorsak bunun en azından yarısını tüketmek durumundayız. bu aralar listelerde ben dahil olmak üzere her öğün kısırlar ekmekler pilavlar makarnalar uçuşuyor.
ben mecburen sabahları ekmek tüketiyorum sebebi evden en hızlı sandviç yapıp çıkabiliyorum yada iş yerinde tost yiyebiliyorum. öğlen tükettiğim çorbaları karbonhidrat olduğu için kaldırdım. h. sonu mümkün olduğunca ekmek yememeye çalışıyorum. yersem de spordan önce ve erken saatte yemeye dikkat ediyorum.
farkındalık olsun diye bu bilgiyi sizinle paylaşmak istedim.aklınızın bir ucunda bir bilgi olsun. :)
eline sağlık, çok güzel yazmışsın, unutmuşum hatırladım sayende :)