Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

arkadaşlar benim ilgimi çekti inş. sizde faydalanırsınız diye paylaşmak istedim...
YEŞıL ÇAY
Kilo vermek ve kilo vermemizi hızlandırmak istiyosak yeşil çayı diyet listemizin en başına yazmalıyız. Yeşil çayın yararı yapılan deneylerle kanıtlanmıştır. Gönüllü olarak 3 ay boyunca yeşil çay içen bir grup ile yeşil çay içmeyen grup arasında yağ farkı ortaya çıkmıştır. Yeşil çayı içenlerde daha fazla yağ kaybı görülmüştür. Yine araştırmacılara göre yeşil çayın yağ yakımını sağlayıp kilo kaybını arttırdığı ortaya çıkmıştır.

yesil cay, yesil cay diyeti, yesil cayın önemi

Aynı zamanda kolesterole ve kalbe iyi gelen yeşil çay kalori içermemekle beraber damar sertleşmesi riskinide azaltır.

Kısacası yeşil çay tüketmemiz gereken tam bir sağlık kaynağıdır.

* Deriyi besler
* Hücre yenileyici özelliği vardır
* Kemik erimesini engeller
* Sürekli olarak kullanıldığında romatizmal hastalıklarının tedavisinde fayda sağlamış olur
* Vücuttaki yağların yakılmasını hızlandırdığından diyeti destekler !
* Kan şekerini ayarlar
* ıdrar söktürücüdür
* Gribi önleyici olup stresi azaltır
* Yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır
* Yemek borusu kanserini yarı yarıya önler
* Tansiyonu ayarlar
* Tümörü küçültür
* Cildi genç tutar
ÇORBA
kilo vermeyi hızlandıran corbalar, saglıklı corbalar, diyet corbaları

Ana öğünlerde yemeğe başlam önce içilen çorba doygunluk hissi verir. Doygunluk hissi veren çorbadan sonra yemeğe tokmuş gibi oturduğumuzdan daha az yemek yeme isteği olur. Böylece daha az kalori almış ve birden mideye yüklenmemiş oluruz. Yapılan araştırmalara görede akşam yemeğinden önce çorba içenlerin içmeyenlere göre 4/1 (dörtte bir) daha az kalori aldıkları anlaşılmıştır. Ancak çorbanın düşük kalorili olması önemlidir. Kalorisi bol çorba içmek tam tersi etki yapacağı unutulmamalıdır. Örneğin; kremalı çorba gibi.

Sebze çorbası, balık suyu çorbası, tavuk çorbası, domates çorbası ideal çorbalardır.

Tavuk suyu ve et suyu çorbaları hazırlanırken içine yağ katmaya gerek yoktur. Bu tür çorbalar enerji verir ve tok kalmamızı sağlar.

* Çorbalara prinç, şehriye veya bulgur eklemek besin değerini arttırır.
* Domates çorbası ise kansere karsı korunmamızı sağlar.
* Sebze çorbası ile vitamin ve mineral almış oluruz.
* Yayla ve yoğurt türü çorbalarda kalsiyum bulunmaktadır.
* Mercimek çorbası mineraller açısından zengindir. Kalori değeri biraz fazla olmasına karşın oldukça yararlı bir besindir.yesil salata, yesil salata diyeti, yesil salatanın önemi
SALATALAR
Yemekten önce düşük kaloride salata yememiz kendimizi tok hissetmemizi sağlar ve yemekte alıcağımız kaloriyi azaltır. Ancak yüksek kalorili bir salata yaparsak tam tersi etki eder ve yemekle alıcağımız kalori miktarının artmasına sebebiyet göstermiş oluruz.

Sağlıklı ve bizim standartlarımıza uygun salata yapmak için;

1 orta boy salatalık, 1 orta boy domates, taze ıspanak yaprakları, ve rendelenmiş yarım havuç içerdiği lif ve sağlıkli bir salata için yeterince uygundur.

Düzenli salata tüketimi:

* Tokluk hissi verir
* ıçerisinde bulunan vitamin ve mineraller vücudun savunma sisteminin daha iyi çalısmasını destekler
* Kolestrolü düşürücü etki gösterir
yogurt ve saglık, yogurdun kilo vermede etkisi, yogurdun yararları
YOĞURT

Yağsız yoğurdun içinde buluna kalsiyumun zayıflatıcı etkişi günümüzde çeşitli araştırmalar sayesinde tarafından kabul edilmiştir. Ayrıca yüksek kalsiyumlu ve yağsız yoğur yiyenlerin 5/4′ünde yani 5 kişiden 4 ünde araştırmalar sonucu karın bölgelerinde yağ kaybettigi ortaya çıkmıştır. Yoğurdun açlık kontrolü etkiside vardır. Sağlığı korumak ve daha sağlıklı olmak için çok önemli bir besin maddesidir.

* Yoğurt; büyüme, gelişme çağında diş ve kemik gelişimini hızlandırır
* Kemiklerin güçlenmesini sağlar ve kırılmaları önler
* Bağışıklık sistemini güçlendirir
* Yapılan araştırmalara göre çok yoğurt yiyenlerin az yoğurt yiyenlere göre daha çok ve sağlıklı yaşadığı saptanmıştır
* Zayıflama yöntemlerinde son derece faydalıdır
* Suyu süzülmeden yenmelidir. Suyu süzülen yoğurt B vitamini kaybeder
kuru baklagillerle hızlı beslenme, baklagillerin onemi
KURU BAKLAGıLLER
Kuru baklagillerin içerisindeki lifler kendimizi daha çabuk tok hissetmemizi sağlar. Baklagilleri yemek içinde tüketeceğimiz gibi haşlayıp salata ve çorba içerisindede kullanabiliriz. En yağlı baklagil soya fasülyesidir. En zengin proteğin kaynağıdırlar.

* Kötü kolesterolü düşürür
* Kan şekerini yükseltir
* Kabızlığı önler
* Kalp hastalıklarına iyi gelir
SUUUU!...
suyun kilo vermedeki etkisi, suyun önemi, kilo verimini hızlandıran su

Su süper besin olarak kabul edilir. Bunun nedeni “0 kalori” olmasıdır. Kalori içermediğinden suyu her saat içebilirsiniz. Eğer kalori içeren içecekler tüketirseniz bunu dengelemek için az yemeniz gerekir. Yaşlandıkca susama duygusu azaldıgından susadıkca değil aklımıza gelen her an su içmeliyiz. Suyu fazla almanız hiç bir sorune neden olmaz sadece fazla tüvalete gitme gereksinimi duyarsınız o kadar. Ancak eksik su alırsanız önemli derecede sorunlara yol acar. Önemli bir noktada suyu yeterli miktarda aldığımızda daha fazla kalori harcamamızı sağlar. Zayıflama yöntemleri ve diyet yöntemlerinde de sık sık su kullanmalıyız.

* Aç karnına içildiğinde vücuttaki zarar maddelerden kurtulmamızı sağlar
* Böbreklerin çalışmasını düzene sokar
* Çildin nemini ve gerginligini arttırır
* Cilde yumuşaklık ve parlaklık verir
* Sindirimi kolaylaştırıp kabızlığı önler
* Ağız kurumasını ve kokusunu önler
* Eklem hareketlerini kolaylaştırıp kilo vermeyi sağlar
* ıdrar kesesi ve meme kanserinden koruyucu özelliği vardır
* Zayıflama yöntemleri için ideal bir besin türüdü

GERÇEKTEN GÜZEL BıLGıLER DEĞıLMı ASLINDA BıLDıĞıMıZ ŞEYLER ,AMA NEYı NEDEN YEMEMıZ GEREKTıĞıNı BıLEREK YEMEK DAHA ıKNA EDıCı OLUYOR
herkese diyet yolculuğunda başarılar...
a e olun...

Yaş ilerdikçe artan kilo sorunuyla nasıl başa çıkabiliriz?

25 yaşından sonra insan vücudundaki 7-Keto maddesinin azaldığını ve kişilerin kilo aldığını söyleyen diyetisyen Turgay Köse, "7-Keto yabani yer elmasında bulunur. Bu madde metobolizmayı hızlandırır" diyor

Yaş ilerdikçe artan kilo sorunuyla nasıl başa çıkmak gerektiğine dair soruları Uzman Diyetisyen Turgay Köse yanıtladı:

Neden belli yaştan sonra kilo almak daha kolay?

25 yaşından sonra insan vücudundaki 7-Keto düzeyleri azalır. Buna bağlı olarak metabolizma hızı azalır, obezite görülme sıklığı artar. Pek çok araştırmacı yaşa bağlı gelişen bu durumların önlenmesi adına diyetin 7-Keto ile desteklenmesini savunuyor.

7-Keto nerelerde bulunuyor?

7-Keto vücutta doğal olarak bulunan bir maddedir. İnsan idrarında bulunduğu ilk olarak 1958 yılında Gallagher tarafından keşfedilmiş ve belgelenmiş. Basit bir kan testi ile ölçülebiliyor. İnsan vücudu dışında bir de yabani yer elmasında var. Şimdi artık bunların dışarıdan alınan maddeleri de çıktı.

7-Keto düzeyini artırmak için günde kaç tane yer elması yemek gerekli?

Bunun için kesin bir veri yok! Çünkü sürekli yer elması yemek imkansız ve 7-Keto oranı yaşla birlikte azalıyor. Bu açığı kapatmak için günde 200 miligram 7-Keto maddesi alınması öngörülüyor. Haftada iki kere falan yer elması yenebilir.

7-Keto alınması metabolizmanın hızını nasıl artırıyor? Yani ne kadar koşmaya eş değer?

Metabolizma hızını yüzde 5.4 oranında artırıyor. 65-70 kilo biri, günde 2 bin kalorilik diyet yapıyorsa, bir gün içinde alacağı 7-Keto ile 40 dakika yürümüş gibi metabolizma hızını artırabilir.

ilginç geldi buda bana
denemekte fayda var
ne kaybederiz ki?
a e olun...

günaydın herkese..

sabah erkenden gelmeme rağme gözlerimi açamadım kanedepe uzandım bir taraftan üşüyorum bir taraftan nasıl uykum vardı şimdi uyandım bir şeyler atıştırdım bakınayım dedim, kaç günün yorgunluğunu ancak atabiliyorum sanırım yavaş yavaş..

reyhan ablacım Kaan için diyecek hiç bir şey bulamıyorum binlerce kez maşallah nasıl büyümüş nasıl tatlı delikanlı olmuşopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan dayısıyla beraber çapkınlık yapacak ya büyümek için acele davranıyor kaydirigubbakcemile3hemen kocaman olmuş keretakaydirigubbakcemile3 papyonunada bayıldım hasta oldumkaydirigubbakcemile3
ablacım arada ekle böyle sonra ben kaldırırım istersen...

banucum sanada bir şey soracağım sen takıma katılmak için istekte bulunduğun mesajları okudumda sonrakileri okumadım ben okuyana dek sana cevap verilmemişti birde sonuç listelerinde adın yok bu hafta.. bana ilk geldiğin kiloyu yazarmısın canım ...

merhaba arkadaşlar kızım rahatsızlandı ben bu cuma kilo bildiremedim.Zaten fazla verememişim.Yarım kilo kadar gitmiş.Ama sanırım yağlardan gidiyor çünki genel bir daralma var vucudumda bunda sporun da etkisi var tabi.Neyse yarın tatile çıkıyorum.Açık büfede ne yaparım bilmiyorum ama diyetime ve spora devam kararı içindeyim.bol bol yüzerim inşallah.Birde spor salonundan yararlanırsam,yemeğede eşimle beraber gidince(zayen kendisi bana dikkat edecektir:)))sanırım biraz zayıflşarım.Umuyorum Cuma günü bildirimde bulunabilir.Çünki pazartesi dönüyorum.Görüşmek üzere

maşallah maşallah

maşallah maşallah

umarım kızının önemli bişeyi yoktur ve atlatmıştır
iyi tatilller diliyorum sakın kilo almamaya bak açık büfe olması da harika bir çok çeşit salata var diye bak olaya böylece daralmazsın

kızlar merhabalar yine kimsecikler yok dün o kadar bekledim birilerini ben gittim kalliste gelmiş neyse yakalarsak birbirimizi sohbet ederiz
dün patates günümdü harika geçti ama makarnayı duymuş olsaydım makarna yapardım ben de neyse haftaya inşallah
dün sporuma da gittim 2 km yürüdüm 125 kalori+2 km bisiklet 25 kalori de ordan = 150 kalori ve acayip terledim zorlandım bacaklarım yandı bisikleti zor çevirdim çünkü yürüyüşte çok zorlamıştım kendimi ama harika hissettim kendimi bacaklarım yandıkça ben daha çok yansın diye uğraştım çok mutluydum imkanı olanlar mutlaka yapsın sporu hayatımızdan çıkarmamak en iyisi akşam yine gidicem dün yalvardım alıştrma safhaları geçsin artık daha çok zorla beni dedim ama dinlemedi bugün son alıştırmalar ondan sonra daha sıkı spor geliyor bu akşam yüzücem de önce fitness sonra yüzme
bizim apartmanda bi iş aldık komple ev tadilatı doruk çok mutlu akşam eve gittiğimizde eşim molozları aşağı indirdi kayınbiraderimle biz de onları seyrettik hayranlıkla evi geziyor babamın işi diyor her taraf kırıldı tabi banyo tuvalet yerler mutfak ev dandini baba tak tak kır bozuk ev yeni yap diyor hç ek kullanamıyor hala nedense mesela akşam diyor ki anni uyku gel yüt ver iç yat ama çok şükür çok ilerledi konuşması

bugün benim de sebze günüm sonunda patlıcan yiyebilcem sabahtan közledim getirdim ama diğer tüm malzemeler evde kaldı eşim gelsin diye bekliyorum öyle aç bilaç

canım vallahi çok istedim şimdi bende spora gitmek bir kaç saatte bu kaloriyi vermiş olman bile ne güzel bu hafta inşallah bol bol kilo vermiş olacaksın darısı başıma ben bir hafta aksattım yürüyüşü diye şimdi sabah yürümek için adapte olamıyorum ama akşamları yürüyorum 30 dk inşallah faydası olur sabahta yürümeliyim makarnayı ben denedim dün çok tok tutuyor hiç olmazsa bir gün patates yerine değişiklik yaptım haftaya sende dene istersen kepekli bulursan daha iyi olur ama bulamazsan spagetti kepekli kadar masummuş tabi 5 6 dk kaynat daha fazlası gl değerini yükseltiyormuş
ne güzel değilmi bebeğinin büyüdüğünü görmek yeni şeyleri öğrendiğini görmek maşallah Allah sağlık sıhhat mutluluk versin ömür boyu size darısı benimde :kedi: ve bebiş sahibi olmak isteyen herkezin başına opuyorumnanaktan

canım ne birkaç saati hepsi 30 dakika içinde oldu 20 dakika yürüyüş 10 dakika bisiklet bu kadar basit valla hiç üşenme çık dışarı ve yürü hemen faydası olmaz olur mu nasıl olur hem de ben ilk 2 ay yürüdüm deli gibi hem de hiç selülit kalmadı desem yeridir şimdi de kalanlarını yok edicem :tomato:

inşallah canım selülitsiz ve sıkı bir vücut için spor şart hakikaten üşenmeyip sabahlarıda yürümeliyim bir kaç hafta yürüdüm diye basenden 5 cm incelmiştim beldende 2 cm geçen hafta farkı gördüm harikaydı bu haftada başlayayım sabahları tekrar yaz sonuna kadar baya bir kilo vermiş olayım opuyorumnanaktan

hiç aksatma gerçekten hatta yağ sür öyle çık yürümeye ben de spora öyle gidicem (hafta sonu alabilirsem yağlarımı) daha güzel sıkılaşırsın hem de daha zinde oluyor insan spor yapınca yürüyüş yapınca

ne yağı kullanıcaksın canım bende alayım işe yararmı acaba birde metobolizmayı hızlandırmak için bir arkadaş yer elması yenmesi gerektiğini yazmış haftada 2 gün yer elması yendiğinde günde 40 dk yürümüş gibi bir enerji sarfiyatı oluyormuş onuda denemek lazım ama nerden bulucaz yer elmasını bilmiyorumkismile

pazarda oluyordu yer elması ben yemeğini yaparım ama hangi mevsim oluyor bilmiyorum bu ara ev hanımlığından bihaberim kaydirigubbakcemile3
yağları da bana kalliste söylemişti daha denemedim ama o olumlu sonuç almış herhalde kırmızı kantaron yağı (bu çatlaklara da yi geliyormuş doğru hatırlıyorsam eğer) hodan yağı ve bir de lahana yağı yürüyüş yapmadan biraz önce sür bol bol yürü eve gidince de kabak lifiyle iyice liflen bu kadar herhalde

hemen not alıp alayım bu yağları sağol canım çatlaklarım oldukça fazla benim öyle kötüki görende 5 doğum yapmış sanar iyi gelir inşallah çatlaklara en kısa sürede alayım yer elmasınıda bulayım bakayım pazara bende teşekkür ederim canım opuyorumnanaktan

kallistecim bem takıma ilk geldiğimde kilom 86.7 ydi.
ilk hafta deneme süreci diye yazmadım listeye
bu hafta kabul edildiysem şayet belirtirim kilomu.
tşkler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…