- 28 Kasım 2008
- 7.706
- 22.773
- 548
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #248.661
Evet canım annem gelecek yeniden. Şimdi onun da memlekette işleri var, yazlık evin tadilatını yaptırması gerekiyor, bir de kış hazırlıklarına başlayacak biraz. O yüzden kısa süreliğine gidiyor diyelim. Ben işe dönünce yeniden bizimle.Ay aşkolsun tatlım yaaa dökül tabiii. Sizin gibi çalışan ya da eğitime devam eden annelerin işi çok çok daha zor haklısınız
Fırsat buldukça sarıp sarmalarsın sende annesi. Anneanne mi bakacak o zaman?
Canım benim kolay gelsin ya insallah düşer en kısa zamandaKızlar kızımın ateşini 38,5 tan düşünemiyoruz.
Böyle devam edersek acile gideceğiz. Doktorda farklı bir şey yapmayacak gerçi, belki kan testi falan yaparlar. Bu gece nöbetteyim anlayacağınız.
Ama cokta duygusal olmamak gerekiyor. Sen kendi bildgini yap simdi hergun hergun senin yaninda uyursa ilerde ayri uyumasi gerektigi zaman bunu istemeyebilir.Okul caginda olup hergun hergun anne babasinin ortasisinda uyuyan yada sadece anneyle kendi odasinda uyuyan ornekler var.Evet tabi her şeyin farkındalar, 5.5 yaşında biri olarak da bunu cok guzel ifade etmis :)
Evet mantıksal bakınca zaten aynen ben de böyle düşünüyorum, o yüzden de geceleri rahat uyuyorken hep yatağında. Gündüz uykularında işte sorun oluyor o yüzden bazen kucakta, bazen arabasında takılıyor şimdilik. Zamanla duzene girer diye umuyorum o zaman tüm uykularını yatağında yapsa süper olur. Dedigin gibi hastalık durumunda da bi caresine bakarız.Ama cokta duygusal olmamak gerekiyor. Sen kendi bildgini yap simdi hergun hergun senin yaninda uyursa ilerde ayri uyumasi gerektigi zaman bunu istemeyebilir.Okul caginda olup hergun hergun anne babasinin ortasisinda uyuyan yada sadece anneyle kendi odasinda uyuyan ornekler var.
O bebek olabilir ama herseyin farkinda o yatagin kendisine ait oldugunuda bilir uyandiginda annesinin kucagina alacaginida bilir.. Zamani gelecek yatagina koydugunda uyumasi gerektigini bilecek sana ihtiyac duymadan uyuyacak. Zamani gelecek kendi basina yatagina gidip uyuyacak. Bence simdiden kendi yataginda uyutman en mantiklisi.
Tabi hastalik olur veya baska bir sıkıntı olur bu gibi ozel durumlar haric.
Canım nasıl oldu ufaklık ateşi hala yüksek mi bizimkine sönmesin 5 gün 39 altına düşmemişti ınş biran önce düşerKızlar kızımın ateşini 38,5 tan düşünemiyoruz.
Böyle devam edersek acile gideceğiz. Doktorda farklı bir şey yapmayacak gerçi, belki kan testi falan yaparlar. Bu gece nöbetteyim anlayacağınız.
Canım benim kolay gelsin ya insallah düşer en kısa zamanda
Canım nasıl oldu ufaklık ateşi hala yüksek mi bizimkine sönmesin 5 gün 39 altına düşmemişti ınş biran önce düşer
Süper hem doğal hem sağlıklı:)lydznp canım bende video yükleyemeyenlerdenim YouTube a üşendim. Tarifini yazayım
- 1 gün önceden buzlukta dondurulmuş 2 muz (veya istediğin başka bir meyve)
- 1 tatlı kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı Vanilya
- Ceviz (üzerine süs için, başka bir şey de kullanabilirsin)
Rondo ya da mutfak robotu ne kullanıyorsan canım muzları içine dilimle, süt, vanilya ve balı da ekle, hepsini karıştır. Hiç buzlukla falan işi yok bunun anında servis ediyorsun :) çok pratik geldi bana, bize bile olur yarım yağlı sütle yapabilir ve balı da tatlı kaşığı değilde mesela çay kaşığı koyabiliriz.
Âmin InşALLAHCanım olsun, sağlıklı olsunlar yeter. Senin varlığın yeter onlara kuzummm. Allah çocuklarımıza bağışlasın hepimizi
Aslında çok çok haklısın. Ben dogumdan önce çocuğun ayrı yatması gerektiğini, kucaga ve memeye alışmaması gerektiğini savunan biriydim. Hatta ne kitaplar okudum. Bırak ağlasın diyenlerden değil de bi nebze daha ılımlı olanlardandım yani. Tabi gerçek hayat oyle değilmiş. Insan kıyamıyor öncelikle ve özellikle de ilk 3 ay gerçekten anneye cok muhtaclar, tek avundukları yer kucak ve meme. Simdi de bunu savunan seyler okuyorum, kendime destekçi ariyormuscasina :) geceleri yanımda yatmıyor gerci, yatağına koyuyoruz ama şöyle bir sey okudum onda bile içim cız etti. Bebekler uykuya daldikları yerde uyanmak isterlermis, normal insan bile öyle aslında. Dusunsene bi odada uyuyorsun diyelim, uyandığında baska bi odadasin, nasıl panik olur insan. Hele ki bebekler zaten dunyaya alışmaya çalışıyorlar.. Gene de hala yatağında yatırıyorum ama en azından gündüzleri benimle olsun dedim. Bir de benim 2 yıl ara verme şansım da yok maalesef, doktoraya devam etmem lazım yeni dönem başlayıncao yüzden arasını bi sekilde bulmam gerek. Ay cok uzun yazdım kusura bakma, bi anda döküldüm resmen
Cok gecmis olsun Nilgunum
Kızlar kızımın ateşini 38,5 tan düşünemiyoruz.
Niye bu kadar yükseldi? Gerçi hava o kadar sıcak ki nasıl düşsünAz önce ölçtük 39,2
Şurubunu verdim yine, ikinci kez banyoya sokacağım galiba. Çokta huysuz oluyorlar ateşliyken.
Ortim yine uçuşsun. Bravo sanaGünün ilk menüsü benden gelsin..
Menum;
08:00
1 h.yumurta
Minik 1 parca peynir
5 zeytin
Salatalik,domates,aci biber
2 yk yulaf+yarım b. Sut
12:00
1 kucuk yesil elma
16:00
1 kucuk yesil elma
1 yk chia+3 yk yogurt
17:30
4 yk menemen
1 yk acı biber salcası
1 dilim ekmek ve semiz otlu salata
19:00
1 cay bardagi dondurma
Su 4 L olmustur
250ml limonlu soda
1 kupa yesil cay
2 t.kahvesi
Spor;
270 ip
180 jumping jack
30 burpee
60 dumbell lunge
60 bulgarian split squat
60 Lying hip extension
60 glute kickback
40 dumbell romanian deadlift
30 dk eliptik
200 tekrar 2kilo dambılla kol
Ve az oncede AVM'de 7000 adım (74 dakika)
Bizim Zeynep hanımın bizim oda da park yatağı vardı. Gündüz kendi odasında gece bizim oda da yatardı. Park yatağı 18aylık olunca kaldırdım. Kendi odasında uyusun diye. O günden beri bizim yatakta uyuyorAslında çok çok haklısın. Ben dogumdan önce çocuğun ayrı yatması gerektiğini, kucaga ve memeye alışmaması gerektiğini savunan biriydim. Hatta ne kitaplar okudum. Bırak ağlasın diyenlerden değil de bi nebze daha ılımlı olanlardandım yani. Tabi gerçek hayat oyle değilmiş. Insan kıyamıyor öncelikle ve özellikle de ilk 3 ay gerçekten anneye cok muhtaclar, tek avundukları yer kucak ve meme. Simdi de bunu savunan seyler okuyorum, kendime destekçi ariyormuscasina :) geceleri yanımda yatmıyor gerci, yatağına koyuyoruz ama şöyle bir sey okudum onda bile içim cız etti. Bebekler uykuya daldikları yerde uyanmak isterlermis, normal insan bile öyle aslında. Dusunsene bi odada uyuyorsun diyelim, uyandığında baska bi odadasin, nasıl panik olur insan. Hele ki bebekler zaten dunyaya alışmaya çalışıyorlar.. Gene de hala yatağında yatırıyorum ama en azından gündüzleri benimle olsun dedim. Bir de benim 2 yıl ara verme şansım da yok maalesef, doktoraya devam etmem lazım yeni dönem başlayıncao yüzden arasını bi sekilde bulmam gerek. Ay cok uzun yazdım kusura bakma, bi anda döküldüm resmen
Cok gecmis olsun Nilgunum
Ay kıyamam kuzuma :)Mantıklı aslında canım kızım 5.5 yasinda dun odasinda uyudu cok sıcaktı icim rahat etmedi. Oturma odasinda klimanin sadece pervanesini actim azda olsa serinlesin diye uyanmisti getirdigimde elinden tuttum getirirken optum orttum tekrar. Gece yarisi uyanmis WC"ye gitmek icin yanima geldi annecigim odamda uyumustum nasil salona geldim koltuktaydim nasil oldu diyor şaşkın şaşkın.
Gönlüne göre olur inşALLAH herşey ŞeymacigimEvet canım annem gelecek yeniden. Şimdi onun da memlekette işleri var, yazlık evin tadilatını yaptırması gerekiyor, bir de kış hazırlıklarına başlayacak biraz. O yüzden kısa süreliğine gidiyor diyelim. Ben işe dönünce yeniden bizimle.
Bir de benim iş gereği sürekli okula gitmem gerekmiyor, dersimin ya da işimin olduğu zaman gitsem yeterli oluyor. Doktora çalışmalarımı da evden yurutebilirsem bi sekilde hallederim diye düşünüyorum ama bakalım tabi zaman ne gösterecek. Gelecek seneye artık doktora da bitse daha rahatlarım.
bu kadar spor yapınca kalan zamanda anca uyuyosundur dimiGünün ilk menüsü benden gelsin..
Menum;
08:00
1 h.yumurta
Minik 1 parca peynir
5 zeytin
Salatalik,domates,aci biber
2 yk yulaf+yarım b. Sut
12:00
1 kucuk yesil elma
16:00
1 kucuk yesil elma
1 yk chia+3 yk yogurt
17:30
4 yk menemen
1 yk acı biber salcası
1 dilim ekmek ve semiz otlu salata
19:00
1 cay bardagi dondurma
Su 4 L olmustur
250ml limonlu soda
1 kupa yesil cay
2 t.kahvesi
Spor;
270 ip
180 jumping jack
30 burpee
60 dumbell lunge
60 bulgarian split squat
60 Lying hip extension
60 glute kickback
40 dumbell romanian deadlift
30 dk eliptik
200 tekrar 2kilo dambılla kol
Ve az oncede AVM'de 7000 adım (74 dakika)
Selamın aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Herkese hayırlı sabahlar
Dün nasıl sıcaktan bunaldıysak ailece kimse yerinden kımıldamak bile istemedisabaha kadarda bölük pörçük uyuduk zaten
Rabbime şükürler olsun ki bu sabah biraz hava serin
Bende hazır herkes uyurken biraz sizlere bakınayım dedim bir yandan kahvemi içerken
Bu cuma Ayşeyle Diyetisyen kontrolümüz var gerçi Ayşe hala Yazlıkta ama ben ümitle gelmesini bekliyorumBakalım ne çıkacağız oradaki tartıda Benim şükür cumaya göre az daha aşağısı gözüküyor cumaya kadar da daha fazla olacağına eminim Bu arada hesapta cumaya kadar tartılmayacaktım sabah dayanamadım bugün itibaren tartılmayayım diyorum bakalım dayanabilecekmiyim
Canım inan o okuduklarının hepsi evet büyük araştırmalar olabilir ama bence bir anne içinden geldiği gibi davranmalıCanın istiyorsa koynunda uyut hazır elinde fırsat varken o Cennet kokusunu derin derin içine çek
Biz büyük kızımı hiç yatırmadık af edersin popişini de yırtsa aman alışmasın dedik sonra bir gün o şekilde uyumayı biz kendimiz isteyip aramıza aldığında sıpa bizi tekmeledi daralıyorum gibilerindenKüçükde de o an nasıl içimizden geldiğiyse öyle yaptık canımız onunla yatmak mı istedi aramıza aldık :) hee sabaha kadar doğru dürüst uyuyamadık belki ama o zevki de yaşadık Büyük kız 2 yaşındayken gel dediğimizde goook ben kıkışıyorum diyordu sıkışıyormuş hanımefendi ki yatağın uçlarında yatanlar bizleriz küçüğü de sırnaşmaya alıştı ille bir yeri bizlere değecek ablasıylada arada yatar ama genelde kavga ederler çünkü biri rahata alıştı öbürü dokunarak uyumaya
Hep diyorum keşke büyük cadıyıda daha sık aramıza alsaydık diye
Evet araştırmaların çoğu doğru ama her çocuğun karakteri farklı ve bunu ancak insan deneme yanılmayla keşfediyorhee tabiki mutlaka kural koymak şart ama seninki daha çook ufak tam koklamalık ısırmalık
Tadını çıkar canım ileride nasılsa sen gereken sınırları koyarsınçok iyi bir Anne olacağından hiç şüphem yok
Çok çok geçmiş olsun canımumarım şu anda kuzu daha iyidir
Havalarda birşeyleri tetikliyor maalesefRabbim bir daha yaşatmasın ...aminnnn
Niye bu kadar yükseldi? Gerçi hava o kadar sıcak ki nasıl düşsün
Mikrop mu kalmış? Virüs mü?
fancynancy son durum ne? Doktor ne demiş canım. Ateşi düştü mü? ALLAH şifasını versin inşALLAH
Kızlar hepimiz çok sağolun geçmiş olsun ve güzel dilekleriniz için. Grip olmuş prensesim, kardeşine de geçebilir demiş doktor inşallah geçmez. Gece 3:30 a kadar bekledim 1 saat uyuyup yine kalktım ilacını verdim, sonra yine oturdum biraz ama şimdi çok şyi maşallah, 37,5 tu ölçtüğümde kalkınca. inşallah bir daha da çıkmaz.günaydınnnn hayırlı sabahlar olsun herkese
geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ederim kızlar
iyiyim geçti dün o kadar ine yiyincefancynancy geçmiş olsun kuzucuğuna nasıl oldu şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?