Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

ad1 cim teşekkür ederiz canım bu yoğunlukta bizede vakit ayırdın sağolsaın gülüm kayınvalide olayına gelince klasik tabi sen iyisen herkes iyi e bazende alttan alınca oluyor işte sonuçta anlaşmak zorundayız

arkadaşlar merhaba, bugün sabah malesef iş nedeniyle gelemedim. henüz yeni gelebildim masama. lütfen kusuruma bakmayın umarım bundan sonra böyle aksilik olmaz.
zayıflayan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. haftaya tekrar listede olucam inş. arada çok sık gelemiyorum bu geçici bir durum, sürekli böyle olacak olsaydı grubu mağdur etmemek için ayrılırdım ama 1 ay kadar sonra en azından sabahları yazabilecek hale geleceğim.

hala pek motivasyonum yok. ama çok güzel bi yöntem öğrendim. sizlerin de netten araştırmasını tavsiye ederim. psikolojik takıntılarımızı, engellerimizi aşmak adına kullanılan harika bir yöntem: EFT (emotional freedom techniques). türkçe anlamı duygusal özgürlük tekniği. belli yöntemleri var, ben uzmanından öğrendim, birtakım korkuları ve mesela zayıflama konusunda iradesizliği yenmek için de kullanılabiliyor. kronik başağrılarında bile kesin çözüm sağlıyor. hatta kanser tedavisinde kullanılıyor. yöntemde temel inanç şu, yaşadığımız olumsuzluklar vücudumuzun enerji kanallarını tıkıyor ve bu engeller başka hareketlerimizi ve düşüncelerimizi de olumsuz etkiliyor. eft ile bu kanalları açıyor daha olumlu düşünerek hem bedenen hem ruhen iyileşiyorsunuz. bu grubu ilgilendirece kısmı, zayıflama konusunda da etkili oluyor. bir de onu deneyeceğim. internetten aratarak bilgi almanızı tavsiye ederim.

canlarım yaa çok üzgünüm elimde olmayan nedenlerden dolayı bildirim yapamadım adeta çıldırdım ama nete ulaşamadım MAŞALLAH bu hafta iyi kiloda verdim çok üzgünüm(

yok teşekkür ederiz,ellerine sağlık canımm :))

rica ederim kızlar ne demek,yardımcı olmaktan dolayı mutluyum.kendi takımımdan ayrı tutmuyorum desem yeridir. :1hug:
takyonum 6 senelik evliyim alttan aldıkça tepeme çıktılar,artık kimse üzülsün istemiyorum o yüzdende mesafeliyim canım,inşallah senin hep güzel gider. :Saruboceq:
arkadaşlar merhaba, bugün sabah malesef iş nedeniyle gelemedim. henüz yeni gelebildim masama. lütfen kusuruma bakmayın umarım bundan sonra böyle aksilik olmaz.

canlarım yaa çok üzgünüm elimde olmayan nedenlerden dolayı bildirim yapamadım adeta çıldırdım ama nete ulaşamadım MAŞALLAH bu hafta iyi kiloda verdim çok üzgünüm(

hıfzıys ve blue,canlarım kilolarınızı yazmanız gerekiyor kurallar gereği haftaya listeye girdiğiniz zaman eski kilonuz yazacak ama bugünkü kilonuzdan hesaplama yapılacaktır. kilolarınızı belirtirseniz sevinirim. yerimseniben

Son düzenleme:
bu arada kızlar 3. olmuşsunuz tebrik ediyorum. sonuç farklı olabilirdi sizin için ama bu seferlikte böyle olsun haftaya daha güzel sonuçlar alırsınız inşallah.
a.s. alkisalkisalkis :1hug:

Son düzenleme:
slm kızlar
gene kimseikler yok.bn yaklaşık 2 haftadır diyeti bıraktım. kaçamaklar,misafire ikram edeyim derken tadına bakmalar,ev gezmeleri derken zaten o yüzden kilo da veremedim.almadığıma şükretmeliyim.ramazan geliyor napıcaz planı olan arkadaşlar var mı?genel olarak ramazanda kilo verirmisiniz alırmısınız?
sahurda iftarda asla yapmam dediğiniz dikkat edeceğiniz şeyler var mı?
cvplarınızı bekliyorumm

Oruç tutmak sağlıklı insanların metabolik dengesini değiştirmez fakat bu nedenle beslenmeye dikkat edilmemesi halinde Ramazan ayında fazla kilo alınabilir.

-Tam tahıllı, çavdar, yulaflı veya kepekli ekmekleri alın.

-Makarna, pilav gibi besinler tüketecekseniz kepekli olanlarını tercih edin.

-Sahurda ve iftarda bol miktarda yağsız salata tüketin.

-Günlük en az 3-5 porsiyon meyve yiyin.

-İftar menüsünde mutlaka az yağlı bir sebze yemeği olsun.

-Kabuklu sebze ve meyveleri kabuğunu soymadan tüketin.

-Açlık süresini aşağıya çekmek adına sahur öğününüzü mutlaka yapın. Sahurda süt, peynir, yumurta, zeytin, domates, salatalık, yeşillik, tam tahıllı ekmekten oluşan sağlıklı bir kahvaltı iyi bir seçenek olacaktır. Veya çorba, etli sebze yemeği, yoğurt ve tam tahıllı ekmekten oluşan bir menü de hazırlayabilirsiniz. Bu örnekler çoğaltılabilir. Miktarlar kişiye göre değişim gösterdiği için diyetisyen kontrolünde ayarlanmalıdır.

-İftarı bir bardak su ve yanında bir 1-2 zeytin veya 1 hurma ile açtıktan sonra küçük bir kâse çorba içilip tercihen 15-20 dakika kadar yemeğe ara verilmelidir. Bu süreç içerisinde kişinin aşırı açlık hissi azalacak, yiyeceklere saldırma isteği ortadan kalkacaktır. 15-20 dakika sonra normal bir akşam yemeği yenebilir. Izgara et, köfte, tavuk, balık, kurubaklagil, sebze yemekleri, bol yeşillikli salata, tam tahıllı/çavdar ekmeği, yoğurt, ayran, cacık gibi besinleri içeren bir menü hazırlanmalıdır.

-İftarda çok tuzlu, çok şekerli ve çok yağlı hazır besinler, sakatatlar (beyin, karaciğer vb.), salam, sucuk, sosis, kavurma gibi işlenmiş ve fazla miktarlarda doymuş yağ içeren besinlerden uzak durulmalıdır. Kızartma gibi sağlık açısından zararlı olan pişirme yöntemleri kullanılmamalı; yemeklerin haşlama, kendi buharında, fırında ya da ızgara şeklinde pişirilmesine özen gösterilmelidir.

-İftar yemeğinin hemen arkasından meyve ve tatlı tüketmeyin. Bunları 1-2 saat sonra ara öğünlerde yiyebilirsiniz. Akşam ara öğünlerinde tüketeceğiniz meyve miktarına dikkat edin. 1-2 porsiyonu geçmesin. 1 avuç içine sığacak kadar meyve ortalama 1 porsiyondur.

-İftardan ortalama 1,5 saat sonra bir ara öğün yapılabilir. Bu öğünde 1-2 porsiyon meyve veya 1 küçük kâse sütlü tatlı tercih edilebilir. Haftada 2 kez tatlı hakkınızı burada kullanabilirsiniz; ama diğer günler bu öğünün meyve olmasına dikkat edin. Ramazan ayının tatlısı olan güllaç oldukça sağlıklı bir seçim olacaktır. Meyveli tatlılar, sütlaç veya dondurma da sağlıklı alternatiflerdir. Ama tabii miktarına dikkat ederek.

-Bu ara öğünden yine ortalama 1-1,5 saat sonra bir ara öğün daha yapılabilir. Yatmadan 1,5 saat önce olacak şekilde. Bu son ara öğünde meyve tüketilmesi önemlidir.

-Oruç tutan kişi normalden çok daha fazla miktarda ve daha hızlı yemek yer. Bu noktaya dikkat edilmeli ve öğünler yavaş yenmelidir. Sağlıklı bir sindirim sistemi için besinler iyi çiğnenmelidir.

-Su tüketimine dikkat. Sahurda, iftarda, iftar sonrasında yeterli miktarda (ortalama 1,5-2 lt.) su içilmelidir. Sıvı alımı diğer içecekler vb. sıvı besinlerin tüketimi ile birlikte artırılmalıdır. Çorbalar, taze meyve suları, ayran, şekersiz kompostolar vb.

sizinle de paylaşmak istedim

,ramazanda kilo almamak için,

Sakın gece yatarken sadece niyet ederek uyumayın sahura mutlaka kalkın
İftarda midenizi çok doldurarark tüm gün yemeniz gereken yemekleri tek bir öğünde yemeyin
Bol su içmeyi unutmayın
Tatlı olarak sütlü tatlıları tercih edin
Daha çok meyve sebze tüketin
Haftada 2 kere sütlü tatlı tüketin diğer günlerde meyve ya da kuru meyveleri tatlı olarak kullanın
İftardan 1-2 saat sonra hafif yürüyüşler yapmaya gayret edin
İftarlıklar genellikle yüksek yağ içerirler. bu nedenle her gün tek bir seçim yapın. Mesela bir gün tereyağ- bal diğer gün 2-3 dilim sucuk başka bir gün peynir- zeytin gibi
Yemeklerin suyunu yememeye çalışın böylece daha az yağ almış olursunuz
Yavaş yemeye çalışın ve lokmalarınızı mutlaka iyice çiğneyin

arescim paylaşım için teşekkürler canım dikkate alınır umarım ben genellikle sabit kalıyorum ramazanda alıp verme olayım olmuyor ama bu ramazan gerçekten dikkat edicem normalin dışında diyet listesi ile devam edicem inşallah ama tabi iftara misafir çağırıyoruz yada biz iftara gidiyoruz o zaman ev sabihi kırılmasın yada misafirler yanlış anlamasın diye yemek zorundayım yinede dikkatli yiycem inşallah

ad1 cim teşekkür ederiz tekrardan sağol canım
alttan almaktan ziyade anlaşmak zorundayım kayınvalidemlerle başka şansım yok önceleri bende çok üzülüyordum ama sonra kendi kendime dedimki üzülsemde ağlasamda eşimden dolayı yine iyi olmak zorundayım bari dedim içime sindirerek yapayım ki üzülmek zorunda kalmayayaım.5 yıllık evliyim bir haksızlık olduğu zaman sözümü esirgemem asla konuşurum ama konuştuktan sonra tatlıya bağlıyoruz çok şükür çünkü artık bende onlardan biri oldum o aileye geldim herşeyleri farklı mecburan bende onlardan biri oldum artık

canımcım tabiki yazarım bu hafta MAŞALLAH 73.2 düştüm opuyorumnanaktan olumunekankayizsmile

mrbalrr millet nasılsınız

arescim tşkler güzeldi
inş. uygulamasıda olur
zor ama tüm gün aç olupta nasıl
saldırmıycaz tatlılara böreklere
biz genelde kahvaltı yaparız ramazanda

eşim yemek yemiyor
arada bir bende kendime özel sebze çorba falan yaparım
bakalım bu sene nasıl geçicek
yürüyüş iyiy fikir nasılsa bu sene okul falanda yok
çocuklar erken yatmasada olur

takyoncum iyi yapmışsın
birde şu açıdan bak ne yaparsan sana misliyle dönecek
iyilikte kötülükte sen sana yakışanı yapta
rabbim verir karşılığınıhem bu dünyada hem ahirette:)))

a e olunn...

selam fıstıklar herkes iyidir umarım..

günlerden sonra evime geldim geçen hafta amcamı kaybettik arkadaşlar bilirler hasta diye bahsediyordum.. onun ölüm haberini aldığımız gün tatile hazırlanıyorduk tam valiz hazırlarken acil istanbula atladık eşimle gittik bir kaç gün geçirdik sonrada tatile çıktık, kızlardan sadece ortanca geldi bizimle ve onun bir arkadaşını götürdüm... sizlerde durumlar nedir ara ara gelip bakıp okuyacağım kim neler yaptı merak ettim çok zamandır...

haklısın canımm ne yaparsak aynı muameleyle karşılaşacağız muhakkak inşallah ilerde gelinim olursa aynı şekilde davranır bana ama ben ona kayınvalidemin bana davrandığı gibi davranmam tabi :=)

kalliste ablacım başınız sağolsun haberimiz yoktu Rabbim taksiratını affetsin inşallah:Saruboceq:

başınız sağolsun canım Allah rahmet eylesin amcanıza,iyi bir tatil geçirirsiniz umarım görüşmek üzere olumunekankayizsmile
selam kızlar nasılsınız bugün hepinize mutlu sağlıklı ve diyetli bir haftasonu diliyorum
çok şükür canım umarım sende iyisindir,,aynı güzel dilekler benden de sana ve tüm arkadaşlara,sağlıklı,bol sporlu iradeli hafta sonu hepimize olumunekankayizsmile

hava çok sıcak bunaltıcı hiç birşey yapamıyoruz yaa iyice sıkıldımmm,oturdukçada birşeyler yemek geliyor insanın içinden korkmaya başladım bu halimden (

başınız sağolsun kalliste ablacımm.teşekkür ederiz ilginee öpüyorumm mutlu pazarlarr..

slm kızlar
bugün temizlik vardı
kadın geldi ama en az onun kadar bende yoruldumama varya nefis oldu evim nasıl tozlanmış bir görseniz
her yer açık olunca tabi mahfolmuş köşe bucak bez değmedik yer kalmadı.1 ahfta gider bu bana inş.

akşamda o yorgunluğa rağmen eşimle araba kulalanmaya çıktık.
söylemesi ayıp 95 ten beri ehliyetim vardı ama yeni kırdık zincirlri araba alındıda nihayet çıkıyorum yavaş yavaş..3 ders aldım diteksiyon hocasından 4.de gece olmasına rağmen fena değildim...

ama acele etmiycem iice pişirmeden tek çıkmam..zamanlama kötü oldu gerçi ramazanda zor çıkarım ama olsun bir başlangıç yaptık en azından

bugün acaip açtıom koşiturmrdan heralde doyamadım bir türlü
ooff aman napayım kas kas kendini nereye kadar
nasılsa vericez bu kiloları

kallistecim başınız sağolsun ne mutlu çok mübarekgünlerde vafat etmiş
ahireti güzel olur inş.

benden bu kadar
a e olun...

selam kızlar nasılsınız bugün gelen giden olmamış yok kimse ben aynı şekilde diyete devam ediyorum ilk zamnalar çabuk gidiyor kilolar ama sonra zor oluyor gitmeleri ne kadar çok severlermiş beni yaaa bir türlü ayrılamıyorlar :=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…