- 28 Kasım 2008
- 7.706
- 22.773
- 548
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #248.681
çok geçmiş olsun canım yaaKızlar hepimiz çok sağolun geçmiş olsun ve güzel dilekleriniz için. Grip olmuş prensesim, kardeşine de geçebilir demiş doktor inşallah geçmez. Gece 3:30 a kadar bekledim 1 saat uyuyup yine kalktım ilacını verdim, sonra yine oturdum biraz ama şimdi çok şyi maşallah, 37,5 tu ölçtüğümde kalkınca. inşallah bir daha da çıkmaz.
nilgünüm dün yazmayı unutmuşum nasıl oldun tatlımslm kızlar dün akşamdan beri böbrek ağrısı çekiyorum sabah acile gittik taş olmuş yine iğne yaptılar serum taktılar geldim rahatladım duş aldım uzanıcam akşama gelirim
canım geçmiş olsunKızlar hepimiz çok sağolun geçmiş olsun ve güzel dilekleriniz için. Grip olmuş prensesim, kardeşine de geçebilir demiş doktor inşallah geçmez. Gece 3:30 a kadar bekledim 1 saat uyuyup yine kalktım ilacını verdim, sonra yine oturdum biraz ama şimdi çok şyi maşallah, 37,5 tu ölçtüğümde kalkınca. inşallah bir daha da çıkmaz.
Evet kesinlikle haklısın Banucum her çocuğun karakteri farklı. İşte tecrübe olmayınca kitapta yazanlar dogru geliyor, davulun sesi uzaktan hoş yani :) şimdilik gece yatağında, gündüz kucakta, arabasında idare ediyoruz bakalım zamanla ne olacak. Ama gece su an yanıma almaya cesaret edemem zaten cok minik, rahat uyuyamam yanımdayken, Allah korusun bi sey olursa diye. Odasına kameralı telsizlerden aldık, sesi çıkınca bakıyorum hemen.Selamın aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Herkese hayırlı sabahlar
Dün nasıl sıcaktan bunaldıysak ailece kimse yerinden kımıldamak bile istemedisabaha kadarda bölük pörçük uyuduk zaten
Rabbime şükürler olsun ki bu sabah biraz hava serin
Bende hazır herkes uyurken biraz sizlere bakınayım dedim bir yandan kahvemi içerken
Bu cuma Ayşeyle Diyetisyen kontrolümüz var gerçi Ayşe hala Yazlıkta ama ben ümitle gelmesini bekliyorumBakalım ne çıkacağız oradaki tartıda Benim şükür cumaya göre az daha aşağısı gözüküyor cumaya kadar da daha fazla olacağına eminim Bu arada hesapta cumaya kadar tartılmayacaktım sabah dayanamadım bugün itibaren tartılmayayım diyorum bakalım dayanabilecekmiyim
Canım inan o okuduklarının hepsi evet büyük araştırmalar olabilir ama bence bir anne içinden geldiği gibi davranmalıCanın istiyorsa koynunda uyut hazır elinde fırsat varken o Cennet kokusunu derin derin içine çek
Biz büyük kızımı hiç yatırmadık af edersin popişini de yırtsa aman alışmasın dedik sonra bir gün o şekilde uyumayı biz kendimiz isteyip aramıza aldığında sıpa bizi tekmeledi daralıyorum gibilerindenKüçükde de o an nasıl içimizden geldiğiyse öyle yaptık canımız onunla yatmak mı istedi aramıza aldık :) hee sabaha kadar doğru dürüst uyuyamadık belki ama o zevki de yaşadık Büyük kız 2 yaşındayken gel dediğimizde goook ben kıkışıyorum diyordu sıkışıyormuş hanımefendi ki yatağın uçlarında yatanlar bizleriz küçüğü de sırnaşmaya alıştı ille bir yeri bizlere değecek ablasıylada arada yatar ama genelde kavga ederler çünkü biri rahata alıştı öbürü dokunarak uyumaya
Hep diyorum keşke büyük cadıyıda daha sık aramıza alsaydık diye
Evet araştırmaların çoğu doğru ama her çocuğun karakteri farklı ve bunu ancak insan deneme yanılmayla keşfediyorhee tabiki mutlaka kural koymak şart ama seninki daha çook ufak tam koklamalık ısırmalık
Tadını çıkar canım ileride nasılsa sen gereken sınırları koyarsınçok iyi bir Anne olacağından hiç şüphem yok
Çok çok geçmiş olsun canımumarım şu anda kuzu daha iyidir
Havalarda birşeyleri tetikliyor maalesefRabbim bir daha yaşatmasın ...aminnnn
Yaa evet ne yapsan olmuyor bazen, ben de diyorum simdi kendi yatağına alışsın diye ama belki de biraz büyüyünce yanımızda yatmak isteyecek, karşı koyamayacagız, kimbilir. Gerci eşim bu konuda benden daha kuralcıdır, cocukla bu konularda savasabilir. Cok șen günler bekliyor bence bizi :)Bizim Zeynep hanımın bizim oda da park yatağı vardı. Gündüz kendi odasında gece bizim oda da yatardı. Park yatağı 18aylık olunca kaldırdım. Kendi odasında uyusun diye. O günden beri bizim yatakta uyuyorŞehzade Baha ise ben evlenen kadar benim yanımdaydı. Ben kalkar giderdim o gelir bulurdu beni yani demek o ki... her türlü zor bu işler. Ata erkil toplum sonu da çocuk erkil bir toplum oldu
Amin canım insallahGönlüne göre olur inşALLAH herşey Şeymacigim
Gecmis olsun kuzuya, düşmüş sonunda ateşi. Insallah hastalığı da atlatır hemenKızlar hepimiz çok sağolun geçmiş olsun ve güzel dilekleriniz için. Grip olmuş prensesim, kardeşine de geçebilir demiş doktor inşallah geçmez. Gece 3:30 a kadar bekledim 1 saat uyuyup yine kalktım ilacını verdim, sonra yine oturdum biraz ama şimdi çok şyi maşallah, 37,5 tu ölçtüğümde kalkınca. inşallah bir daha da çıkmaz.
Teşekkür ederimmmcanım geçmiş olsun
Evet canım gerçekten yaşayınca öğreniliyormuș, ben kendimi sert, otoriter sanırdım ama ana yüreği iste :) ama az önce de yazdım eşim benden daha kararlıdır, su an düşünüyorum da sürekli yanımızda yatırmaz Umut'u alışmasın diye. Baba yüreği onun da ağır basar mı bilmiyorum :) yeğenleri cok yaramaz, çocuklar büyükleri kullanır istediklerini yaptırmak için diye düşünüyor, o yüzden de kendi cocugunda gerekirse savaşırmıș böyle seyler icin :)morordek oynakbasi34 da çok güzel yazmış, içinden nasıl geliyorsa öyle davran. Bizim kız ortamızda oğlanda yatak yanı yatağında uyuyor. Aslında yatağı genişletmiş gibiyiz, maaile uyuyoruz ama keyfimizde yerinde. Babası kızına sarıla sarıla uyuyor, oğlumda gece uyanınca yanıma gelip, çıkıp üstümde uyuyor ya da emiyorsa öyle yanında yatmaya devam ediyor falan. Ayırınca ikisini birden ayırırız dedik, ilk başta Mert'i alıştırmayalım yanımıza Neva gibi diye düşündük ama sonra da haksızlık olur dedim kıyamadım. Biri koynunuzda büyüyecek diğeri ayrı olur mu hiç Mertte bir dile gelsin, ikisine güzel bir şekil düşüneceğiz artık. Çocuk yetiştirmek hiç kolay değilmiş, deneye yanıla öğreniyoruz bazı şeyleri.
Hahahaa ortanızda yatmaya başlayınca hatırlatırsın onaEvet canım gerçekten yaşayınca öğreniliyormuș, ben kendimi sert, otoriter sanırdım ama ana yüreği iste :) ama az önce de yazdım eşim benden daha kararlıdır, su an düşünüyorum da sürekli yanımızda yatırmaz Umut'u alışmasın diye. Baba yüreği onun da ağır basar mı bilmiyorum :) yeğenleri cok yaramaz, çocuklar büyükleri kullanır istediklerini yaptırmak için diye düşünüyor, o yüzden de kendi cocugunda gerekirse savaşırmıș böyle seyler icin :)
InşALLAH canımKızlar hepimiz çok sağolun geçmiş olsun ve güzel dilekleriniz için. Grip olmuş prensesim, kardeşine de geçebilir demiş doktor inşallah geçmez. Gece 3:30 a kadar bekledim 1 saat uyuyup yine kalktım ilacını verdim, sonra yine oturdum biraz ama şimdi çok şyi maşallah, 37,5 tu ölçtüğümde kalkınca. inşallah bir daha da çıkmaz.
senin avantajın canım Umut'un erkek olması. Babalar kız çocuğuna ayrı bir aşkla bağlılar. Baba ondan dolayı daha kuralcı davranabilir. Kızlar maalesef babayı öyle kullanıyorlar ki parmaklarında oynatıyorlar.Evet canım gerçekten yaşayınca öğreniliyormuș, ben kendimi sert, otoriter sanırdım ama ana yüreği iste :) ama az önce de yazdım eşim benden daha kararlıdır, su an düşünüyorum da sürekli yanımızda yatırmaz Umut'u alışmasın diye. Baba yüreği onun da ağır basar mı bilmiyorum :) yeğenleri cok yaramaz, çocuklar büyükleri kullanır istediklerini yaptırmak için diye düşünüyor, o yüzden de kendi cocugunda gerekirse savaşırmıș böyle seyler icin :)
simit, reçel, fıstık ezmesi, patates, ekmek hangisine ne diyeyim Ferah? Neyse fıstık ezmesi şekersiz ara öğün diyelim. 1 simit 4 dilim ekmeğe karşılık geliyor. patates glisemik indeksi yüksek bir sebze ayrıca nişasta. yanında da ekmek. Tamam emziriyorsun ama artık Mert dana kadar oldu ve sen aç bile olsan süt üretimin rutindir. Somalideki kadınlar aç aç nasıl emziriyorlar? bir düşün ve bahaneler üretme kendine. Birde bu yediklerin süt yapmazDünkü menüm
Kahvaltı
1 simit
2 karper
Çay
1 tk vişne reçeli
1 kk yarısı beyaz peynir
Ara
Ev yapımı şekersiz fıstık ezmesi 1 tatlı kaşığı
Öğle
5 yk taze fasulye
Ara
Filtre kahve
1 tane nektarin
Akşam
5 köfte
Fırında patates
2 dilim ekmek
Su: 2 lt bitmişti
Spor: 55 dk eliptik
Eşimin bir yeğeni erkek ve en yaramaz olan da o. Erkek çocuk olduğundan nazı annesine geçiyor, yani görümceme. Eşim de ablasının halini gördükçe "ben böyle yapmayacağım" moduna giriyor :) büyük ihtimal Umut da babası yerine bana çektireceksenin avantajın canım Umut'un erkek olması. Babalar kız çocuğuna ayrı bir aşkla bağlılar. Baba ondan dolayı daha kuralcı davranabilir. Kızlar maalesef babayı öyle kullanıyorlar ki parmaklarında oynatıyorlar.
can ımn maalesef erkek çocuklar anne lafı pek dinlemiyo tecrübe ile sabittir babası ele alsın ipleri pişman olmazsınızEşimin bir yeğeni erkek ve en yaramaz olan da o. Erkek çocuk olduğundan nazı annesine geçiyor, yani görümceme. Eşim de ablasının halini gördükçe "ben böyle yapmayacağım" moduna giriyor :) büyük ihtimal Umut da babası yerine bana çektirecek
Dün dışarı çıkınca aldım canım, kendim yapmadım. Önce bağlıyorsun kendine kumaşı, sonra da çocuğu icine koyuyorsun. Koyarken biraz sıkıntı işte, çocuğun huysuz anına gelmemesi lazım :) az önce uyku arasında yeniden denedim bu kez başardım, su an kucağımda uyuyor :)
Burada bile kavga edecek şeyler bulabiliyorlar demek ki
slm kızlar dün akşamdan beri böbrek ağrısı çekiyorum sabah acile gittik taş olmuş yine iğne yaptılar serum taktılar geldim rahatladım duş aldım uzanıcam akşama gelirim
Canım annemlerdeyim evet çok sıcak son 2 hafta sınava yoğunlaştım sınavdan sonra daha çok katilirim yoğunluk geçecek
lydznp canım bende video yükleyemeyenlerdenim YouTube a üşendim. Tarifini yazayım
- 1 gün önceden buzlukta dondurulmuş 2 muz (veya istediğin başka bir meyve)
- 1 tatlı kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı Vanilya
- Ceviz (üzerine süs için, başka bir şey de kullanabilirsin)
Rondo ya da mutfak robotu ne kullanıyorsan canım muzları içine dilimle, süt, vanilya ve balı da ekle, hepsini karıştır. Hiç buzlukla falan işi yok bunun anında servis ediyorsun :) çok pratik geldi bana, bize bile olur yarım yağlı sütle yapabilir ve balı da tatlı kaşığı değilde mesela çay kaşığı koyabiliriz.
Günün ilk menüsü benden gelsin..
Menum;
08:00
1 h.yumurta
Minik 1 parca peynir
5 zeytin
Salatalik,domates,aci biber
2 yk yulaf+yarım b. Sut
12:00
1 kucuk yesil elma
16:00
1 kucuk yesil elma
1 yk chia+3 yk yogurt
17:30
4 yk menemen
1 yk acı biber salcası
1 dilim ekmek ve semiz otlu salata
19:00
1 cay bardagi dondurma
Su 4 L olmustur
250ml limonlu soda
1 kupa yesil cay
2 t.kahvesi
Spor;
270 ip
180 jumping jack
30 burpee
60 dumbell lunge
60 bulgarian split squat
60 Lying hip extension
60 glute kickback
40 dumbell romanian deadlift
30 dk eliptik
200 tekrar 2kilo dambılla kol
Ve az oncede AVM'de 7000 adım (74 dakika)
Aslında çok çok haklısın. Ben dogumdan önce çocuğun ayrı yatması gerektiğini, kucaga ve memeye alışmaması gerektiğini savunan biriydim. Hatta ne kitaplar okudum. Bırak ağlasın diyenlerden değil de bi nebze daha ılımlı olanlardandım yani. Tabi gerçek hayat oyle değilmiş. Insan kıyamıyor öncelikle ve özellikle de ilk 3 ay gerçekten anneye cok muhtaclar, tek avundukları yer kucak ve meme. Simdi de bunu savunan seyler okuyorum, kendime destekçi ariyormuscasina :) geceleri yanımda yatmıyor gerci, yatağına koyuyoruz ama şöyle bir sey okudum onda bile içim cız etti. Bebekler uykuya daldikları yerde uyanmak isterlermis, normal insan bile öyle aslında. Dusunsene bi odada uyuyorsun diyelim, uyandığında baska bi odadasin, nasıl panik olur insan. Hele ki bebekler zaten dunyaya alışmaya çalışıyorlar.. Gene de hala yatağında yatırıyorum ama en azından gündüzleri benimle olsun dedim. Bir de benim 2 yıl ara verme şansım da yok maalesef, doktoraya devam etmem lazım yeni dönem başlayıncao yüzden arasını bi sekilde bulmam gerek. Ay cok uzun yazdım kusura bakma, bi anda döküldüm resmen
Kızlar kızımın ateşini 38,5 tan düşünemiyoruz.
Böyle devam edersek acile gideceğiz. Doktorda farklı bir şey yapmayacak gerçi, belki kan testi falan yaparlar. Bu gece nöbetteyim anlayacağınız.
Kızlar işk pazartesi bildirimi benden gelsin. durum hiç iç açıcı değil
Uykusuzluktan falan mı bilmiyorum ama artı çıktım yaaa. 76,7 çıkıyorum.
Birazdan dünkü menümü de yazarım, unutmuşum.
simit, reçel, fıstık ezmesi, patates, ekmek hangisine ne diyeyim Ferah? Neyse fıstık ezmesi şekersiz ara öğün diyelim. 1 simit 4 dilim ekmeğe karşılık geliyor. patates glisemik indeksi yüksek bir sebze ayrıca nişasta. yanında da ekmek. Tamam emziriyorsun ama artık Mert dana kadar oldu ve sen aç bile olsan süt üretimin rutindir. Somalideki kadınlar aç aç nasıl emziriyorlar? bir düşün ve bahaneler üretme kendine. Birde bu yediklerin süt yapmaz
Benim dünkü menüm;
geç kahvaltı:
1 haşlanmış yumurta
4 siyah 6 yeşil zeytin
1kk beyaz peynir
2yk yumurtasız menemen
2 dilim tb ekmeği
1tk bal (Ferah istediğini yaz anacığım)
ara 4 taze kayısı
ara 2 küçük nektarin
akşam
birftek yanında domates biberli sos (yağsız)
yeşil salata
1brd ayran
3lt su
spor çok sıcaktı tansiyonum düştü onun için yok maalesef
,wendy kuzum nerelerdesin? Kampa sokuyorduk hani takımı? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?