- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.064
- 598
- 38
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #293.601
Ay işte buralarin bir faydasi daha pomodoro ne olaki google la danisalim bir ara arada bakıyorum buraya ama şimdi ayakkabı kutusundan bankamatikle oynuycam off hiç oyun oynayasim yok buyuseler yaa
Sende ıhlamur yap bana ortim.Geçmiş olsun bebeiim simdi kendime kahve yapicam gel sana da yapim.
Bizde Hello Kitty Evi yaptık. Allahım. Normal ev var aynı boyutlarda onla oynamıyor ille de ayakkabı kutusu. Uyduruk olan şeyleri seviyor Çocuklar ya da birlikte yapılan şeyleri.Ay işte buralarin bir faydasi daha pomodoro ne olaki google la danisalim bir ara arada bakıyorum buraya ama şimdi ayakkabı kutusundan bankamatikle oynuycam off hiç oyun oynayasim yok buyuseler yaa
Yaa ciddi misin? Ben de tez yazma işine girişince kasıp kendimi yapmaya çalışayım bari... Yoksa bitmeyecek vallahi, çok verimsiz çalışıyorum ben de maalesefYapıyorum ördeğim. Tam hatırlamamakla beraber sanırım 2 hafta falan oldu. Çok etkiledi beni. Çok nadir durumlar haricinde hiçbir şekilde bölmemeye çalışıyorum çalışma sürecini. Aralar üzerinde değişiklik yapabiliyorum ama.
%50-60 verim arttı diyebilirim.
Evet rintcim senin vermen gereken kilo çok az aslında, birazcık dikkat etsen hemen mezun ederiz seni. Anlayabiliyorum seni, malum uzun bir süreden sonra işe başladın ama toparlarsın inanıyorum :)Peki kaptanım yarını sıkı tutarsak artı gelmem. Olumsuz etkileyince takımı üzülüyorum. Bugün de dikkat ediyorum. Ama okulun ilk haftası mesafe oğlanla ayrılma derken saçma menülerde buluyorum kendimi. Bugün mesela sadece kahvaltı yapabildim.
Mezun olayım bir an önce o zaman, işi sıkı tutayım. Bugün sabah erken kalkıp pantolonlarımı denedim. Bir ölçü pantolonun var. O çok dar oldu. Motivasyon sağlıyor bu :))
Ben halledemedim daha o işi. Benim de en az 30 kilo almam lazım kaynanama da yapıcam. Sana kolay gelsin canımSagolun kızlar..
---
Hatay-İskenderun'dayim canim. 1 kasa alınca 1.4'e bıraktı içinde 25 kilo var .Ben de Bursa domatesi aldım.
Zaten ben ilk ayların zorlayıcı olacağını düşünüyorum. Sonra iyi-kötü bir düzen oturur. Ben karamsar değilim de bakalım süreç neyi gösterecek. Sana da 2 yaş şeysinde başarılar diliyorum :))Mutluluğu artırıyor tabi ki ama ilk aylar biraz zorlayıcı :)
Hepsi geçiyor :) Gerçi benim daha göreceklerim var, 2 yaş şeysi falan, optimist konuşmak için erken ama onlar da geçecek öyle düsünelim
Kardelencim başarı senin başarın
İnsallah bir daha asla geri almazsın, daha da eksilere gidersin :)
Aaa güzelmiş
Gerçi ben kitap okuma olayını bile saldım, utanıyorum artık konulara yazmaya
Maşallah sizeOyle canim. Cocugunu ayakbagi olarak gormedigin surece her seyi yapabilirsin. Mesela ben 6.5 aylik kuzumla 8 saat suren bir seminere katildim. Giderken bu kadar uzun oldugunu bilseydim gitmeye cesaret edemezdim. Gidince ogrendim ama kuzum zorluk cikarmadi bana
Yaa ciddi misin? Ben de tez yazma işine girişince kasıp kendimi yapmaya çalışayım bari... Yoksa bitmeyecek vallahi, çok verimsiz çalışıyorum ben de maalesef
Ahah doğru benim bir de Umut faktörü varUmut nasıl oluyor gün içerisinde bilmiyorum ördeğim. Hani çalışmayı böler mi ister istemez ama bence kesinlikle denemelisin.
Bak ben https://tomato-timer.com/ bu siteyi kullanıyorum. Günlük kaç pomodora yaptığını da takip edebiliyorsun. Sürekli liste tutuyor aslında ama ben günlük resetliyorum iyi oluyor.
Ahah doğru benim bir de Umut faktörü varSağolsun annem oyalıyor ama tabi en dikkatimi verdiğim anda gelip üstüme saldırdıgı da olmuyor değil :)
Bunun bir de mobil uygulaması vardı yanlış hatırlamıyorsam hedefcim. Bir zamanlar tezim için mobil uygulamaları araştırıyordum o zaman bulmuştum ve kullanayım demiştim ama becerememiştim işte. Bi ara yeniden deneyeyim
Boşver en iyisi hedefcim. Telefon ayrıca dikkat dağınıklığına sebep oluyorOkumuştum ben de olduğunu ördeğim ama benim telefon kullanma alışkanlığım yok. Kolay kolay yanımda olmuyor. O yüzden indirip bakmadık hiç.
sorma yaaa bizde 2 tane ev var dünya kadar oyuncak oynamiyorlarda3 eşimde saolsun kendi çocukluğunu yasayamamimis kendim oynuycam diyo alıyor hep tartışma yaşıyoruz çocuklar beni götürmuyor oyuncakciya babamla gidelim diyolar. yapılan oyuncaklarla daha çok oynuyolar ama bende hiç mi hiç yok oyun isteği hepsi ilk çocukta bitti. zorlayamiyorum bile. Neyse okulda bol bol oynasın.Bizde Hello Kitty Evi yaptık. Allahım. Normal ev var aynı boyutlarda onla oynamıyor ille de ayakkabı kutusu. Uyduruk olan şeyleri seviyor Çocuklar ya da birlikte yapılan şeyleri.
Sen niluferde misin canim? Ben kestelde oturuyorum. Yildirim da calisiyorum.niye söylemiyorsun
gel kanka yamacıma
Kesinlikle uyduruk seyleri daha cok seviyorlar.Bizde Hello Kitty Evi yaptık. Allahım. Normal ev var aynı boyutlarda onla oynamıyor ille de ayakkabı kutusu. Uyduruk olan şeyleri seviyor Çocuklar ya da birlikte yapılan şeyleri.
Bebis dogunca ilk 3 ay zor olur ama sonrasinda duzeniniz oturmaya baslar. Uzun bi tatil olmasa da kisa bi tatille deneme yaparsiniz en azindan.Zaten ben ilk ayların zorlayıcı olacağını düşünüyorum. Sonra iyi-kötü bir düzen oturur. Ben karamsar değilim de bakalım süreç neyi gösterecek. Sana da 2 yaş şeysinde başarılar diliyorum :))
Maşallah size
Ben de seneye yazın yavrumuzla tatile çıkarız diye düşündüm. Eşim zor olur diyor. Sağlık olduktan sonra niye olmasın ki bence. Ya da şu anda çok safça düşünüyorum:))
Sinan Akyüz'ün Piraye'sini okumuştum. Güzel kitaptı gerçekten ama sanırım dramı fazla abartıyor. Baya baya yeşil çamın yazarı gibi
Ben o hiç yer ayırt etmeyenlerdenim. Beklenecek her yerde yanımda kitabım durur. Hatta mutfakta bile okuyorum. Tencerenin başında beklerken okuyorum. Boş boş beklemeyi hiç sevmiyorum. Gün içerisinde iş güç derken oturup okumaya zaman bulmak da zor oluyor. O yüzden orada burada okuyorum çoğu zaman.
Bu özelliğim burcuma çok zıt pamukcum. Oğlağım ben.
Genel anlamda burcumun özelliklerini taşırım aslında ama derli toplu değilim ve tembelim.
valla kaptanim bende cok istiyorum ama bu yaz cok fazla disaridaydim bayramlar tatiller araya girdikce iyice bozdum farkindayim bgun oldgunca dikkat ettim yarnda saf protein yaparsam hedefime ulasamasamda gzel bi eksiyle gelicem insallahhDidemcim dünkü sarma ve börek olmamış tabi ki
Cumaya lütfen güzel bir bildirim bekliyorum
Daha önce de konustuk bir artı bi eksi geliyorsun, düzene oturtalım artık bak yaz da bitti sayılır
evet oleymis canim bende duymustum ama sirf kalorisini dusunerek fazla yemeyim dye yemiyodum cokda onemsememistim bundan snra daha cok dikkat edicem insallahbir de hurma çift sayı ile yenmez faydası değil zararı olur tek sayı ile yemelisiniz..sadece dinsel değil siziksel de açıklaması mevcut..
http://fazlayeme.blogspot.com/2013/07/hurmanin-faydalari-saymakla-bitmiyor.html
Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa S.A.V Buyurmuşlardır :
" HURMA'YI , YA 1 TANE, YA 3, YA DA 5 TANE YİYİNİZ." ( Tek sayı)
Amerikalı bilim adamları yaptıkları araştırmaların sonucu olarak diyorlar ki :
...
Hurmayı tek sayılar üzerinden yerseniz şekeri karbonhidrata çevriliyor ve vücuda enerji veriyor.
Eğer çift olarak yerseniz ( 2-4-6) şeker potasyuma dönüşüyor ve böbrekleri olumsuz etkiliyor.
Kuran Kerim'de Cenab-ı HAKK Şöyle Buyurmakta : Uzmanlar, hurmanın sağlık açısından son derece faydalı bir meyve olduğunu açıkladı. Ramazanlarda oruç açarken çok tüketilen hurmanın aslında yıl boyu tüketilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirtiyor.
17 Temmuz 2012 Salı - 17:08
Yapılan araştırmalara göre, hurma, hafızayı geliştiriyor, kolesterolü düşürüyor, kanser önleyici antioksidanları ihtiva ediyor, bebeklerin beyin gelişimine önemli katkı sağlıyor, ülsere ve böbrek yetmezliğine fayda sağlıyor, sindirim sistemini düzenliyor. Ramazanlarda oruç açarken çok tüketilen hurmanın aslında yıl boyu tüketilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirtiyor. Hurmalar, bağırsakta bir A türü olan retinal'e dönüşen 15,6 mg B-karoten ihtiva ediyor. Yakın zamanlarda yapılan bir araştırma, B-karoten'in uzun süreli kullanımının hafıza kaybına mani olduğunu ortaya koydu. Hurmalarda yüksek oranda lif bulunuyor. Araştırmalar, lifli yiyeceklerle beslenmenin kolon, göğüs ve rahim kanseri ihtimalini düşürdüğünü gösteriyor.
ANTİOKSİDAN KAYNAĞI
Yüksek besin değerinin yanında hurmaların, antioksidan hususiyetine sahip olduğu biliniyor. Antioksidanların kanser, damar tıkanıklığı ve yaşlanmanın önlenmesinde faydalı olduğu biliniyor. Depolanırken bozulmaya meyilli diğer meyvelerin aksine, hurmaların soğukta muhafazasında antioksidanların yoğunluğu artıyor. Hurmanın ayrıca çağın hastalığı damar sertliği ve kolesterol için faydalı olduğu belirtiliyor.
LOHUSA GIDASI
Yapılan araştırmalar sonucu, hurmanın antiseptik olduğu, lohusalık yaralarını çabuk iyileştiren bir ilaç olduğu, süt artırdığı, bebeği beslediği, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğu ifade ediliyor. Hurmada potasyum miktarı bol olduğu için bebeğin gelişmesini, gürbüzleşmesini, hasta olmamasını sağladığı ifade ediliyor. 2003'te yapılan bir çalışmada hurmaların glisemi (kandaki şeker oranı) endeksinin düşük olduğunun tesbit edildiği belirtildi.
KAN YAPICI
Hurmanın ihtiva ettiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol eder ve bu da hamilelikte kansızlığın engellenmesini ve bebeğin gelişimi için hayati ehemmiyet taşıyan kandaki alyuvarlar kanda osijen ve karbondioksiti taşıyarak hücrelerin canlılığını sürdürmesinde rol oynadığı belirtiliyor. Çok fazla demir sebebiyle, bir insanın günde 15 hurma yiyerek vücudunun demir ihtiyacını karşılayabildiği ifade ediliyor. Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfor ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok mühim elementlerdir. Hurma, ihtiva ettiği fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi koruyup bu hastalıkların azalmasına yardım ediyor.
KARACİĞER GÜÇLENDİRİCİ
B1 ve B2 vitaminleri ihtiva ettiği için karaciğeri kuvvetlendirir. Karaciğer soğuk tatlıları sever. Onun için hurmayı kavun, acur, salatalık gibi (soğutucu)gıdalarla yemek daha uygun olur.
Bazı memleketlerde halk arasında mide ülserlerinin tedavisinde hurma kullanımı deneniyor. 2005'te bir dergide yayınlanan araştırmaya göre, hurma farelerde mide ülseri şiddetini azaltmıştır. Mide astarında hurmanın koruyucu olduğu ve insanlarda da uygun olabileceği neticesine varılmıştır.
BÖBREK HARABİYETİNE MANİ OLUYOR
2008'de yapılan bir çalışmada, hurmaların meyvesi ve çekirdeklerinden elde edilen özün, bir antibiyotik (gentamiçin) sebep olduğu böbrek hasarını azaltmadaki tesiri araştırıldı. Özün böbreklerin korunmasında tesirli olduğu ortaya çıktı. Bilim adamları, hurmalardaki antioksidan (E vitamini, askorbik asit ve melatonin) bileşiklerin bu korumayı sağladığını öne sürdü.
SİNDİRİM SİSTEMİNİ ÇALIŞTIRIR
Hurmaların yüksek oranda lifli ve şekerli oluşu bilinen bir hakikat. Araştırmalara göre, farelerin mide ve bağırsak sistemi hurma verildiğinde hızlanıyor. Bilim adamları, lifli yiyeceklerin müshil etkisi olduğunu düşünüyorlardı. Hurmalardaki şeker ve melatonin bağırsak sisteminin hızlandırmasına da tesir edebileceği düşünülüyor. (Ajanslar)
Hosgeldin canim nerelerdesin yahuuu ozledikO kadar ara verip geldim ki kusuruma bakmayın. Temelli dönüş yaptım. Tatiller bitti, okullar da açılıyor (heyyooooo yaşasınnnnn), evdeki gürültü yarıya düşecek
Çok fena fena ve fena haldeydim. İzin kiloma dönünce kaç kilo olduğumu söylerim. İzinli olma avantajımı kullanarak kilo bildiremiycem utancımdan ama her gün menü paylaşacağım.
Umarım siz güzel kilolar vermişsinizdir ben buralarda yokken beybiler.
dogrudur isde bazi seyler araya girince cok aksıyo nese artık onumuze bakıp rayına oturtmak lazm yoksa yerimizde sayıcazKolay gelsin canim
Benim de cok karman corman menulerim. Ise basladim alt ust oldu her sey.
Evet bursa cok pahali ya napicaz bilmiyorum.
Nerelerdesin canim ya hic sesin cikmiyodu
Ben yerimde sayiyorum su an canim. Fena takildim. Cok moralim bozuluyo. Zaten yorgunluktan cok diyet modum olmuyo veremeyince hepten gidiyo sevkimvalla kaptanim bende cok istiyorum ama bu yaz cok fazla disaridaydim bayramlar tatiller araya girdikce iyice bozdum farkindayim bgun oldgunca dikkat ettim yarnda saf protein yaparsam hedefime ulasamasamda gzel bi eksiyle gelicem insallahh
evet oleymis canim bende duymustum ama sirf kalorisini dusunerek fazla yemeyim dye yemiyodum cokda onemsememistim bundan snra daha cok dikkat edicem insallah
Hosgeldin canim nerelerdesin yahuuu ozledik
dogrudur isde bazi seyler araya girince cok aksıyo nese artık onumuze bakıp rayına oturtmak lazm yoksa yerimizde sayıcaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?