- 25 Ocak 2017
- 7.175
- 22.507
- 348
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #260.881
Aleyküm selâm BanuSelamın aleyküm kızlarrrrrrr
Herkese hayırlı sabahlar
Yine yoğun ve yorucu bir gün beni bekliyorDün hayatımın en yoğun günüydü ama okadar yorulduğum halde yinede çok mutlu ve daha hafif uyandım
Cumartesi günü misafirlerim gelecek ( eşimin sülalesi güne başlıyoruz diye bende toplanıyor ilk )
Sabahdan ufak bir işim var dışarda sonra temizlikle boğuşmam gerekecekAllahtan büyük kız bugün evde olacak da az da olsa faydası olur bana
İnşallah cumaya kadar hem koşturmacılarım halledilir hemde sabah bol bol eksili bir rakam görürüm
Canım Allah yardımcın olsun senin yoğunluğunun yanında benimkisinin lafı bile olmaz
Şimdiden sana hayırlı yolculuklar canım
Olmasın lütfen. Hemen gitsin..Benimkinin birazi kilo da olabilir canım
Yok canım emzirmiyorum 1 ay falan oluyo bırakalı
Günaydın canımGünaydın 5. Takımın güzel hatunları..
InşALLAH. Ama su da bir gerçek ki aldığımız kalorinin nereden aldigin da onemli.Su liste 1000 kalori bile yapmıyor, gün boyu hiç oturmadigimida hesaba katarsak bunlar eksi olarak dönecek.
Merhaba bende de Hipotiroidi var bende euthyrox 150 mg kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır. TSH değerim çok yüksek ilaç bırakınca yine tavan yapıyor değer buyuzden doz hiç düşmedi. Sabah 7 gibi uyanıp aç karnına ilacı içiyorum 30 dk sonra kahvaltı yapıyorum, akşam yemegimi 6 ya kadar yemiş oluyorum. Bunlar rahatlatiyorMerhabalardennisgo
Hislerime tercüman olmuşsun.
Beni düşündüren bir konu da şu, uzun süredir Levotiron kullanıyorum; ama kilo verme sürecimde bir faydasını göremiyorum. Hipotiroidi olan bir başka arkadaşım doktorum ile konuşmamı ve mevcut tiroid ilacını başka bir tiroid ilacı ile değiştirmemin faydalı olup olmayacağını sormamı istemişti.
Öğlen sebze yemeği çorbasının içinde canım..Şekerim seninkisi ekstra mı az oldu?
Nasıl durdun aç aç yahu?
Öğlen menüsü haliyle kötü.. böyle olunca suyunu daha çok iç canım.. ne kadar fayda eder bilmiyorum ama karbonhidratlar yanında ödem depoladıkları için, ödem de en iyi suyla çözüldüğü için sanki suyu arttırmak gerekiyor gibi geldi bana. Spor olabilse iyiymiş ama zaman yoktu galiba. Bugün mutlaka dünü yakacak şekilde spor yapmaya çalışmalısın benceBugünkü menum
Sabah 1 sb limonlu Yeşilçay 1 dilim ekmek 6 zeytin 1 salatalık 2 biber maydanoz, peynir tost makinesinde kizarttim kk kadar,
Öğle misafirim vardı 1 dilim börek 1 poğaça yedim
Aksam bol salatalık ve hamsi az zeytinyaginda kızarmış
Su 3 lt
Spor yok ara öğünde yok
tünelin sonundaki ışık göründü desene canın :)Son 3,5 kg
hem adet hem de tatile ve yolculuğa bağlı ödem vardır canım. Ödem atıcı birşeyler içip spor ekleyip suyunu da güzel içersen çabucak kurtulursun.. bunlar yerleşmiş kilolar olmadığı için şu an vermen daha kolayGünaydın kızlar dün döndüm eve esya yerlestirmekten yazamadim size bugün regl oldum ve sabah tartı da 83.2 çıktıgram gram giden kilo bi anda nasıl toptan dönebiliyor anlamıyorum
Günaydın canımGünaydınlar
Günaydın:)Günaydın
Benim oğlan çok Afacan bi cocuk gün boyu temizlik ve ev toplamayla geçiyor, dün misafirim vardı öncesinde temizlik sonrasında temizlik, misafire ikram hazırlığı aksama eşe yemek hazırlığı son daginiklikligi toplama. Dün çok yoğun geçti spor yapamadım.Öğlen sebze yemeği çorbasının içinde canım..
Öğlen menüsü haliyle kötü.. böyle olunca suyunu daha çok iç canım.. ne kadar fayda eder bilmiyorum ama karbonhidratlar yanında ödem depoladıkları için, ödem de en iyi suyla çözüldüğü için sanki suyu arttırmak gerekiyor gibi geldi bana. Spor olabilse iyiymiş ama zaman yoktu galiba. Bugün mutlaka dünü yakacak şekilde spor yapmaya çalışmalısın bence
tünelin sonundaki ışık göründü desene canın :)
hem adet hem de tatile ve yolculuğa bağlı ödem vardır canım. Ödem atıcı birşeyler içip spor ekleyip suyunu da güzel içersen çabucak kurtulursun.. bunlar yerleşmiş kilolar olmadığı için şu an vermen daha kolay
İlacı bırakınca yükselmesi normal. Ama ilaçla dengeleniyor olması önemli. Bana ilk teşhis koyan doktor 1-2 sene dozu ayarlayanları, bir Hipoya bir hiper e dönüyordu o da çok yorucu birşey. Önce sinirden bıraktım tüm ilaçları..Sonra daha iyi bir endokrin dokturuna gitmeye başladım ilk kez doz ayarladı bir daha senelerce değişmedi. Tsh hep 2,5 kaldı. Sonra bebek istediğimiz için biraz daha düşürmek için doz değişti yeni verdiği doz ile de 1,9 oldu ve orada sabit kaldı. Yani troid açısından çok rahatım o nedenle onun kilomu etkilediğini ben sanmıyorum. Geçen instegramda bir diyetisyen yazmış danışmanı kilo vermiş ve troidden kurtulmuş. Ona bile bir anlam veremedim. Çünkü ben ömür boyu devam ediyoruz ilaca diye biliyordum. Doktora soracağım gidince :)Merhaba bende de Hipotiroidi var bende euthyrox 150 mg kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır. TSH değerim çok yüksek ilaç bırakınca yine tavan yapıyor değer buyuzden doz hiç düşmedi. Sabah 7 gibi uyanıp aç karnına ilacı içiyorum 30 dk sonra kahvaltı yapıyorum, akşam yemegimi 6 ya kadar yemiş oluyorum. Bunlar rahatlatiyor
Ben de peşrembe olacağım sanıyordum ama benim haftaya olacakmış. Ben neden ödem tutuyorum acaba. Takım arkadaşlarımla uyumlu şekilde ödemim var :)Gunaydin. Bu arada bizim takım toptan regl haftasında. Bende de aynı sıkıntı canım. Atacağız ödemeleri inşALLAH. Ödem çayı yap iç bol bol
Bugün 200 zıpla canım :)Bugünkü menum
Sabah 1 sb limonlu Yeşilçay 1 dilim ekmek 6 zeytin 1 salatalık 2 biber maydanoz, peynir tost makinesinde kizarttim kk kadar,
Öğle misafirim vardı 1 dilim börek 1 poğaça yedim
Aksam bol salatalık ve hamsi az zeytinyaginda kızarmış
Su 3 lt
Spor yok ara öğünde yok
Ankara'dayımwendy Siz hangi şehirdesiniz?
Liste 1000 kalori yapmıyor olabilir ama aldığın karbonhidrat yağ protein, lif vitamin dengesi de önemli ya..biliyorsun ben su içsem yarıyor grubu da kaçamak yapıp yemekten kaçan grup.. bunun arasa olması tölere edilebilir ama sık olması bence sıkıntı. Sen tartıda eksi de görebilirsin..benim diyetisyen anlatmıştı; bir danışanı 3 kilo vermiş çok seviniyormuş, ama 2 kilo kastan ve çok kötü bir hafta bu çok yanlış diyorum ama tartıdaki rakam - 3 diye hiç umursamıyor diyordu. Bunu da ben 1,3 verdim diye beğenmemiştim onun üzerine anlatmıştı. Çünkü bana da 2,5 kilo yağdan vermişsin her hafta 1,7 veriyordun bu en iyi haftan diyor ben dikkate almıyordum. Sonra üstüne basa basa anlattı :) senin bu tarz beslenmen de yukarıdaki sonucu yaratır bence..Su liste 1000 kalori bile yapmıyor, gün boyu hiç oturmadigimida hesaba katarsak bunlar eksi olarak dönecek.
Bende 6 ay sonra geçer biter sanıyordum ama geçmedi anında tavan yapıyor benim ilk degerim 120 ydi. Bayramdan önce 3 icmemistim 36 ya çıkmış.İlacı bırakınca yükselmesi normal. Ama ilaçla dengeleniyor olması önemli. Bana ilk teşhis koyan doktor 1-2 sene dozu ayarlayanları, bir Hipoya bir hiper e dönüyordu o da çok yorucu birşey. Önce sinirden bıraktım tüm ilaçları..Sonra daha iyi bir endokrin dokturuna gitmeye başladım ilk kez doz ayarladı bir daha senelerce değişmedi. Tsh hep 2,5 kaldı. Sonra bebek istediğimiz için biraz daha düşürmek için doz değişti yeni verdiği doz ile de 1,9 oldu ve orada sabit kaldı. Yani troid açısından çok rahatım o nedenle onun kilomu etkilediğini ben sanmıyorum. Geçen instegramda bir diyetisyen yazmış danışmanı kilo vermiş ve troidden kurtulmuş. Ona bile bir anlam veremedim. Çünkü ben ömür boyu devam ediyoruz ilaca diye biliyordum. Doktora soracağım gidince :)
Belki de o an verirsin.. ama ne verirsin mesele bu?Hani insanları etkilemek ve harekete geçirmek için yediğinden çok harca diyorlar. Bu bir slogan gibi ve insanları mutlaka etkiliyor etkilemeli de.. yanlış da değil.. doğru ama eksik bilgi.. bu insanları harekete geçirmek için söylenen şey bizde ana kural oluyor.kızacaktım amalydznp kızmış zaten bişi demeyeyim.
uyuyo sanırım :) sen kızınca ben kızmadım :)
bak bu söylediğin yanlış işte, ben o zaman 1000 kalorilik kocaman bi pasta yiyim tüm gün sence kilo verir miyim?
hangi şehirdesiniz acaba?
Aynen. 88 ortalama nedir, maşallah yani
Bende 20 li yaşlarda çıktı ama sanırım benimki genetik.. anneannemde ve annemde de var çünkü. Ama yaş olarak bende onlardan erken başladı. Ben genetik gibi algıladığım için de hiç sorgulamadım sanki olağanmış gibi direk ilaca başladım :)Bende 6 ay sonra geçer biter sanıyordum ama geçmedi anında tavan yapıyor benim ilk degerim 120 ydi. Bayramdan önce 3 icmemistim 36 ya çıkmış.
Genelde 40 yaş üstünde gorulurmus birde doğum sonrası. .
Benimde doğum sonrası çıktı doğum zamanı lohusaligim kötü geçti ben ona bagliyorum.
Neyse cikmadik Candan ümit kesilmez. Herşeye rağmen hedefe az kaldı son 3 gitsinde sadece göbek egzersizleri yapacağım.
Yanlış bilmiyorsam 2,5 sınır kabul ediliyor senin de ona yakındır. 4,48 ths ilacı kullandıktan ne kadar zaman sonra gelen değer? Diyetisyen ölçüyor ya orada metabolizma hızın kaç çıkıyor yavaş mı metabolizma. Bir de bana troid için başlarda ceviz çok yediriyordu sana da öyle troide iyi gelebilecek gıdalar önerdi mi diyetisyen?TSH'IM 4,48 (Referans Aralığı 0,27-4,3 imiş) Doktorum biraz yüksek olduğunu, 3 ay sonra bir daha tahlil yapmamızı, yine yüksek çıkarsa Levotiron'u biraz arttırabileceğini söyledi.
İnsülin direncimi doktorum da, diyetisyenim de değerlerime göre hesapladılar, sınırda olduğunu söylediler sadece, değeri söylemediler.
Yani çalışmışlar olmuş.. derece de bir yana yarışanları düşünsene hem kendileri zayıf hem takım çok iyi sonuçlar alıyor.. nasıl motive olmuşlardır
Yani insanın canı çekmiyor değil Şeyma cım..biz de yıldızlı 5 ile mezun olsaydık keşke :)Aynen. 88 ortalama nedir, maşallah yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?